Dzisiaj jest 08 lip 2025, 0:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna

Z kim zagramy w 1/2 PlayOff ?
Czas głosowania minął 13 kwie 2009, 20:10
Kotwica 19%  19%  [ 6 ]
Czarni 81%  81%  [ 25 ]
Liczba głosów : 31
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

dajcie spokoj o finale narazie jest 1:1 w polfinale a wy juz o finale !!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Bardzo mnie cieszy że dzisiaj pierwszy trener posłuchał drugiego jak trzeba grać , bo w pierwszym meczu z Czarnymi wszyscvy widzieliśmy co się stało i tak trzeba trzymać!!!!!!!

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Turomaniak pisze:

Spoko spoko bez emocji ;) Bylem tylko ciekaw czy liczy sie bardziej miejsce po SZ czy poprostu po wygraniu z zespolem na wyzszym miejscu przejmuje sie jego ,,profity'' ;-) Dzieki :lol:

Edit :

piaskowe wydmy pisze:
no właśnie - a niby z naszej strony była napinka...
Chec zrozumienia zasad PO, panujacych w PLK nie jest napinka.

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, 21:34 przez SKRz_Zgc, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Turomaniak pisze:

no właśnie - a niby z naszej strony była napinka...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No i mamy 1:1 :smt026
Dzisiaj było widać, że chłopakom chciało sie grać :) Ja cały czas wierze, ze niedzielna porazka to był wypadek przy pracy :) Teraz dwie wygrane w Słupsku i będzie z górki :P

Ale na powaznie, brawo dla Edneya, w końcu pokazał klasę, Daniels sie obudził:) Bayley, super i 7/7 osobiste, he he, no i Hariss 17pkt, co do statystyk, to bardzo dobrze za 2 - 63%, do tego 21 asyst !!! i 38 zbiórek !!!

Wszystkim którzy jada do słupska w piątek i w niedzielę !!! Zdzierajcie gardła i niescie dopingiem naszych chłopaków do wygranych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ja zakładam, ze przypadkiem to można przegrać jednym punktem - ale nie wygrać trzydziestoma;)
i nie chodzi o napinanie się - tak miało być już w niedzielę, podobnie rosły punkty, tylko w trzeciej kwarcie nasi przestali robić co należy niestety i czarni uciekli grabażowi spod łopaty, tym razem ich przytrzymali na szczęście.
swoją drogą ciekawe czy Czasnauskis będzie w Słupsku dalej siedział na ławce w dresie?
no i szkoda, ze Drobnjak jest w tej chwili może i dobrym duchem, ale niestety raczej kiepskim ciałem drużyny...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Osobiście bardzo się cieszę z wczorajszej wygranej, chyba z resztą jak każdy. Ale tym bardziej boli, że w niedzielę dostaliśmy i to w tak "głupi" sposób.

Oby prawdą okazało się to, że ten zimny kubeł tak naprawdę nam tylko pomoże.

Co do samego meczu to mam w sumie mieszane uczucia. Nie podobało mi się sędziowanie ale jeszcze bardziej nie podobało mi się zachowanie naszych kibiców krzyczących "SĘDZIA CH*J!". Ktoś też próbował rzucać czymś w sędziów. Panowie i Panie - opamiętajmy się trochę.

Z zawodników chciałbym pochwalić przede wszystkim Alexa, Briana i Tyusa. Chris Daniels świetnie zbierał i swoją rolę odegrał też Damir. Brawo! Co do Dragisy to powiem tylko: nie wieszajcie na nim psów. Może i nie zagrał najlepszych spotkań ale takie dni ma każdy. Nie zapominajmy co wniósł i dalej wnosi do zespołu.

Interesuje mnie też sytuacja która zaistniała w 4. kwarcie między Stefańskim a Drobnjakiem. Widziałem (tak sądzę) że kłócili się wychodząc na parkiet. Ktoś wie coś wiecej?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

nikt na Drobnjaku psów myślę wieszać nie będzie - po prostu szkoda, ze teraz akurat go dopadł ten słabszy czas. nie wiem dlaczego Turkowi sędziowie tak szybko nabijają przewinienia, ale nabijają i w sytuacji gdy Drobnjak nie gra na pełnych brotach, robi się po prostu niebezpiecznie.
podobnie kicha w pierwszym spotkaniu wyszła jak Harrisowi naliczyli piąte przewinienie, czy przypadkiem nie jakoś wtedy zaczął się zjazd?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ufffff można powiedzieć , wczorajszy mecz zapowiadał sie wg mnie na równie zacięty jak niedzielny, ale jednak było inaczej. Wczoraj zaraz po meczu tylko jedno miałem w głowie , czemu tak nasi nie zagrali w niedziele. Przy zwycięstwie 30 punktowym zastanawiam sie jak można było przegrać pierwszy mecz. Ale cóż nie jest źle. Nie wierzę w to co niektórzy mówią , że Czarni sobie odpuścili drugi mecz , gdyż plan minimum wykonali. Wg mnie w pierwszym meczu mieli dużo szczęścia i wykorzystali wszystkie nasze błędy co akurat sie nie udało już wczoraj. Wiele akcji było gdzie głupio traciliśmy piłki ale również w głupi sposób tracili ją goście. Skuteczność już nie ta u Słupszczan a do tego nasi zagrali w pełni skoncentrowani. Widać że Paweł Turkiewicz wyciągnął wniosku po pierwszym meczu i już prawie dobrze rotował składem. Choć jak Turek grał z trzema faulami przez długi czas to było to ryzykowne. Ale na szczęście wszystko dobrze sie skończyło. Co do Drobniaka, nie ma sie co rozpisywać. Jest to klasowy zawodnik i już. Czasami gra lepiej czasami gorzej. Ale od tego ma zmienników.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dobry podział czasu na grę zrobił swoje.Histotia lubi sie powtarzać , i jak najbardziej w zasięgu są dwie wygrane w Słupsku a później dobicie Czarnych w Zgorzelcu.Ja wierzę że tak właśnie bedzie.Mamy zdecydowanie więcej atutów i myślę że udowodnimy to. :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie można było tak twardo i pewnie zagrać w niedzielę?! Dobra zapomnijmy o tamtym meczu!

Nie będę się za dużo rozpisywał o meczu - wszyscy sami widzieli. Jednak 3 spostrzeżenia:
1) Szanuję Czarnych, jednak nawet ich kibice przyznają, że ich gra opiera się głównie (tylko?) na rzutach z obwodu + ew. szukanie kogoś pod koszem.
2) Dotychczasowe sędziowanie to ŻENADA! To są półfinały mistrzostw Polski, a panowie z gwizdkami rodem z ligi okręgowej. Kto tych panów desygnuje do sędziowania i czy ponoszą oni jakieś konsekwencje/są oceniani po takich "wyczynach"?! Lord alex - Ty powinieneś coś wiedzieć.
3) Wczoraj było dobrze, ale to jest dopiero 1 wygrany mecz. Żeby awansować do finału musimy wygrać przynajmniej 1 mecz w Słupsku - pamiętajmy o tym!

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Nie można było tak twardo i pewnie zagrać w niedzielę?! Dobra zapomnijmy o tamtym meczu!

Nie będę się za dużo rozpisywał o meczu - wszyscy sami widzieli. Jednak 3 spostrzeżenia:
1) Szanuję Czarnych, jednak nawet ich kibice przyznają, że ich gra opiera się głównie (tylko?) na rzutach z obwodu + ew. szukanie kogoś pod koszem.
2) Dotychczasowe sędziowanie to ŻENADA! To są półfinały mistrzostw Polski, a panowie z gwizdkami rodem z ligi okręgowej. Kto tych panów desygnuje do sędziowania i czy ponoszą oni jakieś konsekwencje/są oceniani po takich "wyczynach"?! Lord alex - Ty powinieneś coś wiedzieć.
3) Wczoraj było dobrze, ale to jest dopiero 1 wygrany mecz. Żeby awansować do finału musimy wygrać przynajmniej 1 mecz w Słupsku - pamiętajmy o tym!

Fakt. Poziom sędziowania jak na półfinał był tragiczny. I nie mówię tu o sędziowania na korzyść Turowa lecz ogólnie. Sędziowie mylili sie w obie strony. Z tego co sie orientuje to chyba sędziowie nie ponoszą jakichkolwiek konsekwencji za takie prowadzenie meczu. Musiało by sie zdarzyć coś gorszego niż w zeszłym sezonie podczas meczów Polpak Świecie vs Prokom gdzie sędzia chyba został odsunięty od prowadzenia meczów na ok miesiąc ( jak mnie pamięć nie myli). Wydaję mi sie że jeżeli komisarz zawodów nic nie zaprotokołował to nic im nie zrobią. Najwyżej im ktoś coś powie z ich zarządu i tyle. Wg mnie sami sędziowie powinni sobie swoje błędy obejrzeć , może wtedy byłoby wszystko jasne. Przecież nie po to wprowadzono trzeciego sędziego aby takie rzeczy gwizdać. Jako przykład podam sytuacje z niedzielnego meczu gdzie Bryan Bailey popełnił faul ofensywny a zagwizdał go sędzie z drugiego końca boiska a nie ten co stał żeby nie skłamać jakieś 2 metry od sytuacji z oczami wpatrzonymi w tą akcję. Ale co zrobić , sądzę że nie ma sędziów bezstronnych i każdy ma jakieś upodobania co do klubów jak również zawodników.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gratulacje za zwycięstwo. Nie podlegało ono dyskusji. O stylu w jakim Czarni przegrali wolałbym zapomnieć. No ale myślę że wszyscy w Słupsku przed rozpoczęciem serii wynik 1-1 po meczach w Zgorzelcu wzięliby w ciemno. Uzyskaliśmy przewagę parkietu. Na jak długo jednak? Wiele wyjaśni kluczowy wg wielu kibiców i obserwatorów mecz w piątek. Ja mam nadzieję że nie damy się pokonać w Gryfii bo jestem pewien że drugi raz w Zgorzelcu nie wygramy. Dla mnie Turów nadal jest faworytem serii i zmienię zdanie jedynie w przypadku 2 zwycięstw Czarnych w ten weekend. Jeżeli uda się Wam wygrać choć raz- możecie szykować się na finał. Jeżeli przegracie oba mecze szanse ocenię na 50-50. Pozdrawiam i do zobaczenia w piątek. Pamiętam że przeważnie nie było Was wielu, ale zawsze się znalazł ktoś z kim można było "po ludzku" pogadać o baskecie...

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 15:23 przez czarniFan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

lord_alex pisze:
Musiało by sie zdarzyć coś gorszego niż w zeszłym sezonie podczas meczów Polpak Świecie vs Prokom gdzie sędzia chyba został odsunięty od prowadzenia meczów na ok miesiąc ( jak mnie pamięć nie myli).

Smiech na sali. Gdby nie on to moze dalej w PLK gralby Polpak.

Nie rozpamietujmy tego pierwszego meczu (kazdemu szkoda), pamietajcie ze rok temu po dwoch meczch polfinalu w Zgorzelcu bylo 1:1 a owczesny Slask znacznie lepiej sie prezentowal nizobecnie Czarni, mecze we Wroclawiu tez nie nalezaly do latwych. Skonczylo sie 4:1 i mysle ze w tym roku moze byc podobnie... tylko zeby losy finalu potoczyly sie inaczej....

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak do tej pory to Prokom robi wszystko aby się z nami znowu w fiale spotkać.Kto oglądał to widział .Bardzo dobre spotkanie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.