Dzisiaj jest 19 cze 2025, 20:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 529 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
- Uwielbiam grać z mądrymi rozgrywającymi - krótko komentuje wspólne występy z Edneyem Dragisa Drobnjak.
za: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760 ... o_gry.html

Cytuj:
Rozmawiał: Szczepan Radzki
2009-02-15, ostatnia aktualizacja 2009-02-15 18:15

Tyus Edney: Zawsze gra się o mistrza

Koszykówka. - Mamy dobry zespół i dobrych graczy na każdej pozycji - mówił po wygranej nad Kotwicą Kołobrzeg rozgrywający PGE Turowa Tyus Edney.

Szczepan Radzki: Grał Pan w dwóch meczach Turowa. Ten drugi był lepszy niż pierwsze spotkanie?

Tyus Edney (zawodnik Turowa): Wydaje mi się, że tak. I nie chodzi nawet o moje lepsze statystyki, tylko o fakt, że lepiej rozumiem się z kolegami z drużyny. Cały czas poznaję ich zachowania na parkiecie, przyzwyczajam się do systemu, którym gramy, i chyba jest coraz lepiej.

Co może Pan powiedzieć o drużynie Turowa po tych kilkunastu dniach spędzonych w Zgorzelcu?

- Turów to dobry zespół, mamy utalentowanych graczy. Na każdej pozycji są zawodnicy, którzy potrafią grać bardzo dobrze. Zdarzają się co prawda słabsze momenty gry i to widać, ale pracujemy nad dobrym zgraniem. Dopiero poznaję panujące tutaj zwyczaje, zawodników, ludzi. Wszyscy są bardzo mili, przyjęto mnie ciepło i na razie jestem zadowolony z pobytu w Zgorzelcu.

Na początku sezonu Turów był wymieniany w gronie faworytów do tytułu mistrzowskiego, później grał słabiej. Co możecie osiągnąć w tym sezonie?

- Musimy przede wszystkim skoncentrować się na tym, aby z meczu na mecz grać coraz lepiej. Ważny jest dla nas najbliższy mecz i ta filozofia musi być dla nas priorytetem. Stawiamy małe kroczki i zobaczymy, co przyniesie przyszłość.

Kibice chcą mistrzostwa, sponsorzy minimum awansu do finału. Zdobycie złota jest w Waszym zasięgu?

- Taki jest cel nadrzędny, zawsze gra się o mistrzostwo.

Jak Pan ocenia poziom polskiej ligi?

- Ciężko mi powiedzieć, ponieważ grałem dopiero w dwóch meczach. Nie były one najłatwiejsze, więc z tym poziomem nie jest chyba tak źle (śmiech).

Wie Pan, że jest jednym z najlepszych zawodników, którzy kiedykolwiek występowali w Polsce? A na pewno jednym z najbardziej utytułowanych.

- Naprawdę? Nie wiedziałem.

Trudno myśleć inaczej, skoro grał Pan w takich klubach, jak Sacramento Kings, Żalgiris Kowno, Benetton Treviso. Zdobywał Pan mistrzostwa Euroligi, NCAA, tytuły MVP Euroligi.

- Prawdę mówiąc, nie wiem, co mam odpowiedzieć. Miałem swoją szansę i ją wykorzystałem. Z przebiegu kariery mogę być tylko zadowolony.

Dlaczego więc wybrał Pan klub ze Zgorzelca?

- Nie grałem jeszcze w Polsce, pojawiła się taka okazja i postanowiłem z niej skorzystać.

Najlepszy klub, w jakim kiedykolwiek Pan grał?

- Trochę ich było. Na pewno kluby w NBA: Sacramento czy Indiana Pacers, ale bardzo miło wspominam też czasy gry w Żalgirisie Kowno.
za: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031, ... strza.html

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Polecam nowy odcinek BasketZone :

http://basketzone.com.pl/program/program-17/25

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
From Poland to Study Mens Sana

17/02/2009 >> "It’s been a long trip but I’ll return to Poland with a lot of experience.”
Grzegorz Ardeli is the director of Turow, an emerging Polish club who’s challenged Prokom for the title the past two years.
"We lost the championship playoff finals last year 4-3. It was a stinging loss, but we’re sure that we’re on the right path.”
He contacted Mens Sana Basket a few weeks ago and asked if he could meet the managers to learn about the club’s work methods.
Grzegoez explains, “In the end, Turow is a small city too. There are 35,000 inhabitants. But Siena has proven that you don’t need a big metropolis to build a winning project. What impressed me? The quality of work. Five people work for our club. Here I found a large staff, each person with their own competencies. It think starting with the club’s organization is key to achieving important sports results.”
During the past two days, he’s attended first team practices as they prepare for the Italian Cup.
"I’ll be in Bologna for the Final Eight. Who am I rooting for? Well, there’s no need to even ask.”
za: http://www.menssanabasket.it/2008/en/ne ... x?NID=8423

Tytuł:
rekrut
rekrut

przetlumaczy ktos ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

przetlumaczone

"To jest dluga podroz, ale wroce do Polski z duzym doswiadczeniem"
Grzegorz Ardeli jest dyrektorem Turowa, wylaniajacego sie polskiego zespolu, ktory przez dwa sezony stawial sie prokomowi w walce o tytul.
"W tamtym roku przegralismy w finale 4-3. Byla to bolaca porazka, ale jestesmy pewni, ze idziemy wlasciwa droga.
Skontaktowal sie z klubem Montepaschi Siena pare tygodni temu i zapytal czy moze spotkac sie z menadzerami i przygladnac sie pracy klubu.
Grzegorz wyjasnia, "W koncu Zgorzelec jest tez malym miastem. Jest tam 35 000 mieszkancow. Za to Siena udowodnila, ze nie potrzeba wielkich metropolii, aby stworzyc maszyne do wygrywania. Co wywarlo na mnie wrazenie? Jakos pracy. Za nasz klub odpowiada 5 osob. Tutaj znalazlem ogromny personel, kazda osoba z wlasnymi umiejetnosciami. Rozpoczynac od organizacji klubu, to jest klucz do osiagania waznych sportowych sukcesow.
Przez dwa dni uczeszczal na zajecia pierwszej druzyny, ktora przygotowywala sie do Pucharu Wloch.
"Bede w Bolonii do Final Eight. Komu kibicuje? Nie ma potrzeby zadawania takiego pytania."

Mozliwe, ze gdzies popelnilem bledy, ale nie jestem jakims wielkim anglista, wiec czasami mi sie zdarza :P

Ostatnio zmieniony 18 lut 2009, 19:15 przez corlic, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mecz Turów-Kotwica: http://sport-video.pl/PGE-Turow-Zgorzel ... 14006.html

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

paawlus pisze:

Cytuj:
Link który zaprowadził cię do tej strony jest zły lub nieaktualny.

Tytuł:
pismak
pismak

ostry2k pisze:
Link który zaprowadził cię do tej strony jest zły lub nieaktualny.

dobry jest ale jak ktos niema konta to niewejdzie tu macie linki
Cytuj:

Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 7:34 przez NoBody, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wywiad z Roszykiem :

Krzysiu

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Anwil - Turów 69:81 (22.02.2009)

mecz do obejrzenia: http://www.tvp.pl/sport/koszykowka/kosz ... -zgorzelec

foty z maczu:
1) http://www.plk.pl/?sub=galleries&gid=5172
2) http://foto.ziolo.eu/galeria/anwil-wloc ... rzelec/686
3) http://www.wloclawek.info.pl/albumy,anw ... ,92,1.html
4) http://coolkostek.w.of.pl/Obrazy/Uzyte/ ... urow/1.jpg

Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, 21:49 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

paawlus pisze:
foty z maczu:

http://wtkanwil.com.pl/index.php?o=galeria,1,202

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

wywiad na stronie Anwilu po meczu:

Łukasz Brylski: Spodziewaliście się, że po tak kiepskiej pierwszej połowie uda Wam się w ogóle wrócić do gry?

Tyus Edney: Pierwsza i druga kwarta nie ułożyła się po naszej myśli. Anwil wyszedł skoncentrowany, widać było, że dobrze im się gra. Byli przede wszystkim skuteczni. To nas wytrąciło z równowagi. Chcieliśmy wrócić do gry, próbowaliśmy zniwelować straty, ale te rzuty z dystansu rywali nas dobijały. Gospodarze powiększali przewagę i wyglądało na to, że odniosą łatwe zwycięstwo. My nie zamierzaliśmy się poddawać. W drugiej połowie poprawiliśmy defensywę i od razu miało to odzwierciedlenie w naszej grze.

W przerwie w szatni ze strony trenera musiało paść wiele „męskich” słów pod Waszym adresem. Na drugą połowię wyszliście bowiem zupełnie odmienieni.

- Aż tak źle to nie było. Trener powiedział nam, że musimy zagrać bardziej agresywnie w defensywie. Dzięki temu rozpędziliśmy się i zdobywanie punktów przychodziło nam zdecydowanie łatwiej. Notowaliśmy przechwyty, dzięki którym można było wyprowadzać kontrataki. Pomimo trudnej sytuacji zachowaliśmy spokój i to się opłaciło, ponieważ to my mogliśmy się cieszyć ze zwycięstwa.

Od Twojego przyjścia PGE Turów zanotował trzy kolejne zwycięstwa. To druga najdłuższa seria w sezonie. Czy Tyus Edney to gracz, który odmienił zespół ze Zgorzelca?

- Jestem w tej drużynie tylko po to, aby pomóc jej wygrywać. To miłe, jeśli ktoś mnie postrzega jako zawodnika, który sprawił, że zespół gra lepiej. Robię wszystko co w mojej mocy, abyśmy wygrywali. Na razie to się udaje, mam nadzieję, że seria bez porażki będzie trwała jak najdłużej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dzisiejszy odcinek "Basketzone":
http://basketzone.com.pl/program/program-18/26

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wywiad z Brayanem Bayleym po meczu z Polpharma :

Michał Dalidowicz: Na początku chciałbym zapytać o pańskie zdrowie. Nie ma śladu po kontuzjach?

Bryan Baiely: Nie ma śladu. Z meczu na mecz czuję się coraz lepiej i wracam do pełni sił i formy. Wiadomo, że czasem czuję ból w nodze, w końcu kontuzja była całkiem poważna. W tej chwili pracuję nad sobą i staram się dawać z siebie wszystko. Kontuzje to drugi plan.

Rozegrał Pan dzisiaj świetne zawody, zarówno w obronie jak i w ataku…

Robiłem wszystko co kazał mi trener. Po prostu wykonywałem jego polecenia. Jeśli chodzi o mnie, to starałem się jak mogłem by drużyna wygrała. Szukałem otwartych przestrzeni by podać kolegom, starałem się penetrować, odwracać uwagę przeciwnika.

Przed meczem, Polpharma twierdziła, że zna sposób na Edneya. Rzeczywiście go zatrzymali, ale nie wzięli pod uwagę pańskiej osoby i po prostu nie radzili sobie z Panem…

Fakt, w pierwszej kwarcie gracze Polpharmy nie dawali żyć Tyusowi, odcinali go od podań, podwajali i agresywnie kryli. W drugiej kwarcie ja byłem jego zmiennikiem i rzeczywiście przeciwnicy nie potrafili znaleźć rozwiązania na moje zagrywki. Cieszy mnie to tym bardziej, że mogłem się przyczynić do tak ważnego zwycięstwa. W drugiej połowie do szybkiego i dobrze skonstruowanego ataku doszła agresywna i szczelna obrona. To były klucze do zwycięstwa.

Tą agresywną i szczelną obroną, udowodniliście, że to jest prawdziwy znak markowy PGE Turowa Zgorzelec.

Tak, dokładnie. Ale ze swojej strony chciałbym tylko dodać, że to dzięki trenerom gramy taką obronę. To oni nam wpajają, że tylko obroną możemy wygrać cały sezon. To jest klucz do dobrego zrozumienia, do zwyciężania oraz do siły psychicznej.

Od momentu gdy Marcin Stefański oraz Tyus Edney przyszli do Turowa, nie przegraliście ani jednego meczu. Jak układa się współpraca?

Współpraca układa się świetnie, zwłaszcza kiedy chodzi o zaufanie i o wiarę w swoje własne możliwości. W momencie gdy przyszedł Edney oraz Stefański, nabraliśmy wiary i uwierzyliśmy, że to co robimy, robimy dobrze i potrafimy wygrywać. Myślę, że był to punkt zwrotny. Umocnienie mentalne.

Właśnie, czy wobec tego, to mentalne odrodzenie będzie miało skutki długofalowe?

Ostatnio trenerzy powiedzieli nam, że teraz to jest walka mentalna, że musimy być silni psychicznie to wtedy będziemy wygrywać. Dzisiaj pokazaliśmy, że nie damy się złamać i że wracamy do pełni formy. Jesteśmy po prostu silni i kolejny raz to udowodniliśmy.

Wygraliście dwa bardzo ważne, o ile nie najważniejsze mecze w drugiej połowie sezonu zasadniczego. Przed wami kolejne dwa mecze ale o niższej randze. Czy zamierzacie przygotować się w jakiś specjalny sposób?

Na pewno przygotowanie mentalne będzie tutaj odgrywało ważną rolę. Poza tym musimy pewnie przystępować do kolejnych meczy i grać agresywną obronę od samego początku. Powinniśmy skoncentrować się na poszczególnych przeciwnikach a nie na całości. Dzisiaj zagraliśmy skoncentrowani i tak będziemy musieli grać w kolejnych meczach.

Czy podium oraz pierwsze miejsce nadal jest w zasięgu Turowa?

Tak, jak najbardziej. Cele nie zmieniają się w trakcie sezonu. Bynajmniej nie powinny. U nas cele były postawione jasno i do nich dążymy. Nic nie ulega zmianie, po prostu nie może.

Tytuł:
pismak
pismak

akurat mialem to wkleic wyprzedziles mnie :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 529 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.