Hakeem pisze:
ja już to kiedyś pisałem iż transmisje na żywo Tomkowa czy wcześniej TVP Wrocław z każdego meczu w Zgorzelcu są marketingowo i kosztowo do pupki....po pierwsze mniejsza ilość ludków na hali....po drugie co za tym idzie mniejsza kasa w kasie klubowe za bilety....po trzecie za każdy taki mecz klub płaci dosyć spore pieniądze dla TVP Wrocław....do Tomkowa chyba też tyle że już znacznie mniejsze.....
Mi się wydaje, że nie są winne transmisje. Do małej frekwencji przyczyniają się wysokie ceny biletów i karnetów. Jeżeli bilet normalny kosztowałby 10 zł zamiast 25 czy 30 zł, to każdy wolałby dać tą dychę i mecz oglądać na żywo -> dwa plusy: kasa dla klubu i brak pustych trybun. Dlaczego w innych klubach ceny są przystępniejsze, a u nas wygórowane, to chyba każdy się domyśla
Gdyby klub miał płacić dużą kasę za transmisję, to jest strzał w kolano, a nawet oba

Traciliby wtedy na niewykupionych biletach i na opłatach za transmisję.
Wcale nie zdziwię się, jak tomków robi transmisję tylko za możliwość własnej reklamy.
Wrocław transmituje tylko VTB - naszych ligowych meczy w PS praktycznie nie ma - pozostają jeszcze
płatne transmisje internetowe, z których pewnie coś klubom kapnie.
Najlepszym pomysłem na zapełnienie hali jest obniżka cen biletów i karnetów - w mieście, w którym nie ma pracy, nie wszystkich stać na to, aby wydawać w przybliżeniu 50 zł na dwa mecze co tydzień, czyli miesięcznie +/- 200 zł. Fakt są karnety na początku sezonu, tyle że właśnie nie wszystkich jest też stać na to, aby wydać jednorazowo +/- 200-300 zł na zakup karnetów w zależności od wybranego wariantu rozgrywek.