PiTeK pisze:
Program Orlik.
Pitku w temacie Orlika Zgorzelec idzie na rekord. To wiesz.
Nikt w Polsce tak drogo nie wybudował takiego Orlika.
Interesowałem się nim i podobnymi boiskami wraz z infrastrukturą towarzyszącą wykonaną w innych gminach.
Jestem przekonany, że będzie rekord.
Żaden powód do dumy.
Specjalista od pozyskiwania funduszy unijnych tak bardzo przyśrubował się do fotelika burmistrzowskiego, że nie miał możliwości pomóc w żaden sposób przedsiębiorcom w pozyskaniu funduszy unijnych.
O tym już biliśmy pianę, więc dla mnie człowiek, który ma tyle pracy, że nie ma kiedy taczki załadować, nie liczy się.
PiTeK pisze:
Wystawianie kandydata na dzień dzisiejszy wydaje mi się przedwczesnym działaniem.
Pitku. Ja przepraszam, że mam inne zdanie, ale jeśli znowu za pięć dwunasta wystawieni zostaną przez różne dziwne organizacje, albo poważne partie, ludzie, którzy za nic mają przestrzeganie przepisów i prowadzą po pijanemu samochody, wyzywają psy sąsiadek od kurew, aż się sąsiadki za to obrażają to ja chciałbym podziękować za taki sposób forsowania kandydatów.
Świadomie i celowo wystawiłem sam kandydaturę Fiedorowicza, bo liczę na to, że ktoś mi ją wybije z głowy rzeczowymi argumentami.
Nie sądzę aby Patriota napisał, że nie lubi i nie będzie głosował na Fiedorowicza, tyylko z tego powodu, że on jest komuchem.
Sądzę, że postara się o postawienie jakiś rzeczowych zarzutów, jeśli w ogóle będzie coś w tym temacie pisał.
Co do porównania okresów działań Fiedorowicza i Gronicza to mogę tyle powiedzieć, że Fiedorowicz rządził dwie kadencje.
DWA RAZY LUDZIE MU ZAUFALI – samo to o czymś świadczy.
Za trzecim razem Fiedorowicz przegrał. Dzięki mnie. To ja zagłosowałem na Gronicza.
Gronicz dał się już poznać, jako nieudacznik na tym stanowisku i da się zauważyć, ze sprawy miasta przerosły jego, oraz zespół jaki sobie dobrał. Wg mnie i wg opinii wielu moich znajomych jego czas skończy się na tej kadencji i żal będzie tych 4 straconych lat.
Jeśli prawdą jest to, co przedstawiono i młodych platformersach, to tylko nad PO przyjdzie ręce załamać a potem czekać, aż skończy jak AWS.
Jeszcze jedno Pitku. Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Dla mnie M. Fiedorowicz to nie jest oczywiście „kryształ”. Mam jemu również wiele do zarzucenia ale w ciągu 8 lat nie nazbierało się tyle, ile w ciągu dwóch lat wypisałem o R. Groniczu.
Samo to, że tu piszę jest spowodowanie negatywną oceną R.Gronicza. Gdyby było przynajmniej poprawnie japy bym nie otwierał.
Pitku. Co do promowania ludzi wartościowych to w tym temacie, pełna zgoda, jak pisze Patriota.
Pitku i jeszcze jedno.
Najważniejszy jest jednak kanddat na burmistrza a potem wybrany burmistrz.
To on dobiera sobie współpracowników i z nimi realizuje ogłoszone, obiecane wcześniej cele.
Wiesz jak było z obiecankami Gronicza. Dzisiaj możemy już z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością powiedzieć kto wkładał w usta Gronicza obiecanki bez pokrycia. Najgorsze, że człowiek ten wg mnie wierzył w to co mówi. On chyba do dzisiaj wierzy w rzeczywistość, którą wg mnie ktoś mu wykreował. Tym boleśniejszy dla niego będzie później upadek. Ale to juz nie moja sprawa.
Skoro więc jesteśmy zgodni, co do tego, że świeczka Gronicza gaśnie, poszukajmy już teraz odpowiednich ludzi na stanowisko burmistrza.
PiTeK pisze:
Są pośród nas ludzie, którzy zasługują na to by ich dostrzec, wypromować, docenić ich zaangażowanie w życie publiczne
Jak pisze Patriota: "Pełna zgoda", zabierzmy się za to również.
Mamy czas
Dlaczego mamy się obudzić z ręką w nocniku po raz drugi.
Pitku masz lepsze rozeznanie wśród ludzi polityki. Ja znalem tylko Leszczyńskiego, Fiedorowicza i Gronicza.
Wybrałem spośród mi znanych najlepszego.
Jeśli ktoś ma lepsze kandydatury, niech podaje.
W końcu podanie tutaj innej niż moja. kandydatury do niczego nie zobowiązuje a mnie i mnie podobnym da bardziej czytelny obraz lokalnej polityki.
Pitku pozwól, że jednak będę drążył ten temat dalej.
P
G