Dzisiaj jest 26 cze 2025, 6:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 127  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

W sektorze gdzie jest kk nie powinny obowiązywać karnety tylko zwykłe bilety do kupienia,kto chce dopingować aktywniej niż reszta hali to kupuje sobie bilet na ten sektor i śpiewa. Gdyby ktoś nie śpiewał to sąsiad jego powinien go walnąć w łeb i szybko dyscyplina i doping by był a nie jak dotychczas większość tam jest bo karnety tańsze

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

kubi0207 pisze:
http://www.youtube.com/wa...n&v=3MTepa6fZE4

dobre... ]:-> :smt058 :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Z tonu wypowiedzi KW10 sądzę, że doczekamy się wietrzenia składu...

http://plk.pl/pl/11,mecze/7,dzwieki/mul ... ysocki.mp3

[ Dodano: Nie Lut 26, 2012 10:32 am ]
Przeziębiony Stelmach morduje Turów z zimną krwią

http://rzg.info.pl/2012/02/zastal-wygrywa-turowem/

http://zastalbasket.pl/NEWS/P.Stelmach- ... st-druzyna

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Uvalin świetnie rozpracował Turów i nie potrzebował do tego wyszukanych rozwiązań. Zagęścił strefę podkoszową w obronie, a w ataku porozstawiał zawodników możliwie najszerzej aby mieli otwarte pozycje do rzutu, bądź wchodzili pod kosz jak w masło, wykorzystując powolne tempo zawodników Turowa. Jak do tego dodamy świetną skuteczność rzutową z dystansu, zwłaszcza Stelmacha, wielkie serce, waleczność i zaangażowanie Zastalu to wynik nie mógł być inny. Uvalin nawet bez słabszego Hodge'a miał patent na słaby Turów.

1. Zastal to dynamicznie rozwijający się klub, z tendencją wzrostową - Turów ewidentnie jest w fazie stagnacji a nawet w fazie spadkowej;
2. Zastal ma bazę w postaci nowoczesnego obiektu - Turów gra w " Tanzbudzie";
3. Zastal ma trenera z pomysłem, podchodzącego do zawodu z pasją i zaangażowaniem a jego sztab szkoleniowy to nie pionki - Turów ma trenera tylko w połowie. Nie osiągnie się wyników, gdy pół tygodnia jest się poza Zgorzelcem. Autorytet trenerski maleje, a i czasu na przygotowanie się do meczu nie wystarczy.
4. Zastal ma zawodników, którzy pod Uvalinem uwierzyli, że są coś warci - Zastal to nie tylko Hodge. I tego chce właśnie Uvalin. W Turowie mamy zniechęcenie, brak wiary w swoje umiejętności.
5. Zastal ma kibiców głośnych, zorganizowanych i zdyscyplinowanych o średniej wieku ok.20 lat. Turów ma kibiców w większości przypadku właśnie z przypadku. Brak zaangażowania i brak identyfikacji z barwami i klubem. Celem jest karnet a nie doping. Średnia wieku KK i całej hali odpowiednia do wieku starczego miasta Zgorzelec.

Czy PGE jak nie będzie wyników zechce inwestować w środowisko schyłkowe? Ponoć 20% z dotacji na budowę hali już zabrali.

Kibicować trzeba do końca, nawet jeżeli nic nie wskazuje na to że może być lepiej.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Niech nasi zawodnicy oglądną powtórkę meczu Czarni-Trefl i zobaczą co to znaczy grać z ambicją.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mecz tragedia nawet szkoda mi komentować, tak samo odnośnie KK - z wypowiedzi KW10 można wnioskować, że będą zmiany kadrowe - możliwe, że potwierdzi się plotka o nowym zawodniku i oby miał racje, że w Zgorzelcu będzie jeszcze radość 8)

Tytuł:
gaduła
gaduła

Hakeem pisze:
może i piękne czasy ale po tych czasach została "jebitna" dziura w kasie klubowej która z tego co sie orientuje została dopiero w tym roku załatana. Nie wspomnę oczywiście o kontrakcie Jarmakowicza który nas kosztował rocznie więcej niż nie jedna gwiazda ligi hehe. Gdyby nie to pewnie Pan Arkadiusz dalej siedziałby za sterami naszej drużyny.

A świstak siedzi i zawija w te sreberka...
Sprzęt do analiz meczy - zbędny. Służbowe samochody - zbędne... Szkoda, że wszystko przetrwało aż DO DZIŚ!
Wtedy był Jarmakowicz. Wiesz ile zarabiał Janko? BEZ PODSTAWOWEJ WIEDZY O KOSZU W ROLI PREZESA ??!! Dlatego pisanie Krygier - Jarmakowicz, nieco się przejadło. Spójrz obiektywniej.

Wtedy drużyna sama wychodziła do kibiców, a teraz? Nie mówcie tylko, że przez KK.
Zarząd jest kompletnie "zacofany". Wystarczy popatrzyć, jak medialnym klubem jest Zastal, a my? Toniemy w ..... Nie winiłbym tylko samego KK - choć rewolucja wskazana. Jeśli nie ma zżycia klub-drużyna-kibice, tak jak było za czasów Krygier - Filipovski, to i tak nie osiągnie się tego poziomu, co był kilka sezonów wstecz.

Teraz nagle po porażkach zrzędzicie na zarząd i na drużynę? Jak była seria zwycięstw - Turów mistrz. Janek był the best i bojący się własnego cienia p. W.Ł namaszczony na tworzącego nową historię.
Gdzie poszanowanie poprzednich lat, choćby wracanie i próba podniesienia relacji klub-kibice, by nawiązać jakoś do walki za czasów Filipovskiego?
Ktoś mi powie, że wtedy siano się liczyło dla Krygiera?
Gość wiedzą o koszykówce, obeznaniem na rynku i dysponowanymi językami zjada obecny zarząd Turowa w kapciach - włącznie z bawełnianymi skarpetami!
Odkąd zagościł Janko i PO, to zapomnieć trzeba o takich wynikach jak za Filipovskiego, bo rządzą układy, które w końcu i tak zniszczą ten Turów, bo zarządzają osoby kompletnie bez odpowiedniej wiedzy i nie idą zgodnie z aktualnym trendem basketu - a to wszystko właśnie powoduje, też taki, a nie inny obraz, drużyny i KK. Zobaczcie jak Anwil, Trefl wychodzi do kibiców - filmiki, spotkania. U nas? TurowTV? To miało być aż takie mega posunięcie ze strony władz?
Wcześniej było wszystko, by można było budować fundamenty, które tworzą oprawę na meczach.
Czy pamięta ktoś jeszcze atmosferę z finałów z Prokomem, za czasów Filipovskiego? Ta drużyna powodowała,że wymawiając nazwisko "plastra" - Petrovica, który w ataku nie brylował, każdy wypowiadał się o nim pozytywnie - nawet przy jego bardzo słabszych meczach. Bo było jedno pewne - AMBICJA I WOLA WALKI.
A teraz, jeśli się gra przeciwko komuś w drużynie, to już będzie ogromnie ciężko oczyścić atmosferę, jeśli nie wypędzi się podstawowego "smrodu". A on raczej będzie tkwić i rotacje w składzie nic nie zmienią wielkiego, bo dziury na kilku pozycjach, było widać już od połowy sezonu i teraz nagle, w decydującej części sezonu, klub zrobi zakup, by znowu kibicom zamydlić oczy? Ile taki algorytm będą powtarzać krawaciarze za biurka na Maratońskiej?
Nie chce się już na to patrzyć. Drużyna wygrywa - profesjonaliści, ale za biurkiem i tak poziomem się już raczej nie dostosują, nawet gdyby na ławce zasiadł Phil Jackson.

Przykre, ale ... bardziej podoba mi się drużyna Zastalu. Klub młody w ekstraklasie, ale chęć pokazania się, tworzenie ikon klubu, zżycie z kibicami, działacze jasno mówiący o swoich planach wobec drużyny - to jest to, czego zaczęło brakować już Turowowi odkąd na stołku był tymczasowy i przejściowy prezes p. Piotr W.

Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, 21:55 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Turów za czasów Filipovskiego otarł się o Europę i wyraźnie zaznaczył, że poziomem sportowym w Europie jest. Zgorzelec mógł się Europie zaprezentować, Turów rywalizować z bardziej utytułowanymi i zamożniejszymi klubami z bardzo dobrym skutkiem. Pomijam fakt "przekrętów" Krygiera, ale Turów to było jego "dziecko" i chciał aby się w odpowiedni sposób rozwijało. Po nim mieliśmy już tylko pozorację i równię pochyłą w dół - w aspekcie organizacyjnym, sportowym, społecznościowym - kibicowskim.

Turów tegoroczny ma problemy przede wszystkim w :

- limitach. Kontuzja Gabińskiego ograniczyła rotację. Wysocki ma zniżkę formy. Cel należy do tych zawodników, którzy nie do końca wierzą w swoje umiejętności, Jankowski ma charakter ale w PO może się zagotować, poza tym u Winnickiego gra mało. Jedynie na dzień dzisiejszy Michał Chyliński gra na dobrym poziomie. Jeżeli chodzi o czołówkę to właśnie z Polakami odbiegamy od reszty. Brakuje Turowowi wartościowego Polaka - o tym pisałem już dużo wcześniej i niestety się sprawdziło.

- zaangażowaniu. Turów przestał walczyć. Przegrywa na atakowanej tablicy. Brakuje motywacji, woli walki. Mentalnie musi się zmienić, bo z takim nastawieniem od każdej drużyny będzie w plecy. Potencjał ten zespół na pewno ma, ale Winnicki musi to wszystko zespolić w jedną całość. Nie ma monolitu, nie ma drużyny.

- osoba trenera. Winnicki w meczu z Zastalem był bezradny, tak jakby skończyły mu się pomysły, nie ogarniał tej drużyny. Nie można błędów tłumaczyć tylko krzykiem. Ważne, że za porażkę winę wziął na siebie. Uvalin podobnie jak kiedyś Filipovski ma autorytet wśród zawodników i jest dla nich jak troskliwy ojciec. Winnicki staje się despotą a to może być oznaką jego słabości i frustracji. Takie działanie może doprowadzić to obojętności wśród zawodników i pozoracyjnego działania- niby coś tam robię ale nic poza tym. To trener powinien wyzwolić u zawodników energię, złość sportową, wiarę w zwycięstwo i wiarę w swoje możliwości i umiejętności. Zrugany zawodnik zazwyczaj się buntuje a nie pracuje.

- rozgrywający. Moore ma papiery na dobre granie, ale z niewiadomych mi przyczyn zatracił to czym imponował na początku sezonu . Myślę, że to m.in. on nie wierzy w swoje umiejętności. Jakie są tego przyczyny? Trener, który nie ma z nim właściwego kontaktu? Mam nadzieję, że się przełamie i zagra na poziomie do jakiego nas przyzwyczaił.

- kibice. Ich doping jest wprost proporcjonalny do gry drużyny. Jak idzie to hala żyje meczem, jak nie idzie to doping gaśnie. KK z racji preferencyjnej ceny karnetu powinien w zadośćuczynieniu postarać się o poprawę. Komentarze, że w Turowie sami najemnicy, że gówno grają nie pomoże w niczym. Turowowi potrzebna energia, zapał, entuzjazm - i w wydobyciu tego kibice powinni również pomóc. Nie jest jeszcze za późno - sezon się jeszcze nie skończył. Kibice - trochę więcej wiary i entuzjazmu!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Bardziej się wstydzę oglądania Klubu Kibica niż Aktualnego Zespołu podczas meczu...I Najlepsze w Tym ze w druzynie wróci chemia,zaczna grac dobrze i wygrywac,ale KK raczej dalej i to samo...Zróbcie sobie spotkanie dziadki i oddajcie pałeczke młodszym

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
[cut]

Trudno sie z Toba nie zgodzic... jednak czy nie za bardzo wychwalasz osiagniecia Arkadiusza? Popatrz czym teraz musi sie zajmowac, zeby dorobic sie kasy? Trzeba mu przyznac sciagajac Sase i Bobana odjal sobie polowe roboty zwiazanej z przekonywaniem zawodnikow do przyjscia do Turowa.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mi się wydaję ze w tym sezonie dopóki prezesem był J.Michalski to jeszcze drużyna fajnie wyglądała,gdy nastąpiła zmiana na W.Łuczaka szło to w dół i teraz jest jak jest ale mogę się mylić to tylko moja opinia

I jeszcze takie pytanie do lepiej poinformowanych jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa A.Krygiera w sprawie "przekrętów" ? Czy była jakaś sprawa w sądzie i kto ma narazie racje w tym sporze.?

I szczerze szkoda mi gościa Trafił do Zgorzelca , sprawił Zgorzelcowi piękna lata koszykarskiej chwały aż tu nagle widzę go tu w Reklamach,Malanowskich,Trudnych Sprawach itp.gdzie jeszcze nie dawno ludzie w Zgorzelcu na rękach go nosili.

A i ten KK gdzie nie powinno być problemów,tylko zgrzyty,kłótnie,i gadanie między sobą że jest dobrze a doping rośnie w siłę , gdy powie coś kibic spoza KK to nie nie nie nie nawet nie dopuszczą pomysłów tylko grają to samo , o oprawach szkoda gadać,kiedyś było piekiełko teraz robi się to samo tylko że ludzie w TV widzą tą grupę dziadków co głos tracą ale nadal "krzyczą w niebo-głos!" a jeszcze inni udają że krzyczą bo co bo gardło będzie bolało,tu trzeba gościa-PRZYWÓDCĘ co chce mieć za sobą piekło że wie że nie musi powtarzać dwa razy.Może piszę tak bo byłem na kliku meczach Wisły Kraków w tym sezonie w tym na meczu Twente po meczu nie było osoby bez chrypki tam gdzie sektor ich KK jest , bierzmy przykład z nich stadion na 35 tys nie ma 28 ludzi tylko 8 tys najzagorzalszych i nie ma różnicy z tym jak by stadion był pełen.

Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 17:44 przez BossZgC, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

BossZgC pisze:
bierzmy przykład z nich stadion na 35 tys nie ma 28 ludzi tylko 8 tys najzagorzalszych

trochę przesadziłeś - stadion i atmosfera na nim nijak się ma do hal koszykarskich w Polsce, ale rozumiem do czego zmierzasz.
Ja powiem raczej tak - w sobotę i niedzielę miałem ogromną przyjemność fotografowania final four Pucharu PZKosz w Ostrowie Wlkp. W rozgrywkach tych wystąpiła drużyna G.Mordzaka (I liga) oraz trzy drużyny II ligowe (Pleszew, Ostrów i WKS Śląsk Wrocław). O poziomie sportowym nie będę opowiadał, bo był rewelacyjny (wygrał WKS Śląsk), ale o kibicach Stali Ostrów Wlkp. mogę powiedzieć jedno: mimo posiadania w swoich szeregach "leśnych dziadków" są to najlepiej zorganizowani i najlepiej dopingujący kibice w Polsce. I mówię to z pełną odpowiedzialnością za swoje słowa. Nie chcę się wypowiadać nt. naszego KK, ale każdemu polecam wizytę w ostrowskim "kurniku" aby wsłuchać się w doping i poczuć drżenie dźwięku w hali na własnej skórze.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

grengo pisze:
Nie chcę się wypowiadać nt. naszego KK

Od kiedy?Co masz tym razem do ugrania?Fermęt to twoja wizytówka.Zniszczyłeś wszystko co związane z tematem kosza i dopingu i udajesz że to nie ty!!!
Tak wogóle co mnie Ostrów obchodzi mamy swoją drużynę i obowiązek wspierania jej ,tym bardziej w trudnych chwilach.Nie może być tak aby posowało do nas powiedzenie łaska kibiców na pstrym koniu jeździ.

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 12:31 przez Teraz ja, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Patrząc relanie jeżeli ugra turów z 3,4 zwycięstwa w szóstkach to bedzie i tak dobrze na więcej nas nie stać jestem świadomy tego i najprawdopodobnie to my zajmiemy to szóste miejsce chyba że stanie sie cud albo kogos wymienią bo jeżeli ten skład skonczy ten sezon co jest teraz to o półfinale mozemy pomarzyć...

Albo jesteśmy profesjonalnym klubem i widizmy co sie dzieje bo niechce mi sie wiezyc ze WŁ i JW nie widza problemu albo palimy głupa że jest ok i wierzymy w cud co kompletnie nie pasuje do profesjonalnego klubu. Nigdy nie byłem wielkim zwolennikim ślimaka ale też nie byłem przeciwnikiem ale w tamtym sezonie bądź co bądź mózgiem i wszyztkim w tej drużynie był TT do którego dokoptowano Kickerta. Może w tym sezonie warto zaryzykować i poszukać bardzo inteligentego rozygrywajka za Gustasa który pociągnoł by to z Kickertem tak jak na poczatku sezonu grał Moore z Kangurem. I może by wystarczyło to na medal... Bo zmiamy są potrzbne na wczoraj :| bo w sobote dostaniemy łomot znowu więcej niż -15 i będzie płkanie że oni chca ale nie wychodzi itp itp

A jak już odpusczamy ten sezon bo tak to bedzie dla mnei wygladac jezeli nic zarzad z tym nie zrobi to niech Jankowski gra po 40 minut przyda sie na nastepny sezon jego ogranie ]:-> ]:-> ]:->

http://beta.sportowefakty.pl/koszykowka ... ch-kibicow

chce odzyskać w tym artykule po za plakaniem Wysockiego nic nie ma o odzyskaniu w Zielonej nie szło im dali bilety po 1 zł ja nie mowie że u nas ma byc takie coś ale po co dawaj o odzyskaniu zaufania materiał wchodze a tam wysocki płacze no to odrazumozna dać nagłuwek "Wysocki:Chcemy odzyskac zaufanie kibiców".

http://beta.sportowefakty.pl/koszykowka ... nca-sezonu i dobrze.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Był temat Kuliga, żeby wymienić go za Edwardsa. Trzeba poczekać do następnego tygodnia, bo jakaś wymiana na pewno będzie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 127  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.