Dzisiaj jest 20 cze 2025, 9:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

manzir pisze:
Kolejny mecz, który można było wygrać, a przegrali frajersko na własne życzenie. Koszmar z minionego sezonu frajersko przegrywanych końcówek trwa nadal.
Miało być lepiej po naukach, jakie zebrali w tamtym sezonie, a na dobrą sprawę poprawy nie widać. Wydaje mi się, że naszemu trenerowi brakuje pomysłów i umiejętności pokierowania zespołem w nerwowych końcówkach. Można zwalać winę na zawodników, bo przecież to oni grają, ale trener powinien wyciągać wnioski i umieć temu zaradzić. Nasz trener pokazuje, że w tym temacie nie ogarnia kuwety, kolejny raz ...

Co to znaczy frajersko? czy my prowadziliśmy bezpiecznie całe spotkanie i dopiero w końcówce oddaliśmy na tacy ten mecz? no plisss darujcie sobie takie głodne kawałki - był mecz na styku ktoś musiał wygrać, ktoś musiał przegrać - szansa na wygranie tego meczu była ewidentnie pół na pół - brakło trochą szczęścia, zimnej głowy i umiejętności...

Trochę z boku, ale jednak jeszcze raz zapytam, czy pod innym trenerem bylibyśmy w zeszłorocznym finale? generalnie 99% kibiców pisała jasno "z tym składem" to o szóstki będzie ciężko...
Nie bawmy się w kibiców zwalniających trenera po każdej porażce...

Niestety indywidualnie mamy słabszych koszykarzy praktycznie na każdej pozycji i budżet może stanowiący 1/5, może 1/4 tego co BCD - czy było widać jakąś dużą różnicę w grze obu zespołów?

Mamy niestety swoje problemy i to przekłada się na naszą grę - gramy szybko i nieco zbyt skomplikowanie momentami, aby KB szybko wkomponował się w zespół, Zigi pod formą - nie wiem czy za bardzo nie schudł, bo nie ma siły się przepychać pod koszem, a szybkości i tak nie przybyło, PS całkowicie bezproduktywny i nieprzydatny, FD niestety tak silnym w ataku zawodnikom jak para podkoszowych Doniecka nie da rady w obronie, Chylu zgruzowany...

Nonszalancja naszych zawodników w powrocie do obrony i tak powinna się zakończyć furią trenejro - bo tak łatwo oddanych kilku akcji to ja bardzo dawno nie widziałem, żeby po naszych punktach szybciej pod naszym koszem byli przeciwnicy ze swoją akcją...

Akurat w tym meczu trudno obarczać tylko i wyłącznie trenera za porażkę, owszem kilka zestawień mogłoby wydawać się bardziej odpowiednie, ale nie wyglądało to źle grając ograniczoną rotacją - to Turów wyglądał dużo lepiej zespołowo, a grę BCD ciągnęły przede wszystkim indywidualne popisy i nasze przewinienia...

VIP
VIP
Awatar użytkownika

jimisan pisze:
Co to znaczy frajersko?

To znaczy tyle, że kolejny raz mogli rozstrzygnąć na swoją korzyść mecz.
Wczoraj mieli ostatnią akcję i pełny czas na jej rozegranie - to co zrobili, jako drużyna, to masakra i nic tego nie zmieni - rezultat: dogrywka.

jimisan pisze:
darujcie sobie takie głodne kawałki - był mecz na styku ktoś musiał wygrać, ktoś musiał przegrać

Jasne - pytanie tylko, dlaczego to znowu my przegrywamy te zacięte końcówki???

jimisan pisze:
Niestety indywidualnie mamy słabszych koszykarzy praktycznie na każdej pozycji i budżet może stanowiący 1/5, może 1/4 tego co BCD - czy było widać jakąś dużą różnicę w grze obu zespołów?

Milion razy już było napisane, że budżet nie gra ...

jimisan pisze:
Mamy niestety swoje problemy i to przekłada się na naszą grę

Dokładnie tak, a największy problem, to taki, że nie uczymy się na błędach, nie wyciągamy wniosków i przy meczu na styku na końcu brakuje opanowania, wyrachowania, zimnej głowy, przemyślanej i solidnie rozegranej akcji specjalnie przygotowanej na takie końcówki.

Po wczorajszym wyrównanym meczu trener, ani drużyna nie ma nic na swoje usprawiedliwienie po porażce, bo najnormalniej w świecie w końcówce dali pupki i tyle - trener podwójnie, ponieważ proawdzi drużynę drugi sezon, gdzie występują takie sytuacje.

obserwator
obserwator

Weryfikacja Naszych środkowych przyjdzie bardzo szybko - już za parę dni przyjedzie Polpharma z Trybańskim...

O inne pozycje się nie boję, ale pod koszem przewagę może mieć SKS... Obym się mylił :smt028

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

do Manzir - budżet nie gra ale robi wyniki - wszyscy wiemy że "pieniądza szczęścia nie dalą ale...."
Czy zauważyłeś różnicę między naszymi centrami a Mc Cauley'em tu tylko o kasę chodzi.I to właśnie ta kasa robi różnice

VIP
VIP
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
budżet nie gra ale robi wyniki - wszyscy wiemy że "pieniądza szczęścia nie dalą ale...."Czy zauważyłeś różnicę między naszymi centrami a Mc Cauley'em tu tylko o kasę chodzi.I to właśnie ta kasa robi różnice

Nie do końca się z tym zgodzę, chociaż jest większe prawdopodobieństwo, że budżet zrobi wynik - niby za tą większą kasę można kupić niby lepszych zawodników. W jednym pojedynku, tak jak wczoraj, nie ma to większego znaczenia, no chyba, że oba zespoły dzieli przepaść pod względem sportowym, natomiast może mieć to dopiero znaczenie w serii, gdzie drużyny grają ze sobą kilka meczy w zasadzie dzień po dniu.

My kolego nie mamy centrów - Damian to typowa 4, Ivan to cień centra i jest na równi pochyłej w dół póki co, a Barone jest jeszcze nieopierzony, ale wygląda na to, że możemy mieć z niego pożytek.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

a czy brak rasowych centrów to nie sprawa budżetu?

pismak
pismak

manzir pisze:
To znaczy tyle, że kolejny raz mogli rozstrzygnąć na swoją korzyść mecz.
Wczoraj mieli ostatnią akcję i pełny czas na jej rozegranie - to co zrobili, jako drużyna, to masakra i nic tego nie zmieni - rezultat: dogrywka.

"Frajersko" to wczoraj Trefl zrobił sobie dogrywkę w wygranym meczu...
Frajersko to oddaliśmy mecz z Nymburkiem...
Wczoraj nic z frajerstwa nie widziałem... akcja była, Donieck nieźle wybronił, a i tak oddaliśmy rzut, było pudło i tyle... Równie dobrze mogliśmy zdobyć punkty, a w swojej ostatniej akcji BCD mogli i tak przechylić wygraną na swoją korzyść - i wtedy byłoby dopiero frajerstwo...

manzir pisze:
Jasne - pytanie tylko, dlaczego to znowu my przegrywamy te zacięte końcówki???

przypomnę tylko, że choćby w poprzednim sezonie to my wygraliśmy po dogrywce dwoma punktami, a właśnie we frajerski sposób daliśmy się dojść w Q4 pomimo wysokiej przewagi...

manzir pisze:
Milion razy już było napisane, że budżet nie gra ...

milion razy również drużyna posiadająca przewagę na każdej pozycji wygrywa ze słabszą czytaj biedniejszą... może na trójce mamy porównywalny potencjał, na pozostałych pozycjach niestety zawodnicy Doniecka mają przewagę przede, oprócz umiejętności przede wszystkim doświadczenia... Co oczywiście nie znaczy, że nie mogliśmy tego meczu i tak wygrać...

manzir pisze:
Dokładnie tak, a największy problem, to taki, że nie uczymy się na błędach, nie wyciągamy wniosków i przy meczu na styku na końcu brakuje opanowania, wyrachowania, zimnej głowy, przemyślanej i solidnie rozegranej akcji specjalnie przygotowanej na takie końcówki.

A zastanawiałeś się z czego wynika ten problem? czy mamy w drużynie ogranych ze sobą doświadczonych zawodników? czy mamy choć jednego g2g'oja, któremu jeśli podasz to jest pewne, że trafi, abstrahując od tego, że nie ma gościa, który trafia wszystko, a jak jest jeden to na stówę będą go przeciwnicy dokładniej pilnować... wczoraj tak na prawdę na parkiecie był tylko jeden zawodnik z poprzedniego sezonu, Prince mimo wszystko jest dość krótko z zespołem, KB jeszcze krócej - Jaramaz i TT to młodzicy, Wiśnia wczoraj niestety popełniał błędy, a Dyla zdominowali przeciwnicy fizycznie... dajmy temu zespołowi czas, spokój - ja również bym chciał, aby wygrywali jak najwięcej i z każdym, ale niestety nie da rady - a sama gra naprawdę nie wygląda źle - z czego oni mieli wyciągać wnioski skoro grają na poważnie ze sobą od kilku tygodni? na czyich błędach mieli się uczyć?
Czy pisałbyś tak samo gdyby TT trafił ostatniego lay-up'a? to jest tylko jedna akcja która odwraca mecz w jedną lub drugą stronę... mimo wszystko nie dostali wczoraj Ukraińcy tego meczu na tacy jak chociażby Czesi czy Włocławianie, a musieli sporo potu zostawić na parkiecie, aby wyrwać to zwycięstwo...

Niestety, ale dopóki strefa podkoszowa nie będzie wyglądać tak jak powinna to nasz obwód może tego nie uciągnąć, dlatego liczę na jak najszybsze wprowadzenie w grę KB i sporo jego minut na parkiecie, zwłaszcza w parze z Damianem... Kyle musi poczuć się pewnie na boisku...

bog180 pisze:
a czy brak rasowych centrów to nie sprawa budżetu?

dokładnie tak najdrożsi są właśnie dobrzy wysocy, z prozaicznej przyczyny - jest ich najmniej...

rekrut
rekrut

Manzir, cenię ludzi ze swoim zdaniem ale czytając Twoje komentarze mam wrażenie że tylko starasz się być znawcą koszykarskiego rzemiosła.

manzir pisze:
to co zrobili, jako drużyna, to masakra i nic tego nie zmieni - rezultat: dogrywka

manzir pisze:
Jasne - pytanie tylko, dlaczego to znowu my przegrywamy te zacięte końcówki

manzir pisze:
nie uczymy się na błędach, nie wyciągamy wniosków i przy meczu na styku na końcu brakuje opanowania, wyrachowania, zimnej głowy, przemyślanej i solidnie rozegranej akcji specjalnie przygotowanej na takie końcówki.

Sam zadajesz pytania i sam sobie odpowiadasz. Pytanie tylko czy dobrze odpowiadasz.
Zapewne wiesz dokładnie jakie wskazówki przekazał trener zawodnikom i jaką zagrywkę mieli zagrać w ostatnich sekundach kwarty.
Nie uczymy się już drugi sezon i nie wyciągamy wniosków ? Wątpię ! Osobiście wolę przegrać 2 czy 3 spotkania a w najważniejszym momencie wygrać rzutem za 3 w półfinale playoff.
Frajersko ? Skoro wyrażasz swoją opinię tu na forum to proponuję podejść do trenera i powiedzieć mu o frajerskich przegranych. Inaczej to sam zachowujesz się...wiesz sam jak.

W VTB z każdą drużyną z pierwszej 4 powinniśmy dostać -10 i to bez względu na budżet, zawodników czy inne sytuacje. Renoma i siła tych klubów jest tak duża że Turów jest naprawdę malutkim klubikiem.
Cieszmy się więc że walczymy z takimi drużynami i drużyny te muszą się z nami liczyć w każdym meczu. Mamy zawodników walecznych, młodych i grających z całym sercem.
Peace !

VIP
VIP
Awatar użytkownika

jimisan pisze:
Wczoraj nic z frajerstwa nie widziałem... akcja była, Donieck nieźle wybronił, a i tak oddaliśmy rzut, było pudło i tyle... Równie dobrze mogliśmy zdobyć punkty, a w swojej ostatniej akcji BCD mogli i tak przechylić wygraną na swoją korzyść - i wtedy byłoby dopiero frajerstwo...

jimisan pisze:
Czy pisałbyś tak samo gdyby TT trafił ostatniego lay-up'a? to jest tylko jedna akcja która odwraca mecz w jedną lub drugą stronę...

Nie interesuje mnie gdybanie, bo to bez sensu - szkoda moich klawiszy ...
Podobno zwycięzców się nie osądza, podobno, ale ja jednak to robię ...

Gdyby TT trafił, to cieszyłbym się, co nie zmienia faktu, że wygralibyśmy dzięki szczęśliwemu rzutowi przeciwko mocniejszej drużynie i taka jest prawda.
Frajersko przegraliśmy, bo mogliśmy to rozstrzygnąć na naszą korzyść i że zacytuję siebie samego:
manzir pisze:
brakuje opanowania, wyrachowania, zimnej głowy, przemyślanej i solidnie rozegranej akcji specjalnie przygotowanej na takie końcówki

Gdyby nie wybronili akcji po naszym szczęśliwym rzucie i przegrali mecz przez akcję wyprowadzoną w 2-3 sekundy, to mecz przegraliby mega frajersko i to tyle w temacie bezsensownego gdybania.

jimisan pisze:
A zastanawiałeś się z czego wynika ten problem? czy mamy w drużynie ogranych ze sobą doświadczonych zawodników?

jimisan pisze:
z czego oni mieli wyciągać wnioski skoro grają na poważnie ze sobą od kilku tygodni? na czyich błędach mieli się uczyć?

Przestań kolego poisać brednie - grają ze sobą już 3 miesiące - mieli czas na zgranie i przygotowanie choć jednej w/w akcji na takie końcówki. Piszesz, że nie mamy doświadczonych zawodników WTF??? Chyliński ( tak, wiem kontuzja), Kulig, Dylewicz i zaliczyłbym jeszcze Wiśnie do właśnie doświadczonych ogranych na europejskich parkietach zawodników z mocnymi rywalami. Chyba, że polaków nie cenisz i dla Ciebie liczą się tylko zagraniczni najemnicy ...

Prince doszedł później - fakt - ale na nim świat się nie kończy, a po jego grze widać, że w zespole czuje się dobrze. Jego gra daje nam wiele dobrego, dlatego MR daje mu dużo pograć - tak więc myślę, że chłopak się już zgrał -> może cała drużyna nie czuje się jakby grali ze sobą 5 lat i mogą grać ze sobą z przepaskami na oczach, ale nie mów mi, że nie mieli czasu na zgranie i przygotowanie zagrywek/akcji na specjalne okazje ...

Na temat KB pisałem już wcześniej.

Tyle na temat naszego wczorajszego meczu i drużyny. Zobaczymy jak zaprezentują się z tabletami.

Ostatnio zmieniony 04 lis 2013, 12:32 przez manzir, łącznie zmieniany 1 raz

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

" Jakby grali ze sobą 5 lat"- to i jakby wygrali
"z przepaskami na oczach" - więc im wynik nie przeszkadzał

VIP
VIP
Awatar użytkownika

s.p.o.r.t. pisze:
Sam zadajesz pytania i sam sobie odpowiadasz

Pytanie retoryczne jest koledze znane?

s.p.o.r.t. pisze:
Zapewne wiesz dokładnie jakie wskazówki przekazał trener zawodnikom i jaką zagrywkę mieli zagrać w ostatnich sekundach kwarty.

Nie wiem - oceniam to, co widzę - jeżeli trener zasygnalizował TT, że w ostatniej akcji ma bez sensu klepać i oddawać "radosny" rzut - gratuluję rzemiosła trenerskiego w każdym calu ...

s.p.o.r.t. pisze:
Osobiście wolę przegrać 2 czy 3 spotkania a w najważniejszym momencie wygrać rzutem za 3 w półfinale playoff.

No brawo, bo chyba nikt inny, tak nie myśli ...

s.p.o.r.t. pisze:
Frajersko ? Skoro wyrażasz swoją opinię tu na forum to proponuję podejść do trenera i powiedzieć mu o frajerskich przegranych. Inaczej to sam zachowujesz się...wiesz sam jak.

Skąd pewność, że nie rozmawiałem z trenerem na temat naszej gry i tego w jaki sposób traktuje zawodników? Jesteś wróżką/jasnowidzem?!

s.p.o.r.t. pisze:
W VTB z każdą drużyną z pierwszej 4 powinniśmy dostać -10 i to bez względu na budżet, zawodników czy inne sytuacje. Renoma i siła tych klubów jest tak duża że Turów jest naprawdę malutkim klubikiem.

Z takim nastawieniem proponuję przerzucić się na szachy ... ;)

s.p.o.r.t. pisze:
Cieszmy się więc że walczymy z takimi drużynami i drużyny te muszą się z nami liczyć w każdym meczu. Mamy zawodników walecznych, młodych i grających z całym sercem.Peace !

Tu z kolegą zgodzę się w 100% :grin:

rekrut
rekrut

Manzir
manzir pisze:
Gdyby TT trafił, to cieszyłbym się, co nie zmienia faktu, że wygralibyśmy dzięki szczęśliwemu rzutowi przeciwko mocniejszej drużynie i taka jest prawda.
Frajersko przegraliśmy, bo mogliśmy to rozstrzygnąć na naszą korzyść

SZCZĘŚLIWIE FRAJERSKA WYGRANA ?

Czy Ty sam jesteś w stanie się zadowolić ?

Czytam Twoje posty od początku i wiem że Twoje zawsze musi być na wierzchu. Z Tobą nie da się polemizować. Sprowadzasz ludzi do swojego poziomu "koszykarskiego"

Ktoś kto rozmawia z Rajkoviciem na tematy związane z koszykówką a tym bardziej o jego traktowaniu zawodników na pewno ma więcej kultury i elokwencji. Prędzej postawiłbym na Jimisana i to z nim mogę umówić się na szachy.

Peace !

VIP
VIP
Awatar użytkownika

To, że frajesko przegrali nie znaczy, że mecz był zły kolego.

s.p.o.r.t. pisze:
Ktoś kto rozmawia z Rajkoviciem na tematy związane z koszykówką a tym bardziej o jego traktowaniu zawodników na pewno ma więcej kultury i elokwencji. Prędzej postawiłbym na Jimisana i to z nim mogę umówić się na szachy.

?!? Jeżeli boli Cię odpowiedź na twoje wywody, to trudno. Każdy ma prawo do swojego zdania -> ja przedstawiam Ci moje argumenty i odpowiadam na twoje - czysta polemika, a jeżeli nie wytrzymujesz ciśnienia, to może nie zabieraj głosu.

Gry w szachy ze mną nie proponowałem, tylko jako alternatywę zamiast kosza dla Ciebie, a ... i umawiać możesz się z kim chcesz na co tam chcesz ;)

rekrut
rekrut

Jedyne co mnie boli, to Twoje Frajerskie traktowanie piszących tu ludzi i zniżanie ich do swojego poziomu !
Frajerskie odpowiedzi !

manzir pisze:
Nie interesuje mnie gdybanie, bo to bez sensu - szkoda moich klawiszy

manzir pisze:
Gdyby TT trafił, to cieszyłbym się

manzir pisze:
Gdyby nie wybronili akcji po naszym szczęśliwym rzucie i
manzir pisze:
Przestań kolego poisać brednie

Zastosuję Twoją grę.

manzir pisze:
Pytanie retoryczne jest koledze znane?

Tak

manzir pisze:
Nie wiem - oceniam to, co widzę

Od kiedy ślepiec jest wiarygodny ?

manzir pisze:
No brawo, bo chyba nikt inny, tak nie myśli

Cel po trójce z Anwilem.

manzir pisze:
Skąd pewność, że nie rozmawiałem z trenerem na temat naszej gry i tego w jaki sposób traktuje zawodników? Jesteś wróżką/jasnowidzem?!

Masz mało kultury.

manzir pisze:
Z takim nastawieniem proponuję przerzucić się na szachy

manzir pisze:
a ... i umawiać możesz się z kim chcesz na co tam chcesz

Zwykłe chamstwo ?

Jeżeli też bolą Cię odpowiedzi na twoje wywody, to trudno. Każdy ma prawo do swojego zdania. Ja przedstawiam Ci moje argumenty i odpowiadam na Twoje. Czysta polemika, a jeżeli nie wytrzymujesz ciśnienia, to może nie zabieraj głosu.

Zgadzam się z Tobą w 100%

To co Ty tu wypisujesz to nie dyskusja, argumenty i wymiana poglądów tylko zwykły frajerski ping pong.

Peace.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

To, że Cię boli, to widzę - frajerskie traktowanie ludzi - c'mon, chyba jesteś przewrażliwiony - obiecuję Ci nie reagować na twoje posty, żeby kolegi nie krzywdzić 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.