Dzisiaj jest 23 cze 2025, 10:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 102  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A co sądzicie o takim rozwiązaniu sprawy złego parkowania?
http://moto.wp.pl/mid,1018702,mtype,1,m ... caid=1aade

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

To ściema jest. Ruska lipa.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jednak wydaje się być dobrym lekarstwem na ten problem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Na ul. Sybiraków stoi zaparkowane BMW, w taki sposób, że niemal pół auta pozostaje na wąskiej w tym miejscu ulicy, uniemożliwiając poruszanie się po niej.
Dziś gdy na ulicy zrobł się spory korek, a kierowcy zastanawiali się, czy wjechać na chodnik by ominąć przeszkodę, postanowiłem zadzwonić na policję i poinformować o tym fakcie.
Jakież było moje zdziwienie, gdy policjant powiedział mi, że znają problem, ale nie mogą nic zrobić, bo mają "związane ręce".
Czy problemem jest odholowanie auta uniemożliwiającego normalne korzystanie z jezdni na policyjny parking? Może gdyby właściciel zapłacił za holowanie i parking, wówczas nauczyłby się parkować tek jak należy.
Widocznie jednak dla naszej policji to zbyt skomplikowane zadanie. Po co więc jest policja?
Policja często narzeka, że społeczeństwo źle się o nich wyraża, nie traktuje ich normalnie i nie pomaga. Jak jednak można traktować służby, które olewają "szarego" człowieka, który zgłasza problem i informują go, że nie potrafią zaradzić temu problemowi.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Na ul. Sybiraków stoi zaparkowane BMW, w taki sposób, że niemal pół auta pozostaje na wąskiej w tym miejscu ulicy, uniemożliwiając poruszanie się po niej.
Dziś gdy na ulicy zrobł się spory korek, a kierowcy zastanawiali się, czy wjechać na chodnik by ominąć przeszkodę, postanowiłem zadzwonić na policję i poinformować o tym fakcie.
Jakież było moje zdziwienie, gdy policjant powiedział mi, że znają problem, ale nie mogą nic zrobić, bo mają "związane ręce".

To nie tylko to BMW stoi jak ostatnia sierota ! Nieraz zdarzyło się że paniusia japarkował na dwóch miejscach parkingowych...albo tak ze połowa dupska jej wystawało na ulicy... nie mówiąc juz o tych którzy zostawiają auta centralnie na drodze i idą "tylko zakupy zanieść do domku" :/ Wystrzelać takich albo dać uprawnienia do natychmiastowego odholowanka....
W Niemczech tylko cze sie na takich którzy źle zapakują....zaraz trzeba szukać fury na parkingu policyjnym...a u nas? SAMOWOLKA !

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Widziałem jak wczoraj taka brzydka baba bez zębów w wieku około 30 lat podeszła do tego BMW, wyjęła zza wycieraczki kartkę z informacją od służb miejskich, zgniotła ją i rzuciła na ziemię. Potem na uwagi kierowców, którzy stojąc w korku powodowanym przez jej auto, zwrócili jej uwagę, odpowiedziała żeby się odpie.... i poszła sobie spokojnie dalej.

A policja niech nie mówi, ze nie wie czyje jest to zdezelowane BMW, poskładane z siedmiu innych, bo dobrze wie, ze należy do jednego z dilerów mieszkających na Sybiraków.

[ Dodano: Nie Paź 24, 2010 5:48 pm ]
simon__75 pisze:
W Niemczech tylko cze sie na takich którzy źle zapakują....zaraz trzeba szukać fury na parkingu policyjnym...a u nas? SAMOWOLKA !

U nas nie ma policji. U nas jest FIP.
Fatalna Imitacja Policji.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tymczasem naród jakoś sobie radzi.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

dr Jack Kill pisze:
Widziałem jak wczoraj taka brzydka baba bez zębów w wieku około 30 lat podeszła do tego BMW, wyjęła zza wycieraczki kartkę z informacją od służb miejskich, zgniotła ją i rzuciła na ziemię. Potem na uwagi kierowców, którzy stojąc w korku powodowanym przez jej auto, zwrócili jej uwagę, odpowiedziała żeby się odpie.... i poszła sobie spokojnie dalej.

A policja niech nie mówi, ze nie wie czyje jest to zdezelowane BMW, poskładane z siedmiu innych, bo dobrze wie, ze należy do jednego z dilerów mieszkających na Sybiraków.

[ Dodano: Nie Paź 24, 2010 5:48 pm ]
simon__75 pisze:

U nas nie ma policji. U nas jest FIP.
Fatalna Imitacja Policji.

Tak jak piszesz :)
Dobrzy są jak trzeba rowerzystę zatrzymać...albo ukarać za przechodzenie na czerwonym lub popijanie w parku....
Jednak jak ich naprawde potrzeba to nigdy ich nie ma ....
Niech sie latem od około godz 24:00 postawią na godzinę koło bloków na Sybiraków...
Zobaczą ile talentów można tam ustrzelić :) strach sie bać normalnie :/
Ale cóz....

[ Dodano: Sob Gru 25, 2010 10:48 pm ]
Mam pytanko....
Czy pod akcją "Nie parkuj jak łoś" można zaliczyć bezmózgich pracowników Zgorzeleckiego MPGK ustawiających kontenery na śmieci ?

Sprawa wygląda tak ]:-> :)

Śpieszę sie jak chol..a...przychodzę pod garaż a tam dwumetrowa zaspa od pługu bezpośrednio na moich drzwiach bo ktoś musiał odśnieżyć podjazd pod kontener ze śnieciami - oczywiście bezpośredni podjazd pod górkę (wjazd między bloki zaraz za przejazdem na Lubańskiej) NIEODŚNIEŻONY z jednym wielkim lodowiskiem pod śniegiem...
Wracając do tematu....
Jakoś przeżyłem 2 godzinną walkę z białym gó..em w postaci zaspy na moich drzwiach....

Jednak na drugi dzień jak zobaczyłem ze jedno z dwóch skrzydeł drzwi do mojego garażu zastawił jakiś IDIOTA ustawiający kontenery na śmieci to miarka już sie przebrała !!
Zastanawiam się czym kierują sie Ci ludzie, którzy rozładowują te metalowe kontenery ?
Na pewno nie używają do tego mózgu - a czasem by sie przydało... :smt021
Jeśli uważają, ze to śmieszne-niech zostawią adres...zapłacę za transport tego zielonego gówna wprost pod ich drzwi od garażu lub domu - nie ma problemu !
W poniedziałek zadyma w MPGK-podparta zdjęciami.... :smt084 :smt084

Ostatnio zmieniony 25 gru 2010, 22:50 przez simon__75, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

simon napisz jak po zadymie;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

qba pisze:

Wlasnie... Pisz co i jak :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
qba pisze:

Wlasnie... Pisz co i jak :D

Najpierw kolo który odebrał tel udał strasznie zdzwionego....POtem jak wspomniałem cos na temat zdjęć nie byl juz taaak zdziwiony tematem rozmowy....
Jedyne do czego mozna bylo dojść w czasie tej rozmowy to (tu cytuję)
"Postaramy sie wiecej nie zastawiać"

Ciekawe czy to wystarczy....

Tytuł:
rekrut
rekrut

Łoś w "Plazie" (na zakupach, jak mniemam). :smt021

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Może jest inwalidą? :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Zulu pisze:

Aktywny tempomat moze wskazywać na inwalidztwo-moze nogi mu urwało....
Inwalidztwo i objawy choroby alzheimera...-bo jakos nie widze za przednia szyba legitymacji imwalidzkiej....( sorki ze sie czepiam :) )

Ostatnio zmieniony 21 sty 2011, 0:08 przez simon__75, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

simon__75 pisze:
Zulu pisze:

Aktywny tempomat moze wskazywać na inwalidztwo-moze nogi mu urwało....
Inwalidztwo i objawy choroby alzheimera...-bo jakos nie widze za przednia szyba legitymacji imwalidzkiej....( sorki ze sie czepiam :) )

Szkoda słów, przed nim stał jeszcze jeden debil (też Audi), który zajmował pas ruchu. Nie wiem skąd się biorą w ludziach takie potrzeby "przyświrowania". Może to związane z kompleksem małego fiuta??? :smt044

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.