Dzisiaj jest 24 cze 2025, 12:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a moze "winne" frekwencji sa transmisje w TvTOMKÓW...

pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
a moze "winne" frekwencji sa transmisje w TvTOMKÓW...

nie może tylko na pewno.............po co komu iść na halę i płacić nie małe pieniądze , jak może spokojnie w domu sobie mecz obejrzeć przy browarze......
ja już to kiedyś pisałem iż transmisje na żywo Tomkowa czy wcześniej TVP Wrocław z każdego meczu w Zgorzelcu są marketingowo i kosztowo do pupki....po pierwsze mniejsza ilość ludków na hali....po drugie co za tym idzie mniejsza kasa w kasie klubowe za bilety....po trzecie za każdy taki mecz klub płaci dosyć spore pieniądze dla TVP Wrocław....do Tomkowa chyba też tyle że już znacznie mniejsze.....I to właśnie wszystko jest chore w tym kraju.....nie dość że koszykówka nasza ligowa szału nie robi to jeszcze zamiast kluby dostawać od TV kasę za mecze jak to ma miejsce w każdej dobrej lidze to u nas klub musi do tego dopłacać..............ale cóż sama liga sobie na to zapracowała ....

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
ja już to kiedyś pisałem iż transmisje na żywo Tomkowa czy wcześniej TVP Wrocław z każdego meczu w Zgorzelcu są marketingowo i kosztowo do pupki....po pierwsze mniejsza ilość ludków na hali....po drugie co za tym idzie mniejsza kasa w kasie klubowe za bilety....po trzecie za każdy taki mecz klub płaci dosyć spore pieniądze dla TVP Wrocław....do Tomkowa chyba też tyle że już znacznie mniejsze.....

Mi się wydaje, że nie są winne transmisje. Do małej frekwencji przyczyniają się wysokie ceny biletów i karnetów. Jeżeli bilet normalny kosztowałby 10 zł zamiast 25 czy 30 zł, to każdy wolałby dać tą dychę i mecz oglądać na żywo -> dwa plusy: kasa dla klubu i brak pustych trybun. Dlaczego w innych klubach ceny są przystępniejsze, a u nas wygórowane, to chyba każdy się domyśla 8)

Gdyby klub miał płacić dużą kasę za transmisję, to jest strzał w kolano, a nawet oba ;)
Traciliby wtedy na niewykupionych biletach i na opłatach za transmisję.
Wcale nie zdziwię się, jak tomków robi transmisję tylko za możliwość własnej reklamy.
Wrocław transmituje tylko VTB - naszych ligowych meczy w PS praktycznie nie ma - pozostają jeszcze płatne transmisje internetowe, z których pewnie coś klubom kapnie.

Najlepszym pomysłem na zapełnienie hali jest obniżka cen biletów i karnetów - w mieście, w którym nie ma pracy, nie wszystkich stać na to, aby wydawać w przybliżeniu 50 zł na dwa mecze co tydzień, czyli miesięcznie +/- 200 zł. Fakt są karnety na początku sezonu, tyle że właśnie nie wszystkich jest też stać na to, aby wydać jednorazowo +/- 200-300 zł na zakup karnetów w zależności od wybranego wariantu rozgrywek.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

I tak jest lepiej z cenami biletów w tym sezonie, bo jak przypomnę sobie zeszły rok i 30 zł na vtb, do tego połowa ludzi na hali co wczoraj to robi się trochę smutno. Akurat 20 zł to jest dobra cena, w play offach bedzie pełna hala ale w zasadniczej klub powinien robić więcej promocja np. wczorajszy mecz vtb i najbliższy z Rosą za 30 zł pakiet.

Cytuj:
Dlaczego w innych klubach ceny są przystępniejsze, a u nas wygórowane, to chyba każdy się domyśla 8)

Akurat na takich małych halach jak nasz blaszak ceny są podobne.

Cytuj:
pozostają jeszcze płatne transmisje internetowe, z których pewnie coś klubom kapnie.

Średnia oglądalność przekazu z meczu to 500 osób, do transmisji IPLA PLK dopłaca.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Wcale nie zdziwię się, jak tomków robi transmisję tylko za możliwość własnej reklamy.

Tomków robi to za kasę, nie wiem dokładnie jaką ale za kasę !!!!!

manzir pisze:
Wrocław transmituje tylko VTB

I za te transmisje czepie kapustę i to sporą !!!!
W poprzednich sezonach TVP Wrocław przy realizacji naszych meczyków poza ramówką TVP Sport też od nas pobierało kasę :)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Realizacja transmisji telewizyjnych ze spotkań rozgrywanych w roli gospodarza to jeden z wymogów VTB, który obligatoryjnie obowiązuje wszystkie klubu startujące w rozgrywkach... ponadto część tych kosztów jest zwraca klubowi

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Faktycznie, że jest trochę lepiej z cenami biletów w porównaniu do poprzedniego sezonu, ale nie oznacza to, że jest dobrze - wystarczy popatrzeć na puste miejsca na hali ;)

Miejmy nadzieję, że przy ustalaniu cen na drugą część sezonu wyciągną wnioski i jeszcze obniżą ceny.

rekrut
rekrut

Mam pytanie czy ktoś wie coś więcej na temat Wiśni jak dułgo bedzie pauzował ?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zapraszam do oglądania:

http://www.polskikosz.pl/galeria/987/pg ... 03_95.html

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

szaku52 pisze:
Mam pytanie czy ktoś wie coś więcej na temat Wiśni jak dułgo bedzie pauzował ?

Jak powiedział coach na konfie po meczu: "... "Wiśnia" naciągnął achillesa i nie pogra przez około 3 tygodnie. Nie jest to dobre, ale dzięki temu Karolak i Krestinin mają więcej okazji do gry..."

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Póki co nasza gra bez Wiśni nie wyglądała tragicznie, zarówno z czarnymi jak i Kalevem. Moim zdaniem Wiśnia to zawodnik, którego bilans dla drużyny w większości wychodzi na zero. Potrafi zdobywać punkty i rozdać asysty, ale przy okazji popełnić spoooro głupich, niewymuszonych strat - oczywiście jest on dla nas ważnym zawodnikiem w kontekście szóstek i późniejszych PO, ze względu na dużą intensywność i ilość meczy, po za tym nikt nie biega do kontry tak jak on - chociaż czasami nie potrafi zdobyć łatwych punktów ;) - no chyba jedynie JP mu dorównuje :P
Jego absencja na pewno na dobre wyjdzie Jakubowi - z meczu na mecz gra pewniej, zdobywa punkty i zauważyłem, że w obronie znacznie lepiej się prezentuje. Nie wiem, czy skorzysta na tym dużo Denis - ten chłopak wygląda jakby "niezbyt zależało mu" na grze, ale jednak bije się o piłkę i walczy na tablicach, prosi o piłkę w ataku, chce zdobywać punkty - możliwe, że jego sposób poruszania się na boisku, trochę jakby wolno/ślamazarnie, powoduje obraz leniuszka - jedno jest pewne, że dostanie teraz więcej minut na ogranie się :)

rekrut
rekrut

Cytuj:
Moim zdaniem Wiśnia to zawodnik, którego bilans dla drużyny w większości wychodzi na zero.

Really !!?? Na zero ?? Według statystyk plk wskaźnik +/- Wiśni dla Turowa to 9,4 ... zaraz za Kuligem drugie miejsce..
Według mnie to Wiśniewski jest najlepszym transferem Turowa w tym sezonie i facet jest wart każdych pieniędzy. Każdy trener brałby go w ciemno z pocałowaniem ręki.
Grać na pozycji rzucającego obrońcy praktycznie cały sezon bez zmiennika (kontuzja Chylińskiego plus skromne minuty Karolaka) i do tego pomagać na rozgrywaniu Taylorowi (do czasu zatrudnienia tego drugiego Taylora) dużo kosztuje. Facet przede wszystkim broni, ma pewny rzut z dystansu i końskie zdrowie. W tym sezonie nie raz ratował Turów przed porażkami grając po 35-40 min. Wiśnia obok Princa i Kuliga to pierwszoplany zawodnik Turowa w tym sezonie. Przy takiej intensywności gry nie dziwie się, że i jego dopadła kontuzja.

Młodzi faktycznie mają teraz swoje 5 minut do wykorzystania. Zobaczymy jak wypadną w następnych meczach, bo ostatnie mecze nie pokazują wszystkiego. Czarni ostatnio nie wykorzystują swojego potencjału no i Kalev, który na tle VTB wypada blado.

Zostaje tylko życzyć szybkiego powrotu do formy naszym kontuzjowanym i wtedy :smt068

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nie umniejszam jego zasługom, kiedy przyczyniał się do zwycięstw. Zajeżdżany był ze względu na małą liczbę graczy do rotacji. Napisałem w większości wychodzi na zero i tak to odczuwam, a statystyki dają jakiś obraz zawodnika, ale to tylko "suche" cyfry.

Statystyki mają do się to, że:
Jest 2 gości. Jeden w ciągu tygodnia wypija 10 browarów, a drugi zero. Statystycznie rzecz biorąc, każdy z nich w tygodniu wypija średnio 5 browarów ;)

rekrut
rekrut

Statystyki niby suche, ale pokazują dużo..
Jak wychodzi na zero może trzeba powiedzieć, żeby bardziej się starał..i tak znajdą się kibice, którzy będą wytykać dwa celne podania w stronę kibiców.

Rzucasz odpowiedziami jak z rękawa, ale i tak mnie nie przekonujesz do swojej wiedzy koszykarskiej... a może faktycznie Wiśnia wychodzi na zero, a nasze poglądy różnią się ze względu innej perspektywy oglądania meczu na trybunach :smt003

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tu nie chodzi o koszykarską wiedzę, tylko jak oceniamy tego zawodnika. Pomimo tego, że napisałem, że jego wkład wychodzi na "zero", to uważam go za solidnego i potrzebnego nam zawodnika, a całą jego grę oceniam na plus.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.