Dzisiaj jest 20 cze 2025, 22:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ciekawe kto z dwojki Jarmakowicz - Strzelecki bedzie poza dwunastka meczowa... bo tego, ze Bochen i Sebo w niej beda - jestem pewien. No w kazdym razie sklad rewelacyjnie nie wyglada, a dodajac do tego tegoroczna zaporowa jak dla mnie cene karnetu - na meczach bede niestety pojawial sie sporadycznie ;/ Pozostaje liczyc na spora ilosc transmisji Turowa w TVP Sport.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Blair pisze:
ciekawe kto z dwojki Jarmakowicz - Strzelecki bedzie poza dwunastka meczowa... bo tego, ze Bochen i Sebo w niej beda - jestem pewien. No w kazdym razie sklad rewelacyjnie nie wyglada, a dodajac do tego tegoroczna zaporowa jak dla mnie cene karnetu - na meczach bede niestety pojawial sie sporadycznie ;/ Pozostaje liczyc na spora ilosc transmisji Turowa w TVP Sport.

Obstawiam w ciemno Strzeleckiego , który jest lepiej przygotowany wg mnie do trudów sezonu. Ogólnie jest to zawodnik lepszy technicznie i szybszy od Mateusza.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Słyszałem że jest planowany jeszcze jeden transfer ale na luty by nie płacić temu zawodnikowi pełnej sumy kontraktu bo nas nie stać.

Pewnie nikt nie uwierzy ale zawodnik ten ma co prawda ważny kontrakt ale klub nie wywiązuje sie z wypłacania, dzięki czemu zawodnik może zerwać kontrakt. Można sie domyślić o kogo chodzi. Informacje są z klubu. Rozchodzi sie o...Sofo...

Teraz pytanie czy realne to jest?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Na zupełnie zdrowego Michaela Wrighta nikogo z plk nie byłoby stać. Posunięcie klubu ryzykowne, ale to bardzo dobry zawodnik i wszystko zależy od tego jak bardzo się "zapuścił", czy wyleczył kontuzję i ile czasu będzie potrzebował aby dojść do formy. Sprawny Wright będzie nie do zatrzymania w plk. Willie Deane to wybór Obradovica. Widocznie pasował do koncepcji. Nie sugerowałbym się faktem, że grał w lidze bułgarskiej. Lukoil to jak na warunki plk, górna półka. Statystyki ma świetne- 21,4 pkt, 5 zbiórek, 5 asyst i 2,3 przechwytów robią wrażenie. Uważam, że Obradovic mając do dyspozycji taki a nie inny budźet, mając wpływ na wybór 3-4 zawodników zrobił naprawdę dobrą robotę. Postawił na sprawdzone "konie" z doświadczeniem pucharowym. Zawsze jest ryzyko, że niewypali bo nazwiska nie grają, ale biorąc wszystko do kupy , na warunki plk Turów jest na dzień dzisiejszy drugą siłą w lidze i tak naprawdę zależy od trenera, jego taktyki i strategii, czy uda się złamać w tym sezonie Gdynię. Przepis o 2 Polakach w meczu robi różnicę, a w tym elemencie nikt Turowowi w tym sezonie nie podskoczy nawet Prokom. Zakontraktowanie tak późno Wrighta i Deane spowodowało, że klub zaoszczędził $, z drugiej strony na początku sezonu zauważalny będzie najprawdopodobniej brak zgrania i słaba "nadbudowa", którą buduje się w trakcie okresu przygotowawczego. Jak to się mówi coś za coś. Nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy. "Instrumentów" do grania o złoto Turów bez wątpienia ma.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

michaelos pisze:

Mam wątpliwości czy stać nas na 2 miesiące jego gry u nas :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

michaelos pisze:

Rzuc okiem na sklad Oly na poczynione transfery i sam sobie odpowiedz.

Tytuł:
rekrut
rekrut

michaelos pisze:

Już chyba pisałem to wcześniej - w Oly Sofo ma kontrakt na ok 800tys euro za sezon. Po drugie skąd ploty o tym, że Olympiacos mu nie płaci? Bo to brzmi na totalną bzdurę...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

hehe dobre dobre z tym Sofo , przecież drużyna z Pireusu to jedna z najbogatszych w Europie. Jej właściciel wydaje miliony np na Childresa i na innych. I co niby nie ma kasy na Sofo .... tych niby 800 tyś , proszę was !! Poza tym taki zawodnik jak on zapewne nie wybrałby naszej drużyny gdyż byłaby to dla niego degradacja , a jakby chciał odejść to na bank długa kolejka lepszych zespołów by sie po niego zgłosiła. Prawdą może i jest fakt że nowy zawodnik lub zawodnicy pojawią sie na początku nowego roku !!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Napisałem co usłyszałem ale nie napisałem że to prawda bo w to sam nie wierze. Jednak to kolejna taka plotka. Podobno w GRecji są braki w wypłatach co mówił sam Wysocki w wywiadzie, że wybrał nas bo jego koeldzy narzekali zę dla nich kasy nie starczyło czasami.

Ploty o tym że nie dostaje mają mieć swoje źródło u pracownika klubu, pomagającego w tej sprawie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zdarza się, że w Grecji nie płacą, ale ten problem zdecydowanie nie dotyczy Oly czy PAO.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie ma co teraz myslec o tym czy sofo bedzie gral dla Turowa czy nie...Mamy taki sklad jaki mamy i trzeba sobie radzic w taki a nie inny sposob...A sklad mamy silny(ale nie na wage mistrza) przynajmniej mi sie tak wydaje...

PS. A wiadomo juz cos na temat prezentacji?

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, 9:12 przez Lojek9013, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ostatno coraz więcej słysze że Turów od tego sezonu ma się nazywać nie PGE tylko KKS Turów Zgorzelec i na tym turnieju we włoszech też pod taką nazwą występował nasz klub ... wie ktoś coś o tym ? ...

PS.
Wie ktoś kiedy ten Turniej we Wrocławiu ma się odbyć ?

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Co do przygotowań naszego zespołu, to bardzo denerwujące jest to,że my kibice nie mamy informacji o najbliższych planach naszej drużyny,ani nie znamy wyników sparingów.Podobno nasi byli we Wloszech a o springach tam rozegranych też nic nie wiemy.Zbliża się już koniec września,a o turnieju we Wrocławiu ani widu,ani słychu.Jedyne co teraz wiemy to, to że 2 pażdziernika rozpoczynamy udział w Kasztelan Cup z PBG Basketem Poznań.O co w tym wszystkim chodzi??Czyżby nasi nie byli na tych zaplanowanych obozach?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Tylko Prokom Gdynia i Turów Zgorzelec zatrudniają prawdziwe gwiazdy. Pozostałe ekipy przed startem sezonu w Polskiej Lidze Koszykówki mogą tylko marzyć o nawiązaniu walki z tymi dwoma potentatami - informuje "Przegląd Sportowy".

Michael Wright, Willie Dean, Adam Wójcik, Kamil Chanas i trener Szasza Obradovic - to najważniejsze nowe nazwiska w drużynie ze Zgorzelca.

Graczem Prokomu został natomiast gwiazdor niemieckiej kadry, Jan-Hendrik Jagla. Do Polski wrócił także z Włoszech Pape Sowa. Poza tym w Prokomie zostały wszystkie największe gwiazdy - Qyntel Woods, David Logan, Daniel Ewing i Ronnie Burrella.

Mistrz i wicemistrz Polski są zatem jeszcze silniejsi niż przed rokiem. Dystans dzielący ich od reszty drużyn znacznie się zwiększy. Rywalizacja Prokomu i Turowa powinna być za to jeszcze ciekawsza.

żródło: koszykowka.net

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Franiu pisze:
Pozostałe ekipy przed startem sezonu w Polskiej Lidze Koszykówki mogą tylko marzyć o nawiązaniu walki z tymi dwoma potentatami - informuje "Przegląd Sportowy".

No ja myśle,że tu jeszcze Anwil może być silny,no i beniaminek Trefl Sopot może się okazać takim czarnym koniem rozgrywek.

Chciałem jeszcze powiedzieć coś odnośnie przygotowań zespołu,i gradki dla kibiców.Tak jak wspomniałem w swoim wcześnijszym poście,my kibice nie mamy praktycznie żadnych informacji dotyczących aktualnych planów naszej drużyny.Posprawdzałem min.na stronach Anwilu i Prokomu jak to wygląda w tych drużynach.Tam na bierząco są podawane wyniki sparingów tych drużyn,sązdjęcia z tych sparingów,oraz np. z przjazdu zawodników..We Włocławku został zorganizowany otwarty trening dla kibiców(nie jestem tego zwolennikiem,ale to zawsze jakiś ukłon w stronę fanów),oraz odbędzie sie Kasztelan Cup,gdzie dodatkową atrakcją będzie mecz trenerów,min. naszych.W Gdyni jest organizowane ""Mistrzowskie Otwarcie"",gdzie zostanie uroczyście zaprezentowana drużyna,oraz odbędzie się mecz z Cska Moskwa.A u nas co??Wielkie nic!

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.