Dzisiaj jest 23 cze 2025, 6:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no to poznalismy mistrza 09/10... znowu... bo nie wierze, ze w drugiej polowie lipca uda nam sie pozyskac klasowych zawodnikow za cene taka, na jaka nas stac. Tym bardziej, ze nawet trenera nie ma. Pamietacie koszulki kibicow Prokomu, jakie mieli w naszym pierwszym medalowym sezonie...? Parafrazujac - "Turow! Co? SREBRO!" -.-

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niby "póki piła w grze...", ale sprawa zdecydowanego faworyta do tytułu 2009/10 jest rozstrzygnięta. Woods, Ewing, Logan (Polak), pewnie jeszcze z 2 klasowych obcokrajowców - to zabójcza ekipa jak na warunki PLK. Niby nasz klub chce 4-5 obcokrajowców. Jeśli tak jest i chcemy nawiązać walkę o tytuł, to muszą to być zawodnicy co najmniej tej klasy co sopocianie!!! Prezes Michalski i spółka powinni to logicznie i skutecznie wyjaśnić PGE - że mistrzostwo zdobywa się z określonymi zawodnikami, że potrzebne są adekwatne środki finansowe! W innym przypadku pozostaje nam walkę o co najwyżej 2 miejsce, co też nie będzie łatwe.

Tytuł:
rekrut
rekrut

No to mistrza na sezon przyszły już poznaliśmy. Teraz kwestia , czy zdobędziemy srebro. Pan Krauze daje tyle siana na drużynę , że nie ma szans z nimi.

Z innej beczki: KELATI zagra w Olimpiakosie!!! Niesamowite.

Tytuł:
rekrut
rekrut

pawlus aby na pewno o sopocianach mówisz ?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ty dobra pomylił się Lepiej napisz coś sensownego niż łapiesz kogoś za słówka

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wiodomość o zakontraktowaniu na kolejny sezon Woodsa i Ewinga ja osobiście odbieram dwuznacznie. Po pierwsze tytuł mistrzowski znowu sie oddalił. Po drugie taki zawodnik jak Woods może przyciągnąć przed TV więcej widzów jak również na hale , a co sie za tym wiąże każdy chyba wie , wzrost popularności basketu. Choć Eurobasket i tak sie przyczyni do tego. A co do naszego budżetu to trzeba być realistą i ja takim jestem. Ciężko będzie zdetronizować Prokom w nadchodzącym sezonie. Pamiętajmy że ich budżet opiewa na dużo większe sumy niż oficjalnie są podawane. W przypadku Turowa nie możemy sie spodziewać pieniędzy wyciągniętych z skarpety w trakcie sezonu. Więc pozostaje nam walka o srebro co w przypadku tej ligi będzie zasługiwało na miano złotego medalu. Prokom znowu poza zasięgiem. Szansa była 2 lata temu jak grali u nas Kelati i spółka, ale wtedy wszystko rozstrzygnęło sie poza sportowo.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kto wybrzydza? A po za tym mamy jakiś wpływ? Nie...

Tylko twierdze ( i raczej nei tylko ja) że Wójcik to maks 20min w meczu. W Poznaniu grał dłużej, ale nei grał całego sezonu, miał w połowie przerwa zanim wrócił do Polski. Poza tym w Turowie dojdą puchary, gdzie też byłby ważnym graczem, więc 25, 30 min na mecz to nie jest dawka na 39 latka ;]

Jeszcze troche i 39 i pół ;] :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Większy wpływ na ewentualne MP Prokomu może mieć powrót R. Krauzego do koszykówki i jego udział w sponsorowaniu ligi i reprezentacji. Z tym argumentem rywale Prokomu mogą mieć większy problem niż powstrzymanie ich zawodników w lidze. Skoro przez tyle czasu władze plk nie mogły znaleźć sponsora a tu pomocną dłoń wyciąga "Rysiu" to jego drużynę trzeba będzie traktować "w sposób szczególny".
2. Krauze, kontraktując ponownie Woodsa i Ewinga daje jasno do zrozumienia, że wyjście z grupy w Eurolidze to obowiązek. Poza tym trzeba sobie jasno powiedzieć, że nawet jeżeli Turów mógłby dysponować podobnym budżetem, w Prokomie są ludzie, którzy znają się na koszykówce, znają koszykarski rynek, potrafią negocjować i mają coś więcej niż kasę do zaoferowania. Krauze po finałach plk, powiedział, że zrobi wszystko aby Woodsa zatrzymać i to zrobił. Porównajcie ludzi pracujących w Prokomie ( nie uwzględniając Pacesasa ), a porównajcie ludzi, którzy są w Turowie. Może wtedy łatwiej będzie uświadomić sobie różnicę pomiędzy klubami.
3. Jeżeli p. Michalski myśli tak jak Wy, którzy już przyznaliście złoty medal, to powinien podać się do dymisji.
4. Zawodników o podobnych możliwościach i umiejętnościach jak Logan i Ewing, Turów powinien znaleźć, ale w tym nie wystarczą same pieniądze. Nie wiem kto wyłowił Kelatiego z ligi belgijskiej- jezeli Saso, to warto byłoby postawić na takiego trenera, który takie diamenty potrafi na rynku wydobyć. Woods grał w Olimpiakosie, gdzie jest teraz? Kelati grał w Turowie, a gdzie jest teraz?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tu zagra Thomas http://polskikosz.pl/news/19805.Co do składu to zachowajcie spokój ,a to że asiory Prokomu zostali na nowy sezon bylo do przewidzenia.Może coś w Eurolidze w końcu ugrają.Trzy grosze dokładam w wątku trenerskiego i budowie składu. Myślę , że Urlep chciałby reaktywować Śląsk w Turowie.Jeśli prawdą jest , że chciał sprowadzić byłych graczy Śląska do Turowa to o jakie cele byśmy grali w lidze i w pucharach?Prezes zrobił dobrze , że go nie zatrudnił .

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jest jeszcze szansa jakas na mistrzostwo poniewaz moze akurat my sciagniemy gracza takiego jak kelati ze slabo gral a unas super szczelba jeszcze nic nie jest przesadzone bo przeciez woods moze dostac kontuzje inni gracze rowniez

Tytuł:
obserwator
obserwator

To nie prezes nie zatrudnił Urlepa. Trochę wyżej to zaszło.
Koszarek już podpisał we Włoszech wg. Gazety i zagra z Dylewiczem. Ciekawe co zrobi Wójcik bo przed kadrą miał podjąć decyzję. Jutro zaczyna zgrupowanie. Coś cienko to widzę.

Kuktus ,chyba chodziło Ci o strzelbę.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

kuktus pisze:
jest jeszcze szansa jakas na mistrzostwo poniewaz moze akurat my sciagniemy gracza takiego jak kelati ze slabo gral a unas super szczelba jeszcze nic nie jest przesadzone bo przeciez woods moze dostac kontuzje inni gracze rowniez

Pewnie że szansa jest. Ale trzeba pamiętać kto Kelatiego znalazł i go ściągnął do Zgorzelca. Tym kimś był Saso , który bardzo dobrze zna sie na takich sprawach. W klubie póki co nie ma ani jednej osoby która byłaby rozeznana tak jak Saso. Można by było przemilczeć kwestię menagera w drużynie , gdyby chociaż trener był jakiś dobry. A tu trzeba uzbroić sie w cierpliwość !!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Saso na "polowanie" na zawodników jeździł z Krygierem. Ten facet może i ma coś za kołnierzem, ale potrafił sprawy załatwiać. Saso przed pracą u nas pracował w Lubljanie skąd wziął graczy, z którymi tam pracował. Potrzebujemy mocnego trenera, który także zabierze że sobą zgraną grupke ludzi i uzupełni Polakami. Jak narazie cisza, ale może by warto spróbować ściągnąć do nas tego Pasqualiego? Wtedy wiadomo było że i tak wybiorą Turkiewicza i Pasqualiego wytłumaczyli "problemami rodzinnymi" (na ile to prawda nie wiem, ale raczej wkręt). Ciekawe jak sprawy poszły by teraz.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mam wrażenie , że nasz prezes może co najwyżej ściągnąć Adamka albo Kijewskiego do Turowa - nic więcej. Ale zobaczymy, może się mylę. W końcu Edneya załatwił. Ja już polubiłem srebrny kolor i wywalczenie go z 9 drużynami nie powinno być problemem w tej słabiutkiej lidze.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

pauldim pisze:
Mam wrażenie , że nasz prezes może co najwyżej ściągnąć Adamka albo Kijewskiego do Turowa - nic więcej. Ale zobaczymy, może się mylę. W końcu Edneya załatwił. Ja już polubiłem srebrny kolor i wywalczenie go z 9 drużynami nie powinno być problemem w tej słabiutkiej lidze.

Edneya nie załatwił Michalski... bez przesady...
W trakcie sezonu mielismy trenera i to ona "maczał" w tym palce..
Więc nie przeceniaj Pana Prezesa... ten czlowiek ma takie pojęcie o koszykówce i realiach zarzadzania klubem sportowym jak ja o kosmonautyce... czyli żadne
I nikt mnie nie przekona, że przez ten czas jaki jest Prezesem nabrał doświadczenia...
Prawdą jest niestety to, że gdzie się nie pojawiał tam wszystko rozpieprzał.... oby nie było tak z naszym ukochanym klubem.
Spytajcie się kiedyś Pana Prezesa od kiedy interesuje się koszykówka i od kiedy zaczął chodzić na mecze naszej drużyny.......

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.