Dzisiaj jest 10 lip 2025, 14:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Barbara Sruuuuu na burmistrza !!

obawiam się, że mogłaby wygrać. Jest znana, ma ukształtowane poglądy i generalnie lubiana jest :D

Tytuł:
pismak
pismak

wróżka pisze:
Witka jest przykładem jak miastami rządzą partie ! a p.Walotka kandyduje w Zgorzelcu :)

[ Dodano: Pią Lis 05, 2010 5:16 pm ]
poza tym ta "nasza" Witka sprawiła nam i nie tylko wielką tragedie ! a jak dobrze można zauważyć druga część filmiku jest koło amfiteatru Zgorzeleckiego i MDK :)

Wróżka a co ma wspólnego Witka ze Zgorzelcem oprócz ostatniej powodzi ???
Czy władze Zgorzelca budowały tę zaporę??? A może władze Zgorzelca miały jakiś wpływ na projekt tej tamy ????
Widać brak pomysłu na kampanię wyborczą. Pojechali chłopcy po populistycznym wątku powodzi :grin: :grin: :grin:
Ale z drugiej strony czego można się spodziewać po ludziach z tego komitetu wyborczego.Nie umieją zorganizować kampanii pozytywnej więc pozostaje zrobić kampanię negatywną na bazie błędu projektanta sprzed kilkudziesięciu lat, obarczając nim władze Zgorzelca (tylko która to kadencja za to odpowiada??? nie wiadomo - ciekawostką jest to że np. były członek zarządu powiatu nic w czasie swojej działalności w zarządzie nie zrobił w/s tej tamy aby zapobiec katastrofie). A lud ciemny to i nie zorientuje się, że samorząd w Zgorzelcu nie ma nic do powiedzenia i nie miał w tej kwestii. Ważne, że ładny spot na youtube wyemitowano. :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mafiozo pisze:
zgolek8 pisze:
Co do filmu z udziałem p.Walotka. Od kandydata na stanowisko burmistrza trzeba wymagać więcej niż od przyszłych radnych.

Oj za trudny był ten film, przecież to chodzi nie o Witkę tylko o wyobraźnię!!!!!!!!!
Aluzji Ty nie poniał

aluzju jest dobra gdy celna a nie-trafiona gdy niby gdzieś dzwoni a nie wiadomo w którym kościele. zapora na Witce poległa nie z powodu czyjejś niedorozwiniętej wyobraźni, tylko sił natury przy któych dyskutowanie o wyobraźni jest pustym mieleniem z efektownym zdjęciem w tle. zapora była zaprojektowana z wyobraźnią w oparciu o wszystkie notowane przepływy do jakich można było sięgnąć z ostatniego stulecia. tymczasem przyszła woda większa niż pamiętali najstarsi górale. posługując się wyobraźnią i stwierdzając, że zawsze może przyjść większa woda gabaryty zapory rozrastałyby się bez końca.
dla mnie ktoś kto próbuje przedstawiać się jako kandydat potrafiący przewidzieć to co nieprzewidywalne, jest albo mejsaszem albo wariatem. ja inaczej na to spojrzeć nie potrafię.
zresztą nie ważne jak o nas mówią, ważne, że mówią. pokazanie się z parkiem czy domem kultury w tle nikogo nie ruszy, natomiast o filmie w któym kandydat stoi obok zniszczonej zapory psy będą szczekały chętnie, a karawana będzie jechać dalej... blablabla

Tytuł:
obserwator
obserwator

W związku z faktem, że temat
Cytuj:
Kto burmistrzem, wybory 2010
jest tematem kłótni i przekomarzań sztabów wyborczych, lub najbliższych współpracowników, a ja chciałbym dowiedzieć się, nie tylko czy dany kandydat na burmistrza coś zrobi, ale jak to zrobi, lub zadać inne mniej lub bardziej "wygodne" pytania. Proszę o utworzenie działu Wybory 2010, a w nim tematy np.: Jan Kowalski – kandydat na burmistrza, pytania i odpowiedzi. Chciałbym aby, kandydaci, bądź ich sztaby wyborcze, podjęły dialog w formie „formumowej”, - i chwała tym którzy to zrobią – nie pod nickami incognito, lecz w formie ( - pytanie użytkownika do kandydata - odpowiedź kandytata ). Prosiłbym też moderatora, o utrzymanie porządku w takim temacie, czyli bez formy ( - pytanie użytkownika do kandydata – odpowiedź innego użytkownika ).
Taki dział, to dość powszechna sprawa w forach tematycznych, gdzie swoje tematy mają konkurencyjne firmy. Jako że wybory to w zasadzie maszyna rynkowa, z funkcją społeczną mająca mało wspólnego, co widać po tych olbrzymich nakładach finansowych (wielkie bilbordy, ulotki, reklamy, itp. ) , przewidzianych na miesiąc kampani wyborczej, idących w setki tysięcy zł. Proszę o utworzenie właśnei takiego działu. Jako wyborca z góry dziekuję, adminowi za przychylne rozpatrzenie mojej prośby, kandydatom za podjęcie dialogu, moderatorom za utrzymanie porządku.
Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

O to głos rozsądku, jestem za!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
psy będą szczekały chętnie

Jeśli to tak określiłeś to uważam, że nie ma co się przejmować i wcale mnie to nie rusza. Najważniejszy jest CZŁOWIEK i JEGO ZDANIE

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

wydawało mi się, ze powiedzenie psy szczekają karawana jedzie dalej nie jest ani nowe ani jakoś szczególnie kontrowersyjne - ale widocznie myliłem się, stąd może i "aluzju" trudno pojąć?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

wróżka pisze:

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że te wnuki i dzieci, (przy okazji - ciekawa kolejność - czyżby autor scenariusza tegoż spotu skreślił już następne pokolenie i brał pod uwagę jedynie pokolenie naszych wnuków, bo dzieciom i tak nie będzie lepiej?), jakś nie bardzo garna się, żeby korzystać z dobrodziejstw rządów kandydata na burmistrza.
Na Forum pojawiła się już informacja, że chluba Zgorzelca, syn p. K.Walotki, mieszka obecnie w Łodzi, a dorzucę jeszcze, że, skądinąd świetna dziewczyna, córka p. K.Walotki też już nie mieszka w Zgorzelcu, a nawet w Polsce.
Wiem, że są to wątki bardzo osobiste, ale od kandydata należy wymagać dobrego przygotowania kampanii wyborczej. Chyba że po zakończonej kampanii okaże się tak jak u jednego z kandydatów na Najwyższy Urząd w Kraju - nie wiedział co mówi, bo ktoś inny za niego decydował.

Przy okazji - co oznacza nazwa "POROZUMIENIE PRAWICY"? Z tego, co widać na mieście, to prawica raczej się rozczłonkowała na wiele komitecików, wspierających różnych kandydatów: p. K.Walotkę, p.Leszczyńskiego, czy też p. Zawadę, a co niektórzy "prawicowi ludzie" znaleźli się na listach p. Fiedorowicza. A zatem, cóż to za twór, to "Porozumienie Prawicy"?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dochodzę do wniosku, że najlepszą reklamą byłoby
"a świstak siedzi i zawija w sreberka"Po czekoladę wywiałoby wszystkich do lasu

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Czyżby trudy kampanii wyborczej wyczerpały głównych uczestników "dysput" forumowych?

Być może forumowicze kandydujący czy to na stanowiska w ramach urzędów miast i gmin, czy też i powiatów, czy to wspierający swoich kandydatów na stanowiska burmistrzów i wójtów, postanowili całość swych sił poświęcić ww działaniom? Może jednak w natłoku wielu spraw kampanijnych znajdą chwilę, żeby rzetelnie przedstawić wszelkie za i przeciw, a nie ograniczać się do "czarnego pijaru"!

WYBIERZMY WŁAŚCIWYCH LUDZI, A NIE KRZYKACZY

POZYTYWNA KAMPANIA WYBORCZA JEST GWARANCJĄ RZETELNOŚCI

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czepialski pisze:
WYBIERZMY WŁAŚCIWYCH LUDZI, A NIE KRZYKACZY

POZYTYWNA KAMPANIA WYBORCZA JEST GWARANCJĄ RZETELNOŚCI

ZDECYDOWANIE JESTEM NA TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
pismak
pismak

Bardzo podobają mi się bilbordy Gronicz. Mówi co chce zrobić, a nie tylko świeci głową na całą powierzchnię z hasłem.

Najgorzej pod tym względem wypada Walotka.

Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuje.
Wiem na kogo nie zagłosuje. Nie zagłosuję na Zawadę. Ale tylko i wyłącznie ze względu na PiS, a właściwie prezesa. Gdyby nie prezes nie wykluczałbym głosu na kandydata tej partii.

Tytuł:
pismak
pismak

Sorry ale Zawada to taki Gronicz z PiS, zero doświadczenia w samorządzie, poza tym z Zawidowa a konkretnie ze Skrzydlic. Stażysty kolejnego nam tu nie potrzeba, a szczególnie spadochroniarza.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Widzę Xionc, że uwielbiasz turystyke krajoznawczą. Sprawdź dobrze, może i twoi antenaci pochodzą ze wsi, a ty teraz szczycisz się swoją wielkomiejskością!

A poza tym, co ma piernik do wiatraka, że jest chłop z PiS-u. To przynajmniej dobrze o nich świadczy. Tak jak miejscowa Platforma nie chowają się za przykrywką bezpartyjności! Śmieszy mnie to, gdy kandydat, tak czule traktowany zresztą na tym portalu, rozgłasza wszem i wobec, że nieważne są poglądy, bo łączy nas, itd, itp... A gdy tylko w promieniu kilkudziesięciu kilometrów od Zgorzelca, albo i w samym Zgorzelcu, pojawia się jakaś gwiazdeczka SLD, to natychmiast biegnie, żeby ogrzać się w jej blasku.

KANDYDACI, NIE KRYTYKUJCIE, SPRÓBUJCIE COŚ ZAPROPONOWAĆ CO PRZEKONA LUDZI!!!

przekorny pisze:
"Najfajniejsza" jet ta obietnica:

Cytuj:
28 Sierpnia 2006 Rafał Gronicz ówczesny kandydat na stanowisko burmistrza napisał:

"Uroczyście oświadczam, że będąc Burmistrzem nadal będę prowadził dialog z mieszkańcami. Będę się również starał, na bieżąco, odpowiadać na wszelkie pytania i wątpliwości osób występujących na forum (i nie tylko). Dokładnie tak, jak robię to teraz.
I nie są to czcze słowa, ponieważ zdaję sobie sprawę, że zostanę przez Aleksandra skwapliwie rozliczony przy następnych wyborach. Smile

Uważam, iż jest to obowiązek Burmistrza. Bez względu na to, kto nim jest. Ludzie powinni mieć możliwość kontaktu i otrzymywania odpowiedzi na swoje pytania. I żadnej łaski tu nie ma!"

A tak przypadkiem, to czyż czasem nie ty jesteś autorem tychże słów. Wszak w tamtym czasie byłeś "internetowym mieczem" kampanii R.Gronicza.
A dziś ciągle tylko słychać z twych ust narzekania - zaproponuj coś konstruktywnego. Może tym razem, tym bardziej że sam kandydujesz do Rady Miasta, okaże się, że twoje pomysły przysłużą się dobru wspólnemu. Do boju, Przekorny. Wierzę w Ciebie!

[scroll]Przekorny napisał: Rafale Gronicz, zaufaliśmy Ci, oddaliśmy na Ciebie głosy. A zapomniał dodać: pomogłem Ci w tym, a Ty mi to zapomniałeś!!! :oops: [/scroll]

Ostatnio zmieniony 08 lis 2010, 23:21 przez Czepialski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czepialski napisał/a:
Cytuj:
Śmieszy mnie to, gdy kandydat, tak czule traktowany zresztą na tym portalu, rozgłasza wszem i wobec, że nieważne są poglądy, bo łączy nas, itd, itp... A gdy tylko w promieniu kilkudziesięciu kilometrów od Zgorzelca, albo i w samym Zgorzelcu, pojawia się jakaś gwiazdeczka SLD, to natychmiast biegnie, żeby ogrzać się w jej blasku.

Oto przykład śmieszności:

http://zgorzelec.info/index.php?k_d=27& ... g&t=news2b

Pozostawiam bez komentarza.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.