Dzisiaj jest 20 cze 2025, 15:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Panie Pitura i inni Panowie i Panie dyskutujący na forum. Rzeczywiście Pitura po częśći ma rację.Aczkolwiek nikt nie podnośi istotę sprawy. Zauważono że Burmistrz Zgorzelca z Przewodniczącym rady i inni włodarze pod osłoną życzeń za pieniądze miasta,gminy powiatu, wysyłają przez gazety nam życzenia.Trzeba zapytać w prost-czy to są pieniądze Samorządów -tak,czy nie. .Ja twierdząco mówię tak.W wielu gazetach wiele prywatnych firm , radnych wysłało nam życzenia płacąc za swoje pieniądze.Wszyscy Panowie Urzędnicy którzy wysyłali życzenia podpisując swoimi nazwiskami, powinni zapłaćić z własnej kieszeni.Można z tego jeszcze wyjść i honorowo poprośić o zmianę faktury.Przecież to my czytamy że Burmistrz zarabia około 10,000 zł miesięcznie.Pytam więc kto ich upoważnił wysyłać życzenia podpisując je w dwójkę i żeby płatnikiem był samorząd?Przy okazji darmowa kampania?.Niektórzy są sprytniejśi.Oto czytamy że pracownicy. naczelnicy,urzędów czy preześi zakładów pracy wysyłają nam życzenia które podpisuje Głowa miasta i Przewodniczący Rady,lub szef zakładu.Tu się trudno doczepić.Trzeba bezradnie ponownie machnąć ręką.To stare nawyki.Dobrze że rozmawiacie o tym.Naciąganie urzędów,zakładów itd jest w wielu miejscach np; kwiaty na uroczystośći ,imieniny itd;Kupcie Panowie kwiaty i prezenty za swoje. Imieniny,czy jubileusz np; Stasi nie upoważnia was płaćić z urzędu.To dotyczy również życzeń i np: kondolencji.Przecież jesli kogoś szanujemy,za pracę to wydajcie Panowie parę złotych swoich.Wykorzystywanie stanowisk jest plagą.Wstydżcie się.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Drodzy Asiek_Isia, Aleksander, Krytyczny, tudzież inni, pragnący zmian na lepsze: czy nie moglibyście, o ile rzeczywiście chodzi Wam o takie zmiany, spotkać się wspólnie i coś wymyśleć, aby zmiany mogły się urzeczywistnić? Wiem, że o wiele łatwiej jest krytykować, wytykać innym błędy, o wiele zaś trudniej przedstawić jakiś program alternatywny i przekonać do niego wyborców.
O co więc chodzi? chcemy tylko publicznie przyłożyć tym, którzy się dotąd nie wykazali, pokazać, jacy to jesteśmy mądrzy i wiemy co i jak należy robić lepiej, czy chcemy faktycznie to udowodnić i pokazać, że potrafimy? Chętnie się przyłączę, bo mnie się również wiele rzeczy w Zgorzelcu nie podoba.
Kłótnie, udowadnianie swoich racji, i brak koncepcji to nie jest droga do lepszego. Albo więc spróbujemy zmienić istniejący stan rzeczy, albo przejdźmy do wątku www.buziaczki.zgorzelec.info i tam się pogódźmy, bo tradycyjne swary odstraszą od nas tych, którzy mogliby nas wesprzeć i wspólnie z nami coś zmienić :D

Tytuł:
VIP
VIP

krytyczny:
-> nie winię za to gazet, że sprzedają miejsca tylko urzędy, że je wykupują, a sam nic złego nie zrobiłem więc przykro mi nie jest i w dalszym ciągu będę krytykował, jeżeli uznam to za słuszne, czy to źle ?

-> napisałeś "Nikt nie dostrzega problemu ani PO, ani PIS ani SLD. Fonemen po prostu. " Dla Ciebie to PO, PIS i SLD, a dla mnie Pan Wiesiek , Zdzisiek i Heniek, zwykli ludzie. Nie znam sięna polityce, widzę tylko ludzi, w tych tematach o których mówisz jescze nie posiadam tak wielkiej wiedzy zeby zabierać głos i dlatego obserwuję. Jeżeli chcesz, zapraszam na kawę i wyłożysz mi to w taki sposób jak to widzisz, bardzo jestem ciekawy twojego zdania w sprawie, bo samemu jest mi cokolwiek cięzko ocenić w taki sposób jak ty to robisz na podstawie swojej wiedzy.

-> napisałeś "Cenzurka. Kto nie znami ten przeciw nam. Wycinamy niewygodne fakty itp." Wcale nie, jeżeli ktoś nie potrafi powiedzieć czegoś prosto w oczy, jest zwyczajnym tchórzem, który chowa się za osłoną internetu i tym samym nie potrafi się podpisać pod swoim stanowiskiem. Znoszę krytykę, ale wywody strachliwych ludzi na stanowiskach, którzy boją się ujawnic kim są i co sądzą. Zatem uważam, że skoro ja zdobyłem się na odwagę, żeby moderować to forum i głoszę swoje poglądy pod którymi się podpisuję, to każdy, ktor chce mnie krytykować powinien mieć odwagę i powiedzieć to wprost jednocześnie ujawniając swoją osobę. Chyba, że chcemy z tego forum zrobić buziaczki + miejsce na tanie chwyty na zgnojenie kogoś... Jeżeli jakiemuś urzędnikowi nie podoba się moja krytyka i czuje się pokrzywdzony przez świat i życie i w związku z tym nie chce publikować swojego nazwiska, a chce mnie jednocześnie krytykować, to przykro mi wyleci z tego forum z wielkim hukiem. Dlatego też liczę na to, ze te dwie osoby będą miały na tyle odwagi, żeby się podpisać pod swoimi wypowiedziami.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zgadzam się z kilkoma wypowiedziami, miedzy innymi z Januszem.
Jeżeli wójt, burmistrz czy starosta składają życzenia we własnym imieniu, to niech wyciągną z prywatnego portfela pieniądze i niech zapłacą. A jeżeli życzą w imieniu rady gminy czy powiatu, to oczywiście inna sprawa. Pełnienie określonych funkcji nie oznacza, że mają prawo korzystać w dowolny sposób z publicznych pieniedzy. A szczytem wszystkiego są te zdjęcia w kurczakami. To jakieś nieporozumienie . A te jajka od starosty ? Ludzie, gdzie my zyjemy ?
Zastanawia mnie, czy nie ma mozliwości, żeby takim praktykom powiedzieć " stop" ? Bo przecież to robią za nasze pieniądze .

Tytuł:
obserwator
obserwator

mowi ci cos ustawa o ochronie danych osobowych ty jestes osoba publiczna i wszedzie sie afiszujesz na przyjeciach przedstawieniach imprezach dlatego cie znam z nazwiska i imienia jezeli wymagasz tego od nas niech kazdy poda swoje dane nawet ci ktorzy tobie schlebiaja bo nie mam zamiaru podawac nazwiska tylko dlatego ze pisze inaczej niz Ty uwazasz

a SZANTAZUJAC KOGOS ABY PODAL SWOJE DANE TO TROCHE NIE WYPADA

zmiana regulaminu dla potrzeb wlasnych tak jestes tu dyktatorem i mozesz robic co chcesz z kim chcesz jesli nie popiera twojego slowa hmm wschodem zawialo od Ciebie Olek a niby mieszkasz na zachodzie ale moze masz cos wspolnego jak ma na imie Lukaszenka bo zapomnialem mozesz mi przypomniec Aleksandrze chyba on nie jest Twoim idolem, a taki z Ciebie porzadny student z Zielonej gory

CENZURA SIE KLANIA?? czy prawda kole w oczy panie Olku

moge cie zapewnic ze nie pracuje w zadnym urzedzie ani w administracji publicznej i panstwowej mam 24 lata i studiuje na V roku politologii tyle Ci powinno wystarczyc wiecej nic nie powiem to nie kosciol zeby sie spowiadac TOBIE

poprostu wyrazam swoje zdanie i denerwuje mnie krytykowanie kazdego poczynania burmistrza co zrobi to jest ble i wszyscy sa dobrzy ci ktorzytutaj krytykuja wladze

wiec proponuje juz kolejne tematy na forum
- burmistrz zasponsoruje nagrody na streetballa - kampania wyborcza, za czyje pieniadze te nagrody itd.!?

- burmistrz usiadzie w pierwszym rzedzie w meczu turow anwil koljna kampania wyborcza, za czyje pieniadze kupuje bilet sensacja !?

tego typu zajmujecie sie rzeczami szukacie sensacji i dziury w calym zajmujecie sie rzeczami ktore sa od kilku lat a wam to nagle zaczyna przeszkadzac tego nie rozumiem

wracajac do tematu nie widzialem takiego kraju miasta wsi ktora by nie szukala poparcia w regionalnych gazetach kazdy chce aby o nim pisano jak najlepiej ale to gazeta wybiera co drukuje wiec w czym problem? wole ogladac kurczaki w gazecie niz ciagle kaczki w internecie i telewizji

Tytuł:
VIP
VIP

Sam sie dziwie, ja byłm taki naiwny i się od poczatku nie domyśllilem :) Aż dziwię się, że jesteś (choć w rzeczywistości powinenem powiedzieć "jest Pan") taki fałszywy. Już nie musisz podawać swojej tożsamości bo wiem kim jesteś.
Cytuj:
moge cie zapewnic ze nie pracuje w zadnym urzedzie

-> kłamstwo
Cytuj:
ani w administracji publicznej i panstwowej

-> to też
Cytuj:
mam 24 lata

-> i to
Cytuj:
i studiuje na V roku politologii

-> to też
Cytuj:
tyle Ci powinno wystarczyc wiecej nic nie powiem

-> nie musisz, bo to "wschodem zawialo od Ciebie Olek" i to "a taki z Ciebie porzadny student z Zielonej Gory" i kilka innych rzeczy wyjaśniło kim jesteś. Dla Twojej wiadomości studia przerwałem półtora roku temu będąc na 3 roku. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: czy będziesz w stanie tak samo jak do tej pory z serdecznym uśmiechem spojrzeć mi prosto w oczy, jak się będziesz ze mną witał następnym razem. Wiedz, że ja to zrobię z przyjemnością.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Tak jasne, nazywam się Łukasz mam iles tam lat.
I dalej będe zwracał uwagę na to co robi Alaksander Administrator posiadacz c200 ładnie zaparkowanego wczoraj o 19-19.30.Na Daszyńskiego, naprzeciw BEST.
To,że ładnie nie oznacza,że prawidłowo.
I tak to wygląda ,głupie czepiactwo bedzie działac w obie strony.
Jeśli burmistrz na każdym kroku zbiera głosy to dlaczego taki ktos jak Olek parkuje na chodnikach czy rozmawia przez komórkę jedąc samochodem?To akurat miało miejsce 14 bm o godzinie 17.45-18.
Na ulicy Poniatowskiego okolice rest.Europa.Sam widziałem,więc nie sa to bezpodstwane plotki czy jakaś ściema wymyślonma na potrzebe chwili.
Cytuj:
Jeżeli jakiemuś urzędnikowi nie podoba się moja krytyka i czuje się pokrzywdzony przez świat i życie i w związku z tym nie chce publikować swojego nazwiska, a chce mnie jednocześnie krytykować, to przykro mi wyleci z tego forum z wielkim hukiem. Dlatego też liczę na to, ze te dwie osoby będą miały na tyle odwagi, żeby się podpisać pod swoimi wypowiedziami.

No oczywiście gruba przesada.Dalej będziesz krytykowany za swoje poczynania,a szantaz o opublikowanie swoich danych pod rygorem usunięcia z hukiem z forum to poniżej nawet Twojego poziomu Olek.
I robisz duży błąd sądząc,że jestem urzędnikiem.
Jestem zwykłym obywatelem.I to,że nie podoba ,czy czasem nawet smieszy mnie Twoje zachowanie wcele przeciez nie swiadczy o tym,że jestem urzednikiem i bronie swoich:)
Ale oczywiście może zaznaczyc w panelu administracyjnym "usuń uzytkownika" potem to ładnie potwierdzić kliknięciem na "TAK" i będzie wszystko ok.Przeciez to Twoje forum.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 13:59 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

oj biedny Alex taki przystojny 24 latek (?) a taki nie dobry. i jeszcze do tego nie dotrzymuje slowa. :wink:

Tytuł:
obserwator
obserwator

hm klamalem ze nie pracuje w administracji i urzedzie ??? hm to chyba wiesz cos czego ja nie wiem i ze nie mam 24 lat to ile mam bo widocznie mnie oszukali rodzice i jak nie jestem studentem V roku to dlaczego w czerwcu mam obrone mgr? a to ze juz nie studiujesz niewiedzialem wybacz stare newsy mam

a moze nie jestem tym za kogo mnie bierzesz

dalej bede CI mowil czesc z usmiechem na twarzy bo do Ciebie nic nie mam kazdy tutaj wyraza swoje zdanie a to ze moje i kilku osob sa inne niz wasze trudno, aha i prosze sie zastanowic nad podanymi wczesniej tematami bo to moze byc sesacja do dyskusji na forum

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

a bombasowie dziekuje za zdjecie w rzeczywistosci moje nogi wygladaj jeszcze lepiej :P :o

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

mj pisze:
a bombasowie dziekuje za zdjecie w rzeczywistosci moje nogi wygladaj jeszcze lepiej :P :o

Mj,droga koleżanko.
Może troszkę spokojniej z takimi postami pod adresem Bombasa.
Swoją drogą chętnie zobaczę:)

Tytuł:
VIP
VIP

A może byśmy tak powiedzieli, co nam się tak bardzo podoba z ostatnich choćby, czterech lat zgorzeleckich. Co nam się nie podoba i dlaczego. Kto, naszym zdaniem, ponosi za to winę i kto niegodpodarnie zarządza miejskimi pieniędzmi. Łatwiej się będzie odnieść do takich kwestii i latwiej ocenić winowajców. To byłoby bardziej racjonalne, niż informacje kto jest urzędnikiem, a kto studiował w Zielonej górze. Personalne ataki wzajemne odsuwają w cień rzeczy istotne i każdy kto w tym bierze udział może zostać posądzony o celową zadymę.
Dlatego też apeluję: nie podnosić temperatury, wytłumiać niepotrzebne emocje, przedkładać argumenty racjonalne nad osobiste ataki.
Po tym poznać można o co tu komu chodzi. :wink:
Cytuj:
bombasowie dziekuje za zdjecie w rzeczywistosci moje nogi wygladaj jeszcze lepiej
prosiłbym o ostrzejsze zdjęcie 8), bo jestem pewny tylko na 87,5% czyje one są
Cytuj:
a tu o co chodzi :?: :?

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:

Cytuj:
a tu o co chodzi :?: :?

O PIENIĄDZE!!!
O pieniądze -bombas!

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze!

;))))
PS.
A co do meritum, to zgadzam się (ja).
Dobrze by było robić powoli rachunek zamknięcia...
Czy był zrobiony rachunek _otwarcia_ ?

Może (faktycznie :) ) ta władza nie jest taka zła?
A najlepiej by było, gdyby władza potrafiła się na bieżąco sama chwalić.
Chwalić czytelnie - to znaczy w sposób powszechnie dostępny
przedstawiając pola swych sukcesów i osiagnięć.

Tytuł:
VIP
VIP

Zgoda, zrobiłem błąd, naprawiam błąd. Poniosło mnie i niepotrzebnie napisałem wnioski, które mi się nasunęły do głowy.

Skoro nie chcecie się ujawniać, wasza sprawa, narazie jesteście dla mnie zwykłymi tchórzami, którzy sa mocni tylko na forum pod przykrywką anonimowości i działają na wzór PRLowskich "życzliwych"

Turek ma rację "Nie blokujmy wolności i swobody wypowiedzi i wyrażenia gorących emocji!!!!!" - dzięki za chłodne podejście do tematu.

Wracając do tematu przewodniego, ktory poruszył janusz, rzeczywiście proceder podpisywania się dwóch osób i puszczania pieniędzy "urzędkowych" jest niemoralny, o ile taki proceder miał miejsce w tych przypadkach.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.