Zaczyna mi doskwierać pytanie kiedy podpisana została ta umowa. W sumie to tylko już zabawa ale, spróbujmy zrekonstruować ten felerny piątek:
1. zaczyna się o od tweeta o 10:25 redaktora Jakub Wojczyński z przeglądu sportowego
Cytuj:
A za Troupe'a do rotacji Stali może wskoczyć Mateusz Kostrzewski, który ma ponoć powody, by odejść z Turowa. #plkpl
2. około 12:00 zapytuje o tego tweeta znajomego dziennikarza który odpisuje tak :
Cytuj:
Jurek będzie z nim gadał po trenigu ok 14 ale na teraz nic nie wie, bo jak twierdzi wyjaśnili sobie wszystko zas tamtym razem
3. Prezes w Przeglądzie Sportowym relacjonuje to tak :
Cytuj:
Rozmawiałem z nim, przyznał, że ma dobrą propozycję, ale się zastanawia. Po południu rozmawiałem z agentem, który powiedział, że ta propozycja została odrzucona, a dwie godziny później dowiedziałem się, że Mateusz jest na wieczornym treningu i się żegna – opowiada Stachyra, który przebywał wtedy poza Zgorzelcem.
4. 0
16:37 redaktor Wojczynski na twitterze:
Cytuj:
No i już oficjalnie @kostus3 na 1,5 roku w @BMSlamStal Brawo ja #plkpl
5. o
17:32 pojawia się na twiterze oficjalna informacja ze strony klubu
Cytuj:
Mateusz Kostrzewski zawodnikiem BM SLAM STAL! Kontrakt podpisany został na półtora roku, czyli na ten sezon oraz kolejny. #plkpl
Wszystko to się dzieje gdy nasz drogi zawodnik jest w Zgorzelcu ! A sam zainteresowany dociera do Ostrowa dopiero na SOBOTNI mecz, na 18:00
Wniosek jest więc jeden, umowa musiała być podpisana wcześniej, chyba że Kostrzewski dokonał 24.02 cudu teleportacji do Ostrowa

A jeśli wcześniej to o ile wcześniej...
Drugie pytanie o której dostarczone zostały dokumenty o wypowiedzeniu umowy...
Pytanie o kiedy i gdzie podpisał umowę jest o tyle ważne, bo daje wgląd w to czy podjął decyzję nagle czy jednak z rozmysłem...