Po kolei
przekorny pisze:
No dobrze - znajdź mi argumenty PRZECIW modernizacji miejskiej sieci wodociągowo-kanalizacyjnej, inwestycji wielomilionowej, lecz tak niezbędnej dla miasta.
Więc drogi przekorny tak masz racje, są w Zgorzelcu pewne sektory które koniecznie trzeba zmodernizować, naprawić, czy odtworzyć... Ale ten wątek dotyczy budowie hali a nie sieci wodociągowej. Przypominam że miasto rok w rok wydaje parę ładnych baniek w modernizację Zgorzeleckie PWIK ... Więc nie możesz powiedzieć, że nic w tym kierunku nie robi. Czy może lobbujesz jakiejś firmie zajmującej się inwestycjami w tym obszarze? Takie inwestycje realizuje się etapami i nawet jeśli robi to zbyt wolno to nic nie stoi na przeszkodzie (nawet ta hala), aby ze wsparciem UE dalej modernizować (bo jak wiesz łatwiej jest pozyskać środki na sieć wodociągową niż na budowę komercyjnej hali sportowo widowiskowej). Tak czy NIE?
przekorny pisze:
cieczy która stamtąd wypływa i zatykając nos nieprzyjemnie "podrażniony" zapachem chloru...
Tu wychodzi Twoja wiedza a raczej jej brak, cóż miasto wydało juz sporo kasy na modernizację instalacji do uzdatniania wody. To, że cały pomysł kontynuowania i popełniania błędów z PRL a nie na przykład poszukiwanie alternatywy dla wód powierzchniowych to juz inna para kaloszy. No, ale Ty się na tym znasz prawda?
przekorny pisze:
Jeśli temat wody jest dla Ciebie zbyt trudny
Tak ? 5 lat studiów w zgłębianiu wiedzy o wodzie i jej uzdatnianiu to wg Ciebie mało? czy wystarczy?
Kiedyś ( ok rok temu) pamiętam jak podjąłem próbę dyskusji nad jakością wody w kranie i o metodach jej pozyskiwania? Wiesz jak mnie razem z Chuck Noriss'em podsumowaliście: „Jakiś nowy szuka dobrego i łatwego tematu aby się wylansować politycznie ”..tak tak pamiętasz? I co, teraz też się to Ciebie dotyczy czy nie ?

...no fakt nie jesteś nowy ... stary wyjadaczu...
przekorny pisze:
Chociaż nie - Tobie przecież wystarczy jak sobie pomachasz kilka razy w roku szaliczkiem podczas rozgrywek koszykówki - reszta jest nieważna, prawda??
Życzę Ci wszystkiego dobrego i mam nadzieję że w końcu przestaniesz jątrzyć i zaczniesz się częściej uśmiechać. Nie do twarzy Ci z tym grymasem... wiosna jest zakochaj się...
pauldim pisze:
To tak dla przeciwników argument chyba oczywisty.
widocznie nie, bo co byś nie napisał, jest jakiś interes tych panów w tym aby zablokować tą inwestycję. Nie wnikam jaki, to bez znaczenia. Wg mnie to też zazdrość, że mamy rozrywkę na poziomie europejskim a oni nie …b o n i eeee l u b i ąąąąąą
Gero pisze:
A te pieniądze nie są póki co wirtualne?
fakt mam też takie samo odczucie... Kolejne wybory się zbliżają więc odświeżono temat he he Mam nadzieję że nie skończy się na dwóch bilbordach.
makaron pisze:
Może i my wybudujemy pod Zgorzelcem lotnisko??? Jak nie to przejdzie nam koło nosa jakieś 300 mln zł. Ten mój argument za budową lotniska też jest chyba oczywisty, co ?????
ha ha ha ha ha ha ha a ten wpis pierwsza klasa, cóż ale podstawówki.