Dzisiaj jest 20 cze 2025, 16:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Pozwolę sobie trochę potrollować. Pisałem o tym w innym temacie ale chyba warto wspomnieć o tym w tym temacie
Dostaniemy prawie 5.6 mln zł na projekty, dzięki którym nasze miasto będzie ładniejsze :smt026 .
803 798,76 zł na modernizację i wyposażenie budynku Miejskiego Domu Kultury
3 495 099,39 zł na rewitalizację Śródmieścia - II etap
1 119 691,85 zł na zagospodarowanie terenów przy ulicy Parkowej dla potrzeb sportu i rekreacji.
348 746,09 zł na modernizację ulicy Langiewicza.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No dobra, tylko kiedy to się wszystko zacznie robić? ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Dostaniemy prawie 5.6 mln

prawie 5,8
tak tylko dla uściślenia :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
prawie 5,8
tak tylko dla uściślenia

No tak, sorki :P
Kubek pisze:
No dobra, tylko kiedy to się wszystko zacznie robić?

Po tym jak podpiszę się umowy z UMWD, później procedura przetargowa... i jedziemy :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
na rewitalizację Śródmieścia - II etap

A etap I to co to było? Była już jakaś rewitalizacja?
PiTeK pisze:
później procedura przetargowa... i jedziemy

Czyli przy sprzyjającym obrocie może za tej kadencji rządzących :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A ścieżka rowerowa kiedy??? :P

Tytuł:
pismak
pismak

Marcopollo pisze:

Tak była. To co dziś nazywamy przedmieściem Nyskim jest jej efektem. Tu możesz o tym przeczytać więcej http://bit.ly/d7u47V

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:

Jezusie Nazareński... :roll: Ty na pewno jesteś ze Zgorzelca?

PiTeK pisze:
Po tym jak podpiszę się umowy z UMWD, później procedura przetargowa... i jedziemy

Wiesz...postronnemu taka informacja niewiele da. Mi nic nie mówi.
Przed wyborami zdążą? ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:

O II etapie rewitalizacji, który to miał się rozpocząć bodajże w 2008 roku, przeczytałem w wywiadzie z wiceburmistrz Czułowską w jednej z lokalnych gazet (mam gdzieś ów wywiad, który w stosownym czasie wkleję..), bodajże Wojewódzkiej. Ale mniejsza z tym, mieszkańcy zdołali już dokładnie poznać wagę słów wypowiadanych przez burmistrza i jego zastępców... Przykładów słów rzuconych na wiatr jest aż nadto, wystarczy przelecieć wzrokiem program wyborczy Gronicza,... o innych "czczych" słowach nie wspomnę...

Mam prośbę do Ciebie. Czy mógłbyś szczegółowo podać nam zakres prac, jakie odbędą się w ramach owego II etapu rewitalizacji..??? :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Mam prośbę do Ciebie. Czy mógłbyś szczegółowo podać nam zakres prac, jakie odbędą się w ramach owego II etapu rewitalizacji..??? :roll:

Że tak się przyłączę i również poproszę :). Kto wie, może odremontują (odremontujecie?) akurat moją kamienicę, czy nie mam za bardzo na co liczyć? :smt030

Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 10:24 przez Kubek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kubek pisze:
Kto wie, może odremontują akurat moją kamienicę, czy nie mam za bardzo na co liczyć? :smt030

Na to pytanie ja mogę Ci odpowiedzieć - nie wyremontują, przykro mi... :(

Tytuł:
pismak
pismak

Kubek pisze:
A ścieżka rowerowa kiedy???

Do 8 kwietnia jest termin składania wniosków http://bit.ly/baPQiZ Minie trochę czasu zanim wyłonią wykonawcę. A później sama realizacja, która w niektórych fragmentach może być trudna.
YELLO_35 pisze:
Wiesz...postronnemu taka informacja niewiele da. Mi nic nie mówi.
Przed wyborami zdążą?

Wydaje mi się, że nie. Procedury są czasochłonne. Weźmy wspomniane drogi rowerowe. Zarząd Województwa Dolnośląskiego podjął uchwałę przyznającą nam środki na drogi rowerowe 27 października 2009r. http://bit.ly/aPEoUM Fakt, w międzyczasie była zima ale mimo tego nie liczyłbym na rychłe rozpoczęcie robót przy nowych inwestycjach. No i w sierpniu dojazd na Jakuby musi być :)
przekorny pisze:
O II etapie rewitalizacji, który to miał się rozpocząć bodajże w 2008 roku, przeczytałem w wywiadzie z wiceburmistrz Czułowską w jednej z lokalnych gazet (mam gdzieś ów wywiad, który w stosownym czasie wkleję..), bodajże Wojewódzkiej. Ale mniejsza z tym, mieszkańcy zdołali już dokładnie poznać wagę słów wypowiadanych przez burmistrza i jego zastępców

Pytanie co tam było napisane?
przekorny pisze:
Czy mógłbyś szczegółowo podać nam zakres prac, jakie odbędą się w ramach owego II etapu rewitalizacji..?

Nie mam tego dokumentu a z pamięci nie chcę wymieniać. Z pewnością pojawi się na BIP Urzędu Miasta przy ogłoszeniu przetargu na pracę. Jak będę go miał wcześniej to postaram się tutaj zamieścić.
Kubek pisze:
Kto wie, może odremontują (odremontujecie?) akurat moją kamienicę, czy nie mam za bardzo na co liczyć?

Nie liczyłbym na to. Z tego co wiem to jedynym budynkiem odremontowanym w ramach I etapu rewitalizacji był budynek, w którym obecnie znajduje się Muzeum Łużyckie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Dostaniemy prawie 5.6 mln zł na projekty, dzięki którym nasze miasto będzie ładniejsze :smt026 .

No nie wiem czy to dużo, czy mało - ja znowu odczuwam pewien,.. niesmak i niedosyt. Przeglądając stronę UMWD trudno nie zwrócić uwagi na fakt, że Zgorzelec spośród 12 gmin, które uzyskały dofinansowanie, otrzymał,... najmniej. Zdystansowała nas nie tylko Jelenia Góra, lecz również niewielki Lubań - przy czym ten ostatni uzyskał w sumie niemal dwa razy wyższą dotację od nas.
Tutaj zestawienie gmin i wysokość pozyskanych środków:

Cytuj:
W sumie dotacje przyznane zostały na realizację 56 projektów:

1. Bielawa – ponad 8,4 mln zł dofinansowania dla 4 projektów gminy Bielawa;
2. Dzierżoniów – 9,6 mln zł dofinansowania dla 5 projektów gminy miejskiej Dzierżoniów;
3. Jawor – ponad 6 mln zł dofinansowania dla 8 projektów gminy Jawor;
4. Kamienna Góra – ponad 8 mln zł dofinansowania dla 4 projektów gminy miejskiej Kamienna Góra;
5. Kłodzko – ponad 9,4 mln zł dofinansowania dla 5 projektów gminy miejskiej Kłodzko i 117 tys. zł dla projektu Mniszek Klarysek od Wieczystej Adoracji w Kłodzku;
6. Lubań - prawie 9,6 mln zł dofinansowania dla 7 projektów gminy miejskiej Lubań;
7. Nowa Ruda - 9,6 mln zł dofinansowania dla 3 projektów gminy miejskiej Nowa Ruda;
8. Oleśnica - 9,6 mln zł dofinansowania dla 1 projektu miasta Oleśnicy;
9. Oława – ponad 8,2 mln zł dofinansowania dla 2 projektów miasta Oława i 1 mln 351 tys. zł dla projektu Komendy Wojewódzkiej Policji;
10. Polkowice - 9,6 mln zł dofinansowania dla 4 projektów gminy Polkowice;
11. Świebodzice – 8,2 mln zł dofinansowania dla 7 projektów gminy Świebodzice;
12. Zgorzelec – prawie 5,8 mln zł dofinansowania dla 4 projektów gminy miejskiej Zgorzelec.

Ja oczywiście rozumiem, że lepiej uzyskać niewiele niż wcale, ale nasze miasto miało się przecież tak dynamicznie rozwijać,... :oops:
Czy więc brak było pomysłów na działania związane z poprawą infrastruktury i ogólnej estetyki miasta, czy władze po prostu uznały, że pozyskanie większych środków na realizację innych zadań przerośnie ich możliwości jeśli chodzi o przeprowadzenie inwestycji w szerszym zakresie??? :|

Tytuł:
pismak
pismak

A Lubańska to będzie robiuna?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
ja też nie rozumiem tego II etapu :(
Rewitalizowane było Przedmieście Nyskie ( a przecież Przedmieście to coś innego niż Śródmieście). O rewitalizacji Śródmieścia Zgorzelca nic nie słyszałem, ani nic nie widziałem, jak to więc jest z tym drugim etapem?

chyba że to jest II etap rewitalizacji miasta a nie Śródmieścia (I to było Przedmieście N. a drugim będzie Śródmieście z byłą Arkadią, a czego pewnie YELLO_35 będzie zadowolony ;) )

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.