nikos pisze:
Miasto Zgorzelec tj jego Burmistrz i wiiększość radnych przez ostatnie dwa lata nie chcieli tego festiwalu ,uchylając również uchwałę o zadaniu miasta /festiwal/wręcz go bojkotowali.
Widocznie prywatnie im się nie podobał. Mają swój gust i ja to rozumiem. Być może aktualnie piastującym funkcje uszy odpadają od dzwięków greckiej muzyki. Uszanuj to. Może być Ci co najwyżej przykro.
[/quote]
nikos pisze:
Nie było nikogo w ubiegłym roku podczas odsłaniania obelisku na bulwarze greckim,nie było ich w tym roku pod własnym Urzędem Miasta przy tablicy pamiątkowej podczas uroczystości.O czym to świadczy?.A może te miejsca nie są na terenie Zgorzelca....
Nikos tutaj się zgodzę ale Ty możesz tylko część kultury przekazywać innym. Są nią występy artystyczne. Naukę dobrych obyczajów lub dyplomacji porzuć albowiem to nie te gremia.
nikos pisze:
Czy ty wiesz coś co ja nie wiem?.
Wiem, że jeszcze tylko rok i może być normalnie. Do tego czasu trzeba pracować i działać.
Dla Ciebie to okres gorący bo kwota na festiwal powinna zostać zagwarantowana.
nikos pisze:
Tak czy siak trzeba zaczynać od minimum 100 tysięcy.
MARKO Czy mogę możesz złożyć wniosek o zaplanowanie w budżecie kwoty 150.000 zł na Festiwal Piosenki Greckiej w roku 2010?
turek pisze:
A jeżeli już zaczynamy rzucać kwotami, to może do tego nikos, postarałbyś się i przedstawił choć wstępną rozpiskę budżetu festiwalowego???
Wg mnie powinno się Nikosa zaprosić wcześniej na sesję, gdzie przedstawić powinien ten zarys kosztów. Turku podałeś niezły pomysł. Marko mógłby o to wnioskować
[/quote]
turek pisze:
No i przy okazji Tobie nikt nie zarzuci, że zagarniasz tą gotówkę czy jej część do prywatnych celów
Zgarnia. To oczywiste, że zgarnia. Przecież nikt nie pracuje za darmo.
Osoba piastująca stanowisko burmistrza też bierze pieniądze i to co miesiąc w dodatku niemałe i ciągle mu podwyższają.
makaron pisze:
Skoro tobie dostarcza rozrywki to mu daj możliwości czyli kasę OD SIEBIE
Daję tyle, ile mogę.
makaron pisze:
Ja napiszę tak: firma X jest firmą remontowo-budowlaną i powinna prowadzić np. remonty ulic i budować obiekty użyteczności publicznej np. orliki więc dajmy jej możliwości (czyli kasę) niech firmy budowlane określą ile potrzebują na remont ulic w Zgorzelcu i wybudowanie np. kolejnego boiska
Makaronie. Będę walczył o firmy budowlane i front robót dla nich jeśli, jak w przypadku zgorzeleckiego Orlika nie zostanie pobity rekord Polski w kosztach.
Ty musisz wiedzieć, że to jest wg mnie marnotrawstwo i tyle. Nikt w Polsce za taką kwotę nie wybudował tak mało. Chciałbym dodać nieśmiało z przerażeniem, że nie jest to koniec planowanych kosztów bez przemyślenia.
makaron pisze:
Grzegorz mam dla ciebie niestety złe wieści jeszcze przez rok obecny burmistrz będzie decydował wraz z obecnymi radnymi o sposobie i formie i wielkości dotowania festiwalu bez względu czy ci się to podoba czy nie
Nie podoba mi się ale siedzę cicho przygryzając wargi. Liczę jednak na otrzeźwienie.
makaron pisze:
Za rok dopiero będą wybory i możliwa zmiana we władzach.
Nie mogę się doczekać normalności.
makaron pisze:
(domyślam się że będziesz brał udział w wyborach - kandydował)
Daj spokój z domysłami. W moim przypadku niestety nie jest to możliwe. Mam zajęcie i źródło dochodów. Nie będę w ciągu najbliższych 12 lat zainteresowany zmianą.
[/quote]
makaron pisze:
JAk zostaniesz burmistrzem w Zgorzelcu będziesz miał możliwość finansowania festiwalu w 100%, na obecną chwilę możesz kibicować
Makaronie, ja chciałbym by moje uwagi zostały jedynie wysłuchane a jeśli są słuszne to na ich podstawie żeby wprowadzono działania korygujące, celem polepszenia zarówno organizacji w Zgorzelcu, jak i samego Zgorzelca ale w miarę rozsądnych kosztów.
P
G
Każdemu wolno coś zrobić, a ja …..