Dzisiaj jest 19 cze 2025, 15:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
i co dalej? A no nic. 11 radnych twardo Go broni i do końca nic się nie zmieni!

Nie dziwię się.
Jest to nowy standart w polityce lokalnej.
BRONIĆ SWOJEGO CZŁOWIEKA I NIE DAĆ MU UTONĄĆ BEZ WZGLĘDU NA TO CO ZROBIŁ.

Obrońcy nie dadzą utonąć swojemu człowiekowi. Sami też nie utoną do końca kadencji.

niecierpek pisze:
pokarzemy radnym w następnych wyborach jakie są skutki obrony stołka przestępcy.

Może tak. Może nie.
Może ludiom podoba się, jak ich w bambuko ktoś robi?

P
G
i proszę mi cynizmu nie zarzucać.
To tylko zdroworozsądkowe spojrzenie na rzeczywistość lokalną.

a w nowej kadencji ...

Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 4:55 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

też odnoszę wrażenie, że niektórzy lubią być oszukiwani przez swoich wybrańców. dlatego nie wierzę, że wśród tej społeczności coś się zmieni. pójdą na wybory i będą głosować za tymi, którzy lepiej kombinują. a nuż coś im z tych kombinacji skapnie? bo z kombinatorami łatwiej swoje lody kręcić

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

guru23 pisze:
pójdą na wybory i będą głosować za tymi, którzy lepiej kombinują. a nuż coś im z tych kombinacji skapnie? bo z kombinatorami łatwiej swoje lody kręcić

jest na to dość prosty sposób - maksymalnie ograniczyć ilość "wybrańców".

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie bardzo wiem, jak chciałbyś to zrobić. gdyby to było proste, dawno mogłoby funkcjonować. realia są takie jakie są

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
z kombinatorami łatwiej swoje lody kręcić
ktoś mi może wyjaśnić pojęcie "kombinatorstwa", w użytym tu znaczeniu?
Bo może ono mieć znaczenie pozytywne, jak i negatywne. Tu użyte zostało w tym drugim znaczeniu, jednak wielu ludziom kojarzy się również jako operatywność i umiejętność znajdywania najlepszego wyjścia z sytuacji, co niekonicznie musi być odbierane jako naganne.
Nawet Golec uOrkiestra śpiewa o "kombinowaniu" i podpisze się pod tym większość z nas :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

I dlatego zapewne jako gwiazda wystąpi w lipcu na imprezie pt.'Dziesięć lat samorządu powiatowego" przywołany zespół, o czym poinformował w telewizji lokalnej w dniu wczorajszym N.Rusketos. Ta impreza będzie połączona z festiwalem greckim. Będą także inne gwiazdy polskie i zagraniczne.

Tytuł:
obserwator
obserwator

to prawda, że kombinować może oznaczać zastanawiać się nad rozwiązaniem, szukaniem wyjścia z trudnej sytuacji. kombinatorstwo użyłem w pojęciu negatywnym.jeżeli mój kumpel kombinuje, jak skorzystać z mojej pracy, żeby szef mu za to mu zapłacił, to mogę powiedzieć, że nieźle to wykombinował. i teraz moja w tym głowa, jak rozwiążę tę sprawę. oczywiście, mogę użyć słowa kombinować. można w tym wątku powiedzieć, że w.nieźle się nakombinował, żeby tak długo ciągnąć tę sprawę, przekonać ludzi, że nie ma lepszego starosty i dlatego musi zostać na tym stołku.
w polityce dla mnie słowo kombinować oznacza zjawisko korupcjogenne.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

czyli: kombinatorstwo negatywne i pozytywne,
jestem za kombinatorstwem pozytywnym, może być z udziałem kombinerek :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut

W tej dekadzie to my już na pewno nic nie zmienimy, a jeśli będziemy tak nastawieni do następnych wyborów, to ta kadra ma wielkie szanse pozostać. :smt026

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Uważam, że jako wyłącznie wyborcy, szanse na wprowadzenie zmian mamy niewielkie.
Tylko czynny sposób udziału daje jakąś gwarancję. No i mocne przeświadczenie, że władza nas nie zdemoralizuje :grin:

Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, 7:48 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

We wczorajszym dzienniku TV o godzinie 19,30 mówiono o identycznej sytuacji z jaką mamy do czynienia u nas. To znaczy, czy można pełnić taki urząd po prawomocnym wyroku. Komentarz był jednoznaczny, nie! Z kolei w dzisiejszym wydaniu Gazety Wrocławskiej opisany jest przypadek Wicemarszałka Tadusza Draba. I tutaj komentarz jest jednoznaczny. Swoją drogą ciekawe jak zachowają się radni wojewódzcy? Na razie wszyscy są za natychmiastowym odwołaniem Wicemarszałka. Może będzie dobry przykład z góry.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Strefa czasowa UTC+1godz.