Dzisiaj jest 23 cze 2025, 20:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

tez mam taka nadzieje! chociaz wydaje mi sie, ze obradovic raczej nie pozwoli sie mieszac do "zagranicznego skladu", wiec nie ma sie czym martwic. a tak na marginesie, to nawet nie lubiac naszych szefow trzeba przyznac, ze o dobrych polakow sie postarali. mozemy narzkac, ze nie ma kikowskiego, ale patrzac na sklady pozostalych druzyn wydaje mi sie, ze jest dobrze. nawet chanas mnie cieszy, bo jesli uda mu sie choc troche wrocic do dyspozycji sprzed kontuzji to bedzie dobrze. zawsze bylem pelen podziwu, jak gral przeciwko np. molinariemu. bez sentymentow, czy przejmowania sie, ze facet jest duzo starszy i przez to bardziej dosiwadczony. jesli nei zrobil sie przyslowiowa ciapa, to mozemy miec z niego pozytek.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Wychodzi na to, że w tym sezonie Turów będzie miał najwartościowszych rodzimych zawodników.

Przecież Ci mówiłem.
Pozdrawiam.

Tytuł:
pismak
pismak

niestety Marko Marinovic nie zagra w Turowie w tym sezonie ;)
Przeszedl z Crvenej do Pamesy Valencia.

mysle, ze zestaw Polakow mamy najlepszy w lidze, a to daje nam duzy handi-cap. Grac musi 2 Polakow przez caly mecz, a to stwarza znaczna przewage. Prokom czy Anwil nie maja i juz miec nie beda rownie wartosciowych Polakow co my :) Szewczyk z Dylewiczem w Air Avellino, Koszarek w Caserta, Igner w Hiszpanii, Gortat w NBA :)

Chanas. Chlopak zapowiadal sie swietnie. Charakter do gry ma wyjatkowy. Szkoda , ze podwojna kontuzja reki popsula mu ostatnie 2 sezony, ale wierze, ze powoli, bo powoli, ale ze wychodzi na prosta i w Turowie bedzie mial swoje miejsce. Nie mozna mowic, ze nie jest potrzebny. Jest potrzebny.

Jest jeszcze jedna kwestia. Budzet ponoc nieco nizszy niz ub.sezonie. Ale nawet....liczac tak pi razy oko, t6o wychodzi na to, ze wieksza czesc budzetu zostala jeszcze na graczy zagranicznych. Wiec mozemy wybrac nie jakis tam Baileyow, czy Harrisow i Turkow (zarabiajacy 40tys $/mies!!!), ale naprawde niezlych playerow!! I licze, ze Obradovic , majac autorytet i znajomosci, pozyska jakies perelki...Najlepiej serbskie perelki ;)

....moze Nemanje Bjelice ;) haha

Ostatnio zmieniony 04 sie 2009, 22:42 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:

mysle, ze zestaw Polakow mamy najlepszy w lidze, a to daje nam duzy handi-cap. Grac musi 2 Polakow przez caly mecz, a to stwarza znaczna przewage. Prokom czy Anwil nie maja i juz miec nie beda rownie wartosciowych Polakow co my :)

Hmm... A Logan po zdobytym obywatelstwie bedzie liczony jako Polak, i bedzie mogl wchodzic w ta 2jke ? ;) Bo jezeli tak to raczej on jest najlepszym Polakiem :smt082

Tytuł:
rekrut
rekrut

krzywuss pisze:
....moze Nemanje Bjelice ;) haha

A macie $1mln wolnego na buy-out? ;)

Ale ja w innej kwestii: Wy naprawdę płaciliście Turkowi $40k miesięcznie??!!

Ostatnio zmieniony 05 sie 2009, 0:32 przez tomzel, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tomzel pisze:
Ale ja w innej kwestii: Wy naprawdę płaciliście Turkowi $40k miesięcznie??!!

Krzywussa trochę poniosło.....znaczy waluta mu się popiętroliła...

Ostatnio zmieniony 05 sie 2009, 7:14 przez jaro28, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:

no tak. moze waluta sie pomylila, a moze zrodla informacji zawiodly.... w kazdym razie, takie rzeczy "ludzie na miescie gadaja"....
ale milo, ze mozna to zweryfikowac i poddac pod krytyke na forum ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:

Turek dostawal podobno 40k $ miesiecznie.

jaro28 nie przekonasz mnie, ze dostawal 40k € na miecha.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tommason pisze:
jaro28 nie przekonasz mnie, ze dostawal 40k € na miecha.

Nie mam najmniejszego zamiaru...bo nie dostawał NAWET 40k$ a co dopiero €

Tytuł:
rekrut
rekrut

Hah, a już myślałem, że pobiliście wszystkie europejskie rekordy pt. przepłacania:)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rzeczywiśćie słychać zę Turek był baaaardzo mocno przepłacony i sie obijała o uszy kwota 40k ale czy w dolcach tego pewnym nie jestem ;)

Tytuł:
pismak
pismak

michaelos pisze:
Rzeczywiśćie słychać zę Turek był baaaardzo mocno przepłacony i sie obijała o uszy kwota 40k ale czy w dolcach tego pewnym nie jestem

kontraktow raczej nie podpisuje sie w rublach ;) ani zlotowkach, z obcokrajowcami...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cytuj:
kontraktow raczej nie podpisuje sie w rublach ;) ani zlotowkach, z obcokrajowcami...

A może to info było już przeliczone na złotówki

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Tomczan miałeś rację- mamy wartościowych Polaków.
2. Obradovic myślę że jest na urlopie i nie wykluczone, że dopiero w
połowie sierpnia poznamy pierwszy zagraniczny zaciąg. Do końca nie
wiadomo kiedy liga się rozpocznie, ile drużyn będzie liczyła
ekstraklasa, a to wszystko ma znaczenie odnośnie podpisania kontraktów
i po części zaplanowania okresu przygotowawczego. Niby liga ma się
zacząć ok.15 października ale to chyba nie jest potwierdzona oficjalnie
data inauguracji. Polacy są na zgrupowaniu - trenują i coś mi się
wydaje, że ten zespół zgrywał się będzie dość długo - chodzi mi o
kompletny skład. Poza tym skoro mowa jest o zawodnikach, którzy się nie
dostali do NBA, to nie sądzę aby to były "marne nazwiska". Chyba, że
"Saszka" postanowi inaczej i wybierze zaciąg bałkański.
3. Zagranicznych zawodników wybierze Obradovic. Zaakceptował kontrakty
dotyczące Polaków, teraz jego kolej. Ograniczony jest na pewno budżetem,
ale jak sądzę nawet mając do dyspozycji, po zakontraktowaniu Polaków ok
5 mln PLN na 2 klasowych zawodników Turów stać.
4. Prokom ma Logana, ale to i tak mało w porównaniu z Turowem.
5. Zakontraktowanie Leończyka z jednej strony wynika z nacisku sponsora,
z drugiej strony jest wentylem bezpieczeństwa w razie kontuzji np.
Wójcika, bądź Witki. Sądzę , że swoje minuty dostanie. Na tę pozycję
wakat jeszcze jest. Witka i Leon to rezerwy na puchar Europy.
6. Teraz czas na Edneya- oby podpisał. 15 minut zagra spokojnie. Resztę
zrobi inny PG - z lepszą obroną.
7. Nie wiem kogo zatrudni jeszcze Turów- ale czuję, że to będzie zespół
ataku.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
PGE Turów powoli buduje skład na przyszły sezon. W szeregach wicemistrzów Polski są już Robert Witka, Krzysztof Roszyk, Kamil Chanas, Adam Wójcik, Paweł Leończyk oraz młodzi Sebastian Szymański, Maciej Strzelecki, Mateusz Jarmakowicz i Bartosz Bochno. Prezes PGE Turowa Jan Michalski zaznacza, że póki praca w klubie zmierza w dobrym kierunku. - W tym sezonie mamy do czynienia z zupełnie inną sytuacją. Prawdopodobnie wejdzie w życie obowiązek gry przynajmniej dwóch Polaków przez wszystkie kwarty. Myślę, że klub przyjmując określoną strategię wpisał się doskonale w te zmiany - podkreślił.
Grzegorz Bereziuk: Po ostatecznym zakończeniu rozmów z trenerem Andrejem Urlepem stosunkowo szybko kontrakt w klubie podpisał trener Sasa Obradović. Był jakiś przełom w negocjowaniu warunków umowy?

Jan Michalski: - Przełomu w rozmowach nie było. Rozpatrywane były różne kandydatury trenerów w zależności od tego, jak kształtowała się nasza sytuacja i jak przymierzaliśmy się do wydatków na najbliższy sezon. Braliśmy pod uwagę różne kandydatury. Czasami trenerzy nie zdają sobie sprawy, że prowadzone są rozmowy z agentami na ich temat. Agenci reprezentujący trenerów szukają dla nich jednocześnie propozycji pracy w kilku klubach. Przez okres poszukiwań szkoleniowca pod kątem naszych oczekiwań i predyspozycji jakie posiada dana osoba dotarliśmy do momentu kiedy pojawiło się nazwisko Sasy Obradovicia. Po przeprowadzonych wstępnych rozmowach co do zasadniczych warunków współpracy sprawy potoczyły się dosyć szybko. Nie ma co też ukrywać, że czas nas coraz mocniej naglił.

Trener Obradović pojawił się już w Zgorzelcu w celu podpisania kontraktu. O czymś jeszcze prowadzone były rozmowy?

- Oczywiście! Trener do Zgorzelca przyjechał tylko na jeden dzień. Nie mieliśmy zatem zbyt wiele czasu na przedstawienie trenerowi sytuacji w klubie. Dokonaliśmy podstawowych ustaleń w zakresie planów treningowych, sparingów oraz obozu przygotowawczego. Rozmawialiśmy także na temat uzupełnienia składu. Byliśmy z trenerem pochłonięci krótką, ale bardzo intensywną pracą.

Kiedy serbski szkoleniowiec pojawi się ponownie w Zgorzelcu?

- Przygotowania do sezonu zespół rozpocznie 18 sierpnia. Trener Obradović przyjedzie do nas kilka dni wcześniej.

Zatrudnienie trenera zwiastuje przyspieszenie przygotowań do rozgrywek?

- Okres przygotowawczy rozpoczął się dla nas dużo wcześniej. Klub ma pewne propozycje jeśli chodzi o obóz przygotowawczy i plany treningowe. Są one konsultowane z trenerem, które pewne oferty przyjmuje, inne odrzuca bądź wprowadza zmiany. Zdradzę, że planowane jest rozegranie meczu pokazowego w Zgorzelcu. Być może uda nam się też rozegrać turniej we Wrocławiu, który pozwoliłby nam się sprawdzić w tamtejszych warunkach.

Zatem nie ma już najmniejszych szans, aby spotkania rangi Pucharu Europy odbyły się w Zgorzelcu?

- Hala we Wrocławiu została przez nas zgłoszona do rozgrywek pucharowych. Nie znamy jeszcze przeciwników, z którymi będziemy walczyć. Czynimy przygotowania, aby to wydarzenie miało odpowiednią rangę o zasięgu dolnośląskim.

Póki co w klubie są sami polscy gracze. To dobry znak jeśli chodzi o reprezentację kraju.

- W tym sezonie mamy do czynienia z zupełnie inną sytuacją. Nie ma przepisu o młodzieżowcu. Prawdopodobnie wejdzie w życie obowiązek gry przynajmniej dwóch Polaków przez wszystkie kwarty. To zupełnie zmieniło koncepcję budowy drużyny. Myślę, że klub przyjmując określoną strategię spisał się doskonale w te zmiany. Uważam, że do zawodników z którymi mamy podpisane kontrakty dołączą wkrótce inni. Mam nadzieję, że będzie to stanowiło doskonałą mieszankę rutyny, doświadczenia z młodością i ambicją. Wierzę, iż współpraca będzie się układała doskonale, a w zespole nie zabraknie sportowej rywalizacji. Odnośnie graczy zagranicznych trener będzie miał duży wpływ na ich wybór. Nie oznacza to, że nie akceptował naszych wyborów dotyczących polskiego składu. O całej koncepcji był informowany, zanim nawet został trenerem PGE Turowa

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... em-pge-tu/

Ostatnio zmieniony 05 sie 2009, 12:56 przez NoBody, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.