Dzisiaj jest 19 cze 2025, 14:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

zgadzam się, lepiej poczekać do czwartku Prezes Krygier obiecał zadzwonić zaraz po rozmowie i poinformować mnie o wynikach negocjacji.

Tytuł:
rekrut
rekrut

obiecales nowa Hale wynik KLAMCA obiecales rozbudowe hale wynik KLAMCA obiecales dbac o miasto wynik KLAMCA przez te pare tygodni nic dobrego Rafale nie zostalo zrobione o przepraszam swojakow wsadziles na stolki to zrobiles piekne otwarcie kadencji :shock: :cry: :(

Tytuł:
pismak
pismak

Mo

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:49 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko pisze:

Przypominam, że odeszliśmy od podstawowego tematu potrzeba modernizacji i rozbudowy hali.

mieszczuch pisze:
Mam również nadzieję, że obecne rozmowy zahaczą o temat rozbudowy hali.

Większość z Was mówi o rozbudowie/modernizacji wyrażając de facto koncepcję prezentowaną przez burmistrza Gronicza. Jednak rozmija się to z konsekwentną i niezmienną wizją prezesa Krygiera - stworzenia NOWEGO obiektu ! Nie wiem jak te 2 koncepcje dadzą się pogodzić... Choć z 2 strony Gronicz początkowo mówił o nowym obiekcie, ulegając potem pewnym "objawionym" sugestiom...

Oby w czwartek sprawa ruszyła pozytywnie do przodu :smt023

Tytuł:
pismak
pismak

Czy mówisz o obiekcie, którego właścicielem byłby klub?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kto byłby właścicielem ?
Z pewnością udziałów w takiej spółce nie miałoby miasto (odpada tu partnerstwo publiczno-prywatne). Są rózne możliwych "aliansów inwestorskich" tylko trzeba ruszyć głową i mieć otwarty umysł. Wiele obiektów sportowych w Europie jest budowanych przez konsorcja, w których główny udział ma wielka firma reklamująca się również de facto w ten sposób - np. SIEMENS ARENA w Wilnie czy też Allianz Arena w Monachium. Czy to u nas nie może być np. LG czy też BOT ? Zaraz podniosą się głosy, że Zgorzelec to nie ta skala co te inne miasta. Jednak nasze miasto, aż na takich peryferiach Europy nie leży i szansa na takie przedsięwzięcie są, może w mniejszej skali ale SĄ ! Byłby to realny a nie deklaratywny objaw istnienia i aspiracji do czegoś takiego jak EUROPAMIASTO !

Zapatrzony w Krygiera nie jestem, ale uważam że on taką wizję, chęci i konsekwencje w tym kierunku wykazuje, czego niestety nie mogę powiedzieć o burmistrzu Groniczu, po którym spodziewałem się czegoś więcej niż pokazuje dotychczas...

Przedstawiam pewne kierunki, możliwości, przemyślenia. Gotowej recepty nie mam - nie będe w tym wyręczał zainteresowanych. ;)

Tytuł:
pismak
pismak

ji

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:50 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie uważam, że same chęci i pomysł wystarczą ! To nie tak, że panowie Krygier (i) Gronicz zrobią "pstryk" i będzie hala ! Jednak w tej sprawie nawet nie widać woli, chęci działania, realnego sondowania tematu - i to jest najbardziej chore w tej kwestii !

Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

Od

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A poseł Szmajdziński ?! Nie jestem jego fanem, ale można go jakoś "wykorzystać". Jest prawie na każdym meczu i kibicuje naszej ekipie. Chociaż teraz jego ugrupowanie jest w odwrocie to zawsze jest to ktoś z tzw. "góry". Z pewnością w jakiejś mierze byłby przydatny - kontakty, pomysły.

Uważam, że sprawa hali musiałaby zostać przeprowadzona ponad podziałami.
Należy lobbować, szukać poparcia u różnych osób we władzach wojewódzkich i centralnych !

PS Nowa hala w Świeciu ma kosztować ok.15 mln zł i ma mieć ok. 2000 miejsc siedzących - http://www.halawswieciu.yoyo.pl/

Tytuł:
gaduła
gaduła

Czyli burmistrz zakończy nam koszykówke w Zgorzelcu wszystko na to wskazuje . http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/0,35760.html . Dziękujemy Panu Panie burmistrzu . A szczególne podziekowania od moich dzieci , które tak se zapaliły do koszykówki że zaczęły ja trenowac po zajeciach szkolnych. Nie wiem jak im powiedziec że prawdopodobnie już nie zobaczą meczów w Zgorzelcu i swoich idoli. Za to wiem jak w przyszłości bedzie moja rodzina głosowała. Na pewno nie na ludzi którzy kłamia . Życzę dobrego samopoczucia

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nie wiem dlaczego wszyscy widza tu wine burmistrza a nic jezeli chodzi o klub. 400 000 za rok uzytkowania to koszt 2 zawodnikow!! Mamy ponoc 3 budzet w lidze!! To jest tyle co nic. Jak miasto ma utrzymywac hale skoro glowny uzytkownik nie chce placic. Poza tym to klub/kopalnia sprzedal hale miastu. Dlaczego?? A teraz sa problemy.
"Działacze Turowa twierdzą, że nie są w stanie zapłacić kwoty zaproponowanej przez burmistrza" - bez zartow!
"- To tylko kwestia wyboru, czy mieszkańcy zgodzą się na taki ruch, aby zabrać pieniądze np. z kursów językowych. Klub powinien raczej na siebie zarabiać, skoro jest nazywany profesjonalnym - podkreśla burmistrz Gronicz. - zgadzam sie w 100%.
Nie wiem jak ma wygladac gra w niemieckim Gorlitz w polskiej kstraklasie? A Bolesławiec? Bez urazy ale tam najlepsza hala jest w szkole. Takiej jak w Zgorzelcu nie ma w okolicy nigdzie.
I jeszcze jedno. W obietnicach przedwyborczych nic nie bylo o budowie czy rozbudowie hali sportowej ale budowa hali widowiskowo-kinowej a to wielka roznica. Zreszta niektorzy mysla ze wszystko zmieni sie z dnia na dzien.
Podkreslam ze jestem kibicem turowa od niepamietnych czasow (3 liga):D i zalezy mi na klubie.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Hala w poblizu jest np. nowiutka w Libercu na 7 tys. osób . Ale to przeciez nie o to chodzi . Koszty wynajmu były ustalone z poprzednim burmistrzem. A ten chce narzucic swoje o wiele wieksze w trakcie sezonu. To wyglada na szantaż. Przeciez można się dogadać ale nie powinno to być zdzierstwo. Dla mnie to wielka kompromitacja burmistrza.

Tytuł:
pismak
pismak

Bm

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bleff albo i nie, tzn z tym Bolesławcem czy Goerlitz brzmi dosyć fantastycznie - ja raczej postawiłym na Jelenią Górę.
Co do sponsorowania BOT-u to mam zdanie rozbieżne, BOT na dniach ma się połączyć z Sieciami Energrtycznymi i powstanie grupa PGE. W tej sytuacji mózg - również dotychczasowego BOT-u - wyląduje w Lublinie i nie będzie już w Łodzi, kiedyś tu był Turów Zgorzelec, później klub miał w nazwie BOT, gdy kopalnia i elektrownia stała się częścią większej całości, ciekaw jestem czy po połączeniu się z sieciami w naszym rejonie nie znajdzie sie ktoś "godniejszy" niż Zgorzelec posiadania czołowej druzyny ekstraklasy z PGE w szyldzie. Poki co BOT dominuje i w piłce nożnej i siatkówce i koszykówce, jaka będzie polityka gdy centrala przesunie się na południowy wschód Polski, nikt nie wie, księstwo lubelskie Pani Gilowskiej i księstwo kieleckie Pana Gosiewskiego to miejsca mające widoki na przyszłość.
Problem gdy ludzie dyskutują z pozycji siły, ja też myślę, że Pan Gronicz się z Panem Krygierem póki co dogada, ale żadnej ewentualności w przyszłości nie wykluczałbym...

P.S.y
a nawiasem mówiąc Pan Szmajdziński nie jest przypadkiem posłem jeleniogórskim?
P.S.y 2
dla ciekawych, kto będzie rządził dotychczasowym sponsorem
cytat: Integratorem PGE będą Polskie Sieci Elektroenergetyczne.
źródło: http://prywatyzacja.cire.pl/es.html?smid=7

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.