Dzisiaj jest 23 cze 2025, 12:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Najbardziej ciekawe jest to ilu kibiców ze Zgorzelca będzie w Orbicie I czy będą transmisje w telewizji, jak tak to troche smiesznie bedzie wyglądać pusta hala i ''grający w niej koszykarze''

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

yanoo pisze:
jeśli ktoś z was myśli, że KKK będzie chodzić na Turów to jest w grubym błędzie.

Osobiście jestem za reaktywacją Waszego Klubu.Sam wysłałem głos poparcia.Uważam,że obecność kibiców Śląska na naszych pucharach jest ,jak najbardziej pożądana.Choćby dlatego aby pokazać ,że koszykówka w Polsce nie jest sportem marginalnym,jak inni niestety tak uważają.Czym nas więcej tym lepiej.Jeżeli natomiast zamierzacie skandować, w trakcie występu Turowa ,nazwę swojego klubu to zróbcie to raz na początku a zapewne otrzymacie od nas brawa poparcia ,jeżeli juz musicie zaistnieć przed kamerami.Ale potem pozwólcie rozegrać dobry mecz nie zakłócając dopingu mniejszej lub większej ilości kibiców ze Zgorzelca.
Pozdrawiam prawdziwych kibiców.

Tytuł:
rekrut
rekrut

I tu masz rację Tomczan - reaktywacja drużyny Śląska jak najbardziej a na razie w tym sezonie bez przybycia kibiców z Wrocławia na mecz naszych i wsparcia chociażby oklaskami, ciężko będzie zapełnić halę ;)
Pozdro

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

yanoo pisze:
Asafa pisze:
Może KKK nie będzie chodziło ale dla ;
Cytuj:
wszystkich innych, którzy w Kosynierce nie postawili stopy, bądź szybko zrezygnowali zniechęceni poziomem gry, a dziś nazywają siebie wielkimi bojownikami o odbudowanie chwały Śląska

będzie to dobra okazja to pokazania jak bardzo to im zależy i będą chodzili i okazywali swoje "przywiązanie" do Śląska :P

Tylko, że te osoby dopingu nie robią, więc nie oczekiwałbym po nich głośnych okrzyków WKS WKS na meczach Turowa.

I o to chodzi...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Mieć rolę w drużynie

Paweł Leończyk to jeden z najbardziej utalentowanych koszykarzy młodego pokolenia. Popularny „Leon” w sobotę przyjechał do Zgorzelca i wkrótce z zespołem rozpocznie przygotowania do sezonu. – Chcę być potrzebny drużynie i jeśli otrzymam zadania do realizacji, to tak naprawdę moje indywidualne statystyki nie będą miały znaczenia – podkreśla.

Od dzieciństwa interesujesz się koszykówką? Sądząc po Twoim wzroście to chyba pytanie retoryczne…

- Tak od razu to nie urosłem (śmiech). Kiedy zaczynałem grać w koszykówkę nie byłem wyższy od rówieśników. W Stargardzie Szczecińskim koszykówka była wówczas najbardziej popularnym sportem. Przez wiele lat utrzymywał się poziom ekstraklasy, nie brakowało dobrych wyników z wicemistrzostwem kraju na czele. Gdy nasza koszykówka miała najlepsze czasy wówczas zacząłem się tym interesować. Na początku byłem żywiołowym kibicem, a później rodzice zapisali mnie do grupy młodzieżowej. Wówczas zacząłem stawiać pierwsze kroki na parkiecie, ale z kibicowaniem się nie rozstałem.

Nie trudno się domyśleć, że okres gry w macierzystym klubie wspominasz bardzo miło.

- Dokładnie tak. Najprzyjemniej wracam do chwil gry w drużynie seniorów, która wówczas występowała w pierwszej lidze. Praktycznie każdy nasz wyjazd oznaczał podróż na drugi koniec Polski. Ze Stargardu Szczecińskiego musieliśmy przykładowo dojechać do Jarosławia, Łańcuta bądź Tarnobrzegu. Dwudniowe wyjazdy jednak nie demotywowały. Głównie dlatego, że mieliśmy zgraną polską ekipę. To były fajne czasy.

Najlepszy sezon w Twoim wykonaniu był chyba tym niedawno zakończonym. Wówczas z Energą Czarnymi Słupsk zakończyłeś rozgrywki tuż za podium.

- Uważam, że statystyki nie oddają wszystkiego co udało mi się osiągnąć. Na pewno jednak ten sezon był dla mnie najlepszy pod kątem sportowym. Otrzymywałem sporo minut na parkiecie, a także miałem swoją rolę w zespole. Na początku sezonu kiedy zespół był nieco inny niż ten, który kończył rozgrywki miałem większy wkład w poczynania ofensywne. Wówczas można powiedzieć, że statystyki miałem lepsze. Gdy wraz z nowymi graczami przyszedł trener Okorn stałem się zawodnikiem zadaniowym – z naciskiem na defensywę. Mimo że statystyki miałem wówczas słabsze, to spędzałem na parkiecie taką samą ilość minut. Uważam zatem, że trener Okorn także był ze mnie zadowolony.

Wisienką na torcie byłby medal mistrzostw kraju. Czegoś Czarnym jednak zabrakło…

- Być może po przegranej rywalizacji o finał w meczach o trzecie miejsce zeszło z nas trochę powietrze. Wyglądało jakby Anwil był bardziej zdeterminowany. Włocławianie mieli przewagę własnego parkietu. Podejrzewam, że gdyby ten atut należał do nas, to wówczas mielibyśmy większe szanse. We własnej hali prezentowaliśmy się bowiem dużo lepiej.

Ale już w pierwszym ćwierćfinałowym meczu postraszyliście PGE Turów i to w jego hali. Już wtedy zaczęliście myśleć o medalu?

- Szczerze myśleliśmy o krążku już w końcówce sezonu zasadniczego. Wówczas wygraliśmy osiem spotkań z rzędu. Nasza gra napawała optymizmem i nasze apetyty były rozbudzone. Potwierdził to pierwszy niesamowity mecz w Zgorzelcu. Takie spotkania są niezapomniane. Choć przebieg meczu na to nie wskazywał, to udało nam się wyszarpać zwycięstwo. Taki jest sport i na tym skorzystaliśmy. Z kolei przy stanie 2:2 schodząc do szatni na przerwę dysponowaliśmy w Zgorzelcu przewagą 11 punktów. Niestety coś się w nas zacięło. Mimo przegranej batalii nie mieliśmy się jednak czego wstydzić.

PGE Turów skład na obecny sezon buduje w dużej mierze oparty na Polakach. Co sądzisz o takiej strategii?

- Cieszę się, że wreszcie klub stawia na dobrych polskich graczy, którzy będą mogli rywalizować o najwyższe cele w lidze i w pucharach. To duży plus dla Turowa. Swoją drogą nam zawodnikom będzie łatwiej się dogadać.

Na co liczysz podczas pobytu w Zgorzelcu?

- Trafiłem do zespołu gdzie będę mógł nauczyć się wiele dobrego. Są tutaj wysocy gracze, których będę mógł podpatrywać i wiele się od nich nauczyć. Mam tutaj na myśli Adama Wójcika, czy Roberta Witkę. Oczekuję także dobrego wyniku jako zespół. Chcę być potrzebny drużynie i jeśli otrzymam zadania do realizacji, to tak naprawdę moje indywidualne statystyki nie będą miały znaczenia.

Przed nami mistrzostwa Europy w koszykówce. Czego można oczekiwać od naszej reprezentacji?

- Mam nadzieję, że nasz zespół osiągnie dobry rezultat. A jak go sprecyzować? Czy będzie to wyjście z grupy, czy awans do dalszej fazy? Na odpowiedź musimy poczekać. W tym roku zebrał się bardzo dobry skład. Jeśli trener Katzurin wszystko dobrze poukłada, to będzie stać nas na odnoszenie zwycięstw.

Wkrótce zobaczymy Ciebie w koszulce z orłem na piersi?

- Wierzę, że tak! Taki mam plan, aby krok po kroku iść do przodu. Mimo że byłem na pierwszych zgrupowaniach, to szansa na grę w reprezentacji w tym roku była niewielka. Na mojej pozycji jest wielu znakomitych koszykarzy. Nie składam jednak broni i będę pracował na swoją szansę.

Tytuł:
pismak
pismak

Kelati niepodpisal z Olympiakosem to brac go do nas :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

tas_devil pisze:
acher pisze:
Akurat jeśli chodzi o dojazd na Orbitę to dojazd potrwa max 1h 40min. i wcale nie trzeba dojeżdżać do bielan tylko zjeżdża się wcześniejszym zjazdem i jedzie przez Muchobór, Nowy Dwór i ul. na ostatnim groszu i już orbita

nie koniecznie. studiuje tam od 3 lat, mieszkałem już na kozanowie, nowym dworze, obecnie przy popowickiej (niedaleko hali). pomijając drogę od zjazdu o którym mówisz na Krzeptów/Pietrzykowice i trasę - Muchobór- N.Dwór(na którym notorycznie są korki)-Ostatni grosz, dojeżdża się w końcu do nieszczęsnego skrzyżowania Milenijna/Popowicka i jego okolice, na samą myśl przeklinam te skrzyżowanie bo w nerwach straciłem tam w korkach ładnych pare lat życia ;) chodzi oczywiście o godziny w których cały wrocław i nie tylko wraca z pracy,zakupów bądź ja w moim przypadku z uczelni czyli w przedziale od 15 do 18(zależy jak kto kończy). także ta 1 godzina 40 minut to wydaje mi się bardzo optymistyczny czas dojazdu.

można ominąć korek na popowickiej/milenijnej skręcając w legnicką z ostatniego grosza i potem w wejherowską. Gorzej, bo na muchoborze od ronda, ze zjazdu z pietrzykowic będzie permamenty korek. Przecież tam zaczyna się remont strzegomskiej, więc 1.40 to się będzie tam stało. Można oczywiście pojechac Rogowską i potem balonową (chyba, nigdy nie pamiętam nazwy) wyjechać koło kościoła na ostatnim groszu. Nie omija to jednak korka od ronda obok tyrmanda aż do rogowskiej i potem krzyżówki.
Poza tym należy pamiętać, że pewnie wiele osób jechało by do wrocławia autobusem. Brednie, o tym, że będzie w orbicie dużo kibiców turowa.

Tytuł:
obserwator
obserwator

NoBody pisze:
Kelati niepodpisal z Olympiakosem to brac go do nas :)

Podpisał tylko NAJPRAWDOPODOBNIEJ nie przeszedł testów medycznych i kontrakt będzie rozwiązany :( ale oficjalnego info nie ma narazie ;p

Tytuł:
rekrut
rekrut

czyli tak jakby nie podpisał!

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie no nie podpisał i nie wiadomo czy nie konieczna będzie jakaś rehabilitacja i zabieg?
Na razie klub jednak nie czeka na niego i raczej nie zaczeka. zakontraktował kolejnego gracza - Litwina Kleizę z Denver Nuggets. Czyli Tomek jest do wzięcia.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

z Tym że Kleiza to trójka a jak wiemy Tomek gra na 2 takze zakontraktowanie Kelizy nei skreśla Kelatiego...

Gorzej będzie jeśli Olimpiakos podpsize Von Wafera z Houston na co sie zanosi...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

michaelos pisze:
a jak wiemy Tomek gra na 2

może i wiemy...ale u nas chyba raczej grał na 3 w Maladze też....
może się mylę...niech ktoś powie

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

hmmm jeżeli Kelati nie przeszedł testów w Grecji to ciężko mu będzie z dnia na dzień znaleźć nowy klub z wysokiej półki. Choć jeżeli jego wymagania nie będą wygórowane to ktoś sie skusi i zaryzykuje. Nie pogniewałbym sie gdyby wrócił do nas, choć pewnie dla niego byłaby to degradacja i cofnięcie sie w karierze !! :smt030

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A po co miałby do nas wrócić czyżby nasz szpital był lepszy niz greckie?
Juz mielismy kilku co sięi ch nie bardzo dało wyleczyć. a może szykujemy drużynę na paraolimpiadę dla oldboyów?

Tytuł:
pismak
pismak

co do Kelatiego - jesli kontrakt z nim (kontrakt warunkowy) nie wszedl w zycie z powodu jego problemow z miesniami brzucha (cokolwiek to znaczy), to mysle, ze gra dla Turowa (przede wszystkim w ULEB) bylaby nienajgorszym wyjsciem. Po takim info - "problemy zdrowotne" - raczej zaden powazny klub nie bedzie w tym sezonie spogladal w strone Kelatiego. Nie czarujmy sie... To jednak pewna "rysa", ktora pozostaje na dluzej w zyciorysie...

ale Kelati to chyba science fiction.
Bardziej mnie interesuje czy ktos potrafi rozszyfrowac akronimy "MP" i "FH"... kto to moze byc? ponoc jakies wielkie nazwiska....

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.