Pamiętajcie o koncepcji budowy składu na ten sezon... Drużyna ma być "polska" i to się nie zmienia, bo pewne założenia zarząd jak i nasz sponsor już postanowili.
Dlatego również uważam, że zatrudnienie Wójcika będzie plusem a nie minusem. Polak, którego nie trzeba przedstawiać bo ma markę jak mało kto w naszej lidze. I myślę, że mimo wieku cały czas Adam prezentuje solidny (a na naszą ligę nawet dobry) poziom poniżej którego nie schodzi. Oczywiście wnioskuję (słusznie bądź nie) że Adam będzie pełnił rolę drugiego centra i da jakieś 15 -20 minut w meczu dobrej gry.
Kamil Chanas... Tu już jest gorzej, bo ciągle uważam że Kamil to nie ten poziom umiejętności by móc grać w Turowie. Oczywiście jest waleczny i często ciągnął Wałbrzych w ostatnim sezonie ale to chyba nie to... Tym bardziej, ze w Górniku chyba pozostawał w cieniu Stefańskiego, a ten jak się u nas sprawdził to wszyscy widzieli... Nie można jednak wykluczyć, że pod okiem nowego trenera Chanas rozwinie swe umiejętności... Ale to tylko na drodze przypuszczenia... Bardziej niepokojąca jest świadomość jego identyfikacji ze Śląskiem... Podkreśla ją na każdym kroku i myślę, że jego zatrudnienie będzie typowym pozyskaniem najemnika na jeden sezon - by sobie zarobił i nie wypadł z gry... Wiem, że w obecnym koszu to dość częste praktyki ale mnie takie podejście cały czas mierzi. Nie wspominając już o fanklubie piszczących nastolatek jakie Kamil ma we Wrocku

Ale może właśnie na to nasz zarząd też liczy? Że mając w drużynie kogoś popularnego we Wrocławiu ściągną na Orbitę widownię? Nie wiem, ale mnie to nazwisko nie przekonuje w kontekście gry w Turowie :/
Co zaś do Danesiego... To powiedzcie mi, czy on w ogóle podpisał kontrakt z Turowem? Bo wiele osób uwzględnia go już w składzie a ja nie przypominam sobie nigdzie oficjalnego newsa o zakontraktowaniu naszego wychowanka ponownie (przecież po powrocie ze stanów musi taki kontrakt podpisać by móc grać, czyż nie?).