Dzisiaj jest 09 lip 2025, 23:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:46 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mnie zastanawia, kto chce reelekcji na stanowisko burmistrza osoby, która nie spełniła nawet skromnej części ze swojego programu wyborczego sprzed 4 lat? Danych nam wszystkim obietnic!!

Kto chce na stanowisku burmistrza utrzymać osobę, która lekceważy mieszkańców na tyle, że rzucone słowo w okresie przedwyborczym na forum traktuje wyłącznie jako sposób do osiągnięcia celu, czyli stanowiska burmistrza, iluzorycznej władzy i realnych, wysokich dochodów... po czym (kolokwialnie mówiąc) olewa nas wszystkich???

Kim są ludzie, którym nie przeszkadza, że "ich" burmistrz" przyjmując mieszkankę naszego miasta (która popadła w poważne kłopoty mieszkaniowe), bez mrugnięcia okiem odsyła ją do Domu Samotnej Matki z Dzieckiem a na pytanie co z jej mężem, odpowiada, że może sobie iść do Schroniska dla Bezdomnych Mężczyzn im. Św. Alberta???
(posiadam nagranie z rozprawy sądowej na której kobieta ta opowiada o tej historii)

Kto chce dalszego utrzymywania na stanowisku burmistrza człowieka, którego słowo nie warte jest nic???

Odpowiedź jest jedna - ludziom, którym zależy ze względów materialnych na tym, żeby to ten właśnie człowiek wciąż dzierżył stery miasta, które "płynie" donikąd...

Pojawiły się tutaj w ostatnim czasie nicki, które w wyraźny sposób bronią swoich interesów - a ich tarczą jest reelekcja Gronicza (sławek, Czepialski). Są nicki, które dzięki pyskówkom na tymże forum już uzyskały awans w firmach, w których władzę wciąż dzierży PO.
Są też tacy, którzy z wdzięczności za ofiarowane im intratne stanowisko, na naprędce stworzonych na potrzebę chwili stronach internetowych, anonimowo płodzą materiały dyskredytujące ewentualnych konkurentów... Bojąc się podpisać pod własnymi słowami!!!

Podsumowując - w większości to anonimowi tchórze i asekuranci bronią Gronicza!!!

Chciałbym wierzyć, że jest to garstka ludzi i że niedzielne podsumowanie działań ich "szefa" zweryfikuje również i ich dokonania,.. i pozwoli zrzucić maski pod którymi się ukrywają...

Na palcach jednej ręki można tutaj policzyć piewców dokonań Gronicza, które nie boją się pisać peanów na jego cześć, zdając sobie sprawę z tego, że powszechnie wiadomo, kim są. Szacunek za otwartość...
Reszta to tchórze ukryte pod maską internetowej anonimowości, których zadaniem są prowokacje i personalne wycieczki.
Tym należy się pogarda - moim zdaniem.
I tyle...

ps. adminie/moderatorze - za co dostał bana CICHY???

Ostatnio zmieniony 17 lis 2010, 23:08 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Mnie zastanawia, kto chce reelekcji na stanowisko burmistrza osoby, która nie spełniła nawet skromnej części ze swojego programu wyborczego sprzed 4 lat? Danych nam wszystkim obietnic!!

Pojawiły się tutaj w ostatnim czasie nicki, które w wyraźny sposób bronią swoich interesów - a ich tarczą jest reelekcja Gronicza (sławek, Czepialski). Są nicki, które dzięki pyskówkom na tymże forum już uzyskały awans w firmach, w których władzę wciąż dzierży PO.
Są też tacy, którzy z wdzięczności za ofiarowane im intratne stanowisko, na naprędce stworzonych na potrzebę chwili stronach internetowych, anonimowo płodzą materiały dyskredytujące ewentualnych konkurentów... Bojąc się podpisać pod własnymi słowami!!!

Podsumowując - w większości to anonimowi tchórze i asekuranci bronią Gronicza!!!

Na palcach jednej ręki można tutaj policzyć piewców dokonań Gronicza, które nie boją się pisać peanów na jego cześć, zdając sobie sprawę z tego, że powszechnie wiadomo, kim są. Szacunek za otwartość...
I tyle...

Oj Przekorny, Przekorny - sam ukrywasz się pod nickiem, a innych obrażasz.
Skoro zarzucasz coś komuś, to nie popełniaj tego samego grzechu.

A zatem chłopie - miej cywilną odwagę i ujawnij się. Niech czytelnicy forum poznają, z kim mają do czynienia!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czepialski pisze:
Oj Przekorny, Przekorny - sam ukrywasz się pod nickiem, a innych obrażasz.
Skoro zarzucasz coś komuś, to nie popełniaj tego samego grzechu.

Zapytaj Gronicza lub kogokolwiek kogo krytykowałem lub broniłem w całym swoim okresie bytności tutaj - a powiedzą Ci kim jestem. Dla mnie to jest właśnie odwaga -krytykować ludzi odsłaniając przyłbicę. Zapytaj o mnie tchórzliwych anonimów, Twoich kolegów po linii partyjnej (sławek, makaron), oni wielokrotnie w sposób wyraźny wskazywali kim jestem - z podaniem nazwiska i instytucji w której pracuję włącznie...

Wskaż, kogo mam zapytać kim jesteś Ty, jeśli masz odwagę??? ;-) :smt058

Ostatnio zmieniony 17 lis 2010, 23:21 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wszyscy piszą o lęku przed ujawnieniem się: Ja K. Bajda oświadczam, że się nie boję. Nie zdradzę na kogo zagłosuję, ale wobec obecnego Burmistrza mam wiele zastrzeżeń.
Jemu już raz zaufałem, Jemu dałem swój głos i dzisiaj żałuję. Nie tak miało być. Kto będzie następny? Tego nie wie nikt, ale ja mam swojego faworyta i tylko z przekory nie zdradzę Jego personaliów.

Wszyscy żądni są "krwi", a ja spokojnie czekam. Mam nadzieję, że mój kandydat wygra, a jak nie, to poczekam do następnych wyborów. Myślę, że kiedyś mądrość musi wygrać.

Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 0:35 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Niebawem cisza wyborcza. Czas na podsumowanie. O to moje refleksje z tej kampanii. Na pewno bardzo sennie i nudno. Wyłącznie uśmiechnięte twarze kandydatów, żadnej merytorycznej dyskusji! Licytacja nierealnych pomysłów, próba "zamydlenia oczu" wyborcom.
Chwalenie się rzeczami, które nigdy nie były bezpośrednią zasługą poszczególnych kandydatów. Brak wizji naszego miasta w najbliższej perspektywie czasowej. Rzeczywiście My wyborcy mamy trudny orzech do zgryzienia, na kogo głosować!!!! Zapewne każdy zostanie przy swoim wybrańcu. Najbardziej oryginalnie zaprezentował się moim zdaniem Dobrzyn ze swoja ulotką. Ciekawy był pomysł Walotki z autobusem i ciekawe były hepeningi Fiedorowicza. Z wszystkich dostępnych programów kandydatów wynika, iż 7 z nich jest przeciwko aktualnie urzędującemu Groniczowi. To jest bardzo symptomatyczne. No, ale czemu się dziwić skoro w trakcie kadencji była próba odwołania Go ze stanowiska!!! Poza tym powszechnie uznany został za kłamcę, nie dotrzymującego obietnic wyborczych. Podobnie Kozłowski!! To tyle refleksji życzę udanych wyborów.

Tytuł:
rekrut
rekrut

szanowny Turku - akurat Kaziu podczas swojego zasiadania w radzie miasta ani razu nie zabrał merytorycznego głosu, nie miał swojego zdania, nie miał propozycji. Był obecny tylko ciałem.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dopadł mnie nastój filozoficzny :). Przed tą kampanią chciało by się rzec - "Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni". Jednak po tym co miałem okazję poczytać przez ten ostatni miesiąc właściwsze będzie - "Sądźcie i bądźcie gotowi na to, że i was sądzić będą". Warto o tym pamiętać ferując teraz swoje wyroki i opinie.
Pozdrawiam :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Mnie zastanawia, kto chce reelekcji na stanowisko burmistrza

Ja będę chciał podejrzewam, że w drugiej turze tak właśnie zrobię.
przekorny pisze:
Kto chce dalszego utrzymywania na stanowisku burmistrza człowieka, którego słowo nie warte jest nic

A po co mi ktoś inny jeśli obiecuje, że zrobi wiele a jako radny nie zrobił praktycznie( oprócz podnoszenia ręki na sesji)nic.
I mam nadzieję, że ludzie poznają również twoje nazwisko i nie oddadzą głosu na Ciebie
jendrzej pisze:
powszechnie uznany został za kłamcę, nie dotrzymującego obietnic wyborczych

Ponoć w polityce jest to normalne, tak dużo naobiecywać aby wyborca uwierzył. Każdy jeden tak robi. Zerknij w program wyborczy innych kandydatów co obiecują, a czy jako radni coś robili w jakiej kolwiek kwestii?

Tytuł:
rekrut
rekrut

turek pisze:
czy jednak napisaliście - czyli i ja pisałem ten program?

Nie, nie pisałeś. Jesteś na liście bo Twoje nazwisko ma przyciągnąć Twoich znajomych aby „jedynka” z listy weszła do rady. W tym przypadku Twoi znajomi oddając głos na Ciebie pomagają panu Ireneuszowi Owsikowi zdobyć mandat radnego.
turek pisze:
Widzisz, bo jeżeli chodzi o mnie (jak już wcześniej pisałem), to potrafię sobie znaleźć rozrywkę w tym mieście, ale jak patrzę na młodych ludzi wystających po bramach bloków godzinami, to faktycznie stwierdzam, że nie ma dla nich żadnych propozycji..

Rozumiem, że jak Ty byłeś w wieku ludzi, których obserwujesz nie stałeś po bramach ponieważ Zgorzelec kipiał kulturą. Brakowało czasu żeby obskoczyć wszystkie wystawy, koncerty i seanse filmowe, zarywało się noce żeby być na swoich ulubionych kołach zainteresowań… ;)
turek pisze:
a może to dlatego, że przez te wszystkie kadencje rządziły partie a nie ludzie? ;) i w pojedynkę trudno byłoby coś zwojować??? :roll:

Wolanin przez ostatnie cztery lata był w opozycji. Nie przeszkodziło mu to składać wniosków w różnych sprawach min. w sprawie budowy skateparku. Skatepark powstanie w przyszłym roku. Można? Oczywiście, że można. Tylko trzeba chcieć.
turek pisze:
sławek napisał/a:
Niech mi ktoś przytoczy wniosek, zapytanie pana radnego dotyczące zmiany finansowania kół zainteresowań. Może złożył jakiś wniosek do budżetu w tej kwestii?
Zdziwiłbyś się, gdyby jednak się okazało, że skałdał tego typu wnioski, co? :grin:

Przyznałbym, że nie miałem racji w ocenie pana Walotki. Zadziw mnie przytaczając przykłady aktywności radnego Walotki w sprawie kół zainteresowń. Przedstaw wnioski, zapytania, które złożył w minionej kadencji.
Cytuj:
póki co, to aktywnie jako jedyny nie Dajesz mi spokoju ;) ale jakoś to zdzierżę :grin:

Bo jako jedyny chcesz reprezentować tutaj swój komitet merytorycznie. Pozostali są zajęci. Przekorny tropi forumowiczów a wróżka agituje na rzecz tatusia ;) Ostatnio się nie odzywa. Ale to pewnie dlatego, że w autobusie nie ma wi-fi ;)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Cytuj:
ps. adminie/moderatorze - za co dostał bana CICHY???

Masz informację w uzasadnieniu bana... 8)

jendrzej pisze:
Niebawem cisza wyborcza.

A'propos ciszy - nie będzie zamykania forum czy wątków - więc niech każdy się sam pilnuje co napisał...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:48 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
apytaj Gronicza lub kogokolwiek kogo krytykowałem lub broniłem w całym swoim okresie bytności tutaj - a powiedzą Ci kim jestem.

Ale te osoby to nie cały elektorat, który pójdzie do urn. Mnie nie raz pytają kto się kryje pod Twoim nickiem. Mam mówić? :P
grengo pisze:
Wszyscy piszą o lęku przed ujawnieniem się: Ja K. Bajda oświadczam, że się nie boję.

Potwierdzam. K. Bajda nie bał się również poprzeć moją kandydaturę do Rady Miasta http://bit.ly/9fEBeU

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:49 przez turek, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Mnie nie raz pytają kto się kryje pod Twoim nickiem. Mam mówić? :P

PiTeK, dziwne, że akurat Ty pytasz o zgodę na ujawnienie mnie. Przecież nie kto inny, jak właśnie Ty jako pierwszy napisałeś na forum gdzie pracuję i jaką funkcję pełniłem.
Jeśli więc usiłujesz przedstawić siebie w tej chwili jako osobę pełną skrupułów, która nie ujawnia nazwisk forumowiczów - mrugnij porozumiewawczo okiem do pytającego i powiedz coś w stylu: wiesz, ja nie ujawniam nazwisk, ale przejrzyj moje dotychczasowe wpisy na forum... ;-)

PiTeK pisze:
Potwierdzam. K. Bajda nie bał się również poprzeć moją kandydaturę do Rady Miasta

Trudno podejrzewać Krzyśką o brak znajomości przepisów prawa dot. samorządu gminnego, dlatego też nieco się dziwię jego poparciu,... postawy czysto asekuranckiej. Postawy której (jak mogłoby wynikać z jego dotychczasowych wpisów na forum), jest zdecydowanym przeciwnikiem i którą piętnuje w każdym możliwym temacie.

W tym Twoim koniecpitu zabrakło dość istotnej informacji, mianowicie takiej, że nie możesz łączyć funkcji jaką pełnisz z mandatem radnego gminy, która jest właścicielem spółki którą zarządzasz.
Prościej rzecz ujmując, uczciwiej by było chyba, gdybyś wprost oświadczył, że prosząc o oddanie głosu na Ciebie zostaniesz radnym i będziesz próbował realizować swój program,... ale wyłącznie wówczas, kiedy przegra Gronicz.
Kiedy jednak by wygrał (w co osobiście nie wierzę), podziękujesz za zaufanie wszystkim tym, którzy oddali na Ciebie głos i przekażesz mandat kolejnemu kandydatowi do RM z listy PO z największą ilością głosów. I radnym zostanie osoba, na którą prawdopodobnie większość z głosujących na Ciebie,... swojego głosu by nie oddała.

Albo też oświadczysz, że zostaniesz radnym bez względu na wynik wyborów na burmistrza, ponieważ chcesz służyć społeczeństwu pracując w Radzie Miasta. :P

Swoją drogą zastanawiające jest, dlaczego nie starałeś się o mandat radnego powiatu? W Twoich opowieściach o ścieżkach rowerowych, jakie miałyby w przyszłości powstać, niejednokrotnie w swoich wizjach wykraczałeś daleko poza granice miasta. Objąć miałyby (o ile dobrze pamiętam), teren niemal całego powiatu.
Moim skromnym zdaniem jako radny powiatu miałbyś większe możliwości realizacji swoich planów... :-?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.