Dzisiaj jest 19 cze 2025, 16:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Outdoor fitness we Wrocławiu jest - ja widziałam jedno takie miejsce, ale wiem o kilku. Dużej przestrzeni nie zajmuje to wcale, przecież nie trzeba wszędzie dawać sprzętu każdego rodzaju. Myślę, że lepiej rozmieścić takie "stoiska" w kilku miejscach niż zrobić jedno wielkie. Tak zostało to zrobione we Wrocławiu właśnie, jak będę w tamtej okolicy to postaram się zrobić zdjęcia - prędko to nie będzie, bo za daleko mam, a dojazd kiepski ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A ja bym chciał, żeby powstało dodatkowe "przedzkole popołudniowe".
Ja pracuję do 17:30, żona do 18:00 i nie mamy możliwości odebrać dziecka przed 18:00, a niektóre placówki wymagają odebranie podopiecznego do godz. 16:00

Jest co prawda na ul. Żeromskiego Raj Malucha i jak piszą na stronie
Cytuj:
Dla Państwa i Państwa pociech jesteśmy codziennie od poniedziałku -piątku w godz. 7.00 do 18.00

ale wolałbym jednak coś bliżej ul. Karłowicza.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przygotowywane lodowisko koło CSR, zdjęcie z wczoraj, wczesnym popołudniem.

Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to ja bym doradzał dać jakąś folię na spód. Poza tym, podłoże nie jest równe i aby uzyskać pięcio cm lodową grubość w jednym miejscu, w innym musi to być ok. 30 cm. Kolejna sprawa: nie ma w pobliżu ani ławek, ani innych miejsc, w których można byłoby położyć ubranie, usiąść, napić się herbaty, no ale to już fanaberie, tak, jak i jakaś muzyczka. Ale czy to takie wielkie wymagania, nawet jak na miasto typu Zgorzelec?
Jeśli chodzi o łyżwy: gdzie, w jakim markecie można je kupić i jakie są ceny? Nie widziałem ich nigdzie, ale uczciwie: nie szukałem dotąd.
Zaś, co do lodowiska na stawie w parku, to uważam, że jest to najlepsza z możliwych lokalizacja, sprawdzona wielokrotnie. Trzeba tylko odgarnąć śnieg i dostać się do lodu.

Ostatnio zmieniony 14 sty 2010, 16:28 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
Przygotowywane lodowisko koło CSR, zdjęcie z wczoraj,

Jakie lodowisko?. To eksperymentalne pole uprawne, którym opiekują się studenci z Uniwersytetu Przyrodniczego. Szczypior hodują. Pacz jaki już zielony. 8)
A co do lodowiska to http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... g&t=news2b

Ostatnio zmieniony 14 sty 2010, 18:36 przez PiTeK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nic nie wiedziałem o eksperymentach agrotechnicznych na tyłach CSR :o , myślałem, że to jest to, o czym tu pisałeś:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?p=81678#81678

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Cały koszt jaki ponieśliśmy w związku z całą instalacją, to paliwo do ciągnika, który usypywał bandy.

Proste rozwiązania zawsze są najlepsze. :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
gdzie, w jakim markecie można je kupić i jakie są ceny?

w Carrefour widziałam, ale niestety cen nie pamiętam ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
Nic nie wiedziałem o eksperymentach agrotechnicznych na tyłach CSR :o

Podczas przygotowań lodowiska uniwersytet wyszedł z kusząca propozycją przejęcia terenu. Do doyspozycji mamy całą łakę. Przebranżawiamy się :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Przebranżawiamy się :D
będę obserwował :grin:
tak się dziś zastanawiałem, czy jakimś sprzętem można byłoby śnieg ze stawu odgarnąć? Lód trochę cienki, żeby tam coś cięższego wjechało, a ręcznie to spory koszt.

[ Dodano: Czw Sty 14, 2010 7:59 pm ]
katrin89m pisze:
w Carrefour widziałam
dzięki :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Noooo...Nowa lokalizacja pozwala mi sądzić, że to może się udać. Asfalt zabezpieczy przed przesiąkaniem. Ja z uporem "maniaka" będę jednak za stawem w parku...Może to wynik sentymentu z młodości. Mam tylko nadzieję, że nie chodzi tu o "GONIENIE KTÓLICZKA" a o lodowisko. Drugie podejście. To dobrze, rozgłos... a nóż zostanie dostrzeżony i lodowisko na stałe zagości w CS. Pozdrawiam pomysłodawcę i przypominam "słuchaj się starszych" he he :smt028

[ Dodano: Pią Sty 15, 2010 12:28 pm ]
PiTeK pisze:
Podczas przygotowań lodowiska uniwersytet wyszedł z kusząca propozycją przejęcia terenu. Do doyspozycji mamy całą łakę. Przebranżawiamy się :D

Nie zapomnijcie przed meczem Turowa zebrać plantacji dyń z parkietu. Może być problem z lokalizacją piłki. :smt028

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
a nóż zostanie dostrzeżony
wygląda, że jednak nie chodzi o sztućce :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Sądzę, że na stawie w parku jest wystarczająco gruba warstwa lodu, aby wjechał czołg i uprzątnął śnieg. Tam i megafon z muzą był i ławki i klimat do jazdy. Problem był tylko z oświetleniem - słabe było.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Chuck Norris jr pisze:
Dr. Dre pisze:
a nóż zostanie dostrzeżony
wygląda, że jednak nie chodzi o sztućce :)

Wbity w napięty przyszłoroczny budżet :oops:

Tytuł:
obserwator
obserwator

PiTeK pisze:
To eksperymentalne pole uprawne, którym opiekują się studenci z Uniwersytetu Przyrodniczego. Szczypior hodują. Pacz jaki już zielony.

PiTeK pisze:
Chuck Norris jr pisze:
Nic nie wiedziałem o eksperymentach agrotechnicznych na tyłach CSR :o

Pole uprawne, zielone, hodowla poparta kuszącą propozycją. PiTeK, czy to na pewno szczypior ? Czy wolisz myśleć, że to szczypior ? ;-)
Lodowisko widziałem ... powstaje, byle pogoda była, myślę że parkujący kibice Turowa, przeżyją te 5 miejsc parkingowych mniej. Chyba normalnie którymś wieczorem, sam się zakradnę i powywijam te tulupy i salchowy czy axle ;-) - poważnie, lubię czasem zaliczyć "glebę" - lód w tym wypadku.

Ostatnio zmieniony 15 sty 2010, 16:48 przez AdrianMarkowski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

no co! lodowiska nie bedzie ale może chór, albo balet wypali :smt023

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.