Dzisiaj jest 18 cze 2025, 15:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

No to idź do policji lub wojska i życzę tych podwyżek i ulg na przejazdy. Powodzenia!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

makaron

Gdybyś mi kiedyś przypadkiem nie powiedział, że w sumie piszesz tu dla jaj i lubisz się droczyć z innymi to może polemizowałbym z tobą.
Łatwo cie zagiąć , tak samo jak zaginają cie starsi stażem funkcjonariusze w straży.
W sumie jak zaskoczy ci zapadka, to może tez uświadomisz sobie za co byłeś gnojony w Turowie.

Z mojej strony eot, przynajmniej z tobą, bo jak widać nie czytasz ze zrozumieniem tekstu, a co dopiero ze zrozumieniem całego zagadnienia , które tu jest poruszane.

zawsze taki byłes i chyba juz taki zostaniesz, a szkoda bo jestes takim zwariowanym chłopakiem . :smt028 :smt028 :smt028 :smt028 :smt028 :smt028 :smt028 :smt028

Shade pisze:
Kwestia podejścia zależy od punktu siedzenia, gdybyś to Ty pracował w Turowie inaczej by to wyglądało.

Nie wydaje mi się, pracowałbym tak jak zawsze i nie przyszłoby mi do głowy strajkować czy narzekać.Pracę trzeba szanować.

Shade pisze:
To nie moja wina że się zatrudniłeś tam gdzie teraz jesteś. Jak Ci słabo płacą to zgłoś sprawę gdzie trzeba, jeżeli masz odpowiednie kwalifikacje na pewno znajdziesz lepszą pracę.

Trochę jesteś jednak oderwany od rzeczywistości, ja zarabiam tyle ile zarabiam, głodem nie przymieram.Cały ten kryzys raczej nie jest dobrym momentem na podwyżki.Praca mi odpowiada nie mam wybujałych ambicji.

Shade pisze:
Nie każdy człowiek z popularnego Turowa jest bogaczem, który jeździ na zagraniczne wczasy i takie tam,

Jak widzę ile piją to nic dziwnego, że nie każdy ma kasę na przyjemności.

Shade pisze:
Zwykle ludzie wykształceni, mający fach w ręku i poukładane w głowie nie piszą na takich forach uzewnętrzniając swoje słabości i problemy nadchodzącego jutra, tylko najnormalniej w świecie szukają rozwiązań, problem pojawia się kiedy są niewiele warci dla rynku pracy.

Nie pisałem o sobie , tylko podawałem przykłady , że sa ludzie którzy nie wiedzą czy będą do Świąt pracować. Ja nie mam problemów ze zmianą miejsca zatrudnienia, nie jest to moja pierwsza i nie ostatnia praca.

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 18:58 przez Ernesto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Myślę , że to zbędne gadanie - i chyba (celowo?) nie dostrzegasz o czym pisze Ernesto. A pisze m.in. o tym , że nie wypada w dobie kryzysu i bezrobocia kwękać o wyższe zarobki. No ale ufam Pitkowi - że chodzi o kolejny blok , a nie o kasę ;)

Tak samo można to odnieść do jego wypowiedzi w dobie kryzysu nie wypada kwękać ze ktoś ma lepiej.
Co do mojej wypowiedzi to nie lubię jak ktoś patrzy innemu w talerz i jak widzi coś więcej niż na swoim to go "w mordę i nadwyżkę do kosza - bo jak to ma sie bardziej najeść". Zdecydowanie wolę działanie takie, ze zaczyna szukać sposobu aby uzyskać na talerzu tyle co sąsiad lub więcej nie podkradając nikomu.

YELLO_35 pisze:
Samo zrozumienie i empatia powoduje , że społecznie przyzwalamy na picie - i tłumaczymy ludzi w ten sposób. Ja to miałem na myśli :-?

A mamy na to wpływ??? Jak górnik czy energetyk pije po pracy to jego sprawa. Ja też pijam alkohol po pracy, czasem w domu czasem w knajpce i co w tym złego? I kto ma mi dawać na to przyzwolenie?
Co do picia w pracy to nie wiem jak ty (moze pracujesz w PGE Turów - jako dozór ) ale ja nie mam wpływu na przyzwolenie. O tym czy mogą czy nie decyduje dyrekcja i pracownicy dozoru w kopalni i elektrowni wiec społeczeństwo w szerokim tego słowa znaczeniu nie ma wpływu. Tylko zainteresowanie kierownictwa może to regulować.

YELLO pisze:
Palimy i jeździmy po zakupy razem - więc taniej nam wychodzi ;) :smt082

no cóż ... prawa ekonomi są nieubłagalne :lol:

[ Dodano: Sro Mar 25, 2009 6:42 pm ]
tak, tak ernesto powiedziałem ci przypadkiem, gnoili mnie w Turowie, zaginaja mnie starsi stażem i w ogóle to poziom moich wypowiedzi nie dorównuje twoim i tak dalej i tak dalej.... baju baju.
Proponuję abyś przytaczał jakieś argumenty do rozmowy albo daruj sobie bo nie rozmawiamy na tej samej "częstotliwosci".
Jak zabraknie ci argumentu to musisz sobie podnieść morale wytłumaczeniem, że ten czy tamten to przygłupawy (Herniek z nawęglania bo zarabia wiecej - aż tak to boli?)albo gnojony albo coś jeszcze.
Stać cię na napisanie czegoś rzeczowego odnośnie tematu czy braki będziesz nadrabiał wyszukiwaniem "sztucznych dziur w życiorysach"?

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 18:43 przez makaron, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

makaron pisze:
przygłupawy (Herniek z nawęglania bo zarabia wiecej - aż tak to boli?)

I znów nie czytasz ze zrozumieniem.
Przygłupawy to mój znajomy elektryk , a Heniek z nawęglania to inna postać nie określona jako przygłupawa.

Ale już na prawdę żegnam szacownego żołnierzyka.Bo rzeczywiście to co ty nadajesz jest ... no takie jak widac.
Spocznij.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No i zrobiła nam się lekka popelina z dyskusji, polecam wziąć na luz i już.
Ernesto faktycznie widzę że w tej kwestii się raczej nie dogadamy więc pasuje, nie będę siał zbędnego fermentu.
Pozdrawiam.

Tytuł:
pismak
pismak

ernesto a ja żegnam szanownego nieudacznika i marudera, nie mamy co dyskutować bo jak zawsze w dyskusji z tobą schodzimy do wycieczek personalnych.
Pocieszające jest tylko to, ze takie wypłakiwanie i wypominanie zarobków Heniowi z nawęglania czy przygłupawemu elektrykowi nic nie zmienia w sprawie ich wynagrodzeń. Ot po prostu czcza paplaninka.
Fakty pozostają: Heniu i elektryk i tak zarobią swoje (pewnie część przepiją), ty dalej będziesz zgorzkniały i zawistny wobec nich bo czujesz się lepszy od nich a pracodawca nie daje ci tego odczuć w wynagrodzeniu, do tego dochodzi kompleks munduru, z tego co sie orientuję to żołnierzyki też zarabiają więcej niż ty, a dajesz do zrozumienia, że mundurem gardzisz ale trudno jest przełknąć te pigułkę, że mają lepsze pensje, no i wspomnę jeszcze (jak juz ktos o tym pisał), ze wcześniej na emeryturę odejdą niż ty.
Jedyny plus, który może się pojawić to, to że może po tej dyskusji zmobilizujesz się i spróbujesz poprawić swój byt ale czy stać cie na to, czy nie zabraknie odwagi?
Pytanie proszę zostaw bez odpowiedzi bo mnie osobiście mało to interesuje czy ci się polepszy czy nie. Bez obrazy, żegnam.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

makaron pisze:
schodzimy do wycieczek personalnych

No właśnie...

Panowie - wróćcie do meritum i unikajcie wzajemnego obrażania się :smt021

Tytuł:
pismak
pismak

Roszczeniowym komuchom z państwowych molochów mówimy stanowcze nie!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.