Dzisiaj jest 30 cze 2025, 18:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 150  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

flyght33wright pisze:
Co ty palisz Fisban ? :grin:

cudzesy :smt033

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Spodziewam się jednak, że od półfinałów na hali będzie więcej ludzi i atmosfera też będzie lepsza - oby taka, jak na meczu z sezonowcami

Chciałbym zauważyć, że półfinały rozpoczynają się już za niecałe 3 dni, a frekwencja jest katastrofalnie słaba jak na ten etap rozgrywek i nie widać światełka w tunelu ,aby się ona znacząco poprawiła. A jeżeli ktoś myśli, że w ewentualnym finale ze Stelmetem będzie lepiej, to pewnie dobrze myśli, bo na Stelmet się sprężamy i kibiców z Zielonej Góry przyjedzie znacznie więcej niż ostatnio. Dużo więcej - bo zanim się zorientujemy oni powykupują bilety.

Osobiście jestem delikatnie rzecz ujmując zawiedziony takim podejściem ludzi/kibiców , ale jak się mówi " nie ma skutków bez przyczyny/ przyczyn". Mając najbardziej widowiskowo grający zespół w historii klubu, będąc w strefie medalowej, grając o finał nie możemy zapełnić 3,5 tyś. hali. Moim zdaniem to jest porażka klubu, miasta, ludzi. A winni są wszyscy
Klub:
- bo nie przeprowadził kampanii zachęcającej do przyjścia na mecze, nie wykorzystał MP aby kibiców zachęcić do przyjścia na halę, nie zorganizował żadnych imprez okolicznościowych, evantów w plenerze, które by poprawiły wizerunek klubu i umożliwiły bezpośredni kontakt z zawodnikami.
Miasto:
- z czego znany jest Zgorzelec. Jaka jest największa atrakcja sportowa w regionie, jaki klub sportowy w okolicy gra na najwyższym poziomie?. Czy miasto pokusiło się o klienta z Niemiec, czy skierowano do niego ofertę, zachęciło go do przyjścia na halę, a jeżeli tak to w jakim stopniu- słabym czy bardzo słabym. Co zrobiło miasto dla poprawy swojego wizerunku czy rozwoju, wykorzystując sukcesy sportowe PGE TUROWA. Czy produkt jakim jest Turów Zgorzelec został odpowiednio sprzedany? Moim zdaniem - Nie.

Ludzie: czy brak zainteresowania meczami - widowiskiem sportowym na najwyższym ligowym poziomie spowodowany jest;
- pauperyzacją społeczeństwa, przy naprawdę korzystnej ofercie cenowej?
- aspektem demograficznym - starzejące się społeczeństwo - cała Europa przecież się starzeje a ludzie na mecze chodzą;
-negatywnym nastawieniem do klubu;
- brakiem większego zainteresowania wśród młodych ludzi, zwłaszcza w klubie kibica;
- brak nowych pomysłów, kreatywności, nowych impulsów w KK;

Tych punktów można mnożyć, ale nie o to chodzi. Gra jest o dużą stawkę i wysilmy się, i przyjdźmy na mecze . A w nowym sezonie zmieńmy wszystko na lepsze bo teraz na zmiany jest po prostu za późno.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Od wczoraj sprzedano 140 biletów.Pozostało jeszcze co najmniej 1804 biletów.
Może nie będzie tak źle. Oby moje informacje o stanie biletów przyczyniły się do
znacznego spadku tej ostatniej liczby . :grin:

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nie ma co się czarować, że na półfinały hala się zapełni, ale liczę na frekwencję na poziomie 2,5-3,0 tyś. kibiców - na finałach spodziewam się kompletu 8)

rekrut
rekrut

Może trzeba ponownie zmobilizować Urząd Miejski i za pomocą SMS przyciągnąć na hale ferajnę :smt026 .

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mobilizowałem UM z wysłaniem SMS'a, jak graliśmy w EC - nikt w klubie tej drogi komunikacji z kibicami nie chce praktykować. Pisałem już wcześniej o tym, że wychodzą z założenia, że w tak małym mieście wszystko rozejdzie się pocztą pantoflową.

pismak
pismak

Przyprowadzam na mecze ludzi z Görlitz, Oleśnicy, Opola, Lindau, Zgorzelca, ... wszyscy twierdzą, że na meczach panuje wspaniały klimat. Pytam więc skąd te obawy przed kolejnymi meczami, a może inni kibice nie potrafią zarazić swoich znajomych fenomenem Turowa. Co więcej, moi znajomi, którzy nie mają nic wspólnego ze Zgorzelcem bardziej zdzierają głosy, kibicując Turowowi, niż tzw Zgorzeleczczanie. Osobiście nie urodziłem się w tym mieście, ani obecnie w nim nie mieszkam, ale Turów jest mi najbliższy mojemu sercu. :smt049 i nie opuszczam żadnego meczu Turowa od 35 lat.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Krzysztof pisze:
Przyprowadzam na mecze ludzi z Görlitz, Oleśnicy, Opola, Lindau, Zgorzelca, ... wszyscy twierdzą, że na meczach panuje wspaniały klimat. Pytam więc skąd te obawy przed kolejnymi meczami, a może inni kibice nie potrafią zarazić swoich znajomych fenomenem Turowa. Co więcej, moi znajomi, którzy nie mają nic wspólnego ze Zgorzelcem bardziej zdzierają głosy, kibicując Turowowi, niż tzw Zgorzeleczczanie. Osobiście nie urodziłem się w tym mieście, ani obecnie w nim nie mieszkam, ale Turów jest mi najbliższy mojemu sercu. :smt049 i nie opuszczam żadnego meczu Turowa od 35 lat.

Krzysztof jeżeli prawdą jest co napisałeś (a nie ma powodu, by Ci nie wierzyć), to ogromny szacun dla Ciebie. Z drużyną się jest a nie bywa (od sukcesu do sukcesu). Jeszcze raz szacun i oby takich ludzi jak Ty było jak najwięcej :smt023 :smt023 :smt023 :smt023

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

http://www.polskikosz.pl/news/112584/pl ... miast.html

Czarni zwołują kibiców do Gryfii na silny doping w meczach przeciwko naszej drużynie .
Jutro gorący doping na naszej hali , zostało jeszcze 1759 biletów.
Krzysztof ! - oby więcej takich kibiców - brawo . :smt023

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Miejmy nadzieję, że Czarni zwołują kibiców na ostatni/pożegnalny dla nich mecz w sezonie ;)

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Miejmy nadzieję, że Czarni zwołują kibiców na ostatni/pożegnalny dla nich mecz w sezonie ;)

Trochę szacunku do przeciwnika, jak u nas wyszarpią 1 mecz to może być różnie. Wierzę, że finały będą nasze, ale Czarni to nie Trefl i obawiam ich się mocniej niż Stelmetu. Kibicowanie u nas nijak ma się do dopingu w Słupsku.

pismak
pismak

SeaBlade pisze:
Trochę szacunku do przeciwnika, jak u nas wyszarpią 1 mecz to może być różnie. Wierzę, że finały będą nasze, ale Czarni to nie Trefl i obawiam ich się mocniej niż Stelmetu. Kibicowanie u nas nijak ma się do dopingu w Słupsku.

Z jednej strony prawda to i nie spodziewam się tak letniego grania jak z Treflem, z drugiej jakoś nie zauważyłem tego kibicowania w ostatnim meczu z nami...

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

jimisan pisze:
z drugiej jakoś nie zauważyłem tego kibicowania w ostatnim meczu z nami...

Nie widziałem meczu z nami, ale oglądałem te ze Śląskiem i doping robił wrażenie, ale mniejsza o to i tak najważniejsza będzie dyspozycja dnia samych zawodników. Na dłuższą serię Turów zapewne lepiej przygotowany i zahartowany.

pismak
pismak

Doping na obecnej hali niczym nie odbiega od tego z poczciwego "kurnika", jednak kubatura i zwłaszcza akustyka robi swoje. Niegdyś nieosiągalne stało się nazbyt pospolite, mówię tu o dostępnych miejscach i o trwogo nie spełniło się przysłowie mówiące o tym, że od przybytku głowa nie boli. Żeby tak troszkę jeszcze dolać oliwy do ognia, to ciekaw jestem jak się ma promocja koszykówki wobec dzieciaków, skoro ulgowy na dwumecz kosztuje 45 zł, a normalny 55 zł. To jakaś kpina, tym bardziej, że mój dzieciak ma 9 lat i od 4 lat wiernie, na każdym meczu kibicuje naszym chłopakom. To takie moje małe sugestie, które nie zmienią mojego przywiązania do koszykówki i TEGO KLUBU. Nadal będę fanatykiem promującym TURÓW.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dzisiaj pierwsza bitwa z dzikimi czarnymi panterami - nasi rycerze muszą mocno zewrzeć szeregi, ponieważ pierwszy atak jest zazwyczaj najmocniejszy i decydujący o losach bitwy.
Obyśmy na koniec bitwy unieśli miecze w górę! ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 150  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.