Dzisiaj jest 24 cze 2025, 7:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mojica byłby jak najbardziej na miejscu gdyby ustabilizował forme. W poprzednim seoznie grał troche w kratke. Okres dobrej gry, potem niewidoczny. Jako 2 strzelec byłby przydatny.

Podobnie z Apodacą. Mecze po 22pkt czy 17pkt by potem po 7pkt czy 1pkt...

Ostatnio zmieniony 26 lip 2009, 16:37 przez michaelos, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Mnie też gdzieś się obiła o uszy informacja o Mojicy, ale przeglądnęłam archiwum od końca czerwca i nie natknęłam się o info. Igor Milicić pozostaje w AZS,więc może to info pomyliłam z nim.
Czy to prawda, że zostanie u nas Daniels i Edney? Byłoby super. :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jak edney zostanie to bedzie super duet z wojcikiem lub z danielsem ale edney-wojcik to moze byc show dwaj bradzo doswiadczenie gracze ktorzy maja spokoj w grze wiec zapowiada sie ciekawie

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przypomnijmy że Edney już grał z Wójcikiemw tamtym sezonie we Włoszech ;]

Jednak na łąwke do Edneya potrzeba kolejnego klasowego PG, z dobrą defensywą (co nie jest atutem Edneya) i rezerwowy PG musi dać rade grać po 20min jeśli chcemy zęby Edney przez całe swój pobyt na parkiecie grał na najwyższych obrotach.

To jednak Daniels sie dogadał finansowo ze wszyscy go już mają u nas? Słyszałem wprawdzie ze dostał umowe ale nie że ją podpisał no ale może sie dogadali. Byłoby to z pożytkiem dla nas.

Jeśli by sie udało podpisać Edneya byłoby super, Daniels to wzmocnienie pod kosz, Mojica by był kolejnym graczem ataku na dwójke (Kiko+Mojica+Danesi?/Chanas?/Bochno?). Czyli na 'trójke obok Krzyśka przydałby sie ktoś kto moze grać zarówno na 2 jak i na 3 i poświęciłby sie defensywie (Petrović ver.2?). Na czwórce byśmy meili Witke i Danielsa i Leończyk (nie wygląda to najlepiej chociaż na Polską lige powinno starczyć). Na centrze Wójcik i jakiś porządne 210cm ciała i najlepiej z umiejętnościami na średnie na poziomie 10pkt i 10zb...

Takie moje wypociny, zobaczymy co zrobi nasz trener...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

BossZgC pisze:
Przed Chwilą sie dowiedziałem ze Turów rozmawia z J.Mojica ten z AZS i R.Apodaca ten co w polpaku grał

Mojica i Apodaca (obecnie) sportowo są średni, typy egoistów i samograjów. Natomiast mentalnie i charakterologicznie to kwasy w drużynie i "tykające bomby"! ŻADNEGO z nich u nas nie widzę! Jeśli jednak reprezentuje ich któryś z wrocławskich agentów koszykarskich, to niestety mogą się u nas znaleźć...

BossZgC pisze:
Niedaleko mnie mieszka P.Mazur i mój sąsiad sie go własnie zapytał kto może przyjdzie, wiem jedno Chanasa nie będzie i Ze Daniels i Edney w przyszłym tygodniu mają przysłać podpisane umowy.:)

Edneya bym widział, ale nie wiem czy pociągnie cały sezon po ok. 25min (dodatkowo musiałby mieć klasowego zmiennika). Natomiast Chris nie był zły, ale jednak szukałbym kogoś jeszcze lepszego.

A tak w ogóle to zastanawiam się czy te transfery są w ogóle podejmowane/konsultowane z Obradoviciem?! Jeśli nie, to nie chciałbym żeby nas czekała powtórka z przeszłości - sezon 2005/2006, czyli eklektyczne dobranie klasowych i drogich graczy - bez koncepcji, na chybcika, bez "współgrania", dodatkowo był duży budżet i duże oczekiwania - a sezon został sromotnie przegrany. Takie coś nie może się zdarzyć ponownie!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Natomiast Chris nie był zły, ale jednak szukałbym kogoś jeszcze lepszego

może Howard??? albo lepiej kolejny Polak - Gortat :lol: , kolego budżet to dosyć istotna sprawa

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Niewiadomo czy Obradović nie znajdzie kogoś lepszego za mniejsze pieniądze bo podobno Chris postawił bardzo wygórowane rządania. Oczywiście Daniels jest b.dobry na naszą lige, ale zostawmy trenerowi tą decyzje, bo moze ma już kogoś lepszego na oku i to niedrogo. Ma sprowadzić swoich sprawdzonych graczy, ma znajomości, kontakty, obeznanie. Zostawmy mu to. Jeśli nie ma takiego na oku to niech łapie Chrisa. Miejsmy nadzieje że ma już cały skład w głowie, przynajmniej 2/3 wersje.

Tytuł:
pismak
pismak

od tego tygodnia jakies oficjalne informacje chyba zaczna dawac

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mojice chciał w lutym Turkiewicz, ale na dziś nie wiem czy nie można by się było pokusić o lepszego gracza. Apodaca dla mnie na pewno klasa wyżej od niego. Tyle, że ta wpadka z prochami..
Zobaczymy jak to wyjdzie, cisza zawsze wzmaga wiele plotek i spekulacji. Ja raczej postawiłbym na całkiem nowe nazwiska proponowane przez Obradovića. W końcu trochę bez sensu by to wyglądało, gdyby dostał graczy nie znając ich? Mojica, Apodaca czy Daniels. W tym wypadku klasa Edneya mówi tylko sama za siebie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jojo zgadzam sie z tobą. Chętniej bym widział nowe twarze, zawodników sprawdzonych Obradovica, tych których sam wynajdzie, ale myśle że z Edneya by wykorzystał w swoje układance. Jeśi nie na pierwsza jedynke to może spróbować sie z nim dogadać na drugą gwarantując mu 20minut w meczu. Byłby tak zwanym "sixth men'em", pierwszy rezerwowy.

Tyus jest graczem na tyle inteligentnym że by sei odnalazł w takiej sytuacji i mógłby zaczynać z ławki, ale kończyć np. w s5. Nie jest to całkeim nierealne, jeśli dostanie swoej wymagania finansowe i gwarancje gry na poziomie średnio 20min. Dość odważne ale wykonalne!

Tytuł:
obserwator
obserwator

a tymczasem:

Podczas piątkowej wizyty przedstawiliśmy trenerowi sytuację panującą w klubie. Dokonaliśmy także podstawowych ustaleń w zakresie składu, planów treningowych, sparingów oraz obozu przygotowawczego - powiedział prezes klubu Jan Michalski. Obradović w sobotę rano wyjechał już za granicę i do Zgorzelca ponownie przyjedzie przed 18 sierpnia. Wówczas zespół rozpocznie przygotowania do nowego sezonu.
W kadrze czarno-zielonych na ten sezon są już Witka, Roszyk, Wójcik i Chanas.
Po zakontraktowaniu szkoleniowca w klubie mogą się skupić na budowie składu.
Na tę chwilę w kadrze czarno-zielonych na kolejny sezon są Robert Witka, Krzysztof Roszyk, Adam Wójcik oraz Kamil Chanas. Wkrótce kontrakt z klubem ma podpisać Paweł Kikowski. Bardzo prawdopodobne jest, że w zespole kibice będą mogli także zobaczyć Pawła Leończyka
(ostatnio reprezentującego barwy Energi Czarnych Słupsk).

za polska the times , czyli przecieki potwierdzone

Tytuł:
obserwator
obserwator

jojo pisze:
Apodaca dla mnie na pewno klasa wyżej od niego. Tyle, że ta wpadka z prochami..

jakimi prochami ?? wydawało mi się że tylko trawe popalał ?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przy Edneyu, Apodaka nawet jak palił trawkę to zacząłby pić mleko i czytać Biblię, a Mojca na rozgrzany łeb wylewałby wodę z lodem. Również chciałbym Edneya zobaczyć ponownie w Turowie. Ten facet ma w sobie magię, jest mentorem , klasa - wielka klasa. Ale myślę, że to pobożne życzenia kibiców i Tyusa ciężko będzie zakontraktować. Mamy desant Polaków. 3 pozycje PG, C, SF muszą być bardzo mocne. Tutaj Obradovic powinien kogoś ściągnac ze swoich ulubieńców.
KK- ponawiam propozycję- szykujcie biało czerwony baner. :lol:

PS. A co z młodzikami- Bochno, Danesi, Szymański? w ogóle nie będą brani pod uwagę? Wychodzi , ze nie.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Wójcik i Chanas w Zgorzelcu!

Pod koniec ubiegłego tygodnia dopełniono formalności związanych z podpisaniem kontraktu z dwoma polskimi zawodnikami.

Tym samym najlepszy polski koszykarz ostatnich lat, kapitan reprezentacji Polski, Adam Wójcik w nadchodzącym sezonie reprezentował będzie barwy naszego klubu. Obok niego w skład naszej drużyny wejdzie utalentowany zawodnik młodego pokolenia, będący w składzie szerokiej kadry Polski, Kamil Chanas.

http://ksturow.pl/turow.php?str=1&news=329

to narazie to wyglada tak

PG - Szymański
SG - Chanas,Bochno
SF - Roszyk
PF - Witka,Strzelecki,Jarmakowicz
C- Wójcik(4/5)

Ostatnio zmieniony 26 lip 2009, 22:00 przez NoBody, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

No to koniec gdybania :)
Dali nam oficjal :)

No cóż.... Witam Adama, Witam Kamila! Mam nadzieję, że zostawią serca na boisku i wywalczą nam MP... albo ewentualnie Puchar Europy! :D

Czekamy teraz tylko na potwierdzenie Kikowskiego, Leończyka i Danesiego :)
No a reszta to już chyba armia zaciężna sir Obradovicia :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.