Dzisiaj jest 24 cze 2025, 0:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Takie wynalazki jak Drozdov, Faison mogą być za słabi aby walczyć o MP.

Ja tam ich biore bez zastanowienia pod warunkiem ze w ogole chcieliby u nas grac .

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Faison to 100% ogór jeśli został zaczerpnięty z komentarzy na polskim koszu ;] tak sie składa że nawet wiem kto puścił tą plotke "dla zabawy" :roll:

Danesi ma obecnie większe umiejętnośći od Bochna, ma większy potencjał i jeszcze przed wyjazdem grał w kadrze narodowej juniorów co nie udało sie Bartkowi jeśli dobrze wszystko kojarze, więc nie można go puscić o tak poprostu! To jest całkiem niezła inwestycja w przyszłość!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Drozdova kazdy musi pamietac.

W bezsprzecznie najlepszym meczu Turowa Zgorzelec w jego dotychczasowej historii czyli wyjazdowym w Kijowie w II rundzie ULEB Cup powracajacy po kontuzji Drozdov wszedl na parkiet bodajrze dopiero pod koniec meczu i rzucil jakies 11 badz 12 punktow w tym 3/3 za trz lub cos kolo tego, bo pisze z pamieci.

Z Liberca tez go "dobrze" wspominam. Faison natomiast w tamtej serii nic nie pokazal, ale sam fakt, ze gral w tamtejszym Kijowie, ktory mial ogromny budzet juz pozytywnie o nim swiadczy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

skoro wszystkie kluby z Ukrainy mają problem z kasą to może powrót Rodrigo ? myślę że Obradović ma o nim bardzo dobre zdanie po ostatnich finałach . To oczywiście tylko spekulacje ale było by miło widzieć Rodrigo z jakimś jeszcze rozgrywającym dobrej klasy

[ Dodano: Pią Lip 24, 2009 11:36 am ]
A co do kwestii Drozdova to jak najbardziej to solidny zawodnik z dobrym rzutem z 3 dość dobrą obroną i dobrze wbija się w pole 3 sekund kilka meczyków z nim oglądałem i nigdy nie schodził poniżej dobrego poziomu . Natomiast Faisona kompletnie nie widział bym w Turowie nie potrafie podać konkretnego powodu ale jakoś nie przekonuje swoją grą ten zawodnik .

Tytuł:
pismak
pismak

CCC pisze:
skoro wszystkie kluby z Ukrainy mają problem z kasą to może powrót Rodrigo ?

w innym temacie jojo napisal ze saso go w rostowie chcial ale rodrigo duze wymagania finansowe ma

Tytuł:
rekrut
rekrut

NoBody pisze:
CCC napisał/a:
skoro wszystkie kluby z Ukrainy mają problem z kasą to może powrót Rodrigo ?

w innym temacie jojo napisal ze saso go w rostowie chcial ale rodrigo duze wymagania finansowe ma

jak nikt mu nie da tyle ile chce to będzie musiał zejść z ceną i wtedy można pomyśleć chociaż ciężko by było go sprowadzić do Turowa .

Tytuł:
rekrut
rekrut

tommason pisze:
W bezsprzecznie najlepszym meczu Turowa Zgorzelec w jego dotychczasowej historii czyli wyjazdowym w Kijowie w II rundzie ULEB Cup powracajacy po kontuzji Drozdov wszedl na parkiet bodajrze dopiero pod koniec meczu i rzucil jakies 11 badz 12 punktow w tym 3/3 za trz lub cos kolo tego, bo pisze z pamieci.

I mecz:
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... code=u2007

II mecz:
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... code=u2007

;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

potwierdzam. reprezentant slowenii capin mniej wolal niz nie bedacy nawet w szerokiej kadrze portoryko rodrigo. wiecej niz mial u nas

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tas_devil dzieki za staty, ale ich nie potrzebuje.
Pamietam oba mecze, a zwlaszcza pierwszy, bo go ogladam srednio raz na miecha. Poza tym pisalem, ze daje z pamieci. Kilka punktow roznicy wiosny nie czyni.

Sedno w tym, ze Drozdov gral naprawde dobrze, podczas gdy Faison totalna padake.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ale Faison to 100% ogóras w tym momencie! ;)

Trener już przyjechał do Zgorzelca! :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

michaelos pisze:
Trener już przyjechał do Zgorzelca!

wkoncu sie zacznie podpisywanie z zawodnikami

Tytuł:
rekrut
rekrut

tommason podałem te linki dla ogólnego przypomnienia, a nie żeby Cię poprawiać.
Co do Drozdova to faktycznie biorąc pod uwagę rangę spotkania i to że zagrał po przerwie związanej z kontuzją przy bardzo dobrej grze defensywnej naszej drużyny to zagrał całkiem przyzwoity mecz.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Sasa Obradović dziś podpisał kontrakt z PGE Turowem Zgorzelec. Pochodzący z Serbii 40-letni szkoleniowiec będzie chciał podtrzymać dobrą passę klubu. – Jestem typem człowieka, który stara się dążyć do sukcesu. Przede wszystkim będę chciał zrobić z nowym zespołem kolejny krok do przodu – przekonuje.

Jako trener pracował Pan w niemieckim Rhein Energie Kolonia oraz ukraińskim BC Kijów. Teraz zdecydował się Pan na pracę w Zgorzelcu. Co przemawiało za tym, że dziś ok. godziny 13 podpisał Pan kontrakt?

SASA OBRADOVIĆ: - Decyzji nie podejmowałem w ciemno. O klubie ze Zgorzelca słyszałem dużo dobrego. O mojej decyzji zadecydowały zebrane informacje, że PGE Turów to zespół ze stabilną podstawą, a także ambicjami nie tylko na krajowej arenie. Prześledziłem zresztą osiągnięcia zespołu z poprzednich lat. To mnie umotywowało i przekonało, że ryzyko popełniania błędu jest minimalne. Jestem ambitnym szkoleniowcem i bardzo cieszę się, że będę mógł pracować w takim klubie.

W Niemczech miał Pan okazję pracować z Marcinem Gortatem. W Zgorzelcu zatem nie spotka się Pan po raz pierwszy z polskimi graczami.

- Podczas gdy Marcin wyrastał na świetnego koszykarza byłem przy nim jako trener. Dzięki temu miałem wpływ na jego rozwój, mogąc przekazywać mu elementy swojej filozofii koszykówki. Cieszę się, że zaszedł tak wysoko i jednocześnie jestem pewny, że jeszcze nie pokazał pełni swoich możliwości. Mimo że obecnie jesteśmy w innych miejscach, to mamy ze sobą bardzo dobry kontakt.

Dotychczas w Zgorzelcu przebywał Pan zaledwie jeden dzień. Okazji do zwiedzenia okolicy zatem chyba nie było…

- Nie było na to szans. W piątek podpisałem kontrakt oraz ustaliłem szczegóły najbliższej przyszłości w klubie. Rozmawialiśmy m.in. o budowie składu oraz planach przygotowań. W sobotę rano wyjechałem za granicę i do Zgorzelca ponownie przyjadę przed 18. sierpnia. Wówczas rozpoczynamy przygotowania do nowego sezonu. Jeśli tylko czas na to pozwoli, to na pewno zwiedzę okolicę.

W Zgorzelcu będą Panu towarzyszyć najbliżsi?

- Niestety tylko będą mnie od czasu do czasu odwiedzać. Mam dwoje dzieci, którzy chodzą do szkoły. Nauka to ich przyszłość i priorytetem dla nich jest ukończenie szkoły.

Jakie ma Pan oczekiwania co do pracy w Zgorzelcu?

- Jestem typem człowieka, który stara się dążyć do sukcesu. Przede wszystkim będę chciał zrobić z nowym zespołem kolejny krok do przodu. Nie tylko mam na myśli swoją karierę, ale także historię klubu. Ten ostatnio regularnie sięga po medale i nie jest tajemnicą, że w planach ma kolejny. Dla nas priorytetem będzie utrzymać dobrą passę z poprzednich lat, a także tak daleko zajść na arenie międzynarodowej, jak tylko będzie to możliwe. Wierzę, że będzie pozytywnie!

Ma pan już w myślach nazwiska zawodników, których widziałby w swoim zespole?

- Mam w głowie pewne pomysły na zbudowanie drużyny. Na konkrety jest jednak trochę za wcześnie. Nie ukrywam, że w przeszłości z niektórymi graczami współpracowało mi się wzorowo i chciałbym teraz mieć ich u siebie. W obecnych czasach nie jest jednak łatwo transferować dobrych graczy. Ci w większości mają oferty z klubów, których budżety są wyższe niż w polskich klubach. Musimy przeanalizować, zatrudnienie których koszykarzy będzie w naszym przypadku bardziej lub mniej możliwe.

Sasa Obradović
Urodzony: 29 stycznia 1969 w Belgradzie
Wzrost: 197 cm
Przebieg kariery koszykarskiej: Crvena Zvezda Belgrad, Limoges, Alba Berlin, Virtus Rzym, Crvena Buducnost Podgorica, Rhein Energie Kolonia.
Przebieg karier trenerskiej: Rhein Energie Kolonia, BK Kijów, PGE Turów.
Sukcesy: Sasa Obradović występował w reprezentacji Jugosławii, z którą wywalczył m.in. mistrzostwo świata (Grecja, 1998 r.), trzy tytuły mistrza Europy (Grecja, 1996 r., Hiszpania, 1997 r. oraz Turcja, 2001 r.) oraz wicemistrzostwo olimpijskie (Atlanta, 1996 r.).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://ksturow.pl/turow.php?str=1&news=328

Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:46 przez NoBody, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
a mi sie marzy taki duet wirtuozow: Tyus Edney - Nemanja Bjelica.
Do tego Krzysiek Roszyk, jakis niezly strzelec i walczak podkoszowy pokroju np. Vladimira Stimaca. To by byla S5.... zywe piekno koszykowki.... :)

Takich diamentów Crvena czy inne Partizany nie wypuszczą - oszlifują ich, a za 2-3 sezony będą gwiazdami Euroligi i NBA :) Zresztą podczas zakończonej 2 tygodnie temu Uniwersjady ci zawodnicy wraz z zespołem Serbii wywaczyli złote medale :smt023

Wracając do transferów - Drozdova możnaby wziąć, dodatkowo potrzebna jest klasowa europejska "1", "3" i "5". Dość interesująca jest kwestia "Pulpeta" - widzialbym go u nas, gdyby byl w takiej dyspozycji jak 2-3 lata temu (przed kontuzją). Jednak od tamtego czasu ma zniżke formy - że niby u nas ma się odbudować?! Poza tym to zawodnik na pozycję nr "2" - a u nas będzie ci ich dostatek! Już bardziej pożądane byłoby zakontraktowanie w to miejsce Danesiego.

Tytuł:
pismak
pismak

Być może zbyt szeroko odbieram tę myśl jednak ze slów pana trenera :

Cytuj:
Dla nas priorytetem będzie utrzymać dobrą passę z poprzednich lat, a także tak daleko zajść na arenie międzynarodowej, jak tylko będzie to możliwe.

wnioskuje iż priorytetem nie będzie bezpośrednia walka o MP a wywalczenie czegoś mocniejszego w Eurocup.

P.S Czy wiadomo ile wynosi nasz tegoroczny budżet?

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.