Wujek pisze:
Wybaczcie, że mój post zniósł cały temat na inny tor. Dziękuje za Wasze wypowiedzi.
Po przeczytaniu wszystkich powyższych wpisów doszedłem do wniosku, że akcja po części może i ma sens. Ale tylko po części, bo wszystko było by ok, gdyby lądowały tutaj zdjęcia samochodów JUŻ zgłoszonych/ukaranych, czyli schemat taki: Widzę złe parkowanie -> dzwonie pod odpowiedni numer -> czekam na interwencję i w międzyczasie robię zdjęcie = zrobiłem (według entuzjastów akcji) dobry uczynek a kierowca dostał nauczkę a PÓŹNIEJ opisuję całość na forum.
Ja zamieszczałem tu zdjęcia ze względu na info od admina, myślałem że to poważne zobowiązanie policji. A tu się okazało, że jakieś dwa auta zostały zgłoszone do ukarania.... No śmiech na sali
aleksander pisze:
Nie parkuj jak łoś - REAKTYWACJA
Uwaga dobra wiadomość. KPP w Zgorzelcu chce ponownie włączyć się do akcji "nie parkuj jak łoś",
No to się włączyli
obcy pisze:
Zauważcie jedno, że ludzie boją się dzwonić, bo panuje powszechna opinia, że to jest donosicielstwo, dlatego Polacy krok po kroku oswajają się z taką formą postawy obywatelskiej. Akcja "Nie parkuj jak łoś !!!" jest jednym z tych kroków.
Co z tego jak ma pozostać
tylko formą oswajania się obywateli.
dr.bobo pisze:
Jakis czas temu zaraz po kupieniu nowego auta i paru wyjazdach pod markety i prawidłowym parkowaniu cały samochód był dookoła obity drzwiami innych samochodów.
Proponuję grubszą warstwę wosku nakładać ponoć pomaga, tak przed wyjazdem na miasto nowym autem z garażu, nawet dwa razy nawoskować auto nie zaszkodzi
dr.bobo pisze:
Najwidoczniej jest to norma ze wysiadając ze swojego auta "buraki" nie uważają na inne pojazdy.
Inne czy nowe?