pisor pisze:
Nie jesteś pokorny czy cichy jesteś nijaki.
Przekorny pisor, przekorny. Nie pokorny. Szkoda, że nie rozumiesz tego hasła.
Cytuj:
Jakie Ty masz osiągnięcia będąc prezesem Centrum Sportowo Rekreacyjnego.
Trudno pisać o swoich zasługach. Najlepiej zapytaj tych, z którymi pracuje i na rzecz, których pracuje. To oni najlepiej znają środowisko, w którym funkcjonuje CSR i wiedzą co robię na rzecz sportu w mieście. W tym roku zostałem zaproszony do zasiadanie w zarządzie MKS „OSA”. Jest to dla mnie wielkie wyróżnienie i nagroda, ponieważ propozycja wyszła ze środowiska działaczy sportowych, którzy od lat pracują w Zgorzelcu i nie jednego prezesa przeżyli. Dodam, że jestem pierwszym prezesem, któremu złożono taką propozycję. Kolejną nagrodą było poparcie mojej osoby przez Adriana Markowskiego, który sam wyszedł z tą inicjatywą. Dziękuje. Przez niespełna 1,5 roku pracy w CSR (od czerwca 2009r) min. udało mi się:
1. Nawiązanie współpracy z Oberlausitzer Kreissportbund e.V dzięki czemu w Zgorzelcu po raz pierwszy zorganizowano międzynarodowy mityng lekkoatletyczny. Skutkuje to min tym, że prezes Oberlausitzer Kreissportbund zapowiedział, że przyszłoroczny mityng Euroegionu Nysa, który dotychczas odbywał się w Bogatyni zostanie przeniesiony do Zgorzelca. Również dzięki temu po raz pierwszy lekkoatleci z Goerlitz zaczęli trenować na naszym stadionie. Nie wiem czy wiesz ale dotychczas zawodnicy z Goerlitz jeździli ponad 20 km w głąb Niemiec aby pobiegać na tartanowej bieżni. To tak jak my byśmy mieli jeździć do Lubania. Czy wiesz, że dopiero podczas trwania tego mityngu większość trenerów z Gorelitz była po raz pierwszy na naszym stadionie. Sam sobie odpowiedź jak od 2007 roku wyglądała współpraca skoro zawodnicy i trenerzy z miasta partnerskiego dopiero w tym roku odkryli, że my mamy nowy stadion.
2. Nawiązanie współpracy z Bednarek Sport F.H Dzięki temu na naszym stadionie dwukrotnie trenowali zawodnicy z na naszym stadionie trenowali lekkoatleci z krajów leżących nad Zatoką Perską. Ta współpraca się rozwija. Dodatkowo w minionym sezonie na boisku treningowym trenowali zawodnicy niemieckich klubów piłkarskich.
3. Nie wiem czy kiedyś byłeś kiedyś na kempingu przy ul. Lubańskiej. Stare baraki, mocno wyeksploatowane budynki sanitarne. Miejsce, które bardziej odstrasza niż zachęca. W tym roku podpisałem umowę na modernizację kempingu. Mają tam powstać nowe domki, nowe sanitariaty, elementy małej architektury.
4. Naprzeciwko Domu Sportowca zlokalizowany jest ruina budynku, który niegdyś był barem „Maraton”. Jeszcze w tym roku miejsce to oficjalnie stanie się miejscem budowy. Ma tam powstać siłownia, sauny etc. W umowie, którą podpisałem zadbałem o to, aby nasi lekkoatleci mieli możliwość korzystania z tego miejsca na preferencyjnych zasadach.
5. Jak zapewne wiesz na terenie zarządzanym przez CSR w przyszłym roku zostanie wybudowany skatepark oraz ścianka wspinaczkowa. Przy okazji budowy skateparku chciałbym wyremontować korty tenisowe znajdujące się na terenie basenu miejskiego, wykonać nowe ogrodzenie. Dodatkowo zostanie rozbudowany monitoring, który obejmie również teren basenu miejskiego.
6. Na hali przy ul. Traugutta wykonano remont dachu, parkietu oraz nową instalację c.o. W pomieszczeniach przy hali swoje miejsce znaleźli również harcerze. Jeżeli śledzisz forum to wiesz, że zgorzeleccy harcerze nie mieli swojego lokum. Po objęciu stanowisko prezesa udostępniłem harcerzom pomieszczenie na terenie stadionu miejskiego. Jest to lokum tymczasowe. Chciałbym w 2011 doprowadzić do remontu pomieszczeń przy ul. Traugutta, które służyć będą harcerzom jako miejsce spotkań oraz jako pomieszczenia magazynowe oraz wykonać kolejną modernizację ogrzewania w pozostałych pomieszczeniach zlokalizowanych przy hali. Sprawy w tej sprawie już ruszyły.
7. Właścicielem basenu miejskiego jest Urząd Miasta. CSR ma go w zarządzaniu. Co roku mamy za zadanie przygotować go do sezonu. Środki jakie mamy przeznaczane na ten cel pozwalają na bieżące prace konserwatorskie. Mimo tego w 2009 roku udało mi się wykonać na terenie basenu mały plac zabaw. Wedle obowiązujących przepisów CSR nie może inwestować w remont basenu miejskiego. To powinno robić miasto. Z pytaniem dlaczego Rada Miasta nie debatowała na temat możliwości modernizacji basenu miejskiego zwróć się do radnego z Twojego okręgu, który stara się o reelekcję. Efektem wieloletniego wykonywania remontów basenu za pomocą farby i pędzla była sytuacja, która miała miejsce w tym roku. Jak to się mówi: „dzban dotąd wodę nosi aż mu się ucho urwie” I właśnie się urwało. W międzyczasie na moją zwróciłem się specjalizujących się w budowie basenów o wycenę remontu basenu oraz budowę nowego (niecki ze stali nierdzewnej, zjeżdżalnie, zabawki wodne etc.). Opracowania przedstawiłem burmistrzowi jako propozycje inwestycyjne do przyszłego budżetu. Na remont możemy liczyć gdyż koszty są do przełknięcia dla budżetu miasta. O nowym basenie możemy pomarzyć. Chyba, że ktoś wyrwie z budżetu na ten cel 15mln zł. To dopiero pierwszy krok w kierunku modernizacji basenu. Szkoda, że to ja a nie moi poprzednik nie postawił tego kroku parę lat temu. Może wówczas dziś mielibyśmy zmodernizowany basen.
8. W 2010 roku na terenie CSR odbywały się imprezy o charakterze niesportowym: XVIII Finał WOŚP oraz po raz pierwszy w Zgorzelcu edycja XIII Dolnośląskiego Festiwalu Nauki. Tym samym udowodniłem niektórym, że CSR może być miejscem gdzie mogą odbywać się wykłady, wystawy, pokazy.
9. Jesienią tego roku rozpocząłem tworzenie wypożyczalni rowerów. Liczę, że na wiosnę przyszłego roku będę gotowa.
Cytuj:
Czy za Twojej kadencji zmniejszyło się zadłużenie obiektu którego jesteś gospodarzem, zmodernizowałeś, basen jego jakąkolwiek część ?
Z tego co wiem to spółka stara się na bieżąco regulować zobowiązania więc o jakim dług Ci chodzi? Tak, sukcesywnie wykonujemy modernizację.
pisor pisze:
Ty nie potrafisz zarządzać obiektem za który odpowiadasz,a chcesz zasiąść w Radzie Miasta
Na podstawie czego wnioskujesz?
dziubas17 pisze:
Faktycznie basen nie wygląda ciekawie, jak za głębokiej komuny, nie dałoby się zrobić jakiegoś remontu.
czytaj punkt 7 powyżej
dziubas17 pisze:
Dlaczego przez całe wakacje basen kryty jest zamknięty w innych miastach baseny są pootwierane, przecież nie zawsze świeci słońce i jest ciepło...
W okresie letnim basen kryty ma przerwę techniczną, podczas której wykonywane są czynności, których nie można wykonać podczas użytkowania basenu. Nasz obiekt ma swoje lata. Nie wykonanie gruntownego przeglądu urządzeń w okresie letnim zwiększa zagrożenie wystąpienia awarii w okresie jesienno – zimowym. Drugą sprawą są zasoby kadrowe.
Cytuj:
Czy u nas nie można by coś z tym zrobić?
Wykonać gruntowną modernizację basenu. Podać kwotę?
dziubas17 pisze:
Nawet w Bolesławcu powstaje super basen
Tak, słyszałem o tym. Mimo tego mojego kolegę oraz innych mieszkańców Bolesławca martwi, że
http://www.youtube.com/watch?v=5I0wNLUL8rgdziubas17 pisze:
W wolnym czasie w Zgorzelcu nie ma co robić
Współczuje. Czego byś sobie życzył?
dziubas17 pisze:
Nie mogę nie potrafię nie umiem
Zdarza się Ale nie martw się. Kiedyś Ci się uda. Dasz radę
Cytuj:
Słyszałem że ten teren łącznie z obiektem (CSR) chce przejąć właściciel CITTRONEXU
Ba, ja słyszałem, że już sprzedałem halę na Traugutta.
wronek19 pisze:
Poznałem Piotra Gruszczyńskiego (…) jedynie na co go stać to komiksy.
No cóż Wronek. Sądzę, że jednak się nie znamy. Komiksy potrafią wyrazić więcej niż potok słów.
wronek19 pisze:
Dobre i to, szkoda tylko ,że chwilę przed wyborami
W odróżnieniu od innych kandydatów przedstawiłem internatom, kim jestem, co zrobiłem i co chcę zrobić. Dzięki temu wielu z was będzie miało łatwiejszy wybór. Przynajmniej zmniejszyłem liczbę potencjalnych rozczarowanych

Nie musicie wyciągać królika z kapelusza. Szkoda, że inni kandydaci do Rady Miasta, jednocześnie udzielający się na forum, nie zechcieli przybliżyć swoich sylwetek? Nie macie nic do zaoferowania? Czy „wam pisać nie kazano”?