Dzisiaj jest 21 cze 2025, 17:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mrbyte napisał:

Cytuj:
Ja chciałbym dodatkowo zapytać czy to prawda, że mieszczuch jest członkiem zgorzeleckiej PO?

I co chciałbyś jeszcze wiedzieć??? :lol: Stan jego konta, kolor oczu Jego żony???
Nie jest o ile mi wiadomo osobą tzw. publiczną więc nie musi odpowiadać na tego typu wścibskie pytania. A może zaczniemy nawzajem zasypywać się tego typu pytaniami???
Może zaczniesz od siebie? Twoje poglądy, przynależność partyjna teraźniejsza i wcześniejsza, ewentualne kontakty z wywiadem itp. brednie. :D :D :D :D :D
A tak na poważnie. Forum zatraca chyba powoli jedną z jego zalet a mianowicie anonimowość jego użytkowników. Czy to dobrze, czy źle,.....???? Hmmmm.....

Tytuł:
VIP
VIP

Teoretycznie forum pozostaje na tyle anonimowe na ile chca tego jego użytkownicy, choć sama idea wywodzi się ze spotkań wielu osób, podczas których każdy miał prawo do zabrania głosu i wypowiedzenia się w danej kwestjii a każdy z uczestników widział osobę, która wyrażała swoje poglądy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
mrbyte napisał:

Cytuj:
Ja chciałbym dodatkowo zapytać czy to prawda, że mieszczuch jest członkiem zgorzeleckiej PO?

I co chciałbyś jeszcze wiedzieć??? :lol: Stan jego konta, kolor oczu Jego żony???
Nie jest o ile mi wiadomo osobą tzw. publiczną więc nie musi odpowiadać na tego typu wścibskie pytania. A może zaczniemy nawzajem zasypywać się tego typu pytaniami???
Może zaczniesz od siebie? Twoje poglądy, przynależność partyjna teraźniejsza i wcześniejsza, ewentualne kontakty z wywiadem itp. brednie. :D :D :D :D :D
A tak na poważnie. Forum zatraca chyba powoli jedną z jego zalet a mianowicie anonimowość jego użytkowników. Czy to dobrze, czy źle,.....???? Hmmmm.....

Przekorny, jesteś uprzejmy nie pojmować że działalność członka partii wpływa negatywnie na jej wizerunek. Jako że ostatnie wypowiedzi mieszczucha oceniam krytycznie, takoż zacznę oceniać całą formację. Wolno mi? Wolno.

Obowiązku odpowiadania nie ma, ale nie sądzę żeby przynależność do partii politycznej była czymś wstydliwym.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:

No nie poznaje kolegi.... Cóż za troska o wścibskie pytania. Niech sobie przypoomnę jak to było :

Cytuj:
Marko, napisałeś, że jesteś "jednym" z założycieli owego Stowarzyszenia. Mógłbyś wyjawić kim są pozostali współzałożyciele, statut Stowarzyszenia, zasady finansowania, cel i konkretne jego zamierzenia oraz liczbę członków???

Nie to żebym był szczególnie wścibski, ale tyle się ostatnio słyszy o działalności tego rodzaju inicjatyw społecznych,....

Chyba, że są to informacje ściśle tajne a cel działalności nie do końca zdefiniowany??? k

to ten wątek : http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... ght=#21797

Wtedy to było dochodzenie do wiedzy , prawdy a pytanie o PO to wscibstwo...tia...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
przekorny pisze:

No nie poznaje kolegi.... Cóż za troska o wścibskie pytania. Niech sobie przypoomnę jak to było :

Cytuj:
Marko, napisałeś, że jesteś "jednym" z założycieli owego Stowarzyszenia. Mógłbyś wyjawić kim są pozostali współzałożyciele, statut Stowarzyszenia, zasady finansowania, cel i konkretne jego zamierzenia oraz liczbę członków???

Nie to żebym był szczególnie wścibski, ale tyle się ostatnio słyszy o działalności tego rodzaju inicjatyw społecznych,....

Chyba, że są to informacje ściśle tajne a cel działalności nie do końca zdefiniowany??? k

to ten wątek : http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... ght=#21797

Wtedy to było dochodzenie do wiedzy , prawdy a pytanie o PO to wscibstwo...tia...

ot - klasycznie przyłapany :lol:

reasumując - mieszczuch bawi się w pitbulla?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny napisał:

Cytuj:

Wtedy rzecz dotyczyła człowieka piastującego stanowisko w samorządzie a więc osoby ze wszech miar publicznej. Teraz natomiast wypytywanie o przynależność partyjną osoby jak najbardziej prywatnej. Zapachniało mi to po prostuwścibstwem, czy Ci się to podoba, czy nie! :roll:
Dostrzegasz w koncu tą delikatną różnicę??? :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie dostrzegam. Tak wiem - nastapiło semantyczne nadużycie. W tym momencie ma znaczenia czy zajmuje stanowisko publiczne czy nie. Zabrał głos w publicznej debacie, ostro zaatakował osoby publiczne i naturą rzeczy istotne stało się kim jest. Czy tylko oburzonym, obywatelem czy też członkiem partii mającej chęć zdobyć władzę w tym mieście. Od rozstrzygnięcia tego dylematu zależne jest postrzeganie jego wystąpienia. Obywatel - słuszny objaw obywatelskiego niezadowolenia, członek partii - rozpoczęcie kampanii negatywnej. Oczywiście to w dużym uproszeniu.

Moje zdanie jest takie i Twoja reakacja skłania mnie do takiej o to oceny:
Post mieszczucha nadaje się do rozpatrzenia w sądzie trybie wyborczym i PO się po prostu przestraszyło i postanowiło delikatnie odciąć. Rozpoczęcie kampanii od pozwu i to prawdopodobnie przegranego...kiepsko by to wyglądało.
Może się mylę a może nie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny napisał:

Cytuj:
W tym momencie ma znaczenia czy zajmuje stanowisko publiczne czy nie. Zabrał głos w publicznej debacie, ostro zaatakował osoby publiczne i naturą rzeczy istotne stało się kim jest. Czy tylko oburzonym, obywatelem czy też członkiem partii mającej chęć zdobyć władzę w tym mieście.

Cóż, pewnie Ci umknęło; mieszczuch podał swoje dane, cofnij sobie proszę a dowiesz się kim jest. :D

Cytuj:
Czy tylko oburzonym, obywatelem czy też członkiem partii mającej chęć zdobyć władzę w tym mieście.

A gdzie opcja nr.3 ?? Być może jest jednocześnie oburzonym obywatelem, członkiem partii X. ?? :D Ja nie zauważyłem, żeby mieszczuch wypowiadał się w imieniu jakiejkolwiek partii, stowarzyszenia czy też choćby grupy "niezadowolonych" ! A może się mylę??? Ty zauważyłeś? :D

Cytuj:
Oczywiście to w dużym uproszeniu.

Rzeczywiście, to baaaardzo duże UPROSZCZENIE !!! :D

Cytuj:
...Twoja reakacja skłania mnie do takiej o to oceny:
Post mieszczucha nadaje się do rozpatrzenia w sądzie trybie wyborczym i PO się po prostu przestraszyło i postanowiło delikatnie odciąć.

Która to moja "reakcja" kazała Ci natychmiast zaszeregować mnie w struktury lokalnej PO ??? Pokaż mi proszę, bo ja jakoś nie mogę się tego sam dopatrzeć. :( A Ty tutaj jesteś chyba od wskazywania "niekonsekwencji" w postach. 8)

Cytuj:
Rozpoczęcie kampanii od pozwu i to prawdopodobnie przegranego...

Pozwu skierowanego przeciwko komu, zapomnialeś dodać. :P

Cóż, widzę, że postanowiłeś nieco "podkręcić" temperaturę naszej lokalnej kampanii samorządowej. Zastanawia mnie tylko czy sam jesteś inspiratorem tej sztucznie nadmuchiwanej sensacji, czy też jest to być może pomysł kogoś, od kogo z racji przynależności do danej grupy społecznej czy też może powinienem powiedzieć (napisać) z racji "podległości" służbowej jesteś zależny??? Tak czy siak, burzy nie wywołasz, drogo kolego! :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

poglądy osób nie sa, mam nadzieję, poglądami partii, ale odwrotnie - tak, to znaczy, że partie przyjmuja poglądy swoich członków. Co, mam nadzieję, nie oznacza, że się ze wszystkimi zgadzają tylko wypracowują jakieś wspólne stanowiska w kwestii programów i sposobów działania. Poruszyliście temat stowarzyszenia, więc moge pokazać na tym zwyklym przykładzie działaja ludzie publiczni. Pierwsze pytanie było o stowarzyszenie . Załozyciel cos bąknął, pokazał cele i obiecał, że się odezwie. Po czym cisza. Potem pojawił się wątek, że marko to Marek Wolanin, przewodniczący Rady miejskiej - marko nabrał wody w usta i nic nie odpowiada - czy to sa te same osoby. Potem dochodzi do tego, że to własnie w domu przewodniczącego jest siedziba stowarzyszenia - cisza. Przewodniczący stowarzyszenia to okazuje się, że osoba publiczna - cisza. Zobaczcie, jak to wyglada z boku. Ja kiedyś zadałam proste pytanie, bez żadnych podtekstów - a czego przypadkiem dowiedziałam się o polityce ? Umiem odczytywac zachowania i działania, więc wiele mi ten temat wyjasnił. Bo ci panowie są w okreslonych strukturach partyjnych. A z ich zachowań wynika, że mówić tylko to, co jest im wygodne, odpowiadać na pytania, na które chcą odpowiedzieć. I pisać gładkie słowa o polityce.
Według mnie na tym forum , jeżeli się chce, można o bardzo ciekawych sytuacjach politycznych się dowiedzieć.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zgadzam się i jednocześnie z pewnym niepokojem czekam do jakiej partii zakwalifikuje Cię kolega krytyczny i jaki to potworny wyborczy spisek "wywęszy". :P :P :P

A tak na poważnie....
Prawdopodobnie więcej szczegółów dowiesz się z ulotek wyborczysz tego czy owego jegomościa. Jestem nieomal pewien, że dowiesz się z nich jak to: "...powodowani głęboką troską (o to czy owo) wyszli z inicjatywą utworzenia Stowarzyszenia mającego nieść pomoc ludziom,...(tym czy owym),...etc.
Może się mylę, a może nie :?: :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mrbyte napisał:

Cytuj:
Przekorny, jesteś uprzejmy nie pojmować że działalność członka partii wpływa negatywnie na jej wizerunek. Jako że ostatnie wypowiedzi mieszczucha oceniam krytycznie, takoż zacznę oceniać całą formację. Wolno mi? Wolno.

Obowiązku odpowiadania nie ma, ale nie sądzę żeby przynależność do partii politycznej była czymś wstydliwym.

Cóż, mieszczuch podpisał się imieniem i nazwiskiem i nie dodał swojej przynależności partyjnej. W moim rozumieniu wypowiada się w tym wypadku jako obywatel naszego miasta a nie członek partii a tym bardziej nie przedstawia swoich opinii jako oficjalnego stanowiska partii. Czy gdyby oburzył się będąc w sklepie na nieuprzejmą obsługę lub nieświeży chleb, również widziałbyś w tym stanowisko formacji której jest członkiem??? Trąci mi tutaj usiłowaniem narzucenia odpowiedzialności zbiorowej a z tym jakoś nie mogę się zgodzić.

Ty natomiast również nie odpowiedzialeś na moje pytanie, no ale cóż, w tym jednym akurat z Tobą się zgadzam. Obowiązku odpowiadania nie ma.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

I wy chcieliście się spotkac na ognisku? Przeciaż trzeba by zrobić kilka ognisk kazde w innym powiecie dla bezpieczeństwa

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Po co tyle drewna marnować -> Z 2 -3 firmy ochroniarskie by wystarczyły ( chyba ) :lol: :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

mieszczuch:
Cytuj:
W poniedziałek najpóźniej usunę swoje osobiste posty gdyż nic nie wnoszą do dyskusji.Możliwe, że napiszę:
1) po co z Szymonem Pacyniakiem jeździliśmy do Pragi i Liberca,
2) dlaczego również z nim daliśmy po 20 tys.złotych Adrianowi P. i Irkowi O.
3) dlaczego również z Pacyniakiem i garstką ludzi znaleźliśmy się w Zawidowie w czasie gdy został postrzelony "Carington"

czy będzie kontynuacja, czy też skasowanie postów :?:
byłoby to, przyznam, wycofanie się z rozpoczętych kwestii, nie mówiąc o komentarzu zainteresowanych :D

Tytuł:
pismak
pismak

Moi drodzy ja pytałem członków PO o ich zdanie na temat wypowiedzi mieszczucha. W poprzednich wypowiedziach, co najmniej kilku z dyskutantów poinformowało nas o swoich sympatiach politycznych. Byli wśród nich sympatycy PO. Sam też poinformowałem o swoich przekonaniach.
Pytanie moje nie jest wezwaniem do wypowiedzi całego PO. Bo uważam, że ze sposobem postępowania mieszczucha nie zgodzi się żadna partia ( a już na pewno nie oficjalnie i nie myślę tym razem o PO).
Mieszczuch występował jako osoba prywatna i ja o prywatne wypowiedzi prosiłem. To taka ciekawość jak podchodzimy do tego rodzaju zachowań i z kim mam do czynienia.
Inna sprawą jest dalszy ciąg wypowiedzi już po samoujawnieniu się mieszczucha. Ten wątek dopiero jest ciekawy. Może jeszcze jakieś nagrania i filmiki.

Magdai
Ciągle nie możesz doczytać wszystkiego do końca, poukładaj sobie moje wypowiedzi na temat stowarzyszenia sprawdź działania, jakie zostały podjęte, spytaj obecnych na spotkaniu, o co chodzi i co chcą robić, a wówczas zobaczysz, że mówiłem prawdę, że moje i nie tylko moje działania były niczym innym jak wyjściem naprzeciw ludziom, którzy potrzebują pomocy i wsparcia, że wszystko to jest dalekie od polityki, lecz dotyczy sfery życia publicznego.
Jeśli chodzi Ci o adres stowarzyszenia, to o wszystkim była mowa na spotkaniu,. Marek Wolanin poprzez podanie swojego adresu umożliwił uzupełnienie dokumentacji rejestracyjnej, poniósł z tego tytułu koszty i jeszcze zgodnie ze swoją ofertą poniesie by wspierać tych, co do działalności, których jest przekonany.
Twój powrót do części informacji bez dalszego zapoznania się z faktami odbieram dziwnie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.