Dzisiaj jest 24 cze 2025, 9:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

W takim razie wytłumacz mi tylko jeszcze co rozumiesz jako wkład w grę zespołu.
Jeżeli zakładamy, że wynosi on zero to dany gracz np. popełnia stratę, ale już w następnej akcji się poprawia dokładnie asystując. Dobra akcja i zła akcja.. wyszedł na zero..
Przynajmniej ja tak to rozumuję.
Potem zaś piszesz, że ogólnie gra na plus, czyli dobrze :?
Chyba jeszcze za młody jestem, żeby pojąć, że można grać na plus a wkład w drużynę żaden...

VIP
VIP
Awatar użytkownika

ScottyT pisze:
Jeżeli zakładamy, że wynosi on zero to dany gracz np. popełnia stratę, ale już w następnej akcji się poprawia dokładnie asystując. Dobra akcja i zła akcja.. wyszedł na zero..

Statystycznie rzecz biorąc jest tak jak piszesz. Oczywiście średnio zdobywa sporo punktów i ma sporo asyst, ma niezły wskaźnik +/-, ale to nie wszystko.
Trzeba wziąć również pod uwagę jego podania do kolegów, którzy byli w "ciężkiej" sytuacji rzutowej, czy też mocno byli pokryci przez obrońcę, przez co oni powodowali stratę lub oddawali niecelny rzut - mógł wybrać kogoś lepiej ustawionego - tego nie widać w statystykach i nie każdy zwraca na to uwagę. Jak dla mnie mało widzi na boisku, ok nie jest rozgrywającym, ale po swoich nieudanych zagrywkach ma większe "pretensje" do kolegów, za to, że nie odczytali jego intencji, niż do siebie samego, że coś tam nakombinował.
Dlatego w mojej ocenie, jak pisałem wcześniej:
manzir pisze:
bilans dla drużyny w większości wychodzi na zero
,
czyli jego wkład nie jest do końca zerowy, bo zdobywa punkty i asystuje, ale poprzez swoją "postawę" na boisku umniejsza swoim osiągnięciom statystycznym.
Ale może tylko się czepiam ;)

rekrut
rekrut

Ok, taką odpowiedź to rozumiem :smt023
można patrzeć na to również przez pryzmat sympatii lub niechęci do zawodnika
ja wiśnie lubię mimo, że czasami poda tam gdzie nie powinien, zaraz wraca pierwszy do obrony, a jego nerwy odbieram pozytywnie bo widać, że się stara (jak się pokrzyczy na kolegę z zespołu to korona mu nie spadnie)
prince zupełne przeciwieństwo, uśmiech od ucha do ucha niezależnie od akcji mnie irytuje :smt050

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Akurat Wiśnię lubię i może dlatego więcej "wymagam" od niego - czasami mocno drażni ta jego gorąca głowa ;)

ScottyT pisze:
jak się pokrzyczy na kolegę z zespołu to korona mu nie spadnie

To fakt, ale jeden naczelny krzykacz w zespole nam wystarczy - myślę, że w tym wypadku wytłumaczenie, co autor ma na myśli odniesie lepszy skutek, niż nerwowe uwagi.

Prince zbiera pokłosie swojego aktorskiego zachowania - nie ma lekko z gwizdkami i raczej prędko mu nie odpuszczą. Liczę tylko na to, że w decydującej fazie rozgrywek zepnie poślady i będzie rasowym/profesjonalnym graczem, bo póki co grę traktuje trochę jako rozrywkę, a ma szanse na bycie najlepszym zawodnikiem w lidze 8)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Brawo Jakub Karolak ! :smt026

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Akurat w tym przypadku ze słowami Rajkovica się zgodzę - mecz z Rosą wygrali młodzi. Brak Wiśni, Chylińskiego, Jaramaza i drobne kontuzje Prince'a i Kuliga nie były/są bez znaczenia. Na tym etapie liga Vtb wydaje się ważniejsza, a Turów czeka daleka podróż na Syberię a potem do Estonii. Ewentualne 4 pkt ( uważam, że Kalev i Enisey są w zasięgu Turowa ) gwarantują minimum 8 miejsce. Notabene nawet 6 miejsce jest możliwe. Nie ma co gdybać - zobaczymy co ugrają w 2 kolejnych meczach. Walka jest o miejsce i o niemałą kasę.

Co do Princa moim zdaniem On jest obecnie najlepszym graczem w plk. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Problem polega na tym, że on o tym doskonale wie, i pytanie na ile mu się będzie dalej chciało. Możliwości ma facet duże, wszechstronnością bije na głowę całą ligę. Jest trochę zmanierowany i ten banan na twarzy. Po prostu ten typ tak ma. Trzeba mieć tylko nadzieję, że kiedy przyjdzie grać o stawkę - pokaże na co go naprawdę stać. Tak jak już kiedyś pisałem - teraz gra na pół gwizdka.

Co do dalszej części rozgrywek: kluczowe są 2 kwestie:
- co zrobi Stelmet? Jakie poczyni zmiany kadrowe.
- co z "inwalidami"? Kiedy do gry wrócą Chyliński i Jaramaz? W jakiej formie będą i czy po kontuzji wrócą do normalnej dyspozycji.

Aha jeszcze jedno. Po przyjściu Taylora , T. Taylor gra dużo lepiej. Tego oddechu i zmiany na 10-15 minut mu było trzeba. Poza tym nowy Taylor swoje robi. Dla jednych mało dla innych trochę więcej ale nie jest balastem i lebiegą jak np. Aleksic.

Brawa dla Karolaka - chłopak wykorzystuje daną mu szansę, brawa dla Krestynina za walkę przy zbiórkach, brawa dla TT za mądrą i skuteczna grę, Brawa dla Turowa za kolejną wygraną i niech ta passa trwa dalej.

Oby na "szóstki" Turów był w komplecie, zdrowy i "wzbogacony" madafaką pod koszem ;)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Na stronie vtb znowu nie uda się obejrzeć meczu - transmisja tnie się jak cholera :(

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Na stronie vtb znowu nie uda się obejrzeć meczu - transmisja tnie się jak cholera

Widze cholera jasna :(

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Znalazłem link, ale jest chyba z opóźnieniem i marnej jakości - reklamy też trzeba odbębnić :(

VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekaz nie jest opóźniony, ale słaba jakość

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dawaj :)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Link do meczu:

http://www.feed2all.eu/watch/242435/1/w ... turow.html

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

http://www.sportlemon.tv/20140221/vv530 ... 52985.html

Ale na vtb działa płynnie

VIP
VIP
Awatar użytkownika

IQ wygrali, ale mogli im bardziej odskoczyć - są szanse na kolejne zwycięstwo na wyjeździe :)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Center potrzebny, Kulig 3 faule a Zigi trzyma swój poziom

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.