Dzisiaj jest 19 cze 2025, 11:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Nie wiem , ale zdaje m się , że zarówno Pani dyrektor jak i Pan Ś. bardzo lekceważą sobie opinię jaką wystawiają o nośrodku jego pacjenci . Nie zabierając głosu w sprawie okazują rownież arogancję w stosunku do osób zawierających głos na forum . Jak myślicie , czy trzeba tę kwestię poruszyć wyżej niż stołek dyrektorski? Myślałem , ( zresztą naiwnie ,) że wraz z upadkiem komuny upadnie wszelkie kumoterstwo i osłanianie błędów. Niestety myliłem się . Ośrtodek p. Ś. traktuje prawie jak prywatną klinikę , pozostaje bezkarny i nawet nie chce wyrazić swojej opinii na zarzucane mu niedociągnięcia . Czy to się kiedykolwiek skończy? Gdzie mają szukać pomocy ludzie skrxywdzenie w tej placowce ? Kto powie chociaż slowo " przepraszam " ( o ile to coś zmieni ) ? W idziałem ostatnio Panią K . Jest naprawdę w opłakanym stanie . Nie wiem jak się to skończy ... Na neurologii nie potwierdzila się " diagnoza " P. Ś. Guz nie odrasta ... Do takiego stanu doprowadziło ją traktowanie w ośrodku . Gwoli przypomnienia - Pani K . to pacjentka , ktorą mąż bez wiedzy personelu zabral na konsultację najpierw do Bogatyni , a następnie trafiła na oddz. neurologiczny . To iedna z ofiar tego ośrodka . Ile ich jeszcze jest o ktorych nie wiemy ? Forumowicze , zastanjówmy się w jaki sposób można zmusić nasze elity do zającia się tymi sprawami . W jaki sposob wymusić jakąkolwiek kontrol . Ze swojej strony nie wierzę w jakiekolwiek kontrole odgórne . Zazwyczaj wszyscy wiedzą o wiele wcześniej niz kontrol się zjawi ... I wtedy wszystko jest na błysk ! Dlaczego nie odezwie sie nikt kompetentny? Czyżby głosy ludzi pospolitych wogóle nie były brane pod uwagę ? Nie dziwmy się więc frekfencji wyborców ? Takie sprawy jak ta to taż samo życie . Poza tym każdy z mas , lub ktoś nam bliski może się znależć w podobnej sytuacji i być pacjentem ośrodka . Czy zawsze będzie towarzyszył nam lęk ?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pismo pani dyrektor B. istotnie kuriozalne :lol:
Czy to nie próba powrotu do cenzury wypowiedzi? Nie wydaje mi śię, żeby któryś z głosów w tym wątku atakował bezpodstawnie jakąś osobę, czy instytucję. Tu trwa DYSKUSJA, na tematy bulwersujące społeczność zgorzelecką i to należy zrozumieć i uszanować. Wolność wypowiedzi gwarantuje najwyższa polska ustawa, czyli konstytucja. Jest jeden sposób zamknięcia tej dyskusji: oficjalne zajęcie stanowiska przez wiadome osoby. Czy to takie trudne do zrozumienia i zaakceptowania :?: Wspomniane pismo jest dobrą inicjatywą (kogoś w końcu ruszyło), wymagającą jednak zmiany sposobu myślenia, niestety :shock:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Albo ja mam k³opoty z czytaniem albo czego¶ tu nie rozumiem. Chyba Wam siê popl±ta³o kilka spraw. Czy Wy chcecie poprawy sytuacji w o¶rodku czy Wam siê pan profesor nie podoba. A mo¿e kto¶ mu zazdro¶ci, ¿e w ¿yciu co¶ osi±gn±³ a nie tylko biadoli i biadoli. Bo tak mi siê wydaje, ¿e wasze kompleksy tu wy³a¿±.
Co do o¶rodka. Nie wiem czy rehabilitanci pracuj± ¶wietnie czy mniej ¶wietnie. Je¶li siê opierdzielaj± – w co nie do koñca wierzê – nale¿y ich po prostu poustawiaæ.
Drugie – na ka¿d± opowie¶æ pacjenta trzeba wzi±æ poprawkê. Nie to, ¿e nie mówi prawdy, ale ludzie lubi± koloryzowaæ. A jak trzy razy tê sam± rzecz opowiedz± to w ni± uwierz±.
Co do fachowo¶ci profesora ¦. – oby jak najwiêcej takich fachowców. Tu w Zgorzelcu wiêkszo¶æ lekarzy to mu mog± buty czy¶ciæ i fartuch podawaæ. Znajomy by³ u czterech ortopedów – rozmowa by³a jak w kawa³ach a mo¿e to panu jest a mo¿e to. Poszed³ do ¦. i po dwóch tygodniach skaka³ jak kózka. Jak chcesz siê postawiæ na nogi to omijaj lekarzy bo ci wsun± w dupkê i pigu³kê i powiedz± ¿e musi byæ Ok. Lepiej poszukaæ kogo¶ kto naprawdê pomo¿e. Oczywi¶cie od tej regu³y s± wyj±tki.
Co do skuteczno¶ci rehabilitacji. Poczytajcie trochê ksi±¿ek i wtedy wam siê rozja¶ni. Kiedy powinna byæ robiona rehabilitacja jaka jest jej skuteczno¶æ itp. Jak kto¶ przychodzi do o¶rodka pó³ roku po urazie itp. To naprawdê szanse powodzenia s± du¿o mniejsze. Ale tu nie jest winny o¶rodek, ale nasza cudna s³u¿ba zdrowie. Posty proponujê wiec pisaæ do Kaczyñskiego
I jeszcze kwestia dyskusji na forum. Ja tu za du¿o dyskusji nie widzê. Parê osób wyp³akuje swoje ¿ale, inni próbuj± co¶ ugraæ swojego: mo¿e uda siê ¦ wyrzuciæ a jeszcze inni co¶ tak b±kn± bez sensu. Co to za dyskusja? Nie dziwcie siê, ¿e was olewaj±.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kto olewa, bo nie rozumiem :?:
żeby było jasne, ja widzę tu trzy zasadnicze podwątki:
- uchybienia personelu medycznego w ośrodku,
- nieprzyjemny i stresujący sposób traktowania pacjentów przez p.Śliwińskiego
- próby zamknięcia ust dyskutantom, (poziom dyskusji nie ma tu nic do rzeczy, nie każdy ma wykształcenie i umiejętność wysławiania).
Każda z tych spraw jest ważna i dlatego trwa na ten temat dyskusja.
Ja tylko nie wiem, czy głos Myrmidon (nowy=2posty), to posiłki dra Śliw. bo zacietrzewienie widzę duże :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Myrmidon pisze:
Albo ja mam kłopoty z czytaniem albo czegoś tu nie rozumiem. Chyba Wam się poplątało kilka spraw. Czy Wy chcecie poprawy sytuacji w ośrodku czy Wam się pan profesor nie podoba. A może ktoś mu zazdrości, że w życiu coś osiągnął a nie tylko biadoli i biadoli. Bo tak mi się wydaje, że wasze kompleksy tu wyłażą.
.

Nie nasza wina, że profesor wytworzył wrażenie że ośrodek to on. Uczynił z siebie instytucję i zbiera teraz tego pokłosie. Ile razy słyszę idę do Ś., mam rehabilitację u Ś. itp. Zdominował ośrodek własną osobą, a Ty się dziwisz, że za OBNIŻAJĄCĄ (powtarzam to do znudzenia) jakość opieki jest obciążany właśnie on. Za kiepskie rządy kto obrywa poszczególni ministrowie czy premier ich reprezentujący ? Dla mnie zagadką równą zagadce Atlantydy, jest nastawienie że jeśli coś jest krytykowane automatycznie równa się zazdrości. Czego mam zazdrościć - odpowiedzialności za pacjentów, życia z świadomością że nie pomogłem temu czy owego, tytułu profesora ? Kompleksy jakbyś nie wiedział ma wielu, moje też pewnie mają się dobrze, ale wogóle nie dotyczą doktora Ś.

Myrmidon pisze:
Co do fachowości profesora Ś. – oby jak najwięcej takich fachowców. Tu w Zgorzelcu większość lekarzy to mu mogą buty czyścić i fartuch podawać. Znajomy był u czterech ortopedów – rozmowa była jak w kawałach a może to panu jest a może to.

Złośliwie powiem na bezrybiu i rak ryba. Jak widać ogromnym szacunkiem darzysz prof. Ś. więc nie rozumiem tego porównania. To jak porównywać stopę życiową w Europie Zachodniej i w krajach Trzeciego świata i się chełpić że w Europie lepiej.

Myrmidon pisze:
I jeszcze kwestia dyskusji na forum. Ja tu za dużo dyskusji nie widzę. Parę osób wypłakuje swoje żale, inni próbują coś ugrać swojego: może uda się Ś wyrzucić a jeszcze inni coś tak bąkną bez sensu. Co to za dyskusja? Nie dziwcie się, że was olewają

Dyskusja dotyczy rzeczy najprostszych i najbliższych ludziom takich jak opieka, stosunek do pacjenta. Nikt tu się nie wysila na pseudomedyczne dywagacje. A olewają ponieważ mamy w naszym cudnym mieście taki zwyczaj. Ani władza, ani lekarze ani inni nie zniżają się do dyskusji, licząc na to że po fali świętego oburzenia wszystko wróci do starego porządku.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Olewaj± ci, co wam nie odpowiadaj±.
Posi³kiem :) mo¿e jestem, ale bardziej zdrowego rozs±dku i ostro¿no¶ci w ferowaniu wyroków /a nawet jednoznacznego stanowiska/ ni¿ p.¦.
Co do wyszczególnionych w±tków. Pierwsze dwa jak najbardziej. Ale trzeci to ju¿ bardziej dyskusja na temat prawa karnego i cywilnego, i roli Iternetu.
Je¶li kto¶ narusza dobra osobiste to strona poszkodowana mo¿e siê broniæ. Podobnie z pomówieniami. Takie s± nasze przepisy. Admin zdecydowa³, ¿e nie zgadza siê tym co twierdzi dyrekcja ZOZ i dyskusja dalej siê toczy i na to te¿ pozwala prawo. Nie ma tu ¿adnej cenzury. Je¶li kto¶ jest pewny swoich racji to czemu ma zamykaæ usta. Nawet je¶li kto¶ o to wystêpuje :)
Musi jednak wiedzieæ, ¿e za to co pisze ponosi pe³n± odpowiedzialno¶æ. A w³a¶ciciel portalu za publikacje – choæ tu s± te¿ zdania podzielone. Ale to ju¿ zupe³nie inna dyskusja.

A ¿e dwa nowe posty? Ka¿dy keidy¶ zaczyna. :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Myrmidon pisze:
Czy Wy chcecie poprawy sytuacji w ośrodku czy Wam się pan profesor nie podoba.

Chcemy poprawy sytuacji w ośrodku, którym zarządza profesor, ergo poziom podobania się nam profesora S. jest wprost proporcjonalny do poziomu poprawy sytuacji w ośrodku. Nie widzę w tym jakiejś osobistej antypatii do profesora, który może jest prywatnie miłym i ciekawym człowiekiem. Niestety instytucja, którą prowadzi obniża loty, według opinii niektórych pacjentów. Eto wsio.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No to witam Nowego i cieszę się, jak z każdego, kto się w końcu przełamuje i zaczyna funkcjonować publicznie (mam na myśli forum). Tego nie ma u nas za wiele. :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jak podaje zgorzelecki UM, rozpoczął się remont chodnika na rogu ulic: Warszawskiej i Konarskiego. Na powierzchni 387m2 za kwotę 35 tysięcy zostaną wykonane roboty rozbiórkowe, ułożona nowa nawierzchnia z kostki betonowej, studzienka ściekowa, betonowe obrzeża i krawężniki na podsypce cementowo – piaskowej. Termin zakończenia inwestycji przewidziano na 21października br.

no proszę, znów przed sklepikiem pana doktora, pardon, profesora.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Sprawa odmrożonej nogi czrnoskórego sportowca była dziś opisana w prasie . Po leczeniu w tutejszym ośrodku trafił do szpitala , ale już nie do naszego . Odpowiedzią na zarzuty stawiane personelowi , było lakoniczne , że w ośrodku nie popełniono błędu . Jeżeli to jest rzecz normalna , to chroń nas Boże przed takimi sposobami leczenia . Może dlatego naprawiany jest chodnik przed ośrodkiem , aby wychodzący z tamtąd oacjenci po klasycznym leczeniu mogli jeszcz jako tako gdziekolwiek się udać po pomoc .

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ktoś o taki samym nazwisku i imieniu co dr.Ś. istnieje na Liście Wildsteina( spis agentów SB) To tak dla podgrzania temperatury

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Andrzej Z. pisze:
Ktoś o taki samym nazwisku i imieniu co dr.Ś. istnieje na Liście Wildsteina( spis agentów SB) To tak dla podgrzania temperatury

Heheh..osobiście mam do tej listy stosunek erotyczny i za wiarygodną jej nie uważam :) nie mniej wprowadza to wątek spiskowy...

Tytuł:
VIP
VIP

bardzo prosze o skupienie sie na faktach, a nie na pomowieniach, lista Wildsteina nic nie wnosi do sprawy. Przypomne, ze dyskutujemy na temat jakości usług oferowanych przez Pana Śliwińskiego oraz Ośrodek Rehabilitacji w Zgorzelcu.

Kilka dni temu otrzymalismy drugie pismo od SP ZOZ w Zgorzelcu wzywające do usunięcia wątku. Proszę zwrócić uwagę na zawartość merytoryczną, a także akapit "Sądzę, że jako osoba udostępniająca forum...". Wnioski wyciągnijcie sami:

http://zinfo.hostings.pl/al3xand3r/zoz_ ... acja_1.jpg

a oto oficjalne stanowisko zgorzelec.info w tej sprawie:

http://zinfo.hostings.pl/al3xand3r/zoz_ ... z_zoz1.jpg
http://zinfo.hostings.pl/al3xand3r/zoz_ ... z_zoz2.jpg

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Po pierwsze, kilkakrotnie krytykowałem (i pewnie będe robił to dalej) portal, ale tym razem szacunek za niugięcię się przed tym atakiem na wolność wypowiedzi.

Po drugie. Czy naprawdę pani Dyrektor nie potrafi się ustosunkować do choć jednego zarzutu w sposób merytoryczny ? Metoda która została wybrana (straszenie sądem, grzywnami, prokuratorą) przypomina stare dobre czasy, które na szczęście zakończyły się 15 lat temu. Warto o tym pamiętać.

Po trzecie. Sprawa ośrodka jest jest najbardziej jaskrawym i upublicznionym przykładem, tego że zgorzelecka służba zdrowia jest w fatalnej kondycji, i nie tyle finansowej co moralnej. To wszystko wynikiem opacznie pojętej solidarność zawodowej która w tym kraju już niejednokrotnie doprowadzała do tragedii. Ze smutkiem stwierdzam, że przy takiej postawie przyjdzie poczekać nam na kolejną.

Tytuł: :)
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ja to widzę tak:
Gdyby ośrodek nie mial sobie nic do zarzucenia,odezwałby się na łamach forum,a skoro dla Nich(jako instytucji) jest to nie do zrealizowania to znaczy że się z Nami(forumowiczami) zgadzają.

pozdrawiam:)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.