Dzisiaj jest 21 cze 2025, 16:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 11:59 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Nikos jest artystą i powinien mi dostarczać rozrywki. Robi to, jak da się mu możliwości.
Dajmy więc Nikosowi możliwości.

Skoro tobie dostarcza rozrywki to mu daj możliwości czyli kasę OD SIEBIE !!!!! Ja napiszę tak: firma X jest firmą remontowo-budowlaną i powinna prowadzić np. remonty ulic i budować obiekty użyteczności publicznej np. orliki więc dajmy jej możliwości (czyli kasę) niech firmy budowlane określą ile potrzebują na remont ulic w Zgorzelcu i wybudowanie np. kolejnego boiska dla młodzieży.
Grzegorz mam dla ciebie niestety złe wieści jeszcze przez rok obecny burmistrz będzie decydował wraz z obecnymi radnymi o sposobie i formie i wielkości dotowania festiwalu bez względu czy ci się to podoba czy nie. Za rok dopiero będą wybory i możliwa zmiana we władzach. Ja rozumiem twoją nieodpartą chęć zmiany władzy (domyślam się że będziesz brał udział w wyborach - kandydował) ale musisz jeszcze poczekać ten rok. Póki co to jeszcze o podziale kasy decydują obecni radni z burmistrzem, a twoje stwierdzenie cytowane powyżej brzmi egoistycznie :grin: JAk zostaniesz burmistrzem w Zgorzelcu będziesz miał możliwość finansowania festiwalu w 100%, na obecną chwilę możesz kibicować :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

nikos pisze:
Miasto Zgorzelec tj jego Burmistrz i wiiększość radnych przez ostatnie dwa lata nie chcieli tego festiwalu ,uchylając również uchwałę o zadaniu miasta /festiwal/wręcz go bojkotowali.

Widocznie prywatnie im się nie podobał. Mają swój gust i ja to rozumiem. Być może aktualnie piastującym funkcje uszy odpadają od dzwięków greckiej muzyki. Uszanuj to. Może być Ci co najwyżej przykro.

[/quote]
nikos pisze:
Nie było nikogo w ubiegłym roku podczas odsłaniania obelisku na bulwarze greckim,nie było ich w tym roku pod własnym Urzędem Miasta przy tablicy pamiątkowej podczas uroczystości.O czym to świadczy?.A może te miejsca nie są na terenie Zgorzelca....

Nikos tutaj się zgodzę ale Ty możesz tylko część kultury przekazywać innym. Są nią występy artystyczne. Naukę dobrych obyczajów lub dyplomacji porzuć albowiem to nie te gremia.

nikos pisze:
Czy ty wiesz coś co ja nie wiem?.

Wiem, że jeszcze tylko rok i może być normalnie. Do tego czasu trzeba pracować i działać.
Dla Ciebie to okres gorący bo kwota na festiwal powinna zostać zagwarantowana.

nikos pisze:
Tak czy siak trzeba zaczynać od minimum 100 tysięcy.

MARKO Czy mogę możesz złożyć wniosek o zaplanowanie w budżecie kwoty 150.000 zł na Festiwal Piosenki Greckiej w roku 2010?

turek pisze:
A jeżeli już zaczynamy rzucać kwotami, to może do tego nikos, postarałbyś się i przedstawił choć wstępną rozpiskę budżetu festiwalowego???

Wg mnie powinno się Nikosa zaprosić wcześniej na sesję, gdzie przedstawić powinien ten zarys kosztów. Turku podałeś niezły pomysł. Marko mógłby o to wnioskować

[/quote]
turek pisze:
No i przy okazji Tobie nikt nie zarzuci, że zagarniasz tą gotówkę czy jej część do prywatnych celów

Zgarnia. To oczywiste, że zgarnia. Przecież nikt nie pracuje za darmo.
Osoba piastująca stanowisko burmistrza też bierze pieniądze i to co miesiąc w dodatku niemałe i ciągle mu podwyższają.

makaron pisze:
Skoro tobie dostarcza rozrywki to mu daj możliwości czyli kasę OD SIEBIE

Daję tyle, ile mogę.

makaron pisze:
Ja napiszę tak: firma X jest firmą remontowo-budowlaną i powinna prowadzić np. remonty ulic i budować obiekty użyteczności publicznej np. orliki więc dajmy jej możliwości (czyli kasę) niech firmy budowlane określą ile potrzebują na remont ulic w Zgorzelcu i wybudowanie np. kolejnego boiska

Makaronie. Będę walczył o firmy budowlane i front robót dla nich jeśli, jak w przypadku zgorzeleckiego Orlika nie zostanie pobity rekord Polski w kosztach.
Ty musisz wiedzieć, że to jest wg mnie marnotrawstwo i tyle. Nikt w Polsce za taką kwotę nie wybudował tak mało. Chciałbym dodać nieśmiało z przerażeniem, że nie jest to koniec planowanych kosztów bez przemyślenia.

makaron pisze:
Grzegorz mam dla ciebie niestety złe wieści jeszcze przez rok obecny burmistrz będzie decydował wraz z obecnymi radnymi o sposobie i formie i wielkości dotowania festiwalu bez względu czy ci się to podoba czy nie

Nie podoba mi się ale siedzę cicho przygryzając wargi. Liczę jednak na otrzeźwienie.

makaron pisze:
Za rok dopiero będą wybory i możliwa zmiana we władzach.

Nie mogę się doczekać normalności.

makaron pisze:
(domyślam się że będziesz brał udział w wyborach - kandydował)

Daj spokój z domysłami. W moim przypadku niestety nie jest to możliwe. Mam zajęcie i źródło dochodów. Nie będę w ciągu najbliższych 12 lat zainteresowany zmianą.

[/quote]
makaron pisze:
JAk zostaniesz burmistrzem w Zgorzelcu będziesz miał możliwość finansowania festiwalu w 100%, na obecną chwilę możesz kibicować

Makaronie, ja chciałbym by moje uwagi zostały jedynie wysłuchane a jeśli są słuszne to na ich podstawie żeby wprowadzono działania korygujące, celem polepszenia zarówno organizacji w Zgorzelcu, jak i samego Zgorzelca ale w miarę rozsądnych kosztów.

P
G

Każdemu wolno coś zrobić, a ja …..

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2009, 8:53 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Daję tyle, ile mogę.

burmistrz też daje tyle ile może na festiwal :grin:

Grzegorz pisze:
Makaronie. Będę walczył o firmy budowlane i front robót dla nich jeśli, jak w przypadku zgorzeleckiego Orlika nie zostanie pobity rekord Polski w kosztach.
Ty musisz wiedzieć, że to jest wg mnie marnotrawstwo i tyle.

Nie znam szczegółów kosztorysu więc nie kwestionuję tego. Natomiast zrozum jedną rzecz to wybrani radni i wybrany burmistrz dokonują oceny co jest dla miasta bardziej istotne a co mniej co jest bardziej opłacalne a co jest zbyt kosztowne. My to ocenimy jako społeczeństwo przy urnach. Dlatego nie podoba mi się, że ciągle w tym wątku na pierwszy plan wyłania się walka polityczna a nie dyskusja o festiwalu.

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
burmistrz też daje tyle ile może na festiwal

I tego nie kwestionuję.
Boli mnie jednak, jak marnotrawi w innych działaniach miliony.

Wolałbym marnotrawione bezsensownie miliony preznaczyć na Festiwal Grecki

makaron pisze:
My to ocenimy jako społeczeństwo przy urnach.

Z pewnością. Z pewnością.

P
G

więc ..

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Nie chcę się wciągać w dyskusję.Budżety festiwalu za każdym razem rozliczałem w Urzędzie Miasta i MDK.Więc koniec na tym,to nie to miejsce .A może mam pokazać jeszcze jaką bieliznę noszę.Po zatym nie ma o czym gadać, przecież nie padła żadna propozycja z miasta,i ja też o nią nie zabiegam gdyż wiemy co było przez ostatnie dwa lata.
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 12:01 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Znowu muszę zaprotestować.Ja się nie staram i nie starałem na 2010 o żadne pieniądze z miasta, więc w czym rzecz?.Jak by tak dali obojętnie ile, to oni i tak by mnie rozliczyli ,zresztą jak zawsze.Daleko do kolejnego festiwalu który w ostatnich dwóch latach wisiał na włosku.
I teraz też może być różnie.I powiedzmy szczerze, że się może nie odbyć.
I to nie szantaż,tylko fakty.
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 12:03 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

nikos pisze:
Nie chcę się wciągać w dyskusję.Budżety festiwalu za każdym razem rozliczałem w Urzędzie Miasta i MDK.Więc koniec na tym,to nie to miejsce

Nikos. Ty musisz zrozumieć, że są ludzie, których zarobki sięgają miesięcznie kwoty 2000 zł netto i jak widzą taką osobę, jak Ty czy ktoś inny, którego dochody netto sięgają miesięcznie kwoty powyżej 10.000 zł to chcieliby wiedzieć, jak on to robi.

Oni nie widzą tego, że sami pracują efektywnie w ciągu pracy przez 4-5 godzin przy zarobkach 2000 zł.
Nie widzą tego, że Ty, czy ktoś inny pracuje efektywnie po 14 i więcej godzin na dobę.

Nie dziw się w związku tym, że ludzie Ci zazdroszczą.
Z pewnością większość z nich rzuciłaby to w diabły gdyby miała możiwość choć raz przez miesiąc spróbować takiego chleba.

turek pisze:
A ja uważam, że jeżeli prywatna osoba starałaby się o dotację z publicznych pieniedzy, to powinna jednak taki budżet przedstawić do wglądu społeczeństwa,

Całe szczęście, że prawo nie każe spowiadać się wszystkim innym ludziom z dochodów a tylko wybranym urzędnikom.

turek pisze:
A ja uważam ... to powinna jednak taki budżet przedstawić do wglądu społeczeństwa, chyba, że ma się coś do ukrycia

Tutaj jest próba manipulacji.
puszczas wątp
turek pisze:
a coś Nikos do ukrycia.
Niech się tłumaczy i niech nie pisze tylko o Festiwalu ..

turek pisze:
- a to już uważam za niepotrzebny, bufoniasty i niepoważny ton Twojej wypowiedzi Czyżby pytanie o budżet Twojego festiwalu wprawiło Cię w aż takie zakłopotanie

Dalej ciągniesz wątpliwej jakości ostarżenia, które w ostateczności staną się tylko przypuszczeniami. Kiepska socjotechnika.

turek pisze:
Sam podjąłeś temat dyskusji

To ja prosiłem Nikosa o podanie kwoty.
Ty czepiasz się Nikosa dla zasady.

turek pisze:
Chcąc prowadzić z kimkolwiek rozmowy w takim nadętym tonie to faktycznie nie będziesz miał z kim

Nikos, ze mną zawsze możesz prowadzić dyskusję.
Za to co robisz dla Zgorzelca należy Ci się SZACUNEK.

nikos pisze:
Ja się nie staram i nie starałem na 2010 o żadne pieniądze z miasta, więc w czym rzecz

Tu masz rację, to ja się zaczynam starać o pieniądze na Festiwal Grecki a Ciebie poprosiłem tylko o podanie kwoty.

nikos pisze:
I powiedzmy szczerze, że się może nie odbyć.
I to nie szantaż,tylko fakty.

Hmmmm
Byłoby szkoda.

P
G

więc czym prędzej ....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 12:05 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Nawet mi powieka nie drgnęła z tych rzeczy które pisze Turek.Człowieku będą pieniądze to będzie program = koncepcja = realizacja-= rozliczenie = wszystko co będziesz chciał.
nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 12:06 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

MARKO Czy mogę możesz złożyć wniosek o zaplanowanie w budżecie kwoty 150.000 zł na Festiwal Piosenki Greckiej w roku 2010?

Grzegorz muszę Ciebie poinformować, że minął już termin składania wniosków do budżetu na 2010 r.

Nie oznacza to jednak, ze sprawa jest beznadziejna. Teraz BM musi opracować projekt budżet, w którym znajduje się pozycja MDK i w niej można zabezpieczyć środki na festiwal. Trzeba tylko chcieć.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Turku - szczerze mówiąc dziwię się trochę tym Twoim wnikliwym dociekaniom i niezadowoleniu z odpowiedzi dotyczącej budżetu na ewentualny przyszłoroczny FPG. Odpowiedź Nikosa na Twoje pytanie o budżet imprezy była przecież pełna, mianowicie, że zadowoliłaby go suma 100 tys. zł. I to właśnie byłby budżet jakim dysponowałby organizator!!!
Jeśli chodzi Ci o wyszczegółowienie kwot wydatkowanych na poszczególne elementy stanowiące całkowity koszt festiwalu,... to w jaki sposób niby miałby Ci je wymienić?
Nie wie przecież ile zażądają gwiazdy (bo nie ma pojęcia na dzień dzisiejszy kto nimi będzie na przyszłorocznym festiwalu), ile skasuje firma odpowiedzialna za aranżację światła i dźwięku, ile firma ochroniarska,... o wielu innych bardziej lub mniej kosztownych wydatkach jakie będzie musiał ponieść nie wspomnę. Nie ma pojęcia (bo jeszcze i nie musi) jak będzie wyglądał scenariusz przyszłorocznej imprezy, jaką kwotę uda mu się pozyskać od samorządów, od prywatnych sponsorów, firm-molochów z naszego terenu...
Nie wie nawet czy w ogóle się odbędzie....
Może oczywiście podać orientacyjne kwoty,.. ale to Ciebie i tak nie zadowoli. A za rok wytoczysz armatę ciężkiego kalibru i wystrzelisz z niej oskarżeniami, że szczegółowe rozliczenie wygląda zgoła inaczej aniżeli to które podał,... rok wcześniej.

Może spróbujmy zatem podejść do kwestii budżetu na imprezy kulturalne ze szczegółowym uzasadnieniem i rozpisaniem wydatków z innej strony...

Zadaj publiczne pytanie skierowane w stronę MDK ile będą kosztowały przyszłoroczne Dni Miasta Zgorzelec lub Jakuby? Masz takie prawo, wszak są dysponentami publicznych środków...
Ręczę Ci, że MDK tak samo nie będzie potrafiło odpowiedzieć Ci na tak postawione pytanie,... pomimo tego, że w przeciwieństwie do Nikosa, oni mogą być pewni zabezpieczenia odpowiedniej kwoty na ich realizację.

Skądinąd wiadomo, że będzie to kwota o wiele większa od tej jaką MDK wydatkował na każdą z nich na przestrzeni ostatnich trzech lat.
A dlaczego będą to imprezy o wiele "bogatsze" od poprzednich,.. tego Ci już chyba nie muszę tłumaczyć, prawda...??? ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.