Dzisiaj jest 07 lip 2025, 13:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Muzeum to wpadka bo Wojewoda zakwestionował treść uchwały uznając, że nie jest to kompetencja władz miasta. Do tej uchwały bardzo krytycznie odniosło się wiele ważnych osobistości, a uchwałę popierała E.Steinbach!!!!
aaaaaa... o to Muzeum chodzi.... uffff

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chodzi o projekt polsko-niemieckiego muzeum dot. przymusowych wysiedleń pn."Wspominajmy razem"

Tytuł:
rekrut
rekrut

gumek pisze:
A ja dostałem coś takiego fajnego :)

Gumek dobre widać że sztaby twardo pracują ]:-> a widziałeś to http://www.facebook.com/home.php?/photo ... 1834974367

Tytuł:
rekrut
rekrut

mały jo pisze:
gumek pisze:
A ja dostałem coś takiego fajnego :)

a widziałeś to...

Obrazek

Tytuł:
rekrut
rekrut

ja jeszcze takie mam

[ Dodano: Pią Gru 03, 2010 6:25 pm ]
A widzieliście co nam obiecuje Fiedorowicz - trochę to przypomina Wałęsę i sławne 100 000 000 :smt026

Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 18:26 przez mały jo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

do mały jo - widzisz chłopaku jest pewna różnica twój guru gronicz mami wszystkich wirtualnymi projektami: hali, biblioteki, skateparku itp. oprócz rysunków to mu jeszce nic nie wyszło

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
PiTeK, tak sobie czytam Twoje zarzuty skierowane w stronę jakiejś bliżej mi nieznanej kobiety cyt. "Magda Kazimierczak, prowadząca zajęcia aqua aerobiku na basenie krytym kłamie i wprowadza w błąd...", następnie wróciłem pamięcią do zarzutu, który niedawno skierowałeś w moją stronę cyt. "Generalnie wprowadzasz ludzi w błąd" i przypomniałem sobie pewną wymianę zdań którą jakiś czas temu "przeprowadziliśmy". Oto ona:

PiTeK napisał/a:
przekorny napisał/a:
Cytat:
5. Ile pieniędzy (łącznie) "wyciekło" z budżetu miasta na odszkodowania dla zwalnianych politycznie ludzi, z powodu tzw. "utraty zaufania"??? Przypominam, że tylko jednemu, Sławomirowi Zawadzie miasto (czy też CSR - ale to przecież spółka miejska), wypłaciło 30 tys. zło. jednorazowo i to dzięki ugodzie jaką zawarły obie strony.

Co za bzdura. Sławek otrzymał pieniądze, które mu się należały wedle zawartej z nim umowy o pracę.

Ostatnio zmieniony przez PiTeK Wto Paź 26, 2010 7:22 pm, w całości zmieniany 1 raz

Miałem dzisiaj okazję porozmawiać ze Sławomirem Zawadą na ten temat. Otóż twierdzi on z całą stanowczością, że sprawa jego zwolnienia z pracy zakończyła się wyrokiem sądu zawierającym słowo ODSZKODOWANIE,... na jego rzecz oczywiście.
Czy możesz się do tego odnieść (tylko tak wiesz, bez pitu pitu), bo coś mi się wydaje, że jedna ze stron w sposób ewidentny kłamie i celowo wprowadza mieszkańców w błąd!!! :roll:

Tak dla odświeżenia pamięci - przeczytaj sobie artykuł który ukazał się w związku ze zwolnieniem Sławka:

http://zgorzelec.naszemia...prace,id,t.html

PiTek, pozwoliłem sobie podbić temat, bo Ty jak zwykle w sytuacji podbramkowej używasz metody "na strusia", czyli, chowasz głowę w piasek i udajesz, że Cię nie ma... ;-)
Zarzuciłeś mi pisanie bzdur (innymi słowy nieprawdy), gdy tymczasem jak się okazuje, to właśnie Ty świadomie i bezczelnie kłamiesz.
Otóż dzisiaj wpadła mi w ręce kserokopia wyroku w sprawie z powództwa Sławomira Zawady przeciw CSR spółce z o.o. w Zgorzelcu, rozpatrywanej przez Sąd Rejonowy w Zgorzelcu Wydział IV Pracy.
W wyroku czytamy:
cyt." Strona pozwana zobowiązuje się do zapłacenia na rzecz powoda Sławomira Zawady kwoty ............... złotych brutto tytułem odszkodowania za rozwiązanie umowy o pracę z powodem". (podkreślenie moje)

Żeby uciąć wszelkie domniemania potencjalnych świadków naszej dyskusji, jakoby możliwe było, że o wyroku nakazującym wypłacenie odszkodowania Sławomirowi Zawadzie nic nie wiedziałeś, zamieszczę jeszcze jeden krótki cytat z wyroku sądu:

cyt. " Za stroną pozwaną stawił się prezes Piotr Gruszczyński wraz z pełnomocnikiem (...)".

PiTeK - jako jeden z liderów zgorzeleckiej Platformy Obywatelskiej powinieneś chyba bardziej zważać na słowa, a zwłaszcza bezpodstawne i w pełni świadome oskarżenia o kłamstwo (jak w tym przypadku) - bo mogą one spowodować utratę zaufania jeśli nie do całej PO, to przynajmniej do członków naszej rodzimej struktury... :oops:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chciałbym poruszyć jeszcze jedną kwestię. Dziś w swojej skrzynce znalazłem kolejną stertę makulatury z cyklu WYBIERZCIE MNIE :lol: Była to ulotka która w skrócie wyglądała mniej więcej tak

„Szanowni Państwo,

Serdecznie dziękuję wszystkim,...
Mając doświadczenie, kwalifikacje i determinację do działania na rzecz mieszkańców informuję, że moją pierwszą ważną decyzją jako Burmistrza Zgorzelca będzie obniżenie cen za wodę, ścieki i ogrzewanie mieszkań dla wszystkich mieszkańców Zgorzelca.

Zastanawia mnie jak Pan Fiedorowicz ma zamiar to zrobić.

Po pierwsze. Nie bardzo ma wpływ na ustalanie stawek np. stawki za wodę i ścieki ustalane są prze Radę Ministrów.

Po drugie: W tekście Pan Mirosław piszę, że obniży koszty ogrzewania wszystkim mieszkańcom Zgorzelca. W sumie to mnie najbardziej zastanawia. Nie jest przecież tajemnicą, że ZPEC (Zgorzeleckie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej) ogrzewa jedynie część miasta. Co w takim razem z reszta mieszkańców??? Rozumiem, że zwróci koszty zakupu węgla, drewna, gazu i prądu. Pytanie tylko skąd burmistrz Fiedorowicz znajdzie na to pieniądze w budżecie Miasta.

Na podstawie tych domysłów śmiem sądzić, że ulotka która dziś zaśmieciła mi skrzynkę to kolejna pomyłka Mirosława Fiedorowicza. Niestety nie pierwsza.

Tytuł:
pismak
pismak

niezłe jaja

Ostatnio zmieniony 19 lip 2011, 15:15 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

gumek pisze:
do mały jo - widzisz chłopaku jest pewna różnica twój guru gronicz mami wszystkich wirtualnymi projektami: hali, biblioteki, skateparku itp. oprócz rysunków to mu jeszce nic nie wyszło

za to Fiedorowicz dzisiaj obiecał mi że obniży mi koszty ogrzewania i opłaty za wodę i ścieki. Ja w domu mam piec ciekawe czy jak Fiedorowicz zostanie burmistrzem to dopłaci mi do węgla.

Nie zapominajmy o tym że w tym roku węgiel poszedł o 20 % do góry. Rozumiem, że jak mam odczuć obniżkę to dostanę przynajmniej te 40 % dopłaty

Tytuł:
obserwator
obserwator

mały jo napisał/a:
Cytuj:
Zastanawia mnie jak Pan Fiedorowicz ma zamiar to zrobić.
Po pierwsze. Nie bardzo ma wpływ na ustalanie stawek np. stawki za wodę i ścieki ustalane są prze Radę Ministrów.

Szanowny mały jo,
Nie podejrzewam Cię o celowe wprowadzanie w błąd mieszkańców, myślę iż wynika to z braku wiedzy.

Sprawę tą reguluje Ustawa z dnia 7 czerwca 2001r "o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków"
art.24 ust.1 Taryfy podlegają zatwierdzeniu w drodze uchwały rady gminy

art 24 ust 2 Przedsiębiorstwo wodociągowo-kanalizacyjne w terminie 70 dni przed planowanym dniem wejścia taryf w życie, przedstawi Burmistrzowi wniosek o ich zatwierdzenie.
art. 24 ust. 4 Burmistrz sprawdza czy taryfy i plan zostały opracowane zgodnie z przepisami ustawy i weryfikuje koszty, pod względem celowości ich ponoszenia.
ciekawy jest też ust 6 mówiący o dopłatach przez miasto aby nie obciążac mieszkańców wysoką cena. To pominę

Zanim coś napiszesz to poczytaj. :smt021

Fiedorowicz wie co mówi , ustawa daje mu taką możliwośc. :smt023

Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 20:55 przez bartekz, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 11:05 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

turek pisze:
Właśnie mam przed sobą ulotkę jednego z kandydatów walczących w II-giej turze o fotel burmistrza... Jednak opowiedział się za nim Walotka... Ciekawe co na to teraz powie nam nasza Jola Spagetti????? Czy nadal będzie twierdzić, że nie należy go ślepo słuchać? Czy nadal będzie obstawiać, że poziom samorządowca poznaje się po tym, że nie opowie się on za nikim (jak Napieralski ), czy teraz skłoni się do mojego zdania, że jest to czysta ocena - podsumowanie działań obu burmistrzów, z którymi miał okazję współpracować i wskazanie tego lepszego A może postawi hipotezę, że to kolejna zagrywka łysych???

Może i moje 5 groszy wtrącę.
Popierałem K. Walotkę.
Nadal uważam, że to jedyny porządny człowiek, który chciał coś innego dla Zgorzelca. Bez partyjnych obiecanek-cacanek. Układzików.
Może właśnie w całej tej przedwyborczej gorączce, widzi R.Gronicza, jako tego Gospodarza, który uzdrowi Zgorzelec?
Co można przez 4 lata?
Może następne popchną Gronicza do większej wydajności w pracy ku zadowoleniu Zgorzelczan?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tomczan pisze:
Cytuj:
Co można przez 4 lata?
Może następne popchną Gronicza do większej wydajności w pracy ku zadowoleniu Zgorzelczan?
Uważam, że był to zmarnowany i stracony czas. Sam używasz słowa...może...czyli, Jego działalnośc nie była wydajna, ku zadowoleniu Zgorzelczan.

można było wiele zrobic, nie tylko obiecywac. Przypomnę: darmowy internet- którego nie ma, hala widowiskowo-sportowa- tylko obietnice, hala widowiskowo-kinowa z biblioteką i centrum informacji kulturalnej-o tym zapomniał p.Gronicz ale w ulotkach pisał i obiecywał. Stworzenie centrum Zgorzelca z rozwiniętą funkcją handlowo-usługową.

Drugi raz nie dam się nabrac na puste obietnice i przysłowiowe gruszki na wierzbie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pozwólcie że przed ciszą wyborczą poruszę jedną kwestię.Zastanawiamy się tutaj czy rada miasta zgodzi się na obniżkę za wodę,ścieki i ciepła.Oświadczam Wam wszystkim że jeśli się nie zgodzi Fiedka oglosi referendum przciwko radzie i..............won darmozjady.Nowa jakość starego Burmistrza,żarty się skończyły.Mądrego wyboru życzę.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.