Dzisiaj jest 21 cze 2025, 19:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

NoBody pisze:
Koszarek

Poszli mnie z tą dziewicą...rozkapryszona gwiazda..

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Szefowie Turowa szukają zawodników zagranicznych na pozycję rozgrywającego i środkowego - taki jest priorytet. Obaj mają się wyróżniać na tle innych graczy w PLK. Prawdopodobnie Turów poczeka, aż rozstrzygnie się kwestia podpisania kontraktów w NBA, i będzie chciał zakontraktować zawodników, którym nie udało się znaleźć pracy w najlepszej lidze świata.

moze wkoncu bedzie prawdziwy center z 210 :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jezeli wszystko pojdzie zgodnie z planem Michalskiego, to czeka nas bardzo... interesujacy sezon w Zgorzelcu. Nie jestem entuzjasta pomyslu 8+4, tym bardziej ze dobrych Polakow, ktorzy umiejetnosciami sa w stanie dorownac foreignerom z Sop... sorry, Gdyni, w PLK jest jak na lekarstwo, a pensje, jakie sobie wolaja... just not worth it. Sam fakt ze priorytetem transferowym jest Wojcik, dla ktorego bardzo mozliwe ze jest to ostatni sezon w karierze zawodniczej - jak dla mnie jest to niepokojace. Z PL graczy, ktorzy sa w zasiegu finansowym Turowa i ktorzy - powiedzmy - byliby jakims tam wzmocnienie,... na ta chwile to chyba tylko Wojcik, mam nadzieje Kikowski, Szubarga... po cichu licze na to, ze jezeli Loganiq dostanie paszport, to Dylu pomysli nad przeprowadzka. Znaja sie z Wojcikiem, byloby im u nas razniej we dwojke :p Chanas - a na cholere nam on, nawet za juniora nie moze robic.
Cytuj:
urów rozważa także zakontraktowanie Harisa Danesiego - wychowanka klubu ze Zgorzelca, który w tym roku wrócił z USA i chce grać w Polsce.

- Rozmawialiśmy z Harisem i chcemy go włączyć do szerokiego składu, ale jeśli dostanie lepszą ofertę gwarantującą mu więcej minut grania, to nie będziemy go zatrzymywać - wyjaśnia Jan Michalski.

czy on upadl na glowe? A moze za duzo na sloneczku ostatnio przebywal? Jak dla mnie Danesi w przypadku pozostania przepisu o mlodziezowcu powinien byc naszym mlodocianym priorytetem, naturalnie jezeli PK nie wypali. Sorry, ale kolejnego sezonu z 10+ minut dla Bartka Bochno juz chyba nie zdzierze... i niech nikt nie mowi o Szymanskim, bo sorry, ale o ile dobrze kojarze, to chlopak pod koniec nadchodzacego sezonu bedzie mial mature, wiec w kluczowym momencie raczej bedzie mial inne zmartwienia na glowie... ech, im dluzej trwaja te spekulacje transferowe, tym bardziej sie irytuje... juz wolalem ogory o nazwisku Slanina/Scola/Drobnjak-bis, przynajmniej bylo do czego sie usmiechnac... w zamian otrzymuje Chanas, Skibniewski, Leonczyk... ech...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
a w kontekście młodzieży to jakie konkretne ruchy wykonał, że się tak upajasz jego prezesurą ?

Krygier to miał rękę do młodzieży - zatrudnił takiego Jarmakowicza za kosmiczne pieniądze na kilka (ktoś wie ile?) sezonów, a ten grzeje głęboka ławę i liczy sianko, które wpływa na konto. A widać kontrakt ma tak sformułowany, że Michalski jakby chciał to nawet nie może go rozwiązać.

Chanas, Skiba, Bennett - za słabi, ich przyjście będzie oznaczać, że znowu gramy co najwyżej o 2 miejsce. Demetrickiem niektórzy się jarają, ale fakty są takie, że wyszło mu kilka meczy, a potencjału na powtarzalność, gwiazdę i lidera on zdecydowanie nie ma. Średnia muzina po prostu, którego agent podbija teraz transferowy bębenek robiąc ze swego klienta nie wiadomo jaką gwiazdę.

Wójcik, Kikowski - jak najbardziej ich u nas powitam.

Trener - witamy Urlepa, bo jak piszę o jakiegoś czasu to, że prowadzone są rozmowy transferowe, znaczy że odbywa się to w porozumieniu/z polecenia nowego szkoleniowca.

Młodzieżowcy - Danesi gwiazdą się w 2 dywizjii ncaa nie stał, ale widziałbym go w gronie naszych młodzieżowców. Dodałbym jeszcze Szymańskiego i Bochnę, a z resztą bym się pożegnał po przez te kilka sezonów się nie rozwinęli i sprawdzili.

Obcokrajowcy - jeśli ma być ich tylko 4 i jeśli nasz budżet będzie ponownie 2-gi w kraju (ok.11mln zł), to MUSZĄ to być gracze klasy Edneya, Rodrigueza, Gurovicia czy Woodsa. Bez wybitnych obcokrajowców, a jedynie z Polakami - NICZEGO nie ugramy. Znaleźć klasowych zawodników za niewygórowaną cenę nie powinno być ciężko - kryzys uderzył w wiele lig (Ukraina, Rosja, Grecja) i klubów w Europie. Tylko nie można dać sobie wciskać tego co proponują agenci i za takie pieniądze. Nie budujmy drużyny żeby była polska, tylko żeby zwyciężała, a na obecną sytuację polskiego kosza - musi się składać z obcokrajowców.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wygląda na to , że prezes Michalski zajął się budowaniem składu, chyba,
że Urlep " siedzi na tylnym siedzeniu". W innym przypadku inny trener
mając wpływ na zakontraktowanie tylko 2-3 zawodników spoza Polski
strasznie ryzykuje. Jaki dobry trener europejski zna ( może poza
Wójcikiem ) wspomnianych wyżej zawodników? Czy nie będzie to furtką aby
w razie niewypału powiedzieć - Ja chciałem inaczej ale nie miałem
wpływu na skład Turowa. Z drugiej strony kluczowe pozycje PG i C mają
być z zza granicy, tak więc możliwe że inny trener niż Urlep
przedłużenie swojej ręki trenerskiej sam wybierze bez ingerencji
"wizjoneja" Michalskiego. Czy ciekawie się zapowiada? Jak dla mnie na
razie nieciekawie. Zastanawiam się jak "desant" ze śląska będzie się
identyfikował z Turowem i czy na parkiecie będzie w stanie zostawić
serce. Od razu w takim wypadku proponuję KK przygotować dużą flagę
BIAłO-CZERWONą. Może duża ilość Polaków w składzie i barwy narodowe
wyzwolą w nich wolę walki i poświęcenie. Ale na razie jest : Roszyk,
Witka, Wójcik i juniorzy - choć oficjala nie ma.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Danesi to przede wszystkim dobry obrońca, a w NCAA II (do peirwszej zablokował mu wczęsniejszy profesjonalny kontrakt z Turowem) mimo niespełna dwóch metrów grał jako podkoszowy i miał średnio 12pkt i 7zb. U nas moze grać jako 2/3. Jest szybki, lepszy od Bochna, ma dobry rzut, atletycznie jest lepszy, wchodzi na kosz. To powinien być piorytet na młodzieżowca. Przed wyjazdem grał w kadrze narodowej, teraz jest jeszcze lepszy i ma doświadczenie. Był liderem sowjej drużyny i został wybrany to piątki najlepszych obrońcó swojej dywizji.

Tytuł:
obserwator
obserwator

na tylnim siedzeniu siedzi dawny gosc ze slaska.

Prokom juz wylosowal - Panatinaikos (Mistrz), Real (z Messiną) , Chimki, Oldenburg i Armani Jeans

Teraz Turów

Tytuł:
pismak
pismak

jojo pisze:
na tylnim siedzeniu siedzi dawny gosc ze slaska.

slynny i "lubiany" wsrod kibicow Slaska Waldemar Ł.? :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Krygier to miał rękę do młodzieży

Onanizujemy się nad Waśniewskim a nie Krygierem, który tez ma swoje za pazurami

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
Onanizujemy się nad Waśniewskim a nie Krygierem

dosc interesujace sformulowanie...zaiste wyborne...rodem z urbanowego "Nie"....

jak rozmawiamy o wasniewskim to wtracmy tez cos o krygierze. dlaczego budujesz jaro jakies bariery i hamujesz dyskusje nt. krygiera? dlatego, ze bardziej go znasz niz wasniewskiego?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
rodem z urbanowego "Nie"....

Każdy czyta co lubi..ja tam wolę Newsweeka

krzywuss pisze:
jak rozmawiamy o wasniewskim to wtracmy tez cos o krygierze

Oczywiście, nie ma sprawy zapraszałem Cię już kiedyś na piwko i na rozmowę..bez rezultatu

krzywuss pisze:
dlaczego budujesz jaro jakies bariery i hamujesz dyskusje nt. krygiera? dlatego, ze bardziej go znasz niz wasniewskiego?

Nie buduję żadnych barier..znam Krygiera i z dobrej i złej strony..Waśniewskiego również choć znacznie krócej..chcesz rozmawiać proszę bardzo wolisz tutaj?..zakładaj osobny wątek i jedziemy..należy się liczyć z interwencją kogoś z klubu zapewniam..wolisz na priv..zapraszam..wolisz live również..przesłać ponownie dane do kontaktu?..wymienimy sobie argumenty, chętnie poznam Twój punkt widzenia w kontekście osób Waśniewskiego i Krygiera..ja przedstawię Ci swój..w części postaram się poprzeć kwitami..o żadnej barierze nie ma mowy.. 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

se :lol:

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jeden z najlepszych graczy PLK, Paweł Kikowski w ciągu kilku najbliższych dni powinien podpisać kontrakt z nowym klubem. W swoich składach chętnie widzieliby go trenerzy większości zespołów ekstraklasy, jednak mogą sobie na to pozwolić tylko nieliczni. - Wiadomo, że chciałbym mieć go u siebie. Jest to bardzo dobry zawodnik, a swoją wartość udowodnił chociażby w zeszłym sezonie - mówi portalowi SportoweFakty.pl Mariusz Karol, trener Sportino Inowrocław. - Osobną sprawą są jednak pieniądze - dodaje.

Dlatego też spośród wielu klubów, jakie wyrażały chęć zatrudnienia 23-letniego koszykarza, nieoficjalnie mówi się teraz o trzech. Są to Turów Zgorzelec, Czarni Słupsk i niemiecki New Yorker Phantoms Brunszwik. Ten ostatni w nadchodzącym sezonie będzie prowadził Sebastian Machowski. Ostatnio był trenerem Kotwicy Kołobrzeg, skąd ściągnął już Tomasza Cielebąka i podobno poważnie myśli też o Kikowskim. Sam zainteresowany z uśmiechem komentuje całą sytuację. - A tak, coś słyszałem, że kluby, które pan wymienił pytały o mnie. Po chwili jednak dodaje. - Jestem bliski podpisania umowy z nowym zespołem. Nie chciałbym zdradzać o jaki konkretnie chodzi. Wszystko powinno wyjaśnić się w ciągu kilku dni. Wiele wskazuje na to, że następny sezon spędzę w Polsce - wyjawił dla SportoweFakty.pl Kikowski.

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2009/0 ... kontraktu/

Mam nadzieje że Paweł zagra w naszym zespole bo napewno da nam dużo dobrego swoją grą.

Ostatnio zmieniony 08 lip 2009, 17:34 przez fan turowa, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Właśnie także przeczytałem to i licze że wybierze Turów. W gzre na dobrą sprawe zostajemy tylko my i Anwil.

Tytuł:
pismak
pismak

turow chyba jednak niebylo by stac na ignerskiego bo z tego co tu pisza ( http://www.sports.pl/koszykowka/artykul ... ykul=53015 ) dostaje 350 tys euro za sezon

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.