Dzisiaj jest 22 cze 2025, 10:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Do djjaguar05. Jako rehabilitant napisze tak. Sa pewne cwiczenia/treningi ktore sie nie aplikuje danej grupie docelowej (a przynajmniej nie w stopniu narazajacym grupy miesniowe badz stawy na urazy)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

NoBody pisze:
Klub zaczął działać.Poszły rozkazy i na profilu Kuliga,Dylewicza,Chylińskiego,Stelmacha takie oto cuda :

No to szeroko pojechali - nie zdziwię się wcale, jeżeli w niedzielę nasza drużyna zostanie przywitana gwizdami - nie chodzi tu o zawodników, a zarząd i kadrę trenerską.

rekrut
rekrut

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -milczenie

Czekałem na te oświadczenie.....i wiedziałem, że to PRAWDA tylko czekałem na stanowisko drugiej strony.Brawo Łukasz i MY KIBICE DZIĘKUJEMY ZA SŁOWA PRAWDY, panowie o których mowa w oświadczeniu WON z klubu + anty trener.. (kawał drania)...mafia klubowa...poprzewracało się niektórym w głowie..panowie zawodnicy uważajcie na swoje zdrowie bo w tym klubie zobaczcie jakie są praktyki...mam nadzieje, że PGE się tym zajmie...niestety wizerunek klubu przez te osoby został nadszarpnięty ...znaleźli sobie prywatną firmę do robienia pieniędzy...jeszcze kiedyś podobno nie do ruszenia...to teraz zobaczymy... proponuje wywieźć ich na meczu na taczce....

obserwator
obserwator

No i jest perełka...

http://www.polskikosz.pl/internalfiles/ ... niarz.jpeg

obserwator
obserwator

PLK żąda wyjaśnień ]:->
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wrocl ... owej_.html

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dlaczego afera musi być rozkręcana w trakcie sezonu?? A nie przed??
Przyczyna też tkwi w kontraktowaniu zawodników, nie wiem jak bez odpowiednich testów podpisali kontrakt z takim zawodnikiem jak Wichniarz, który wybitnym koszykarzem nigdy nie był. Grał dobrze tylko przeciwko Turowowi.
A co do władz to można sobie poszczekać a karawana i tak będzie szła dalej. Zgorzelczanie popierają kolesiostwo, korupcje i kochają Tuska o czym świadczą wyniki wyborów (70% PO). Jeżeli macie pretensje to do siebie, bo wiadomo że władze w spółkach, klubach należących do państwa obejmuje tylko wąskie POlityczne grono o odpowiednich poglądach.
Najgorsze jest to że Turów gra z podciętymi skrzydłami o czym świadczą wyniki - wysoka porażka ze słabiutkim Asseco a teraz zapewne mocne baty od Stelmetu, który po raz kolejny upokorzy nas na własnym parkiecie.

obserwator
obserwator

No i z wielkiej chmury - mały deszcz. O co kaman? A o to, że Ł.W. wcale niczego nie potwierdza w swoim oświadczeniu oprócz tego, że A.M. powiedział mu o tym, co kazał trener. Nie potwierdził, że trener mu kazał czy G.A., ale że A.M. Mu powiedział. Ja tam ze swoją oceną wstrzymamy się do wyroku. Co do ulotek, o których wspomina L.W. Myślę, że to kapiszon, bo skoro nie pojechał na mecz, to w inny sposób dbał o wsparcie marketingowe klubu, a to chyba zawodnicy mają w kontraktach.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Czytam i czytam i nie do wiary co się porobiło. Komu ta cała sytuacja ma służyć? Klubowi na pewno nie, Adrianowi - może (tylko w jaki sposób), Wichniarzowi? Poziom wkur...nia wśród kibiców sięga chyba zenitu, ale wydarzenia, które miały miejsce w ostatnich kilku dniach sięgnęły rynsztoka i pokazują czyjąś słabość, bo na pewno nie tych ludzi. O co kaman? O to, że dziwnym zbiegiem okoliczności "ktoś" przebił koła w samochodzie Rajkovicia. Mało? No to kolejnym dziwnym zbiegiem okoliczności "ktoś" włamał się do piwnicy Ardelego i zdemolował piec c.o. w wyniku czego ten musiał wyprowadzić się z żoną i malutką córką z domu, bo nie ma ogrzewania. Świąt w domu dzięki jakiemuś debilowi też nie ma. Czy to jest normalne? Uważam, że wielu z kibiców już wydało swój werdykt, ale ja poczekałbym na wynik sprawy sądowej, bo do tej niewątpliwie dojdzie. Drodzy czytelnicy mojego posta nie myślcie, że chcę tu kogokolwiek bronić, ale dwa dziwne zbiegi okoliczności zasługują na pogardę i to największego kalibru. Te sytuacje pokazały jak wielką odwagą wykazał/wykazali się sprawcy tych czynów. Żenada i rynsztok.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Czy warto zostać adwokatem diabła ? :) Spójrzcie na kalendarz tych wydarzeń i tu rodzą się pewne wątpliwości. Trening odbywa się 16.03 (sobota). pięć dni później 21.03 (czwartek) media donoszą o tym że Wichniarz jest już zawodnikiem Kotwicy. Co więcej na stronie PLK jest informacja z 21.03, że ma licencję do grania w Kotwicy. Więc zakładając, że wszystko działo się w nadzwyczajnym ekspresowym tempie i licencja wydana została w 24 h, to musimy wierzyć, że konkretne kroki co do tego zawodnika poczynione został pomiędzy 18.03 a 19.03. Z drugiej strony przy takim ekspresowym tempie przejścia, zawodnik musiał być dogadany jakoś wcześniej z nowym klubem, co też pewnie trwa. Strasznie te terminy wszystkie napięte. Z oświadczenia wydanego przez Wichniarza, nie wynika w żaden sposób na jakich zasadach rozwiązano z nim umowę w Turowie. W piśmie zawarta jest sugestia, że próbowano go zmusić ale jak ostatecznie to się skończyło ?
Jest parę rzeczy które są w tej sprawie bardzo niejasne i bez znajomości których ciężko wydać wyrok. Parę pytań:
1) W jakich okolicznościach i pan Markowski przestał pełnić funkcję trenera przygotowania fizycznego?
2) Czy pomiędzy klubem a zawodnikiem i byłym trenerem toczy się jakiś spór o zaległe wynagrodzenie ?
3) Kiedy klub wystawił Wichniarzowi - list czystości, konieczny do uzyskania licencji do gry w nowym klubie ?

pismak
pismak

Jan.Leszek pisze:
No i z wielkiej chmury - mały deszcz. O co kaman? A o to, że Ł.W. wcale niczego nie potwierdza w swoim oświadczeniu oprócz tego, że A.M. powiedział mu o tym, co kazał trener. Nie potwierdził, że trener mu kazał czy G.A., ale że A.M. Mu powiedział. Ja tam ze swoją oceną wstrzymamy się do wyroku.

Jak miał potwierdzić słowa trenera? Logiczne jest że trener mu nie powie:Łukasz będziesz miał trening który ma na celu zniszczenie twoich kolan.

obserwator
obserwator

Tytułem wstępu, jest mi bardzo przykro że ktoś włamał się do piwnicy Grzegorza Ardeliego.
Ujawnienie całej sprawy, miało działać przeciw patologii w sporcie, a nie ją szerzyć w życiu codziennym !!!
Bardzo proszę o zachowanie spokoju, nie rozstrzygania spraw na własną rękę. Proszę także o rozsądne zachowanie na najbliższym meczu.

grengo pisze:
Komu ta cała sytuacja ma służyć? Klubowi na pewno nie, Adrianowi - może (tylko w jaki sposób), Wichniarzowi?

grengo, szkoda że patrzysz na sprawę w aspekcie personalnym. Twój syn chyba gra w koszykówkę, tym bardziej nie rozumiem.
Ja jedyne co mogę po tej sprawie zyskać, to groźby i zemsty wszelkiego rodzaju, za ujawnienie prawdy, by zacytować telefon z przed dwóch dni od jednego z pracowników klubu " ty wiciągasz rękę przeciw stadu, to ręka zostanie wyciągnięta przeciw tobie" i jako że grengo się znamy, no przynajmniej ze sobą rozmawiamy, to zapraszam do posłuchania sobie. Może będziesz wtedy opierał się na faktach.

PiotrArcimowicz, nie zagłębiałem się w daty, ale wiem że miał wtedy trenować 2 razy dziennie ponad 2godziny każdy trening, ja miałem raportować treningi - o czym świadczą m.in późniejsze sms'y (nie tylko ujawniony mms. Dodatkowo, w ciągu tych kilku dni, musiał uczestniczyć w licznych spotkaniach, w tym "pociskać z ulotkami" po jednym z centrów handlowych. Nie wiem jak rozwiązano kontrakt, ale czy chciałbyś wstawać rano iść na trening, w międzyczasie uczestniczyć w "spotkaniach" i dzień kończyć treningiem ok 21 ?

PiotrArcimowicz pisze:
1) W jakich okolicznościach i pan Markowski przestał pełnić funkcję trenera przygotowania fizycznego?
2) Czy pomiędzy klubem a zawodnikiem i byłym trenerem toczy się jakiś spór o zaległe wynagrodzenie ?
3) Kiedy klub wystawił Wichniarzowi - list czystości, konieczny do uzyskania licencji do gry w nowym klubie ?

Ad. 1 jak już wspominałem, m.in wpisem z tego forum z marca tego roku, obiecałem sobie, że pracuje w klubie tylko jeden sezon i ani chwili dłużej. Wpis ten podyktowany był m.in sytuacją z Łukaszem. Po zakończeniu sezonu, na pytanie co dalej z współpracą, odpowiedziałem, że temat jest zamknięty. Wiem powtarzam się, ale PiotrArcimowicz pytał.
Ad. 2 Nie toczył się żaden spór, aczkolwiek klub od samego początku miał problemy z płatnościami, choć to nie temat sprawy. Nawet nie było to bardzo istotne, bo słysząc, nie mamy pieniędzy na to, czy na tamto, sam kupiłem np. ławeczkę pionizacyjną, sprzęt TRX - tu podziękowania dla pracowników Centrum Sportowego którzy zamontowali uchwyty do tego sprzętu. Był nawet taki kilkumiesięczny okres gdzie chyba wydałem tyle co zarobiłem, ale sprawiało mi to przyjemność.
Część tego sprzętu po zakończeniu przygody z klubem, oddałem do jednej ze szkół w Zgorzelcu, oraz dwóm trenerom. Więc pieniądze w tej kwestii, to sprawa mało istotna.

obserwator
obserwator

Tutaj link do artykułu z marca 2013 roku w jakiś sposób powiązany z "aferą kolanową"
http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... g&t=news2b
Zwróćcie uwagę na komentarz użytkownika "olo"

No i inny link z tego okresu, którym jest post użytkownika forum.basket2.net "turufun" opisujący metody pracy i "zwyczaje" trenera i prezesa Turowa.
http://forum.basket2.net/viewtopic.php?p=179820#p179820

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

AdrianMarkowski pisze:
grengo, szkoda że patrzysz na sprawę w aspekcie personalnym.

AdrianMarkowski pisze:
jako że grengo się znamy, no przynajmniej ze sobą rozmawiamy, to zapraszam do posłuchania sobie. Może będziesz wtedy opierał się na faktach.

Adrian znamy się i rozmawiamy, ale źle mnie zrozumiałeś. Nie patrzę personalnie na sprawę, bo jak wspomniałeś gra również mój syn w kosza i jestem jak najbardziej za czystym sportem na każdym jego etapie. Mam nadzieję, że również nie wziąłeś sobie do siebie tego , iż sugeruję że koła i demolka są Twoją sprawką. Co to, to nie. Ale musiałem o tym napisać, bo uznałem, iż za sprawą ujawnionych przez Ciebie informacji obudził się jakiś debil(debile), który dopuścił się, jak napisałem-rynsztokowych czynów. Na wynik Twojej konfrontacji z klubem czekam z zainteresowaniem i nie obstaję za żadną ze stron, ale wg mnie te dwie sytuacje są haniebne, o czym wspomniałeś na początku tego wpisu pisząc, że jest Ci przykro. Sądzę, że nie są to przypadkowe dwa incydenty, które tylko zbiegły się w czasie z Twoim wpisem. Myślę, że są to raczej pierwsze skutki poruszonego przez Ciebie tematu kolanowego.To tyle w temacie.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

grengo, opony trenera zgadza sie, jakis idiota ma nasrane w bani. Piwnica GA moim zdaniem zbieznosc, bo jak juz ktos by cos chcial zrobic, to tez raczej zaczalby od czegos podobnego jak w przypadku MR.

AdrianMarkowski, nagrywasz rozmowy? pamietaj, ze musisz o tym uprzedzic rozmowce :smt023

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że na jutrzejszym meczu Balkonowcy dadzą do zrozumienia "zarządcom" klubu, że ich czas minął - przyłączy się może nawet do tego cała hala - buczenie, gwizdy i pewnie jakiś transparent będzie, oby tylko nie przesadzili ...

Wydaje mi się, że coś szykują, ponieważ w ich temacie cisza ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.