krytyczny napisał:
Cytuj:
W tym momencie ma znaczenia czy zajmuje stanowisko publiczne czy nie. Zabrał głos w publicznej debacie, ostro zaatakował osoby publiczne i naturą rzeczy istotne stało się kim jest. Czy tylko oburzonym, obywatelem czy też członkiem partii mającej chęć zdobyć władzę w tym mieście.
Cóż, pewnie Ci umknęło; mieszczuch podał swoje dane, cofnij sobie proszę a dowiesz się kim jest.
Cytuj:
Czy tylko oburzonym, obywatelem czy też członkiem partii mającej chęć zdobyć władzę w tym mieście.
A gdzie opcja nr.3 ?? Być może jest jednocześnie oburzonym obywatelem, członkiem partii X. ??

Ja nie zauważyłem, żeby mieszczuch wypowiadał się w imieniu jakiejkolwiek partii, stowarzyszenia czy też choćby grupy "niezadowolonych" ! A może się mylę??? Ty zauważyłeś?
Cytuj:
Oczywiście to w dużym uproszeniu.
Rzeczywiście, to baaaardzo duże UPROSZCZENIE !!!
Cytuj:
...Twoja reakacja skłania mnie do takiej o to oceny:
Post mieszczucha nadaje się do rozpatrzenia w sądzie trybie wyborczym i PO się po prostu przestraszyło i postanowiło delikatnie odciąć.
Która to moja "reakcja" kazała Ci natychmiast zaszeregować mnie w struktury lokalnej PO ??? Pokaż mi proszę, bo ja jakoś nie mogę się tego sam dopatrzeć.

A Ty tutaj jesteś chyba od wskazywania "niekonsekwencji" w postach.
Cytuj:
Rozpoczęcie kampanii od pozwu i to prawdopodobnie przegranego...
Pozwu skierowanego przeciwko komu, zapomnialeś dodać.
Cóż, widzę, że postanowiłeś nieco "podkręcić" temperaturę naszej lokalnej kampanii samorządowej. Zastanawia mnie tylko czy sam jesteś inspiratorem tej sztucznie nadmuchiwanej sensacji, czy też jest to być może pomysł kogoś, od kogo z racji przynależności do danej grupy społecznej czy też może powinienem powiedzieć (napisać) z racji "podległości" służbowej jesteś zależny??? Tak czy siak, burzy nie wywołasz, drogo kolego!