Dzisiaj jest 18 cze 2025, 23:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Jestem przeciw - opinie na forum to "głos ludu" lub tzw. "opinia publiczna".

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Jestem przeciw - opinie na forum to "głos ludu" lub tzw. "opinia publiczna".

POPIERAM.
NIE DLA KNEBLOWANIA UST.
]:-> :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

paawlus pisze:
Proponuję skończyć te nieustanne połajanki w KAŻDYM temacie jaki to Gronicz jest be itd. - wyborcy go rozliczą, a "twórczość forumowa" wbrew oczekiwaniom niektórych, nie ma na szczęście takiej mocy! WRACAMY DO TEMATU lub go zamykamy!

Jak ten troll weźmie się wreszcie do roboty to nie będzie takich tematów. Każdy ma prawo wypowiedzieć się, po to są m.in takie fora.
Jeżeli zależy Ci, aby negatywnych opinii nikt nie wygłaszał nt. politycznych nierobów to zmobilizuj ich do działania :)

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
KOMUNO WRÓĆ !!

FIEDOROWICZ MUSI WRÓCIĆ I NAPRAWIĆ WSZYSTKO!!

Niech wraca i naprawia wszystko.

W tej wypowiedzi brakuje mi jeszcze nr Twojego dilera… chyba że piszesz z bolesławieckiego przybytku, o którym wspominał Nikos ;)
Pomysł połączenia gminy miejskiej z wiejską nie zrodził się za kadencji obecnego burmistrza lecz nieco wcześniej.
Widzę, że w tym temacie bardziej chodzi o personalia niż o realia
Jako mieszkaniec Zgorzelca jestem za połączeniem gmin ponieważ przyniosło by to wymierne korzyści dla miasta. Z drugiej strony nie dziwię się wójtowi Janikowi, że jest przeciwny przyłączenia gminy wiejskiej. Kto dobrowolnie chciałby oddać przychody z podatków, którymi może zarządzać w gminie? Ale też nie dziwię się burmistrzowi, że chcę połączyć to co w odczuciach wielu jest jedną całością. Dziś miasto się korkuje kiedy mamy czas na zakupy i ruszamy na obrzeża miasta. Handlarze tracą klientów a kasa miasta ma mniejsze wpływy z podatków. A potrzeby mieszkańców nie są mniejsze, wręcz odwrotnie. Wszyscy mieszkańcy Zgorzelca, zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy połączenia gmin, niebawem odczują skutki obecnej sytuacji poprzez zwiększenie podatków, opłat etc. bądź zmniejszenie funduszy na „sprawy miejskie”. Jedno i drugie to woda na młyn opozycji. Jedno i drugie to nic dobrego dla miasta.

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
Odnośnie estetyki (temat obok) - ja bym nie płakał gdyby ryneczek zniknął - to koszmarny obraz centrum miasta.

Jest dużo gorszych miejsc w tym mieście ;p jakby ryneczek zniknał to chyba nie wiesz ile ludzi by na tym ucierpiało, wielu by straciło prace, inni miejsce zakupów (niedrogich)

paawlus pisze:
Proponuję skończyć te nieustanne połajanki w KAŻDYM temacie jaki to Gronicz jest be itd. - wyborcy go rozliczą, a "twórczość forumowa" wbrew oczekiwaniom niektórych, nie ma na szczęście takiej mocy! WRACAMY DO TEMATU lub go zamykamy!

wszystko jest na temat więc nie wiem o co kaman ??!!! czy dobrze czy źle piszą ludzie czy na temat czy nie tylko upominasz...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

dziubas17 pisze:
Jeżeli zależy Ci, aby negatywnych opinii nikt nie wygłaszał nt. politycznych nierobów to zmobilizuj ich do działania :)

Opinie są indywidualną sprawą każdego. Kolejny jednak raz, kolejny temat delikatnie mówiąc odchodzi od tematu. Pytaniem pozostaje jak można tych "u góry" mobilizować jak piszesz - bo samo stukanie na klawiaturze efektów nie przyniesie. Zamiast czegoś konstruktywnego, również krytycznego, jest tradycyjna polityczno-emocjonalna paplanina. Mi osobiście jest to dalekie. Bez odbioru.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

PATRIOTA pisze:
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Mówi się o Groniczu bo to on wywołał ten temat - PROSTE.

Chodzi o te prymitywne wstawki niektórych userów , które za każdym razem sprowadzają się do jednego - tak gwoli jasności.

Grzegorz pisze:
KOMUNO WRÓĆ !!

Z ubolewaniem stwierdzam , że dołączasz do tej właśnie grupki userów...

Asafa pisze:
Jest dużo gorszych miejsc w tym mieście ;p jakby ryneczek zniknał to chyba nie wiesz ile ludzi by na tym ucierpiało, wielu by straciło prace, inni miejsce zakupów (niedrogich)

Wiem o tym - ale można gdzie indziej zlokalizować taki rynek - miejsce wolne akurat jest po dużym rynku.
Zakupy niedrogie powiadasz - sami sprzedawcy mówią , że w markecie jest taniej. Więc jak to niby jest ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

PiTeK pisze:
Wszyscy mieszkańcy Zgorzelca, zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy połączenia gmin, niebawem odczują skutki obecnej sytuacji poprzez zwiększenie podatków, opłat etc. bądź zmniejszenie funduszy na „sprawy miejskie”. Jedno i drugie to woda na młyn opozycji. Jedno i drugie to nic dobrego dla miasta.

Podnosić podatki to każdy głupi potrafi nawet Ty Pitku ;-)

Gdzie ta świetlana wizja z czasów kampanii wyborczej.
Ten super specjalista od pozyskiwania funduszy m.in z unii Europejskiej, bankowiec nagle doznał przyćmienia, zapomniał co obiecywał, gdzie jego drużyna pełna innowacyjnych pomysłów na lepsze jutro.
Skończyło się na pomówieniach, chodzeniu po sądach o dziwo te tematy jakoś utajniono?!

PiTeK pisze:
KOMUNO WRÓĆ !!

Niech wraca i naprawia wszystko.
W tej wypowiedzi brakuje mi jeszcze nr Twojego dilera… chyba że piszesz z bolesławieckiego przybytku, o którym wspominał Nikos

Dla mnie jest bez znaczenia czy ktoś jest z lewej czy prawej strony, ważne aby coś zrobił(zresztą nasza prawica nie jest taką prawicą za jaką się podaje)

Ten stary komuch Janik potrafił przyciągnąć inwestorów - chylę przed nim głowę.
Teraz jakiś nieudacznik chce cudze sukcesy sobie przywłaszczyć.
Czy to jest normalne?

Tytuł:
pismak
pismak

Używanie sztucznych argumentów, że w Zgorzelcu padły przygraniczne bazary w związku z powstaniem w pobliżu miasta centrum handlowego, jest albo brakiem wiedzy albo całkowitym nieporozumieniem. Przypominam, że największy bazar padł na długo przed powstaniem centrum handlowego. Stało się to jednak krótko po uruchomieniu w mieście hipermarketów: REAL, oraz ALBERT, LIDL , PLUS, później powstały kolejne: BIEDRONKA- 4 markety, KAUFLAND, MAX.Marketów w samym Zgorzelcu jest ok. dziesięciu należy jeszcze dodać sklepy sieciowe typu Żabka, Lewiatan, ABC
W centrum handlowym w Łagowie funkcjonują praktycznie cztery markety: CASTORAMA, LEROY MERLIN, CAREFFOUR, GALERIA SŁOWIAŃSKA.
Jak widać to miasto Zgorzelec stworzyło sieć sklepów spożywczych, które zabijają drobnych handlowców i wchodzą bezpośrednio na ich teren działania. Podatki z tych terenów pobiera miasto i tak ma być.
Przypominam także ze Centrum handlowe w Łagowie powstało wówczas, kiedy ludzie poszukiwali pracy a otrzymali ją głównie mieszkańcy Zgorzelca. Dotyczy to kilkuset osób. Podatki z tego tytułu także wpływają do kasy miasta, to są naczynia połączone i tak jest na całym świecie.
Szkoda, że miasto nie zadbało choćby o chodnik dla udających się często o zmroku ludzi do pracy i po zakupy.

Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 23:09 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

PiTeK pisze:
W tej wypowiedzi brakuje mi jeszcze nr Twojego dilera… chyba że piszesz z bolesławieckiego przybytku, o którym wspominał Nikos

Uważam Fiedię za poważnego kandydata na stanowisko burmistrza w najbliższych wyborach.
Nie wstydzę, że przyznać, że w ostatnich wyborach sądziłem, że Rafał Gronicz wprowadzi powie świeżości i jakiegokolwiek zdroworozsądkowego podejścia zarówno do ludzi, jak i do przedsiębiorców.
Nie wstydzę się przyznać, że się pomyliłem!!
Drugi raz już tego błędu nie popełnię.
Nie można eksperymentować na żywym organizmie, jakim jest lokalne społeczeństwo, tylko dlatego, że ważna jest opcja polityczna a nie zdrowy rozsądek.

Pitku!!
Jestem mieszkańcem Zgorzelca. Mam jeszcze czas.
Jeśli uważasz, że źle sądzę forując M. Fiedorowicza, podaj mi inną lepszą kandydaturę.
Tym razem przyjrzę się jej sam, przeanalizuję wszystkie za i przeciw i podejmę sprawiedliwą decyzję w trakcie wyborów a na dzisiaj wg mojej wiedzy to Fiedia może najlepszy nie był ale z pewnością nie był przeciwny przedsiębiorcom.

Pitku!!
Podaj proszę jaka osoba wg Ciebie nadawałaby się na ten urząd?

Jeszcze raz powtarzam nie interesuje mnie środowisko, z jakiego kandydat wywodzi się a możliwości działania oraz dokonania, jakimi się mógłby pochwalić.
Pitku do najbliższych wyborów mamy dużo czasu. Zacznijmy oddzielać ziarna od plew.

Co prawda obiecałem kandydować na to stanowisko w którymś poście ale wycofuję swoją osobę z racji wielu obowiązków, jakie na mnie spadły w ostatnim czasie i brak możliwości pogodzenia tego urzędu z tym, co robię.

P
G

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ja tak przy okazji mam pytania do Marko:
1. Powiedz mi proszę ile miasto posiada obecnie terenów inwestycyjnych? Nie ile jest na terenie miasta ale ile z tego jest w posiadaniu miasta - bo jest to zasadnicza róznica.
2.Ile, za kadencji Fiedki, miasto sprzedało takich terenów, na których obecnie nic się nie dzieje?

Tytuł:
pismak
pismak

Zadam takie pytanie i przekażę Ci odpowiedź.
Nie wiem jednak czy zdajecie sobie sprawę, że tereny na których powstało Centrum handlowe były terenami prywatnymi. To prywatni właściciele sprzedali je inwestorowi. Gmina w odpowiednim czasie przygotowała plany zagospodarowania przestrzennego, pomagała w kwestiach organizacyjnych i proceduralnych. Potrafiła także skutecznie wypromować teren i przekonać zainteresowanych do tego, że lokalizacja jest dobra a całość będzie się opłacała. To podstawowe zadanie samorządu.

Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 9:54 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Marko pisze:
Szkoda, że miasto nie zadbało choćby o chodnik dla udających się często o zmroku ludzi do pracy i po zakupy.

Chodnik jest bardzo potrzebny. Tylu radnych w mieście, to niech się któryś tym zajmie a nie bujają w obłokach. Chyba po to żeby się w telewizji pokazać. :smt044

Tytuł:
pismak
pismak

PiTeK pisze:

Pitku nie mam dokładnego rozeznania kto jest wartościowym człowiekiem, któremu można zaufać i wybrać go na stanowisko burmistrza Naszego Miasta.
Widzę, że Ty czujesz się w środowisku polityki lokalnej, jak przysłowiowa ryba w wodzie i mam wrażenie że znani są Tobie zarówno ci z prawa, poprzez centrum do lewa.
Dlatego zwróciłem się do Ciebie, personalnie do Ciebie, o to abyś swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami podzielił się ze mną już teraz.
Nie chciałbym tuż przed wyborami stanąć przed dylematem poparcia nazwiska nieznanego mi wyciągniętego za uszy, jak „królik z kapelusza” i miałbym znowu popełnić błąd, jak to miało miejsce z Rafałem Groniczem. Chcę tego w przyszłości uniknąć.
Przecież wiadomo, mogę zagłosować na kandydata, którego mi podpowiesz, albo nie ale zawsze będę miał lepsze rozeznanie w rzeczywistości a pretensje tylko do siebie.

YELLO_35 pisze:
Z ubolewaniem stwierdzam , że dołączasz do tej właśnie grupki userów...

Masz lepszego kandydata niż Fiedorowicz?
Zagłosuję na Twojego kandydata, jeśli okaże się lepszy, nawet z zakładu o którym wspominasz.

dziubas17 pisze:
Ten super specjalista od pozyskiwania funduszy m.in z unii Europejskiej, bankowiec nagle doznał przyćmienia, zapomniał co obiecywał, gdzie jego drużyna pełna innowacyjnych pomysłów na lepsze jutro.

Temat nieruchawego burmistrza będę się starał nie wypowiadać, jeśli cierpliwości i spokojnego podejścia do wypowiedzi mi wystarczy oczywiście. Nigdy więcej tego błędu ja nie popełnię i dla mnie Rafał Granicz, jako specjalista oraz samorządowiec już się sprawdził ze wszech miar negatywnie. Co do innych, mają wolną wolę.

Kto wie ile osób pracuje w marketach, Żabkach ABC-akach i innych tego typu sklepach w Zgorzelcu?
Pytam z ciekawości, bo co prawda drobny handel spożywczy pada, ale inny chyba raczej nie. Mówię to, widząc utrzymujące się do tej pory specjalistyczne sklepy w mieście.

P
G

Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 6:06 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Masz lepszego kandydata niż Fiedorowicz?

Podczas usilnych działań GI pod dowodzeniem Cichego twierdzono , że nie trzeba mieć kandydata żeby odwoływać burmistrza. I tej wersji teraz się będę trzymał 8)
Wygodna przyznasz sam... :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.