Dzisiaj jest 10 lip 2025, 22:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Tomczan pisze:
Dlatego postawmy na Walotkę!!!
Uważam, że zrobi wiele dla Zgorzelca, ale nic dla siebie. Typowy społecznik

Zapytam raz jeszcze, wskaż mi proszę te kilka rzeczy które zrobił dla Zgorzelca?
Wrzucasz tu teksty rodem z ulotki wyborczej, a nie potrafisz przedstawić jakiś faktów potwierdzających twoje słowa? :roll:

Wychował wraz z żoną syna, który był Olimpijczykiem. O innych sukcesach Jego syna na niwie sportowej nie wspomnę. Wyedukował rzeszę młodzieży, która poszła w świat z zapewne dużym zasobem wiedzy. Jest organizatorem wyjazdów w Tatry, w których bierze udział nasza zgorzelecka (i chyba nie tylko) młodzież. Jest ogólnie postrzegany, jako osoba ciepła, miła, przyjaźnie nastawiona do ludzi.
I wszystko robił i robi dla mieszkańców Zgorzelca. Dla młodzieży. Pewnie ma jeszcze więcej sukcesów w swoim życiu, które robił dla Zgorzelczan, ale ja osobiście o nich nie wiem.
Nie jako Burmistrz, a zwykły "belfer".
Uważam, że jako Burmistrz pokaże prawdziwy pazur organizatorski i zwróci Zgorzelec w lepszą stronę jutra.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Tomczan pisze:

...i lepiej niech tak zostanie. Szkoda takiego człowieka na stanowisko burmistrza. Dobrze się sprawdza jako nauczyciel. Te cechy są potrzebne w szkole do wychowywania młodzieży, niekoniecznie sie sprawdzą w piastowaniu stanowiska burmistrza.

Tomczan pisze:
I wszystko robił i robi dla mieszkańców Zgorzelca.

ale to infantylne :-?

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam

Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 15:58 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Tomczan pisze:

...i lepiej niech tak zostanie. Szkoda takiego człowieka na stanowisko burmistrza. Dobrze się sprawdza jako nauczyciel. Te cechy są potrzebne w szkole do wychowywania młodzieży, niekoniecznie sie sprawdzą w piastowaniu stanowiska burmistrza.

Tu się zgadzam z Tobą. Oby więcej nie stracił niż mógłby zyskać.

Tomczan pisze:
Wyedukował rzeszę młodzieży, która poszła w świat z zapewne dużym zasobem wiedzy

Nie znam Go jako nauczyciela, więc nie wiem czy jest dobrym nauczycielem, ale ile z tej młodzieży którą wykształcił została w Zgorzelcu? To chyba nie jest najlepszy przykład.
Tomczan pisze:
Jest organizatorem wyjazdów w Tatry, w których bierze udział nasza zgorzelecka (i chyba nie tylko) młodzież

A po co mi burmistrz który będzie mi organizował wycieczki w Tatry?
Tomczan pisze:
Jest ogólnie postrzegany, jako osoba ciepła, miła, przyjaźnie nastawiona do ludzi

Obawiam się, że to chyba niewystarczający argument aby dzięki tej życzliwości pociągnąć za sobą rzesze podczas wyborów?
Ale dziękuję, że starałeś się chociaż przedstawić jakieś argumenty, słabe, ale jednak coś ;)

A tymczasem jest ankieta na głównej, ale dziwne nie są wyniki poszczególnych kandydatów, a wynik całościowy całe 101%

Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 16:43 przez Marcopollo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tą ankiete Marcopollo to sobie można wsadzić i te wyniki! niczego one nie oddają a poza tym NIE DZIAŁA ONA POPRAWNIE więc się tak nie podniecaj

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

wróżka pisze:
tą ankiete Marcopollo to sobie można wsadzić i te wyniki! niczego one nie oddają a poza tym NIE DZIAŁA ONA POPRAWNIE więc się tak nie podniecaj

Czy ty jesteś po szkole specjalnej? nie ze względu na wyniki poszczególne ja tu umieściłem, tylko ze względu na błąd jaki jest po dodaniu wszystkich wyników. Wyjaśnię ci jak "blondynce", dodasz wszystkie wyniki i musi wyjść 100%, a tu jest 101% :smt058

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Czy ty jesteś po szkole specjalnej?

po szkole specjalnej to możesz być tylko ty ! i licz się koleś ze słowami !

Marcopollo pisze:
nie ze względu na wyniki poszczególne ja tu umieściłem, tylko ze względu na błąd jaki jest po dodaniu wszystkich wyników. Wyjaśnię ci jak "blondynce", dodasz wszystkie wyniki i musi wyjść 100%, a tu jest 101%

dlatego mówię że można tą całą ankietą podetrzeć sobie tyłek ośle

Marcopollo pisze:
:smt058

zachowaj to dla siebie !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Zapytam raz jeszcze, wskaż mi proszę te kilka rzeczy które zrobił dla Zgorzelca?

Ponieważ i tak już masz swojego kandydata na burmistrza miasta i, jak sądzę, nikt i nic nie jest w stanie przekonać Cię do innego, za odpowiedź niech wystarczy Ci fakt, że Kazimierz Walotka od 12 lat nieprzerwanie pracuje dla mieszkańców zasiadając w Radzie Miasta Zgorzelec.

Ile wartościowych rzeczy dokonało się za jego sprawą dla mieszkańców Zgorzelca wie on sam i jego elektorat. Ale jak widzisz, mieszkańcy okręgu z którego został wybierany do RM na tyle dobrze ocenili jego pracę na ich rzecz, że ponownie go wybierali...

Ja oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że Ciebie taka odpowiedź nie usatysfakcjonuje - ale nie zamierzam przekonywać do oddania na niego głosu,... człowieka już przekonanego do innego kandydata. :roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

wróżka pisze:
i licz się koleś ze słowami !

Twoje zachowanie jest rodem od pana prezesa zaciągnięte, czy ty czasem ugrupowania nie pomyliłaś? I na tym zakończę dyskusję z Tobą.
przekorny pisze:
Ponieważ i tak już masz swojego kandydata na burmistrza miasta i, jak sądzę, nikt i nic nie jest w stanie przekonać Cię do innego

Tu się nie pomyliłeś, jak Ciebie również nikt nie przekona, że Walotka nie nada się na burmistrza.
przekorny pisze:
Kazimierz Walotka od 12 lat nieprzerwanie pracuje dla mieszkańców zasiadając w Radzie Miasta Zgorzelec.

No właśnie tylko zasiaduje, ale poważnie mówiąc jest mało aktywnym radnym. Skoro chwalą go uczniowie i nie tylko za to, że jest dobrym pedagogiem to niech tak zostanie, a Ty i tobie podobni na siłę pchają go do fotela burmistrza.
przekorny pisze:
Ja oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że Ciebie taka odpowiedź nie usatysfakcjonuje

Widzisz, jednak mamy coś wspólnego ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Jak na razie widzimy drodzy czytelnicy same wyzwiska. Jak tak ma wyglądać debata naszych samorządowców, a raczej ubiegających sie o ten zaszczyt, to ja dziękuję.

Wybiorę... poczciwych ludzi, bez watahy ujadających pidbulli.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
"Jestem za a nawet przeciw"
Tak działają wszystkie portale które robią sądy w Zgorzelcu i prezentują sylwetki radnych i burmistrzów. Robią niezłe siano i nie ma co się dziwić.Są ze wszystkimi.Ale po wygraniu jednego z kandydatów przylecą,i opowiadać będą jak bardzo go wspierali.
Nikt nie ma jaj aby się jednoznacznie określić.
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ponawiam swoją prośbę o ujawnienie potencjalnych zastępców burmistrza. Blisko swoich kandydatów są: przekorny, marko, wróżka, marcopollo to spytajcie ich i dajcie znać forumowiczom.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mam pytanie - czy to prawda?
www.zgorzelec.naszemiasto.pl
Kandydat na burmistrza Zgorzelca prawie jak
Aleksander Kwaśniewski

"Kiedy sięgasz gwiazd, być może nie dotkniesz żadnej z nich,
ale i nie skończysz z garściami pełnymi blota" Leo Burnett

Wielkie wizje, które snują prawi ludzie, są ważniejsze niż sukcesy

Tytuł:
rekrut
rekrut

mafiozo napisał/a:
Cytuj:

Aleksander Kwaśniewski

Czytałem, polecam:

http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

Bardzo ciekawe, a co na to kandydat?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mafiozo pisze:
Aleksander Kwaśniewski

to ci BOCZEK
]:->

Tytuł:
obserwator
obserwator

mafiozo napisał/a:
Cytuj:

Czytałem, polecam:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

Rządzi w Zgorzelcu, inwestuje we Wrocławiu
Janusz Pawul
Dzisiaj 14:08:18 , Aktualizacja dzisiaj 14:21:28

Rafał Gronicz ma trzy mieszkania w stolicy Dolnego Śląska i wynajmuje je studentom. W oświadczeniu majątkowym za ub.r. wykazał, że zarobił na tym jedynie 1 985 zł i 86 groszy.

- Nie planuję wyjazdu do Wrocławia - zapewnia Rafał Gronicz. (ˆ ARCH. GW)
Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij »
Trwa kampania wyborcza, więc rychło znaleźli się matematycy - wolontariusze, którzy policzyli, że coś za tanio burmistrz te swoje lokale udostępnia. Jedno mieszkanie ma 63,5 m kw. i jest warte 200 tys. zł; drugie ma 58 m kw. i jest warte 355 tys. zł, a trzecie - najmniejsze - ma 38 m kw. i wycenione zostało na 190 tys. Ma burmistrz jeszcze dom w Zgorzelcu wart 170 tys. zł, ale tu nie o dom chodzi, tylko o ten wynajem. - Roczny dochód z trzech mieszkań wykazany przez Rafała Gronicza w oświadczeniu majątkowym to niespełna 2 tysiące zł, czyli średnio ok. 660 zł z jednego lokalu. Miesięcznie dajeto kwotę 55, 5 zł. Czy za tyle burmistrz faktycznie wynajmuje swoje mieszkania studentom?

- Mam córkę we Wrocławiu i chętnie zapłacę panu Groniczowi nawet pięć razy więcej za wynajęcie mieszkania - śmieje się Gabriela Nowakowska ze Zgorzelca. Nie chce uwierzyć, że burmistrz tak tanio odnajmuje kwatery. Jej córka za łóżko w dwupokojowym mieszkaniu na Krzykach płaci 600 zł!
Kontrkandydaci Gronicza w wyborach na burmistrza wietrzą w tym nieczyste interesy burmistrza. On sam jednak zapewnia, że wszystko jest jak najbardziej legalnie, a i w oświadczeniu majątkowym błędu nie ma.

- Jako burmistrz nie mogę prowadzić działalności gospodarczej, ale mogę inwestować. Podjęliśmy więc z żoną decyzję, że kupimy mieszkania we Wrocławiu, a ponieważ jest tam sporo studentów, będziemy je wynajmować. Szczerze powiem, że to bardziej żona się tym zajmuje, niż ja - wyjaśnia gospodarz Zgorzelca i zapewnia: - To działalność zgłoszona do urzędu skarbowego. Mieszkania wynajmowane są za rynkowe pieniądze. Nie powiem za ile, bo nie muszę tego mówić i nie wiem, czy sami studenci by sobie tego życzyli - nadmienia Gronicz. - Wszystkie mieszkania kupione zostały na kredyt, a proszę pamiętać, że dochód to różnica między przychodami, a kosztami. W tym wypadku po stronie kosztów mam wysokie odsetki od kredytu i wydatki na remonty tych mieszkań. Te pieniądze z zeznania to tzw. górka między przychodami a kosztami, które uzyskaliśmy oboje żoną z wynajmu tych mieszkań - tłumaczy Gronicz.

Jego polityczny rywal Sławomir Zawada, który kandyduje na burmistrza Zgorzelca z ramienia PiS, pyta jednak: - Skoro Rafał Gronicz, chce rządzić Zgorzelcem, dlaczego inwestuje we Wrocławiu! Czyżby planował przeprowadzkę?
- Zdaję sobie z tego sprawę, że wywołuje to plotki i emocje. Ale nie planuję wyjazdu ze Zgorzelca, nie mam załatwionej pracy poza Zgorzelcem i nie mam znajomych we Wrocławiu, którzy trzymają tam dla mnie ciepłą posadkę - zapewnia Gronicz.
Tagi: Rafał Gronicz, wybory 2010, Zgorzelec

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.