Dzisiaj jest 21 cze 2025, 13:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
powiem tak czy bedziecie bardzo zdenerwowani jak wam powiem ze puchary mogły byc w zgorzelcu tylko ktos dał ciała ale nie bede mowił kto informacja jest 100%ktos dał pupki i to bardzo mocno :smt084

Wiem, ale nie powiem. Ktos cos gdzies. Moze jakies konkrety? Tak to kazdy moze sobie rzucac oskarzeniami...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Klaudi; wszystko w porzadku? nikt nie jest z gazety - poza tym ze moj mail jest na koncie gazeta.pl :smt082

czytaj uważnie - Koszarek czy Kitzinger choćby.

maila możesz wkleić.

Hakunamakata;
dobre uwagi. jam myślę ,że to nie Prezes pociąga za sznurki..

Tytuł:
pismak
pismak

hakunamakata pisze:
Nie za bardzo rozumię podejścia prezesa do budowy składu. W końcu kto ma
go budować prezes, czy trener?

analizujac na chlodno , wyglada mi to na "dyrygowanie z tylnego siedzenia" przez kogos, kto juz jest namaszczony na trenera, ale oficjalnie bedzie przedstawiony za jakis czas. Nie wyobrazam sobie ukladania polowy druzyny przez kogos, kto nie bedzie trenowal tych ludzi. Mysle, ze zaden powazny trener by sie na to nie zgodzil.

co do hali na EuroCup. Warto sobie zadac pytanie - w czym ten ktos, kto niby dal ciala, mialby dac tego ciala???? W jakim zakresie - w jakim przedmiocie niby zaniedbano? nie wiem co mozna zrobic by ludzi z centrali ULEB zgodzili sie na siermiezna komunistyczna infrastrukture - zarowno sportowa , jak i hotelowa i inna - jaka mamy obecnie w Zgorzelcu... Wstyd to mowic, ale przeciez w Zgcu nie ma nawet porzadnego hotelu. Na szczescie mamy juz kilka przyzwoitych restauracji. "skoda tylko, ze te lokale sa czynne tak krotko i po 22, czy nawet wczesniej, juz si eniczego sensownego u nas nie zje...." to ostatnie zdanie to cytat z wypowiedzi pewnego czlowieka, ktory z racji obowiazkow zawodowych bywa na naszych meczach...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jojo pisze:
Wywód ktoś potencjalnie lepszy i słabszy - popatrz na czasy Filipovskiego. Grali tylko jego ludzie. Reszta była z góry skazana na niebyt.

Trudno aby grał Koszarek zamiast Andresa, który obecnie notuje 6,8 asyssty w silnej ldze ukraińskiej i ma średnio 3 przechwyty na mecz, grał lepszy nie ukrywajmy, a to ze talent koszarka wybuchł gdy dostał zespół i musiał go prowadzić ot inna historia i nei peiprz zę dostał mało szans bo akżdy dostał przynajmniej trzy DUŻE, a Ivo i więcej

Cytuj:
Wszyscy gracze ktorych, wymienilem a Ty podkresliles dostawali tych szans zdecydowanie za mało a na treningach błyszczeli! wiec Twoja filozofia nie ma sensu w tych przypadkach

Prowadziłeś treningi? Ivo błyszczał szczególnie gdy trenował z juniorami... Obrażona gwiazdeczka, która sie dąsa po parkiecie, co do reszty nie wiem bo nei prowadze treningów podobnie jak ty! Rzoszyk jakoś dostaje szanse a haruje na treningu i przed sezonem... Jak sie chce to można ;]

Cytuj:
Piechowicz będzie czołówką kiedy wejdzie przepis junior plus Polak. Jeśli nie i tak dostanie szansę bo jest jej wart.

Będzie owszem! Narazie nie jest... :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Odbiegając od tematu to w koszykowka.net jest napisane ze logan jest blisko podpisania umowy z asseco i słyszałem od thomasa z sopotu ze nie miał kontraktu podpisanego na 2 lata Moim zdanie jak podpisze z nimi umowę na kolejny sezon to bedzie jego wielki błąd

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
W zespole Asseco Gdynia zagra w sezonie 2009/2010 co najmniej sześciu koszykarzy, którzy w minionym sezonie przyczynili sie do zdobycia mistrzostwa kraju. W gronie sześciu pewniaków jest czterech Polaków i dwóch Amerykanów, w tym czekający na przyznanie polskiego obywatelstwa David Logan.

Sportowefakty.pl

Tytuł:
obserwator
obserwator

Trudno Michaelos ze nie pamietasz ze ktos z Koszarka na sile robil dwojke a z Iwo jedynke..
wiec sam nei peiprz . treningow nie prowadzilem ,ale grę widziałem każdą w Zgorzelcu czy w przypadku Iwo i w Libercu. :smt021

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jojo pisze:
Trudno Michaelos ze nie pamietasz ze ktos z Koszarka na sile robil dwojke a z Iwo jedynke..
wiec sam nei peiprz . treningow nie prowadzilem ,ale grę widziałem każdą w Zgorzelcu czy w przypadku Iwo i w Libercu. :smt021

Oj, oj, oj gubimy sie we własnych wymysłach co? :lol:

Napisałem, czyli także o tym pamiętałem(ty jak widze zapominasz co zostało napisane wczoraj :lol: ), że Koszarek grał na dwócje co było błędem, ale grał mięzy jedynką a dwójką 50:50 (tzw. 'fifty-fifty' a mówiąc po polsku pół na pół). Po za tym Ivo to jest combo gurad, a nie tylko dwójka. Rozgrywać też potrafi i ostatnie, jak możesz stwierdzić że byli świetni i lepsi od inncyh innych na TRENINGACH(bo o nich pisałeś) skoro ich nie prowadziłeś, a za "potwierdzenie" swoich słów używasz sytuacji z meczu, których nie można odwoływać do sytuacji meczowej.

[ Dodano: Pon Lip 06, 2009 4:18 pm ]
Z tego co sie można dowiedzieć o składzie to chodzą przecieki (nikt nie przeczy ani nie potwierdza), że umowy przedłużenia dostali Daniels i Drobnjak.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Klaudi pisze:
Prezes nie powiedział że a)nasza Hala b) Lotnisko c) Hotel tylko ogólnie że Zgorzelce się nie nadaje i ,że wymogiem głównego sponsora jest rozgrywanie spotkań w naszym kraju a więc Liberec odpada.

Wypowiedź prezesa sparafrazowałem w cudzysłowie, dalsza część już jest ode mnie - te punkty to wymogi stawiane przez ULEB (Euroliga i EuroCup). Mówienie, że Zgorzelec nie nadaje się do rozgrywek europ. jest nietrafione, a wręcz szkodliwe.

Wydaje mi się, ze koncepcja budowania w tym sezonie naszej drużyny - Polacy z wyższej (reprezentacyjnej) półki, jest wynikiem zaleceń sponsorów (PGE). W tym roku mamy rozgrywane u nas mistrzostwa Europy, zainteresowanie/świadomość basketu wzrośnie, już powoli wzrasta - Gortat. Polacy będą pamiętać o koszu, o wynikach naszej reprezentacji, o naszych reprezentantach. Tak więc łatwiej będzie zaistnieć medialnie drużynom, które będą posiadać polskich zawodników, a nie tych z importu, z którymi utożsamia się mało kibiców.
Koniec końców - koncepcja budowy składu to spójna i przemyślana koncepcja stworzona w gronie menedżerów PGE.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Nie za bardzo rozumię podejścia prezesa do budowy składu. W końcu kto ma
go budować prezes, czy trener? Wolałbym aby budową składu zajął się
trener, ponieważ w klubie nie ma odpowiednich ludzi aby zbudować dobry
skład. Mam wątpliwości co do kompetencji, i obycia w koszykarskim
światku. Zresztą to już było przerabiane.

Dlatego Michalski zaznaczył,że okienko transferowe jest otwarte do lutego, aby trener miał potem wolną rękę(tą wyjętą z nocnika po angażach Prezesa) do dokonania roszad i wytknięcia błędów transferowych P.Prezesa.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tomczan pisze:
Dlatego Michalski zaznaczył,że okienko transferowe jest otwarte do lutego, aby trener miał potem wolną rękę(tą wyjętą z nocnika po angażach Prezesa) do dokonania roszad i wytknięcia błędów transferowych P.Prezesa.

To i tak nic nie poprawi, bo zawodnik, który nie przepracuje okresu przedsezonowego z drużyną, zazwyczaj gra słabo... Stimać i Drobnjak(poprzedni sezon) to pierwsze co mi przychodzi do głowy, chociaż wtedy była filozofia Saso... Jeśli trener bedzie miał własny oryginalny system to taka budpowa skąłdu jest bezsensu bo tacy gracze pozyskani w środku sezonu nie dadzą rady go opanować...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Klaudi napisał/a:
Prezes nie powiedział że a)nasza Hala b) Lotnisko c) Hotel tylko ogólnie że Zgorzelce się nie nadaje i ,że wymogiem głównego sponsora jest rozgrywanie spotkań w naszym kraju a więc Liberec odpada.

Wypowiedź prezesa sparafrazowałem w cudzysłowie, dalsza część już jest ode mnie - te punkty to wymogi stawiane przez ULEB (Euroliga i EuroCup). Mówienie, że Zgorzelec nie nadaje się do rozgrywek europ. jest nietrafione, a wręcz szkodliwe.

No nie my wybieramy Prezesa i nie my go odwołamy a szkoda bo szkodzi miastu i klubowi tymi wypowiedziami :smt084 . A tak na marginesie to przydał by się nam jakiś menadżer z prawdziwego zdarzenia. A nie jacyś polityczni kolesie :smt026
Pozdrawiam...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Klaudi pisze:
A tak na marginesie to przydał by się nam jakiś menadżer z prawdziwego zdarzenia. A nie jacyś polityczni kolesie

Nie w tym mieście.. nie w tym klubie.. nie z tymi ludźmi...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
Klaudi napisał/a:
A tak na marginesie to przydał by się nam jakiś menadżer z prawdziwego zdarzenia. A nie jacyś polityczni kolesie

Nie w tym mieście.. nie w tym klubie.. nie z tymi ludźmi...

Nie w tym Kraju .. :smt082 :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Klaudi pisze:
Nie w tym Kraju

Aż tak to nie wiem....w kontekście KS Turów jest tak jak napisałem

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.