To tak może dla równowagi i żeby wyjaśnić niektóre wątki:
Cytuj:
Jakaś bzdura, że dstrybutor cyt.: nie jest w stanie określić czy film będzie za dwa tygodnie, za tydzień albo czy wcale nie będzie (bo np. coś dostanie oskara i multiplexy chcą potrzymać go dłużej.
Porównując prognozowane wpływy dystrybutor ma gdzieś jakiś tam DKF, który zapłaci mu za wypożyczenie kopi filmu i procent od kilku sprzedanych biletów. Każdy Multiplex uiści pokaźniejszą kwotę ze sprzedaży biletów. Wygrywa ten, który płaci a nie ten kto realizuje idee krzewienia kultury w średniej wielkości mieście

Jeżeli ktoś traktuje dystrybutorów jak mecenasów kultury to niech się obudzi
Kierownik DKF PoZa w takiej sytuacji może co najwyżej się obrazić na dystrybutora.
Cytuj:
DKF w Jeleniej Górze przeczy tej arogancji Pana Kierownika. Oni zawsze mają ustalony repertuar na miesiąc. Widz może się przygotować, zaplanować czas.
Parokrotnie seans w Pozie się nie odbył bo kier. DKF Klaps (Jelenia Góra) najzwyczajniej nie zdążył wysłać do Zgorzelca kopi filmu. Do jeleniogórskiego DKF`u chodzi bardzo wdzięczna widownia – studenci. To oni w dużej mierze zapełniają salę tego kina. Ahoj, zastanawiałaś się kiedyś dlaczego akurat seanse są tam we wtorek – min. dlatego, że studenci są wtedy w mieście – na weekend część z nich jedzie do domu np. do Zgorzelca gdzie widzą plakat filmu, który oglądali we wtorek… DKF „Klaps” puszcza filmy tylko raz w tygodniu. Żaden problem zapełnić salę kinową w takim dużym mieście. Pan Mariusz kiedyś też puszczał tylko w piątki ale dostrzegając potrzeby mieszkańców rozszerzył czas na cały weekend tak aby większe grono ludzi miało szansę przyjść na seans. Czy korzystają z tego

?
Cytuj:
Tam nie widziałem, pustej komercji w stylu Samotność w sieci.
A ja tam kiedyś oglądałem „Zakręconego”
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=2909 – wg Ciebie to nie komercja?? Takich perełek w „Klapsie” było więcej
Cytuj:
Niestety Panie Mariusz, nie korzystałeś z reklamy w info,
Pan Mariusz, tak jak wspomniał, ma stronę instytucji, w której pracuje i tam zamieszcza informację na temat repertuaru kina. Jak się komuś nie chcę włączyć innej strony poza zinfo to trudno.
Dlaczego nie spojrzymy na kwestię reklamy z drugiej strony. Czy nie jest w interesie info by pozyskiwał informację na temat tego co się dzieje w świecie kultury w mieście na własną rękę? Z całym szacunkiem do Alexa i jego pracy ale nie trzeba być detektywem, żeby dowiedzieć się jakie filmy planuje kino PoZa. Zinfo żyje z reklam a czym atrakcyjniejsza strona tym częściej odwiedzana. Czy aby trochę nie rozleniwiliśmy zinfo tym, że to my przychodzimy i prosimy aby zamieścił informację?? Mam wrażenie że poza domniemanym zagubieniem pana Mariusza, zagubił się gdzieś Alex, który ostatnio zajmuje się głównie tematami wzbudzającymi emocję. Gdyby temat kina nie pojawił się na forum to Alex nadal byłby nieświadomy tego co reprezentuje sobą kino Poza. Dzięki temu, że temat wydawał się sensacyjny (jak na warunki Zgorzelca) Alex pierwszy raz zasiadł w sali kina PoZa

. (film się podobał??) Dziękuję Ahoj – dzięki Tobie przybyła kolejna osoba, która uczestniczyła w seansie w Pozie. Czy na długo?
Cieszę się, że Zinfo chcę wspomóc DKF PoZa w promocji