Dzisiaj jest 23 cze 2025, 21:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

http://www.prw.pl/articles/view/12469/s ... -posluchaj

Artykuł o naszym nowym trenerze oraz dwie wypowiedzi prezesa Michalskiego o wyborze trenera,a także parę słów od Bartka Bochny

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Danesi by sie przydał bo jest wszechstronny. Może grać na dwójce, trójce, a nawet na 4 w naszej lidze. Wkońcu Dragisa dawał rade, a NCAA jest bardziej fizyczna od naszej rodzimej ligi, nawet druga dywizja. W dodatku Harris jest lepszym atletom od Dragisy.

No ciekawe co z Drozdovem, przydałby nam sie bardzo. Ktoś może kojarzy jak on stoi z obroną 1on1? On i Roszyk wymiennie na 3 i mogliby powstrzymać troszke Woodsa.

Właśnie co do Woodsa, nie bałbym sie tak o niego jeśli zostanie zabiegany. Roszyk na pewno utrudni mu gre, ale on potrzebuje zmian. Fakt że dobrym obrońcą jest Harris i może takie wpuszczenie go na 3-5 minut na mecz aby latał za Woodsem to nie jest najgorszy pomysł, jednak nadal potrzebujemy jakiegoś klasowego plastra kogoś jak Petrović czy Roszyk czyli człowieka nastawionego w 99% na obrone a w 1% na kontry.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Na razie wygląda to tak:
1. Bardzo dobry PG w stylu Rodrigo, ?, Szymański
2. Kikowski , Chanas, Bochno
3. Drozdov, Roszyk
4. Witka, Daniels?
5. Wójcik?, Drobnjak?

Demetric Benett jest jak dla mnie za słaby!

Tytuł:
pismak
pismak

pauldim pisze:
Drobnjak?

nam potrzeba wkoncu kogos kto ma z 210 cm

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

pauldim pisze:
Na razie wygląda to tak:
1. Bardzo dobry PG w stylu Rodrigo, ?, Szymański
2. Kikowski , Chanas, Bochno
3. Drozdov, Roszyk
4. Witka, Daniels?
5. Wójcik?, Drobnjak?

Demetric Benett jest jak dla mnie za słaby!

Wtf? O.o To jest spis tego "Jak to na razie wygląda" czy tego "Jak pauldim by chciał by to wyglądało" ? :]

Bez urazy ale na chwilę obecną Drozdov to ogór i póki nie pojawią się jakieś konkrety a nie same przypuszczenia i domysły to nie ma co się napalać.

Daniels i Drobnjak zaś to skąd się tu wzięli? Skąd pewność, że w ogóle prowadzone są z nimi rozmowy o pozostaniu na kolejny sezon?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Drobnjak dostał ofertę przedłużenia. Daniels jest ciągle w orbcie zainteresowań. Wszystko zależy od graczy i agentów :smt023 , no i teraz trenera. Oni akurat spełnili swoje zadania w walce o tytuł.

Tytuł:
pismak
pismak

"Ponadto, za kilka dni na testy przyjedzie młody polski zawodnik, który właśnie skończył studia w USA. " - Hubert Hejman - Anwil Włocławek .

Nie chciałbym was niepokoić, ale ja odnoszę wrażenie, że mowa tu o Harisie. Wielu z was już przyłączyło go do Turowa. Moim zdaniem chłopak chętnie by tu zagrał (ma tu przecież dom, rodzinę, znajomych), ale na siłę nie będzie tu siedział. Pan prezes Michalski powiedział nie tak dawno, że jeśli Harry będzie chciał iść do innego klubu, to oni go zatrzymywać nie będą - idiotyzm. Jeśli Pan prezes tak uważa naprawdę, to ja wymiękam.

No cóż... Jak dla mnie, to mam nadzieję, że Saso ściągnie do Zgorzelca prawdziwego centra, jakiego nam brakowało zawsze w finałach PLK :D
O reszcie zawodników myślałem, ale nie kojarzę tak dobrze rynku europejskiego, żeby sypać nazwiskami.

Cieszę się, że nasz nowy trener znany jest z rozwijania talentów młodych graczy. A nuż widelec Szymański i Bochno skorzystają na tym wiele.

P.S. jeśli chcemy dobrej jedynki, która dorówna formatem Woodsowi, to Stephon Marbury szuka klubu :P

Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 22:24 przez tur16, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła

Co do Bochno wierzę, że pod okiem nowego trenera będzie funkcjonować jak za Filipovskiego ;) Za Filipovskiego dobrze grał, nagle za Turkiewicza klapa... Powinno to dawać coś do myślenia ;)
WARSZTAT TRENERSKI - umiejętność dogadania się i odpowiednie wykorzystanie młodego zawodnika w grze... Czyli jak dla mnie kolejny "-" wędruje na konto Turkiewicza za czasów pierwszego trenera... Zobaczymy jednak jak Bartek będzie funkcjonować pod okiem nowego trenera - myślę, że o wiele lepiej niż za Turkiewicza jako I trenera ;)

Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 22:48 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

sorry, ale nie wyobrazam sobie wiecej niz 2-3 minut dla Bartka bez przepisu o mlodziezowcu. A same treningi do rozwoju nigdy nie wystarcza. Co tu duzo gadac - Bochen na ekstraklase ma niewystarczajace umiejetnosci, najlepszym wyjsciem dla niego byloby przeniesc sie do jakiegos I-ligowego klubu i tam grac, a nie tylko trenowac. No, chyba ze Bartek woli pewne PLNy w Zgorzelcu, kosztem rozwoju i rozpedu kariery.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Blair pisze:
sorry, ale nie wyobrazam sobie wiecej niz 2-3 minut dla Bartka bez przepisu o mlodziezowcu. A same treningi do rozwoju nigdy nie wystarcza. Co tu duzo gadac - Bochen na ekstraklase ma niewystarczajace umiejetnosci, najlepszym wyjsciem dla niego byloby przeniesc sie do jakiegos I-ligowego klubu i tam grac, a nie tylko trenowac. No, chyba ze Bartek woli pewne PLNy w Zgorzelcu, kosztem rozwoju i rozpedu kariery.

Z jednej strony masz rację, ale zobacz jak grał za czasów Saso... Wg. mnie rozwinął się pod jego okiem... Wszyscy go skreślili po występach, gdy pierwszym trenerem był Turkiewicz... Sądzę, że Bochno gdyby nie miał na drodze Turkiewicza, to nie było by tematu zatrudnienia Chanasa, lecz zaproponowanie kontraktu dla Bochno...

Cytuj:
Ponadto, za kilka dni na testy przyjedzie młody polski zawodnik, który właśnie skończył studia w USA.

Źródło
Oby to nie był Danesi...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Danesiego warto by było zatrudnić - Polak, młody, jakiś tam potencjał ma. Jest to typowa "2", która czasami może grać na SF, ale przymierzanie go na mocnego skrzydłowego to niezły żart :lol: Wypuszczanie, a może wręcz ignorowanie takiego wychowanka przez nasz klub byłoby niewłaściwe.

Daniels, Drobnjak.... może tak, może nie - jednak z tendencją na nie. Decyzję podejmie zapewne już Obradović.

Czy istnieje jeszcze w ogóle temat Edneya u nas w przyszłym sezonie?!

Nie tylko Artur Drozdov, ale też Marcus Faison (2 sezony temu - Kijow, ostatni - Besiktas Stambuł) ma się u nas pojawić. To taki zasłyszany ogórek :)

Tytuł:
pismak
pismak

a mi sie marzy taki duet wirtuozow: Tyus Edney - Nemanja Bjelica.

Do tego Krzysiek Roszyk, jakis niezly strzelec i walczak podkoszowy pokroju np. Vladimira Stimaca. To by byla S5.... zywe piekno koszykowki.... :)

a co do wspomnainego Faisona mam raczej negatywne odczucia. Ostatnie sezony nie bardzo wiadomo na jakiej pozycji on naprawde gra.... niby to strzelec, ale "nie strzela"... a na gre pod koszem za slaby fizycznie i repertuar zagran nie ten.

P.S. Bjelica juz teraz jest nazywany w Serbii nastepca Bodirogi. To bedzie niesamowity chlopak... Blyszczy na boisku inteligencja, swietna technika uzytkowa i ... gracja w grze. Czyli dokladnie tym samym czym Dejan...

Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 1:06 przez krzywuss, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
Pan prezes Michalski powiedział nie tak dawno, że jeśli Harry będzie chciał iść do innego klubu, to oni go zatrzymywać nie będą - idiotyzm. Jeśli Pan prezes tak uważa naprawdę, to ja wymiękam.

Dokladnie. Co to ma k**** byc ?

Danesi to wychowanek, ulubieniec zgorzelecki, a on chce go gdzies puszczac ? Harris nie dostanie niewiadomo jakiej wysokiej oferty, wiec trzeba go zatrzymac u nas.

Jesli nie zagra w Zgorzelcu to dzialania naszego szefostwa beda iscie kretynskie w pelnym tego slowa znaczeniu. Sprowadzac Chanasa a puszczac Danesiego. Tfu.

Tytuł:
pismak
pismak

PrzecPolitWSpor pisze:
a mi sie marzy taki duet wirtuozow: Tyus Edney - Nemanja Bjelica.

Do tego Krzysiek Roszyk, jakis niezly strzelec i walczak podkoszowy pokroju np. Vladimira Stimaca. To by byla S5.... zywe piekno koszykowki.... :)

dwoch polakow ma byc na parkiecie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Chciałbym tylko zauważyć, że przepis o Polakach z jednej strony daje przewagę tym zespołom, które będą mieli tych dobrych Polaków- mam nadzieję, że Roszyk- Witka- Wójcik - Kikowski będzie tego gwarantem, a z drugiej strony zawężaja pole manewru jeżeli chodzi o obcokrajowców. Takie wynalazki jak Drozdov, Faison mogą być za słabi aby walczyć o MP. Obradovic musi wybrać praktycznie zawodników na pierwszą piątkę na Puchar Europy . Pozycja PG i Centra musi być z górnej półki aby liczyć się w pucharze i powalczyć z Prokomem. Poza tym skoro przychodzi Kikowski to Chanas grać nie może. Bochen i tak będzie do podawania ręczników - tak myslę. Poza wymienionymi PG I C Turów powinien zatrudnić strzelca wyborowego. Polacy mocni i 2-3 bardzo dobrych graczy + 3-4 do czarnej roboty. Tak to widzę.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.