przekorny pisze:
PiTeK, tak sobie czytam Twoje zarzuty skierowane w stronę jakiejś bliżej mi nieznanej kobiety cyt. "Magda Kazimierczak, prowadząca zajęcia aqua aerobiku na basenie krytym kłamie i wprowadza w błąd...", następnie wróciłem pamięcią do zarzutu, który niedawno skierowałeś w moją stronę cyt. "Generalnie wprowadzasz ludzi w błąd" i przypomniałem sobie pewną wymianę zdań którą jakiś czas temu "przeprowadziliśmy". Oto ona:
PiTeK napisał/a:
przekorny napisał/a:
Cytat:
5. Ile pieniędzy (łącznie) "wyciekło" z budżetu miasta na odszkodowania dla zwalnianych politycznie ludzi, z powodu tzw. "utraty zaufania"??? Przypominam, że tylko jednemu, Sławomirowi Zawadzie miasto (czy też CSR - ale to przecież spółka miejska), wypłaciło 30 tys. zło. jednorazowo i to dzięki ugodzie jaką zawarły obie strony.
Co za bzdura. Sławek otrzymał pieniądze, które mu się należały wedle zawartej z nim umowy o pracę.
Ostatnio zmieniony przez PiTeK Wto Paź 26, 2010 7:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Miałem dzisiaj okazję porozmawiać ze Sławomirem Zawadą na ten temat. Otóż twierdzi on z całą stanowczością, że sprawa jego zwolnienia z pracy zakończyła się wyrokiem sądu zawierającym słowo ODSZKODOWANIE,... na jego rzecz oczywiście.
Czy możesz się do tego odnieść (tylko tak wiesz, bez pitu pitu), bo coś mi się wydaje, że jedna ze stron w sposób ewidentny kłamie i celowo wprowadza mieszkańców w błąd!!!

Tak dla odświeżenia pamięci - przeczytaj sobie artykuł który ukazał się w związku ze zwolnieniem Sławka:
http://zgorzelec.naszemia...prace,id,t.html
PiTek, pozwoliłem sobie podbić temat, bo Ty jak zwykle w sytuacji podbramkowej używasz metody "na strusia", czyli, chowasz głowę w piasek i udajesz, że Cię nie ma...
Zarzuciłeś mi pisanie bzdur (innymi słowy nieprawdy), gdy tymczasem jak się okazuje, to właśnie Ty świadomie i bezczelnie kłamiesz.
Otóż dzisiaj wpadła mi w ręce kserokopia wyroku w sprawie z powództwa Sławomira Zawady przeciw CSR spółce z o.o. w Zgorzelcu, rozpatrywanej przez Sąd Rejonowy w Zgorzelcu Wydział IV Pracy.
W wyroku czytamy:
cyt."
Strona pozwana zobowiązuje się do zapłacenia na rzecz powoda Sławomira Zawady kwoty ............... złotych brutto tytułem odszkodowania za rozwiązanie umowy o pracę z powodem". (podkreślenie moje)
Żeby uciąć wszelkie domniemania potencjalnych świadków naszej dyskusji, jakoby możliwe było, że o wyroku nakazującym wypłacenie odszkodowania Sławomirowi Zawadzie nic nie wiedziałeś, zamieszczę jeszcze jeden krótki cytat z wyroku sądu:
cyt.
" Za stroną pozwaną stawił się prezes Piotr Gruszczyński wraz z pełnomocnikiem (...)".
PiTeK - jako jeden z liderów zgorzeleckiej Platformy Obywatelskiej powinieneś chyba bardziej zważać na słowa, a zwłaszcza bezpodstawne i w pełni świadome oskarżenia o kłamstwo (jak w tym przypadku) - bo mogą one spowodować utratę zaufania jeśli nie do całej PO, to przynajmniej do członków naszej rodzimej struktury...