Dzisiaj jest 08 lip 2025, 15:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

jendrzej pisze:
Cytuj:
No to zaczyna się !!!! Następny krok kto figuruje w zasobach IPN?!!!!

Jak to kto? TW KARAŚ. Uczciwy obrońca ludu z Prawicy. Były radny miejski odwołany za wyrok. Były członek Zarządu Powiatu, również odwołany za...........................wszyscy wiedzą. Obecnie wspiera kandydata na Burmistrza p.Walotkę.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Olek pisze:
ak to kto? TW KARAŚ. Uczciwy obrońca ludu z Prawicy. Były radny miejski odwołany za wyrok. Były członek Zarządu Powiatu, również odwołany za......................

Ty chyba koniecznie chcesz stanąć przed sądem w trybie wyborczym. Przypominam, że śledztwo w sprawie domniemanego udziału w działaniach PRL-owskiego SB zostało umorzone. Nie ma dowodów na to, że Ireneusz Owsik był zamieszany w działania ówczesnych służb. Przyjrzyj się może sprawie Burmistrza Łowickiego a być może będziesz w stanie odróżnić bzdurne pomówienia od oskarżeń które mają mocne podstawy.

A teraz po kolei:

Marcopollo pisze:
"Chcę samorządu bez tzw. partyjniactwa, samorządu w rękach mieszkańców, a nie działaczy partyjnych" -a od kiedy to burmistrz powołuję samorząd?

Z chwilą ogłoszenia wyników wyborczych burmistrz powołuje na kluczowe stanowiska ludzi, którzy w jego mniemaniu są ludźmi najlepszymi do wykonywania konkretnych zadań. Ci ludzie tworzą samorząd gminny, plus oczywiście radni. Różnica jaka ma nastąpić jest taka, że o stanowisko w instytucjach podległych, gdzie nabór jest li tylko indywidualną sprawą wójta/burmistrza, mogą się ubiegać ludzie z różnych formacji politycznych, lub też tacy, którzy nie przejawiają żadnych politycznych sympatii - a ich wybór będzie uzależniony nie od przynależności partyjnej, lecz od kompetencji.
Na przestrzeni ostatnich lat poznałem doskonałych fachowców, którzy jednak nie mogli pełnić funkcji samorządowych, ponieważ ich przynależność tudzież poglądy kolidowały z linią partyjną rządzących. Rafał Rozentreter czy Adam Cebula - wyrzuceni z Urzędu Miasta naczelnicy, pierwszy z Wydziału Inwestycji, drugi pełniący funkcję architekta miejskiego - wg. mnie to karygodny błąd. Do dzisiaj nie ma ich kto zastąpić. Jakie są tego efekty możemy sprawdzić na co dzień oglądając nasze miasto.

Przy okazji - wymienieni przeze mnie Panowie wspierają inny komitet wyborczy. Ich prawo. Nie przekreśla to jednak ich szans na powrót na swoje stanowiska w przypadku wygranej Kazimierza Walotki. Ich poglądy nie mają najmniejszego znaczenia - liczy się ich fachowość i to, co mogą wnieść dla dobra miasta. I mam nadzieję, że powrócą na swoje stanowiska...

Marcopollo pisze:
""Nasze szkoły, przedszkola, drogi, służba zdrowia i kultura potrzebują mądrego, niezależnego gospodarza. Te obszary życia publicznego nie mogą mieć partyjnej etykiety" -Czyli chce zwolnić wszystkich dyrektorów :roll: ?

W zakresie powyższej, błędnej interpretacji, znajdziesz odpowiedź we wcześniejszej mojej wypowiedzi. Spółki miejskie, które działają prężnie, powinny być zarządzane przez dotychczasowy zarząd. Ale co z tymi, które przynoszą straty - pytam się, czy należy utrzymać dotychczasowego prezesa, czy wymienić go na innego??
Oczywiście nie ograniczając się w zakresie poszukiwania odpowiedniego menadżera do klucza partyjnego....

Marcopollo pisze:
""Podobnie jest z opieką społeczną - rodziny najuboższe i niedożywione dzieci muszą mieć trwałą i systemową pomoc, bez względu na to, jaka partia sprawuje w kraju władzę" Np. dla ubogich stworzyć kursy językowe(aby faktycznie z nich korzystali, pan Panek wie coś na ten temat :smt044 $$$$$$)

Nie wiem co z tego punktu nie zrozumiałeś i co masz na myśli wplątując w to Adriana Panka. Równie dobrze możesz przywołać dowolnego człowieka,... tylko czy ma to sens??? Wcześniej już wspomniałem, że A. Panek nie jest ani członkiem komitetu wyborczego, ani nie bierze czynnego udziału w wyborach (z tego co wiem), ani nawet nie pojawia się w okolicach Kazimierza Walotki.
Ja oczywiście rozumiem, że jego, bądź co bądź kontrowersyjna postać jest tzw. wodą na młyn dla oponentów - ale w tym przypadku można go równie dobrze przypisać do innego komitetu.
Po raz kolejny przypomnę - Adrian Panek nie działa w komitecie wyborczym Kazimierza Walotki i jakakolwiek sugestia, że jest inaczej jest kłamstwem wyprodukowanym na potrzeby rywalizujących stron. Inaczej mówiąc - posługiwanie się tego typu "sensacyjną" informacją jest cynicznym i podłym łgarstwem działaczy konkurencyjnych komitetów wyborczych.

Marcopollo pisze:
""Dystrybucja środków przyznawanych odgórnie na zapewnienie potrzeb mieszkańców regionu nie może odbywać się za pomocą politycznych targów na wszystkich poziomach władzy, lecz według rzeczywistych potrzeb gminy. Często zdarza się, że nasi przedstawiciele w samorządach wyższej instancji „handlują” interesem mieszkańców regionu, wybierając interesy własnej partii. Wykonując polecenia partyjnych przełożonych rezygnują z walki o środki mogące przyczynić się do rozwoju miasta i regionu." -jeśli Pan to zmieni to będę bił pokłony przed Panem

Zmiana tego typu działań leży w dużej mierze od wyborców.
Zapewne słyszałeś, że jeden z naszych przedstawicieli wybranych do samorządu wojewódzkiego w pierwszym (lub w drugim - nie pamiętam teraz) roku kadencji głosował PRZECIWKO przyznaniu środków z puli województwa na remont drogi wojewódzkiej Zgorzelec - Bogatynia.
To działacz partyjny, który kierował się nie dobrem regionu z którego został wybrany, lecz interesem partyjnym, podyktowanym odgórnie.

I takich właśnie praktyk należy unikać i piętnować je przy każdej możliwej okazji...

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 0:07 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

przekorny napisał/a:
rt
Cytuj:
Ty chyba koniecznie chcesz stanąć przed sądem w trybie wyborczym.

Tak, czekam z niecierpliwościom, stanę przed sądem w trybie wyborczym a nawet z powództwa cywilnego, karnego. Nie boję się Twoich gróźb. W trybie wyborczym nic mi nie grozi. W trybie sądu karnego czy cywilnego mogę miec problemy, ale nie w tej sprawie. Dlatego podtrzymuję moje poglądy mając nadzieję, że Twój Guru zrobi mi sprawę(podpowiadam z jakiego art. Kodeksu karnego) karną z art.231kk. Pozdrawiam Twojego Guru oczywiście Ciebie jako Przekornego, czekam na sprawę sądową. Moje AP, do ustalenia u Alka.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bartekz pisze:
Twój Guru

A co Twój Guru na to, że pomawiasz innych o coś, czego nie dokonali??? :grin:

Cytuj:
art. 231
§ 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej,

podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie i wyrządza istotną szkodę,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Czyżbyś był funkcjonariuszem publicznym, który dopuścił się powyższych przestępstw i teraz czeka na wymierzenie kary??? :shock:

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 0:23 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

przekorny pisze:

Cytuj:
A co Twój Guru na to, że pomawiasz innych o coś, czego nie dokonali??? :grin:

Nikogo nie pomawiam. To te osoby same zapracowały na , niestety negatywną opinię.Dziwię się, że Ty te osoby starasz się bronic. Niestety jesteś na przegranej pozycji. Co do sprawy sądowej, to czekam, dla ułatwienia podaję swoje AP: 178.182.37.135. to ułatwi sprawę sądową. Ponadto aby przyśpieszyc postępowanie w sprawie jestem w stanie ujawnic moje nazwisko Alkowi. Pozostaję do dyspozycji. Czekam na pozew.
Z wyrazami szacunku dla Przekornego i Jemu podobnych oraz tzw.TW. KARASIA.
AP. 178.182.37.135. Pozdrawiam i czekam na .......................

[ Dodano: Nie Paź 17, 2010 2:12 am ]
[quote="bartekz"] Czekam na pozew sądowy, nie dam się zastraszyc. To już próbował Marko ze sztabu Fedorowicza . I co z tego wynikło? nic. Ponownie zachęcam do zrobienia mi sprawy sądowej, podpowiadam z art. 231KK paragraf2. Bardzo pasuje. Czekam i pozdrawiam KARASIA I PRZEKORNEGO.

Tytuł:
rekrut
rekrut

przekorny napisał/a:
Cytuj:
Ty chyba koniecznie chcesz stanąć przed sądem w trybie wyborczym.

Oj Przekorny Ty sobie robisz ja......ja. Masz bartkaz , który Cię prowokuje i Twojego Karasia. Podaj go do sądu w trybie jakim chcesz. Robią z Ciebie sobie ja....ja. A Ty na to pozwalasz????

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

myślę że temat "karasia" trzeba zamknąć i się nie podniecać bo nie ma czym ! Człowiek jest czysty i tyle. nie udowodniono NIC więc to jest nie na miejscu pisanie o Nim jakby nim był! tak uważam. :) miłej Niedzieli wszystkim :)

Tytuł:
pismak
pismak

I czym bliżej wybory tym aktywniejsza jest tuba propagandowa dwóch panów znanych pod pseudonimem "łysi".
Bartekz szkoda nerwów na "paplaninę" z przekornym. On do upadłego będzie ich bronił. Większość społeczeństwa już o tym wie, że to grupka, która chce za wszelką cenę żyć z pieniędzy samorządu i będą zawsze i przy każdej okazji pchać się na te stanowiska. Co prawda społeczeństwo już w poprzednich wyborach pokazało gdzie jest ich miejsce w samorządzie (jako kibice i tylko kibice) ale zawsze można się dogadać z tym lub tamtym i wskoczyć gdzieś nie z powszechnego wyboru ale z nadania zaufanej osoby.
Poczekajmy do wyborów jak przekorny zostanie "zweryfikowany" przez wyborców to oklapnie jego aktywność na forum, wyciszy się chłopak na jakieś 2 do 3 latek a potem znowu będzie "organizował" spotkania z działaczami na forum :). I tak w kółko przez kolejne 4 latka, a nóż się uda załapać do samorządu, co nie czesiu ?!??!? :) :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ale nawijasz MAKARON na uszy ! niech Twoja aktywność też się lepiej ograniczy oki:) hihi dla dobra wszystkich

Tytuł:
pismak
pismak

Dla dobra wszystkich to najlepiej jak twoja aktywność się nie ograniczy a zakończy na tym forum. Zresztą pewnie tak się stanie jak twoi "mocodawcy" przerżną wybory :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

makaronie PRZERŻNIESZ TY I TO Z KRETESEM ! :)

Tytuł:
pismak
pismak

Wróżka i ty cię zaskoczę, nic nie przerżnę bo nie będę o nic grał ani walczył :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

makaron pisze:
Cytuj:
Wróżka i ty cię zaskoczę, nic nie przerżnę bo nie będę o nic grał ani walczył :)

Przerżnie wróżka. I kandydat wystawiony przez p.Owsika i Jego kolegę p.Panka. Obydwaj Panowie wiedzą o co grają. Szkoda, że Ich kandydat nie zdaje sobie z tego sprawy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

makaron pisze:
I czym bliżej wybory tym aktywniejsza jest tuba propagandowa dwóch panów znanych pod pseudonimem "łysi".
Bartekz szkoda nerwów na "paplaninę" z przekornym. On do upadłego będzie ich bronił. Większość społeczeństwa już o tym wie, że to grupka, która chce za wszelką cenę żyć z pieniędzy samorządu i będą zawsze i przy każdej okazji pchać się na te stanowiska. Co prawda społeczeństwo już w poprzednich wyborach pokazało gdzie jest ich miejsce w samorządzie (jako kibice i tylko kibice) ale zawsze można się dogadać z tym lub tamtym i wskoczyć gdzieś nie z powszechnego wyboru ale z nadania zaufanej osoby.
Poczekajmy do wyborów jak przekorny zostanie "zweryfikowany" przez wyborców to oklapnie jego aktywność na forum, wyciszy się chłopak na jakieś 2 do 3 latek a potem znowu będzie "organizował" spotkania z działaczami na forum :). I tak w kółko przez kolejne 4 latka, a nóż się uda załapać do samorządu, co nie czesiu ?!??!? :) :grin: :grin: :grin:

...cóż przekorny Ty naprawdę nie jesteś lubiany...Współczuję Ci, moja intuicja jak zwykle się sprawdziła, od pierwszego spotkania trąciło mi złą energią, niespełnioną ambicją. Zyczę Ci jednak szczęścia ale nie w polityce. Może jakaś podyplomówka i przewartościowanie życiowego celu? :smt023

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
...cóż przekorny Ty naprawdę nie jesteś lubiany...Współczuję Ci, moja intuicja jak zwykle się sprawdziła, od pierwszego spotkania trąciło mi złą energią, niespełnioną ambicją. Zyczę Ci jednak szczęścia ale nie w polityce. Może jakaś podyplomówka i przewartościowanie życiowego celu?

Ostrzegam dyskretnie przed osobistymi wycieczkami :roll:
Bo to nie jest tematem wątku...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.