Cytuj:
Aniszkiewicz ma spore doświadczenie w samorządzie. Radnym Zgorzelca jest już piątą kadencję. Dwie kadencje pomagał w pracy jako wiceburmistrz wielkiemu przegranemu jesiennych wyborów samorządowych w Zgorzelcu Mirosławowi Fiedorowiczowi. Aniszkiewicz zasłynął siedem lat temu, gdy jako wiceburmistrz Zgorzelca jechał pijany samochodem. Miał 1,8 promila alkoholu we krwi. Stracił prawo jazdy i został ukarany przez kolegium. Aniszkiewicz od razu się przyznał. Poniósł konsekwencje prawne, ale pracy jako wiceburmistrz nie stracił. – Nie kręciłem, nie kombinowałem, tylko przyznałem się. Tej uczciwości w polityce mi teraz brakuje – mówi.
no proszę : uczciwy człek
uczciwosć
i do tego mający jasno okreslone poglądy polityczne:
Kandydat z dwudziestoletnim stażem samorządowym. ..
Był członkiem Unii Wolności, Partii Demokratycznej i niedoszłym członkiem Platformy Obywatelskiej, do której złożył akces. Niestety spotkał się (niewiadomo dlaczego) z wyjątkowo chłodnym przyjęciem i do Platformy ostatecznie nie został przyjęty.
Szczyt kariery osiągnął przy boku burmistrza Fiedorowicza.... W swych wystąpieniach potwierdzał, że zna się na wszystkim i na każdy temat ma coś do powiedzenia. W roku 2007
startował w wyborach parlamentarnych z listy Koalicyjnego Komitetu Lewica i Demokraci,gdzie w skali miasta zdobył 670 głosów.
Jasną gwiazdą jego komitetu, z całą pewnością będzie Grzegorz Stemler, reprezentujący na co dzień
Narodowe Odrodzenie Polski -partię skrajnie prawicową.
kariera