Dzisiaj jest 22 cze 2025, 16:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

zubek pisze:
bardzo dziękuję nicram za garść epitetó pod moim adresem. jako debil i idiota z klapkami na rozumie (?) mam jednak parę wątpliwości

czy rzeczona agatka ma większe obroty bo sie coś dzieje, czy dzieki wyjatkowości FG? czy takie same zwiekszone obroty ma podczas festiwalu kultur?
czy próbowałeś kiedys sprzedać kiełbaskę na festiwalu?a może piwo? ( to do makarona - złosliwie mógłbym się jeszcze przypiąc do tego rzemiosła :D )
czy konkurowałeś kiedyś ze zorganizowanym kateringiem?

na festiwalu zarabiają jedynie organizatorzy i 2 - góra 3 sklepy okoliczne sprzedając browar. ale to jest raczej efekt uboczny.

Nicram - jako przedstawiciel głupiego, jak to nazwałeś społeczeństwa zgorzeleckiego nadal nie rozumiem, jak impreza tak niskich lotów za taką kasę ma poszerzyć moje horyzonty. dla mnie jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Okej okej, przepraszam za te obelgi. Bardzo rzeczowo sie postaram napisac.

Agatka i okoliczne sklepy maja obroty wieksze NA KAZDEJ IMPREZIE MASOWEJ. Ale sprawa jest taka, ze bez wzgledu na to czy to jest FG czy festiwal innych kultur, czy czegokolwiek, to to dziala na korzysc miasta. Dlatego nie nalezy mowic ze jedno dobre a drugie zle. Wszystkie imprezy sa dobre, i o wszystkie trzeba zabiegac na maxa. Fg ma swoja jasno okreslona charakterystyke, a to daje duze mozliwosci.

Jezeli chodzi ososbiscie o mnie, to nie, handel nie jest dyscyplina, z ktora czuje sie dobrze (mimo ze mialem czasami okazje cos sprzedawac). Prowadze wlasna firme uslugowa, ale nic nie sprzedaje, nie prowadze sklepu, a i branza daleka od cateringu.

Wspomniales ze zarabiaja na tym ludzie z cateringu i 3 okoliczne skepy. Ale to nie jest efekt uboczny, po to miedzy innymi sie organizuje takie imprezy wlasnie. Wiesz ja widze tutaj szanse, tylko brakuje podpowiedzi. Kino moglo by w tym czasie zorganizowac nocne seanse filmowa, poswiecone tematyce takiej wlasnie. Lokalne puby mogly by w tym czasie puszczac grecka muzyke. Miasto powinno sie przybrac w jakis sposob na te okolicznosc, tak zeby kazdy wiezdzajac do zgorzelca wiedzial ze cos sie dzieje. Intrukcje pomocnicze dla pubow, sklepow, kina itp. to kwestia wydrukowania ulotek. No i takim czyms powinno zajac sie miasto, bo wtedy chetnych na impreze bylo by jeszcze wiecej! Oprocz samego MDK i amfiteatru mozna by zaagngazowac w sprawe lokalne firmy itp.

No ale zeby to szlod o przodu, to trzeba sie o taka impreze starac, a nie narzekac ze jest niepotrzeba, i najlepiej niech zniknie, to bardzo bledne myslenie. Mi sie np. muzyka w stylu greckim podoba, czy to znaczy ze cos ze mna nie tak? A moze jest wiecej takich osob, i tez chetnie na taka impreze sie wybieraja?

Kwestie organizacyjne, z ktorymi maja problemy mieszkancy, e np. przyjezdny catering zabiera miejsce gdzie mogli by sprzedawac chodzby kielbaski nasi, to kwestia dogadania z organizatorami imprezy. Ale to tez jest rola miasta, byc byc mediatorem. No i checi ze strony miasta.

Jak poszerza horyzonty to ja podam przyklad. Mam w rodzinie siostrzenca, ktory kiedys zarazil sie troszke piosenka grecka wlasnie przez ten festiwal. Zainteresowalo go to, no i sporo sie o tym rejonie swiata dowiedzial. Przede wszystkim poznal kawal wiedzy z przyjemnoscia, czego sluchajac w szkole pewnie nigdy by nie zapamietal.

Czy moze wiec to poszerzyc horyzonty? Mysle ze tak. Tym bardziej ze to tylko jeden przyklad, ktorych napewno jest wiecej. Wiesz, niektorzy lubia regge, a niektorzy hip hop. Ale niektorym taka muzyka tez odpowiada, nie koniecznie musisz ja kochac, ale fajnie po prostu posluchac, wybrac sie nataka impreze. No jezeli tego nie czujesz to rozumiem. Ale mysl szerzej, a nie tylko o sobie.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

W takim wykonaniu jak ostatnio to FG może poszerzać dość wąskie horyzonty – to raz. :P
Dwa – niech sobie będzie mnie tam nie przeszkadza przecież nie muszę tam chodzić i uczestniczyć. Wielu ludziom się podoba i jest OK.
Trzy – wielbiciele FG piszą, że festiwal to Zgorzelec a Nikos, że festiwal to NIKOS. No to się dogadajcie, bo ja już nie wiem. Tym bardziej, że Nikos straszył, że zabierze zabawki i zorganizuje całą imprezę gdzie indziej – efekt: nigdzie nie chcieli ze wspaniałej oferty skorzystać – hmmm bez komentarza. To kto ma to organizować miasto, Nikos a może Czesio… ;-)
Cztery – promocja miasta, może i tak tylko ten poziom…… :|
Piąte i najważniejsze do wszystkich, dla których myślenie i wyciąganie wniosków jest dość uciążliwą lub przykrą czynnością – prawdziwym i jedynym likwidatorem FG (jeżeli oczywiście zniknie naprawdę) będzie sam NIKOS. „Gwiazda” się obraziła, bo mniej kasy dali i rozkręciła straszna aferę: ja taki dobry i porządny a ci wszyscy z Burmistrzem na czele to źli ludzie są. Nie ma to jak odwracać kota ogonem.
Mniej buty a więcej pokory – spadające gwiazdki spalają się w atmosferze i ślad po nich znika……..
Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Ja byłem, jestem,i będę..
Tym wszystkim co rozumieją problem który wywołała obecna władza dziękuję.
To nie pieniądze i nie o moja urażona ambicja, lecz chodzi o całość jak potraktowano imprezę w mieście który na nią zasługuje.TRZEBA NIESTETY PATRZEĆ NA HISTORIĘ.
Jest to hańba dla Zgorzelca ,dla urzędu miasta i jego urzędującego burmistrza.
Gminy i miasta wyzwalają w mieszkańcach inicjatywę,są dumni ze swojej historii.ale burmistrz Gronicz i jego ludzie historię mają w pięciu literach .Za nic mają ambasadora,spotkanie w Naousie z grekami i w Zgorzelcu,w końcu jak widać i z większą częścią mieszkańców miasta w trakcie uchylania uchwały o zadaniu miasta Zgorzelec którym był FG.
To już wiele razy mówiłem i pisałem.Działanie na szkodę mieszkańców w wykonaniu tej władzy chyba nikt z was nie ma wątpliwości.A jeżeli ktoś ma inne zdanie to trudno.
Wczoraj radni na sesji pokazali również swoje wątpliwości podczas udzielenia absolutorium o działaniach burmistrza.Czas mija i leczy rany.Ci co mają złe zdanie o mnie i festiwalu muszą tez wiedzieć że władzy nie stać było się dogadać.Młodzi i butni.A w przyszłym roku będzie weryfikacja podczas nowych wyborów samorządowych.Jak będzie?
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

Po analizie postów widzę, że nie lubicie FG z powodu tego, że organizuje go Nikos.
Takie wrażenie odniosłem.
Ze swojej strony mogę dorzucić jedno.
Nikt inny w Zgorzelcu podobnej imprezy nie zrobi.
To, że Nikos zachowuje się jak gwiazda i ma swoje fanaberie to fakt. Każda gwiazda to ma ale jeszcze raz podkreślam. Na ocenę człowieka składa się zarówno ilość plusów ujemnych, jak i plusów dodatnich.
W mojej ocenie przewaga plusów dodatnich do ujemnych w stosunku do Nikosa w nawiązaniu do FG jest przytłaczająca.
Mogę nie darzyć sympatią Nikosa ale jego dokonania na platformie kultury są niewątpliwe i nie do podważenia. Mogę nie chodzić na festiwal ale nie powiem nigdy, że jest on zły i nie powinien istnieć w Zgorzelcu.

Gdyby ode mnie to zależało, to dałbym dofinansowanie FG. Z pewnością nie byłoby tak, że Nikos przychodzi żąda i dostaje każdą sumę, ale wspomógłbym na możliwie wysokim poziomie FG. Z pewnością nie byłaby to tak niska kwota, jaką zaoferowano mu.
Patrząc przez pryzmat niegospodarności oraz strat Urzędu Miejskiego w Zgorzelcu oraz spółek od niego zależnych nie dziwię się Nikosowi, że stara się jak najwięcej pieniędzy wyrwać na FG, zanim zostaną one zmarnotrawione przez niewłaściwe działania włodarzy.

P
G

i wciąż ..

P
G

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Po analizie postów widzę, że nie lubicie FG z powodu tego, że organizuje go Nikos.
Takie wrażenie odniosłem.

Zgadza się - okropnie to płytkie ale tak niestety bywa...

Z całą resztą Twojej wypowiedzi również się zgadzam.
Nie kręci mnie ta rozrywka ale miała zawsze swoich fanów.

nikos pisze:
A w przyszłym roku będzie weryfikacja podczas nowych wyborów samorządowych.Jak będzie?

Czas pokaże - swoją droga wtedy ocenisz za kim bardziej jest naród ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Informuję iż w dniach 10 i 11 lipca w miejskim amfiteatrze odbędą się dwie imprezy,
10 lecie Powiatu Zgorzeleckiego w którym znajdzie się również XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009.

10 lipca godzina 19.30 Koncert angielskiej grupy UK LEGENDS SMOKE

11 lipca XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009
- zespoły greckie
- polscy artyści w interpretacji greckich piosenek
- spektakl teatralny
- Tadeusz Drozda - skecze greckie
- tance greckie
- grecka scena operowa Karina
- koncert gospodarza festiwalu Orfeusz
- recital gwiazda grecka
- gość polski festiwali grupa Golec U Orkiestra
program u budowie więc mogą nastąpić małe zmiany.
Przewidywane są imprezy towarzyszące.
Nikos

Tytuł:
obserwator
obserwator

Gratuluję determinacji i życzę udanego festiwalu. Na marginesie mam pytanie, czy Miasto Zgorzelec /Burmistrz/ współuczestniczy w tym przedsięwzięciu, czy nadal się gniewa ?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Informuję iż w dniach 10 i 11 lipca w miejskim amfiteatrze odbędą się dwie imprezy,
10 lecie Powiatu Zgorzeleckiego w którym znajdzie się również XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009.

To ja w sumie pogody życzę :smt026

Niech deszczową tradycję Powiat pogoni ;)

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
Gratuluję determinacji i życzę udanego festiwalu. Na marginesie mam pytanie, czy Miasto Zgorzelec /Burmistrz/ współuczestniczy w tym przedsięwzięciu, czy nadal się gniewa ?

Dziękuję Nikos za pracę.
Popieram festiwal.
Z pewnością zobaczę przynajmniej fragmenty.

P
G

a ..

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Zapraszam mieszkańców miasta na konferencję prasową dotyczącą obchodów
X lecia Powiatu Zgorzeleckiego w którym znalazł się
XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009.Konferencja odbędzie się w Hotelu Pod Orłem w Zgorzelcu w dniu 25 maja 2009 r/poniedziałek/ o godzinie 12.oo
Nikos

[ Dodano: Pon Maj 25, 2009 6:06 am ]
Witam
XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009.Konferencja odbędzie się w Hotelu Pod Orłem w Zgorzelcu w dniu 25 maja 2009 r/poniedziałek/ o godzinie 12.oo
Nikos

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Nikos

Za dużo nas nie było ;)

Festiwal odbędzie się choć dokładnych kwot Starostwo (w osobie Cezarego Sitka) nie podało. Podobno ma być to dogrywane na gorąco - aż się wierzyć nie chce ;)
Kwota przeznaczona na obchody to 100tys. PLN - z czego 10tys. Starostwo rezerwuje na swoje wydatki. Reszta po opłaceniu pozostałych atrakcji idzie na Festiwal. Do tego dochodzą sponsorzy - BM nie ma chyba jednak szansy na ten zaszczyt - z tego co powiedział mi Nikos. I w sumie chyba to nie powinno dziwić...

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Kwota przeznaczona na obchody to 100tys. PLN - z czego 10tys. Starostwo rezerwuje na swoje wydatki. Reszta po opłaceniu pozostałych atrakcji idzie na Festiwal.

POdobno z g.... bata nie ukręcisz.
Nikosowi się jakoś to chyba uda.
Jeszcze raz GRATULACJE DLA NIKOSA.

Moim zdaniem to taki poziom festiwalu, jaki jego budżet . (to dla wszystkich, którzy sądzę, że impreza dla tylu ludzi moze być na światowym poziomie bez pieniędzy)

Ciekawi mnie tylko, czy Nikos, jak i ja, podziękuje osobie piastującej aktualnie stanowisko burmistrza w mieście Zgorzelec.

P
G

bo ja ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Na dzień dzisiejszy.

W dniach 10 i 11 lipca w miejskim amfiteatrze w Zgorzelcu odbędą się dwie imprezy,
X lecie Powiatu Zgorzeleckiego w którym znajdzie się również XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009.
10 lipca godzina 20.oo
Koncert angielskiej grupy UK LEGENDS SMOKE

11 lipca XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009
od godziny 16.oo
- zespoły greckie
- polscy artyści w interpretacji greckich piosenek
- spektakl teatralny GRECKI EXODUS reżyseria Grażyna Kaznowska- Chrapko Teatr Formy Parra
- Tadeusz Drozda - skecze greckie
- tance greckie
- grecka scena operowa Karina
- koncert gospodarza festiwalu Nikos Rusketos & Orfeusz
- recital gwiazda grecka GEORGIA SOKOLI
- gość polski festiwali grupa Golec U Orkiestra
godz 22.30
Biesiada Polsko Grecka Zajazd "U Kowala" Tylice impreza za zaproszeniami i biletami wstępu
Przewidywane są dodatkowe imprezy towarzyszące.
Odsłonięcie tablicy pamiątkowej na budynku Domu Starców "Jutrzenka" gdzie 60 lat temu powstał Grecki Dom Starców.

Wystawa Fotografii Grecja Kostasa Kawardzisa - hol MDK

Uwaga
program u budowie więc mogą nastąpić małe zmiany.

SPONSOREM STRATEGICZNYM tej edycji jest POWIAT ZGORZELECKI

sponsorami są:
Burmistrz Miasta i Gminy Bogatynia Andrzej Grzmielewicz, Wójt Gminy Zgorzelec Kazimierz Janik
na tych terenach przez wiele lat zamieszkiwali grecy.

SPONSORAMI do dnia 25 maja 2009 zostali; BOT Elektrownia Turów, ,Panele z Łagowa,Dolnośląska Spółka Gazownictwa Sp z o.o.,Biuro Podróży Gremi Travel, Hotel "Pod Orłem"Gerda Development Zgorzelec,Graffstudio Reklama Wizualna,Eltur WAPORE Sp.z o.o Bogatynia,Egbud Sp z.o.o Bogatynia,Sanechem Warszawa, Mirosław Wróbel Sp.z o.o Salon Mercedes Jelenia Góra, ,Firma Jorgan Łagów,Yard Nieruchomości Sp.z o.o,Wrocław,Piekarnia Ciastkarnia A.J Brzusko Jędrzychowice,"Sertakis: Gospodarstwo Rolne - Dłużyna Górna,Hotel Pawłowski.
Podziękowania za udostępnienie miejskiego amfiteatru i sal MDK dla dyrekcji MDK.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
POdobno z g.... bata nie ukręcisz.
Nikosowi się jakoś to chyba uda.
:grin:
Cytuj:
Odsłonięcie tablicy pamiątkowej
jeszcze parę miejsc zostało

Tytuł:
pismak
pismak

nikos pisze:
11 lipca w miejskim amfiteatrze w Zgorzelcu XII Międzynarodowy Festiwal Piosenki Greckiej Zgorzelec 2009

Czytam program Festiwalu Greckiego i śmiem twierdzić, że Nikos za śmieszne pieniądze zrobił kawał dobrej roboty. Pisałem o tym wcześniej.
Sądzę, że jak zwykle na Festiwalu będzie komplet.
Ja w każdym bądź razie idę.
Widzę, że i tym razem uda się chyba Nikosowi zadowolić zarówno discopolowców jak i miłośników opery, teatru i innych dziedzin sztuki (w tym kulinarnej).

I niech któryś z malkontentów za pieniądze, którymi dysponował Nikos, zrobi przynajmniej tyle samo.
Przynajmniej porównywalną imprezę.
Ma się rozumieć z porównywalną frekwencją.

To co, podejmie się ktoś?

P
G

Jest człowiek, który coś dla mieszkańców Zgorzelca robi. Dlaczego burmistrz i jego przyboczni rzucają mu kłody pod nogi?
Czy to zazdrość?
Czy to gierki polityczne ludzi z przerostem ambicji?
Kto spróbuje odpowiedzieć o przyczynie podejścia władzuni do człowieka?

[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 9:56 am ]
Chuck Norris jr pisze:
jeszcze parę miejsc zostało

To prawda.
W końcu wielu z nich oddało swoje zdrowie, czasami i życie dla Zgorzelca.
Wg mnie. Niech pamiętają i upamiętniają.
Sądzę, że przyszłe pokolenia pozytywnie odniosą się do faktu przygarnięcia Greków.
Gorzej natomiast byłoby, gdyby wzorem niektórych starać się wymazać ten fakt z historii lokalnej.

P
G

oczywiście ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.