Dzisiaj jest 23 cze 2025, 18:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 102  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Z tego , co się orientuję, urzędnicy siedzą przy biurkach i załatwiają interesantów. Od czasu do czasu któryś z pracowników musi gdzieś pojechać, ale to nie znaczy, że codziennie jego auto ma blokować parking pod urzędem jako pojazd uprzywilejowany.
Nie jestem przeciw urzędnikom, ale wg mnie to są tacy sami mieszkańcy, jak inni. Nie widziałam, żeby np. pod Urzędem Skarbowym były wydzielone miejsca dla pracowników.
Oczywiście, że za ten punkt widzenia głowy bym nie dała, bo na przepisach się w tej materii nie znam, dlatego zaproponowałam, żeby zapytać oficjalnie urząd.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

judyta pisze:
Z tego , co się orientuję, urzędnicy siedzą przy biurkach i załatwiają interesantów
W większości przypadków zapewne tak ale
Marcopollo pisze:
Czy aby na pewno auta wiceburmistrza
więc myślę, że niejednokrotnie jak burmistrz musi jeździć w teren, jeżeli przy tym korzysta ze swego auta, to akurat chyba nie jest naganne :roll: Nie zgodę się też z Twoim twierdzeniem, że:
judyta pisze:
Ani przewodniczący, ani żaden radny nie są pracownikami urzędu
a skąd pobierają pieniążki za pełnione funkcje? Z kasy miasta, prawda? Więc poniekąd są pracownikami urzędu :roll: Co nie zmienia faktu oczywiście, że w dobrym tonie byłoby gdyby znalazły się miejsca parkingowe dla zwykłych petentów także, a nie tylko dla tych podjeżdżających autami z południowym temperamentem, w kolorze ognistej czerwieni ;) A też do końca nie wiadomo czy miejsca które mógłby zająć petent urzędu, nie są częstokroć zajmowane przez ludzi załatwiających swe sprawy w pobliskich sklepach czy innych instytucjach, no ale to akurat jest ciężkie do upilnowania ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

judyta pisze:
Nie widziałam, żeby np. pod Urzędem Skarbowym były wydzielone miejsca dla pracowników

O rany, ile tam jest miejsca do parkowania w porównaniu do UM :lol: gdyby tam nawet wydzielili to raczej bym się nie pogniewał ;)
turek pisze:
W większości przypadków zapewne tak ale...

...czasami szybkie zakupy w niemczech :lol:
turek pisze:
w dobrym tonie byłoby gdyby znalazły się miejsca parkingowe dla zwykłych petentów

Ależ Turku, miejsca dla petentów są tz. jest jedno przy schodach :lol:
Jak pisałem z jednej strony jest Dla samochodów służbowych, zaś z drugiej dla pojazdów urzędu miasta tylko co to są pojazdy Urzędu Miasta?? :roll: Moim zdaniem pojazd UM to taki który do niego należy więc służbowy :smt082

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

robi to codziennie od poniedziałku do piątku >:-] na środku skrzyżowania równorzędnego

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Co prawda temat nie dotyczy parkowania ale nieco "łosiowatości" w tym jest - czy zauważyliście jak dużo aut zjeżdża z nowego ronda (obok Plazy) w kierunku drugiego ronda bez kierunkowskazu? Tak jakby traktowali to jako przejazd na wprost przez krzyżówkę :roll: Oczywistym jest , że utrudnia to wjazd na rondo tym co jadą w kierunku miasta - bo nie wiedzą czy zawodnik skręci czy nie... :|

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
zauważyliście jak dużo aut zjeżdża z nowego ronda (obok Plazy) w kierunku drugiego ronda bez kierunkowskazu?
potwierdzam, zauważyłem nie jednokrotnie, ale sądzę, że to wina tego, iż rondo jest poprostu malutkie, gdzie przy ostrym skręcie włączony kierunkowskaz poprostu odbija :roll: i przyznam, że mi też zdarzyło się raz nie zdążyć włączyć kierunku :oops: to znaczy włączyłem, ale odbił przed czasem i nie zauważyłem tego :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dziwne bo jak wlanczam tam kierunkowskaz to dziala normalnie i dziwi mnie tlumaczenie ze za krutkie rondo ...i... poprostu ludzie tak jezdza i tyle no moim zdaniem losiami sa bo rondo jest po to by ruch byl plynny no ale u nas chyba sie niespawdza przez...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
zauważyliście jak dużo aut zjeżdża z nowego ronda (obok Plazy) w kierunku drugiego ronda bez kierunkowskazu?

A co im się dzieje, że na rondzie, na tym tylko rondzie, nie mają kierunkowskazów :roll: wypadły im?? Rozumiem że chodzi o brak włączonych kierunkowskazów a nie ich braku ;)praktycznie koniec żałoby wiec taki malutki żarcik(ten tydzień prawie do depresji mnie doprowadził) :) W mieście ogólnie panoszy się zasada im później włączasz kierunkowskaz tym chyba lepiej, a jak nie włączasz to już całkiem szpan :roll:
Szlak mnie trafia bo naprawdę wielu z Was kierowców sporadycznie używa włącznika kierunkowskazów i to nie tylko na rondzie :cry:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Marcopolo pisze:
Dziwne bo jak wlanczam

Pisze się włączam...
Ja zawsze włączam kierunek jak zjeżdżam z ronda i osłabiają mnie ci którzy tego nie robią. Bo rondo wtedy nie "działa" tak jak powinno.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

w Austrii można spotkać na rondach znaki przypominające kierowcom o kierunkowskazie. Może takie coś było by dobrym rozwiązaniem?
Obrazek

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

U nas to trzeba było by postawić przed każdą krzyżówką.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 15:07 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

100 pisze:
W całym Zgorzelcu nie tylko na rondach jak chce się jechać w lewo to trzeba czekać na łaskawość operatorów kierunkowskazu, którzy chyba sobie nie radzą z mnogością zadań do wykonania jednocześnie.

Jeśli w lewo to raczej normalne... :|
Zresztą zjechać z ronda na lewo to byłby niezły wyczyn :smt044
No chyba , że np. w Anglii ]:->

100 pisze:
stoją tam zastępy samochodów poustawianych tuż przy zakręcie z jednej i z drugiej strony tegoż zakrętu

Te kwestie regulują przepisy - odległość od krzyżówki. Może wystarczy telefon do służb , które się tym zajmą?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Małą ankietke chyba tu zaraz zrobie...
Pytanie w niej zawarte będzie brzmiało :
Czy zaparkowałbyś na tym miejscu dla "NIEPEŁNOSPRAWNYCH" ??
Sytuacja ma miejsce na ul.Karłowicza, gdzie jeden z tamtejszych mieszkańców "wymalował" sobie kiedyś kopertę ze znakiem "niepełnosprawny". Wszystko byłoby fajnie gdyby nie fakt iż NIE postawiono przy tym miejscu zadnego znaku pionowego - wymaganego przy takowym miescu... Po drugie w czasie "remontu" chodnika z w/w koperty zostala jedynie ładna mozajka, która z zadnej strony nie przypomina miejscowki dla niepełnosprawnych...
Koleś, który tam zawsze staje ma olbrzymie pretensje ( :smt084 ) jesli ktokolwiek zatrzyma sie na tym miejscu-prawde mowiąc na moje oko "samowolnie wymalowanym"...

Pytanko czy mozna tam parkować ??

Jak myślicie ?

Nizej kilka zdjęć z tej moiejscówki :)

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2010, 12:22 przez simon__75, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hmmmm jeżeli gość naprawdę ma jakąś grupę inwlidzką to niech postara sie aby tam postawiono owy znak. Jeżeli owego znaku nie ma , proszę śmiało parkować , co to kogo obchodzi że jest coś wymalowane, samowolkę powinno sie ścigać. Można jeszcze dać gościowi spokój gdyby ten jeździł na wózku inwalidzkim lub chodził o kulach. W innych przypadkach może śmiało "cmoknąć" parkującego w trąbkę.

Poza tym , nie wydaję mi sie iż w ogóle tam wolno parkować. To jest przecież skrzyżowanie , a z tego co sie orientuję musi być zachowana jakaś odległość od krzyżówki ( jakieś 10 m , ale nie jestem pewien).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.