PiTeK pisze:
Mnie nie raz pytają kto się kryje pod Twoim nickiem. Mam mówić?

PiTeK, dziwne, że akurat Ty pytasz o zgodę na ujawnienie mnie. Przecież nie kto inny, jak właśnie Ty jako pierwszy napisałeś na forum gdzie pracuję i jaką funkcję pełniłem.
Jeśli więc usiłujesz przedstawić siebie w tej chwili jako osobę pełną skrupułów, która nie ujawnia nazwisk forumowiczów - mrugnij porozumiewawczo okiem do pytającego i powiedz coś w stylu:
wiesz, ja nie ujawniam nazwisk, ale przejrzyj moje dotychczasowe wpisy na forum...
PiTeK pisze:
Potwierdzam. K. Bajda nie bał się również poprzeć moją kandydaturę do Rady Miasta
Trudno podejrzewać Krzyśką o brak znajomości przepisów prawa dot. samorządu gminnego, dlatego też nieco się dziwię jego poparciu,...
postawy czysto asekuranckiej. Postawy której (jak mogłoby wynikać z jego dotychczasowych wpisów na forum), jest zdecydowanym przeciwnikiem i którą piętnuje w każdym możliwym temacie.
W tym Twoim
koniecpitu zabrakło dość istotnej informacji, mianowicie takiej, że nie możesz łączyć funkcji jaką pełnisz z mandatem radnego gminy, która jest właścicielem spółki którą zarządzasz.
Prościej rzecz ujmując, uczciwiej by było chyba, gdybyś wprost oświadczył, że prosząc o oddanie głosu na Ciebie zostaniesz radnym i będziesz próbował realizować swój program,... ale wyłącznie wówczas, kiedy przegra Gronicz.
Kiedy jednak by wygrał (w co osobiście nie wierzę), podziękujesz za zaufanie wszystkim tym, którzy oddali na Ciebie głos i przekażesz mandat kolejnemu kandydatowi do RM z listy PO z największą ilością głosów. I radnym zostanie osoba, na którą prawdopodobnie większość z głosujących na Ciebie,... swojego głosu by nie oddała.
Albo też oświadczysz, że zostaniesz radnym bez względu na wynik wyborów na burmistrza, ponieważ chcesz służyć społeczeństwu pracując w Radzie Miasta.
Swoją drogą zastanawiające jest, dlaczego nie starałeś się o mandat radnego powiatu? W Twoich opowieściach o ścieżkach rowerowych, jakie miałyby w przyszłości powstać, niejednokrotnie w swoich wizjach wykraczałeś daleko poza granice miasta. Objąć miałyby (o ile dobrze pamiętam), teren niemal całego powiatu.
Moim skromnym zdaniem jako radny powiatu miałbyś większe możliwości realizacji swoich planów...