Wiec i ja dorzuce swoje 5 groszy ... Nie zgadam sie z poprzednia wypowiedzia - moim zdaniem Prokom jest jak najbardziej do przejscia. Nie jest to ten sam team co rok temu. Trafnie i zarazem humorystycznie sytuacje w prokomie skomentowal ktos na jednym z koszykarskich portali :
,, Asseco Sopot - Woods = Gornik Walbrzych'' - oczywiscie moim zamiarem nie jest dopiekanie druzyny ze slaska , wiec prosze bez urazy
Ja twierdze dokladnie to samo. Prokom mial spore problemy z Anwilem ( ktory gral praktycznie 7ma graczami) , gdyby lepsza skutecznosc Anwilu bylo by inaczej (np dzisiaj Anwil i popisy w 3 kwarcie ...) . Logan ostatnimi czasy prezentuje straszliwe wahanie formy co przeklada sie na skutecznosc ( np dzis 6 pktow)
Jezeli chodzi o trenera naszych przeciwnikow to uwazam ze moze i byl on dobrym zawodnikiem - ale jego umiejetnosci trenerskie nie sa zbyt ,,bogate'' . Ten Pan wiecej obok siebie robi zamieszania i przedstawienia - krzyki kopanie itp ( cos jak Okorn) niz to wszystko warte - ale moze kiedys bedzie kategoria : Najlepszy aktor wsrod trenerow i dostanie oskara
Reasumujac uwazam ze po zatrzymaniu Woods'a przez naszych obroncow - zatrzymanie glownej sily ich ataku - oraz dzieki utrudnianiu zycia Loganowi powinnismy odnosic zwyciestwa . Mimo wszystko nasza ,,lawka'' moim skromnym zdaniem jest lepsza - obok mlodych graczy mamy rowniez bardziej doswiadczonych. Rowniez wydaje i sie ze granie tych pierwszych 2ch meczy na wyjezdzie odbije sie pozytywnie na naszych zawodnikach i tam beda chcieli minimalnie jedno spotkanie wygrac (Miejmy nadzieje ze po wygraniu jednego nie odpuszcza tak jak podczas niedzielnego meczu z Czarnymi) Moze przez wielu czytajacych te wypociny bede odebrany jako wielki optymista - ale jestem przekonany ze mamy spore szanse zdobycia w tym roku Misia i utrzec w tym roku nosa Paczesasowi. Pozdrawiam wszystkich , TUROW!