Dzisiaj jest 19 cze 2025, 22:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
...o sraniu psow...to akurat powinno sie odbywac w specjalnych boksach, a nie na trawnikach parkow czy w piaskownicach , w ktorych bawia sie dzieci.....

no tak, to jest prawda, ale to nie kwestia miasta, a kraju. a chyba wole juz zeby pieski zalatwialy swoje potrzeby na trawniku obok chodnika, niz na chodniku - zeby przechodnie musieli bawic sie w pokonywanie toru przeszkod.

sam fakt brudnych trawnikow to jest kwestia mentalnosci narodowej. zdarzalo mi sie mieszkac w kilku miejscach na zachod od Polski, gdzie wlasciele psow zabierali ze soba sprzet do sprzatania po swoich pupilkach, ale dawno juz stracilam nadzieje na taki stan rzeczy w naszym kraju.

Tytuł:
pismak
pismak

dinky pisze:
>>>>>>>>>
- ogolny syf na ulicach, teraz troche posprzatali
- nieodsniezone chodniki i zasrane przez pieski, to byla norma jak snieg popadal, mimo ze mieszkam kolo parku to bylo tego pelno.
-zulernia pelno tego i nikt (straz, policja miasto) nawet sie tym nie zajmuje zeby to chociaz sie pochowalo po kamienicach!!
-drogi tragedia
-pelno dresiarstwa w bmw, ktore ledwo co jezdza
-mentalnosc mlodych ludzi jak nie masz auta marki vw, merc czy bmw to jest "malućkim" - to jest realna wypowiedz jednego kolesia na stacji benzynowej, smiech na sali:)
-mlodzi ludzie chozacy po miescie bez koszulek (totalna wiocha to nie kurort wypoczynkowy, no chyba ze idzie w pole)
-brak szacunku do cudzego mienia kradziez wycieraczek z aut na porzadku dziennym (jakby ten zlodziej zapytal to bym mu dal moze by mi nie uszkodzil calego mechanizmu)
-pogon za kasa zeby tylko kupic bmw, brak inteligentych ludzi wola zamiast sie ksztalcic, tyrac za euro :), szkoda ze ich potem nie stac na ich utrzymanie i kradna innym z aut to co im potrzeba
>>>>>>>>>>>
Pzdrawiam

Temat psich kupek LEPIEJ będzie TU rozwijać:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... c&start=30
Tam temat m.in. psich "ubikacji" był już poruszany.
I tam zapisałem swe argumenty w tym watku tematu.

A co pozostałych zarzutów, to wszystkie sa szczerą prawdą.
I my znamy na nie lekarstwo.
ZERO tolerancji ze strony POLICJI.
To jest recepta.
Jesli POLICJA stanie na wysokości zadania, to KAŻDY obywatel poczuje, ze ma w razie czego poparcie.
I sam będzie odważniej, i zdecydowaniej wystepował w obronie ładu.
Dwa dni temu wypowiadał się na forum własnie taki uzytkownik, który twierdził, ze zaśmiecanie ulicy nie jest niczym zdroznym, i po prostu takiego smieciarza nie wypada strofować! Po prostu nie wypada...
No bo tak naprawdę cóż on takiego złego zrobił...
Rzucił tylko śmniecia na ulicę, nic złego przecież, nieprawdaż?
:\

A więc - POLICJO!
Stań się wreszcie POLICJĄ!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

No dobrze już wszyscy wiemy jak bardzo przeszkadzają kazdemu psie kupki..

TO moze powrocmy do tematu przewodniego...
Moze sa jednak wartosci za ktore jednak kochacie to miasto? :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Lubie Zgorzelec za pare spraw. Przede wszystkim za....bliskosc Goerlitz :) I mowie serio.
Polozenie jest swietne, gory blisko itd.
Natomiast mam nieodparte wrazenie, ze miasto zaczyna w szybkim tempie stawac sie zapyziale i obumiera... To wszystko zwiazane jest z migracja mlodziezy do wiekszych miejscowosci oraz brakiem jakiegokolwiek pomyslu na (uwaga -wazne slowo!) rewitalizacje miasta -jako skupiska spolecznosci (rewitalizacja=ozywienie). To sie wiaze z brakiem PRAWDZIWYCH inwestycji (o super, mega i hiper marketach wspomnialem). Miasto idzie jeszcze sila rozpedu. Ale powoli sie "wykrwawia". Jak tonacy okret.... Ciekawe jak szybko bedzie z niego uciekac zaloga?! A zaloga to nie pasazerowie...!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tak prawde mowiac, to zeszlismy na temat psich kupek z tematu zieleni w miescie. komu malo? komu w sam raz? co o tym sadzicie?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Polak jak to Polak zawsze mu mało :twisted:

Tytuł:
rekrut
rekrut

czesc. tez jestem tu po raz pierwszy mam nadzieje ze nie ostatni. hhihih

coraz wiecej ludzi wyjezdza ze zgorzelca i kazdy wie ze w celach zarobkowych:)

ci ludzie przewaznie mowia ze nie wracaja bo zgorzelec jest beznadziejny a co robia irladnii czy anglii ?.. .. sledza w internecie kiedy moga kupic najtanszy bilet.:)

bo prawda jest taka ze mimo iz kazdy wyjezdza to i tak chce tu wrocic (rodzina, przyjaciele, dom)

z tego co slysze jak ktos dluzej siedzi za granica i wraca to wiecie co robi? za zarobione pieniadze chce kupic kolo zgorzelca lub w zgorzelcu dom , mieszkanie ,dzialke a zarobione pieniadze za granica pozwalaja im rozpoczac jakis start w zyciu

ja studiuje juz II rok w innym miescie i smiesza mnie ci ludzie tutaj a wiecie co mnie smieszy ze oni mnie nie smiesza i tylko czekam z utesknieniem na koniec tygodnia kiedy bede w tym naszym miescie " na pokaz" bo tu wszystko jest na pokaz tak jak to ujal w niektorych przykladach dinky :)

aha i jest jeszcze jedno moje wrazenie porownujac miasto w ktorym zyje i w ktorym studiuje my ludzie ze zgorzelca szybciej dorastamy i jestesmy bardziej zaradni.

co by nie bylo "lucek ja tu jeszcze wroce" :)

pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Każda wypowiedż tutaj zawarta zapewne jest prawdziwa. Zawsze tęsknimy do miejsc związanych z młodością, idt. Jednak juz nasi dziadowie wyjeżdzali za chlebem do ameryki ??? I tylko można dziękować demokracji że posiadamy bilet wolnego wstepu do europy, który kiedyś :arrow: "wolna europa" :arrow: nam go zabrała. Zatem korzystajmy !!!! Nie czarujmy się, kto pamięta POLAK NOWĄ PRZYPOWIEŚĆ SOBIE KUPI, ŻE PRZED SZKODĄ I PO SZKODZIE JEST GŁUPI TO od wieków uniwersalna maksyma. Nie można narzekać na coś co jest naszą cechą narodową - bez rożwijania wątku. Ja wracam tutaj kilka razy do roku ,ale mieszkam i zarabiam uczciwie ..... POZDRAWIAM, WYTRWAŁOŚCI I ODWAGI - NIE GŁUPOTY

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

prawdę mówiąc, gdybym w Zgorzelcu miała możliwość rozwoju pracy w zawodzie, zwiększania kwalifikacji zawodowych... to z pewnością bym tutaj wróciła po studiach (chyba dlatego, że mam bardzo dużą więź z rodziną, a którą mocno tęsknię). Niestety, nie widzę dla siebie tutaj przyszłości. U Pana Ś. nie chcę pracować, a rozkręcenie własnego interesu...? Czy ludzie mają kasę na wizyty w prywatnym gabinecie masażu? Nie sądze... Nastawić się na Niemców? Nigdy w życiu, im służba zdrowia zapewnia te zabiegi bezpłatnie w razie potrzeby.

To jest mój żal do tego miasta. Z drugiej strony będąc jedną z usuwających się z życia miasta, przyczyniam się do braku rozwoju miasta, które potrzebuje młodych ludzi z ikrą... temat rzeka.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja już dawno przestałem się łudzić że ludzie z ikrą są potrzebni,tacy wyjeżdzają. Co innego cwaniacy, kombinatorzy, układy. Ciężko pracować z ludzmi inteligentnymi, myslącymi, twórvczymi - ??? szczególnie prostakom

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

hmm więc jak to w końcu jest z Wami Zgorzelczanie ... kochacie ten nasz mizerny Zgorzelec :?: Tak... lub nie.. krótko zwięźle i na temat... no napiszcie że tak.. rzućmy trochę cukru tym starym szarym murom :?

Tytuł:
rekrut
rekrut

TAK, - SZARE MURY ALE NASZE, MIMO UPłYWU CZASU -
basen
kino
park
technikum
Nadole /wieś podkarpacka łemkowska/
kubuś

Tytuł:
rekrut
rekrut

Lubiê Zgorzelec, bo tutaj siê urodzi³am i mieszkam. I chyba tylko dlatego. Ciê¿ko znale¼æ tutaj w miare dobr± pracê. Mam skoñczone studia. Znam jêzyk angielski.
My¶licie, ¿e za ma³o siê staram? Nie, mam za ma³o znajomych na odpowiednich stanowiskach. Bo w³a¶nie tak w Zgorzelcu mo¿na znale¼æ dobr± pracê. Wiêc któ¿ to wie, byæ mo¿e do³±cze do emigruj±cych. Je¶li tak siê stanie, napewno bêdê têskniæ. Lecz prêdzej za rodzin± ni¿ samym miastem.
Pozdrawiam forumowiczów!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krak69 powiedział:
Cytuj:
TAK, - SZARE MURY ALE NASZE, MIMO UPłYWU CZASU -

Uśmiałem się serdecznie kiedy to przeczytałem!!! :lol: Zapytacie, co mnie tak ubawiło?
Otóż wyobraziłem sobie naszego obecnego Burmistrza z tymi oto słowami w charakterze hasła wyborczego!!! hihihihihi :lol:
A tak poważnie, nawet kiedy tych słów nie ujrzymy na Jego bilbordach, bądźmy pewni; gdzieś w kuluarach naszego "magistratu" są one szeptem wypowiadane!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wniosek jest jeden,że mimo tego,iż mamy wiele złych rzeczy do wymienienia na temat Zgorzelca,mimo tego,że ciężko tu o pracę i rozrywkę .. jednak każdy z nas (a szczególnie Ci co wyjechali lub właśnie się do tego wyjazdu szykują) ma w sobie ducha lokalnego patrioty :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.