Dzisiaj jest 23 cze 2025, 18:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Zabawny ten wywiad z prezesuniem doprawdy zabawny.

Jesli Turek zarabial rzeczywiscie tyle ile wiesc niesie to nie bylo to przeplacanie. To byla zwykla kradziez bo nikt mi nie powie ze mozna tak przeplacic zawodnika. Bo chyba nikt nie wierzy ze on taka kase dostawal do reki. On wart jest na rynku jakies 6-8 tys dolarow. Nawet kompletny laik nie da mu takiej kwoty. Dla mnie to oznacza tylko tyle ze ktos ladnie na tym przycial.

Co do trenera to Obradovic nalezy do tej samej agencji co wymieniany jako kandydat Raca . Zreszta Wojcik rowniez a i Drobnjak o ile sie nie myle. Wiec jakos oferta dla Dragisy o ile padla niebylaby zaskoczeniem. Szczegolnie biorac pod uwage kto reprezentuje w Polsce interesy tejze agencji. Stwierdzenie ze Grzesiek Ardeli wynalazl nam Obradovica jest wiec conajmiej smieszne . Szczegolnie kiedy pada od ciebie Szamo.

Trener to tak naprawde wielka nie wiadoma. Opierajac sie na tym co reprezentowal w Niemczech i na Ukrainie mozna dojsc do wniosku ze przyklada wieksza wage do ataku niz obrony. Z taktyka tez jest roznie zeby nie powiedziec niewesolo. Bedac optymista wole uznac ze wynika to z zaufania i swobody jaka ma do swoich zawodnikow... A owej swobody maja oni sporo szczegolnie gracze obwodowi ktorzy i w Niemczech i na Ukrainie stanowili o sile zespolow przez Sasze prowadzonych. I patrzac pod tym katem Edney bardzo by sie tu przydal. A jesli omina go kontuzje i przepracuje normlanie okres przygotowawczy to spokojnie moze grac 25-30 minut w meczu. O jego wartosci chyba nikogo nie trzeba przekonywac. I z zagranicznych zawodnikow to bylby jedyny jakiemu zaproponowalbym nowy kontrakt.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:
Jesli Turek zarabial rzeczywiscie tyle ile wiesc niesie to nie bylo to przeplacanie. To byla zwykla kradziez bo nikt mi nie powie ze mozna tak przeplacic zawodnika. Bo chyba nikt nie wierzy ze on taka kase dostawal do reki. On wart jest na rynku jakies 6-8 tys dolarow. Nawet kompletny laik nie da mu takiej kwoty. Dla mnie to oznacza tylko tyle ze ktos ladnie na tym przycial.

Nikt nic nie przyciął bo ta kwota 40 tys baksów to bzdura...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:

Na Jarmakowiczu tez nikt nie przycial ... ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
jaro28 napisał/a:

Jarmakowicz to moim zdaniem najbardziej przepłacany zawodnik, biorąc pod uwage to że nawet nie zagrał, ale w końcu gwiazda (leniwa jak cholera) z Realu,

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:

NIe pracuję w CBA..mówię tylko, że Turek nie miał 40 tys $..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
. I patrzac pod tym katem Edney bardzo by sie tu przydal. A jesli omina go kontuzje i przepracuje normlanie okres przygotowawczy to spokojnie moze grac 25-30 minut w meczu.

No raczej Edney 30 minut na mecz już nie pociągnie na swoim poziomie...

Już w tamtym sezonie musiał tak grać bo Bailey miał "uraz" (słyszałęm zę to były wymówki) i po około 25min, Tyus miał problemy i nie grał już tak jak może. Do tego dochodzi jego słabsza strona czyli obrona. Nie wiem czy 30min podstarzałej gwiazdy(na polską lige nadal gwiazdy) i jego słabsza obrona to dobra sprawa na młodszych i dynamicznych amerykańskich rozgrywajków, których bęzie pewnie pełnow PLK. Także ja Edneya biore oczywiście ale na 20min.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ja tez slyszalem ze ta kontuzja baileya to wymowka

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No ja słyszałem że wolał nie grać żeby nie popsuć swoich statystyk, które miały mu pomóc w walce o nowy kontrakt... Jeśli tak było to ja dziękuje za takich zawodników, mam tylko nadzieje że nie będziemy mieli już takich przypadków ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zeby te statystyki jeszcze jakies rewelacyjne byly... Juz chyba gdzies pisalem, ale powtorze sie - Edney jak najbardziej na TAK, ale tylko jako rezerwowy PG na 15 minut w meczu. Przy duzej intensywnosci gry Tyus moze nie wyrobic. Mlodzieniaszek to to nie jest, a i wiemy przeciez, ze kontuzje go nie omijaja.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Obradovic myślę że jest na urlopie i nie wykluczone, że dopiero w
połowie sierpnia poznamy pierwszy zagraniczny zaciąg.

Masz rację.Ten urlop jest połączony z łowami.Ze źródeł podobno dobrze poinformowanych wiem ,że do 18.08. Trener ma coś znaleźć.I to dobrego.Stąd ten urlop

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:

Niektórzy wiedzą, a pozostali mogą sie łatwo domyślić kto zgłaszał zapotrzebowanie na konkretnych zawodników. Tutaj pełna zgoda z Tobą morgoth, jak to się odbywało.

Morgoth pisze:
I patrzac pod tym katem Edney bardzo by sie tu przydal. A jesli omina go kontuzje i przepracuje normlanie okres przygotowawczy to spokojnie moze grac 25-30 minut w meczu. O jego wartosci chyba nikogo nie trzeba przekonywac. I z zagranicznych zawodnikow to bylby jedyny jakiemu zaproponowalbym nowy kontrakt.

EDNEY MUSI BYĆ W SKŁADZIE! Z wielu powodów, a w zasadzie jednego - kto widział jego grę i wplyw na pozostalych, ten wie o co kaman :) Oczywiście na poziomie jest w stanie zagrać 20-25min. Druga "jedynka" musi też być klasowa.

Morgoth pisze:
jaro28 pisze:

Kontrakt ponoć na jakieś 20 tyś. zł parafowany przez Krygiera. Leniwy i megaoverrated zawodnik. A sam kontrakt jest chyba nieźle zabezpieczony - klub ma więc problem z rozwiązaniem. Wnioski pozostawiam myślącym.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zgadzam się z opinią, że Jarmakowicz to totalna porażka naszego klubu.
Oby więcej takich wpadek nie było ;)
Czekamy więc na przyjazd trenera i niespodziewanki zagranicznych graczy.
Ciekawe czy trwają jakieś rozmowy z graczami z poprzedniego sezonu - z 2 by się przydało: Edney i np. Daniels lub Drobniak.

[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 8:56 am ]
Do składu Sportino przymierzany jest także Michael Ansley (42, 202). Rutynowany skrzydłowy mimo upływu lat wciąż jest w świetnej formie. Poprzedni rok w PLK miał bardzo udany. W Polonii Warszawa był kluczowym zawodnikiem. Rzucał prawie 14 punktów i notował 6 zbiórek. Big Mike zna się doskonale z trenerem Mariuszem Karolem, z którym pracował w klubach z Sopotu, Tarnowa, Zgorzelca i Kwidzyna.

He he - się nie starzeje :smt026

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Odnośnie Edneya muszą być spełnione następujące warunki
1. On sam musi chcieć grać w Turowie. To, że komuś na ulicy powiedział .
I feel good- to trochę za mało;
2. Chcieć go musi Obradovic;
3. On nie jest tani- mimo wieku ma tak wyrobioną markę, że za każdy
puchar już przez niego zdobyty trzeba dodatkowo płacić;

Jestem również orędownikiem podpisania z nim kontraktu. Ponownie
chciałbym zobaczyć jego samonapędzające się ataki i biegnących po
skrzydle Roszyka i ?, chciałbym zobaczyć jego pasy po linii i
strzelecką kanonadę gościa typu Apodaca. Doświadczenie, inteligencja i
wpływ na innych to cechy, przy których innym chce się przy nim grać.
Taki KTOś jest bezcenny.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Co do Edneya,to trener Obradonić w wywiadzie dla najnowszego wydania ,,Basketu'' powiedział że rozważają podpisanie kontraktu z Edneyem,ale z własnego doświadczenia wie,że mając 36 lat gra na "jedynce" nie jest prosta,tym bardziej że będą rozgrywać dwa mecze w tygodniu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dwa nazwiska ją są najprawdopodobniej wybrane przez nowego trenera
Najczęsciej padają : Feison i Drozdov. Zobaczymy kiedy to się potwierdzi lub nie.
Jak Turek zarabiał 40 tys miesiecznie to ktoś grubo się pomylił w klubie albo ktoś inny ma lewe informacje. Najlepiej opłacany był Edney ,ale on nawet tyle nie miał..

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.