Dzisiaj jest 23 cze 2025, 7:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Po przenosinach za granicę Dylewicza i Koszarka walka o Kikowskiego będzie zażarta. Przepis o Polakach sprawia, że mając mocnych Polaków ma się przewagę. Roszyk-Witka-Kikowski- mimo wszystko Wójcik- Danessi. Tych 5 Polaków dałoby nam przewagę w lidze. Wystarczyłoby tylko zatrudnić 2 doświadczonych, ogranych zawodników, ze dwie perełki i z 3 harpaganów, którzy mocno by bronili. Ale czy to wystarczyłoby na detronizację Prokomu i walkę w finale - nie wiem. Dużo zależy od jakości trenera - tutaj trzeba wyłożyć niezłe siano aby myśleć o złocie. Panie Prezesie Michalski- czy Pan coś działasz? Czy pilot od TV, piwo i plaża? I niech się samo zrobi.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Osobiście myślę, że w tak żółwim tempie ten sezon będzie jednak stracony;/ jakoś nie napawa optymizmem praca naszego prezesa. Ten sezon już w 100% zweryfikuje pojecie Pana Michalskiego o tym czy faktycznie zna się na koszykówce czy też nie. Czasami się łudzę, że wszystkie ruchy kadrowe naszej drużyną są bardzo mocno maskowane aby nie przeciekło nic do mediów, mam nadzieję że pewnego dnia budząc się rano i wchodząc na stronę główną Turowa zobaczę w jednym temacie cały skład w raz z obsadą trenerską. Ciekawie by było ciekawie...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wade pisze:
...Czasami się łudzę, że wszystkie ruchy kadrowe naszej drużyną są bardzo mocno maskowane aby nie przeciekło nic do mediów, mam nadzieję że pewnego dnia budząc się rano i wchodząc na stronę główną Turowa zobaczę w jednym temacie cały skład w raz z obsadą trenerską. Ciekawie by było ciekawie...

jak to się mówi....nadzieja zawsze umiera ostatnia....
Ja rowniez mimo wszystko wierze że będzie dobrze, wmawiam sobie że klub zasuwa jak male mroweczki zeby zakontraktowac dobrego trenera i zawodnikow, ale to wszystko jest objete wielka tajemnica..... oby oby.....

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Gdy był Saso ruchy transferowa maskowano do czasu oficjalnego podpisania kontraktu, ale teraz ta cisza to raczej zastój w miejscu niż ukrywanie faktów... obym sie mylił

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

michaelos pisze:
Gdy był Saso ruchy transferowa maskowano do czasu oficjalnego podpisania kontraktu, ale teraz ta cisza to raczej zastój w miejscu niż ukrywanie faktów... obym sie mylił

według mnie to jedno i drugie z tym że ukrywanie faktów to maskowanie nieudolności naszego Prezesa

Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 11:32 przez faworynka, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Poza tym trzeba sobie jasno powiedzieć, że nawet jeżeli Turów mógłby dysponować podobnym budżetem, w Prokomie są ludzie, którzy znają się na koszykówce, znają koszykarski rynek, potrafią negocjować i mają coś więcej niż kasę do zaoferowania. Krauze po finałach plk, powiedział, że zrobi wszystko aby Woodsa zatrzymać i to zrobił. Porównajcie ludzi pracujących w Prokomie ( nie uwzględniając Pacesasa ), a porównajcie ludzi, którzy są w Turowie. Może wtedy łatwiej będzie uświadomić sobie różnicę pomiędzy klubami.

Święta racja. Niestety nadal nasz klub traktowany jest jak "dojna krowa", kasiasty nuworysz. Nie mamy backgroundu w postaci środowiska, obeznanych i skutecznych działaczy. Prawie wszystko kręci się przypadkowo i politycznie, zawsze ktoś próbuje podpiąć się pod klub i skorzystać na tym. Tak jest od czasów naszego awansu do plk - duża kasa przyciąga wielu "przyjaciół" klubu.

lord_alex pisze:
Ale trzeba pamiętać kto Kelatiego znalazł i go ściągnął do Zgorzelca. Tym kimś był Saso , który bardzo dobrze zna sie na takich sprawach.

To nie Saso go znalazł, tylko jakiś jugol, który polecił go Filipovskiemu. Zresztą skauting Saso nie był zbyt wybitny - ściągał graczy których już prowadził, tych - których mu polecano, lub którzy mu się z jakiś względów pasowali (ostatni sezon).

Wade pisze:
Czasami się łudzę, że wszystkie ruchy kadrowe naszej drużyną są bardzo mocno maskowane aby nie przeciekło nic do mediów, mam nadzieję że pewnego dnia budząc się rano i wchodząc na stronę główną Turowa zobaczę w jednym temacie cały skład w raz z obsadą trenerską.

Nie oszukujmy się - obecna polityka informacyjna klubu to żenua! Brak informacji, wymigiwanie, zwodzenie, brak terminów, brak "męskich" deklaracji. To jest karykatura PR-u. Zastanawia mnie co na to wszystko organ kontrolny spółki - rada nadzorcza oraz PGE?! Może warto, aby sprawdzili i ocenili czy w tym klubie jest wszystko ok.

Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 14:54 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

paawlus Twoja niechęć do Filipowskiego jest ogólnie znana ale trzeba go szanować za praktycznie trzy wicemistrzostwa. Zawsze można zrobić więcej i lepiej ale jakoś nikomu to się nie udało przed nim a i zanosi się ze i po nim może nie być ciekawie. Wszyscy narzekamy a tu się jutro obudzimy i na stronie Turowa będzie lista zakontraktowanych zawodników z klasowym trenerem ? Dajmy IM jeszcze szanse !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cypis pisze:
paawlus Twoja niechęć do Filipowskiego jest ogólnie znana ale trzeba go szanować za praktycznie trzy wicemistrzostwa.

Niechęć?? Jeszcze dodaj że jest permanentna, zapalczywa i nieobiektywna :) Masz prawo do takich (nietrafionych) wniosków :) Faceta SZANUJĘ, CENIĘ i POZYTYWNIE wspominam, jest chlubną kartą w historii naszego klubu, osobiście mu dziękowałem jak odchodził. Jednak to co zrobił w swoim 3 sezonie u nas i to czego się dowiedziałem, odbrązawia ten mit o boskim Saszo i mam do niego stosunek "słodko-gorzki".

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Cypis pisze:
paawlus Twoja niechęć do Filipowskiego jest ogólnie znana ale trzeba go szanować za praktycznie trzy wicemistrzostwa.

Niechęć?? Jeszcze dodaj że jest permanentna, zapalczywa i nieobiektywna :) Masz prawo do takich (nietrafionych) wniosków :) Faceta SZANUJĘ, CENIĘ i POZYTYWNIE wspominam, jest chlubną kartą w historii naszego klubu, osobiście mu dziękowałem jak odchodził. Jednak to co zrobił w swoim 3 sezonie u nas i to czego się dowiedziałem, odbrązawia ten mit o boskim Saszo i mam do niego stosunek "słodko-gorzki".

Paawlus to podziel sie z nami tymi rewelacjami, niech wszyscy sie dowiedzą o prawdziwym SASO !!

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

On tez chyba zostawil tutaj czastke siebie... Dzis widzialem Saso na miescie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

dzis , wczoraj ,przedwczoraj ja tez go widziałem

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Trochę czasu tu jednak przebywał i przyjaciół też paru ma, a kto wie może jest w stanie pomóc jeszcze naszej drużynie , działając z zewnątrz :)

Tytuł:
pismak
pismak

Wicemistrzowie Polski w koszykówce - PGE Turów Zgorzelec w nowym sezonie dostaną znacznie mniej pieniędzy niż w minionych latach, gdy ich budżet wynosił ok. 10 mln zł

Zdanie z dzisiejszej Gazety Wyborczej z artykułu
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,68377 ... Lubin.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

W Zgorzelcu poza Grekami, sporo jest ludzi pochodzenia serbskiego,
chorwackiego możliwe ,że i słoweńskiego. Nie ma co się dziwić, że Saso
znalazł tutaj przyjaciół i ich odwiedza. W Rosji tego nie ma i z
nostalgii ( choć nie tylko ) buduje skład bałkański. Można wiele mówić
o nim, ale ani przed nim ani po nim Turów większych sukcesów nie
osiągnął/ nie osiągnie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

teraz nie dziwią mnie nazwiska Pulpeta, Stefana czy innych koajrzonych ala Leończyk.
Jak ktoś z klubu nie ruszy szanownych liter do Spały to niedługo Anwil ściągnie Kikowskiego ,a Wójcik pomacha chusteczką na goodbye :shock:

z innej beczki to Stalowa Wola wystartuje w lidze, a wygląda na to ,że Wierzbowski znów chciał być w świetle jupiterów. Polonie dwie też zagrają. Zostaje Stal Ostrów i Basket Kwidzyń ,ale wydaje się ,że oni też coś wykombinują

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.