No i w końcu ja też coś ty dodam od siebie, bo dawno już nic nie pisałem...
Co do drugiego meczu ze Stalówką to cieszy mnie oczywiście wygrana, he he, ale najbardziej to to, że chłopaki wytrzymali kondycyjnie a nawet wyglądali w tym meczu świeżej niż w pierwszym. Super, że Robert pokazał swoje prawdziwe oblicze w tym meczu, no i jestem co raz bardziej zachwycony postawa Krzyśka !!!
Szkoda mi tylko Naszego szczypiorka Dragisy, bo przy takim prowadzeniu naszego teamu Saszo powinien dać mu odpocząć !!!
Może ktos wie więcej co sie stało na boisku bo ja słyszałem, że to był tylko skurcz mięśnia , oby, bo jeśli to coś poważniejszego to będzie wielkie osłabienie naszej duzyny.
Plis, niech ktoś coś napisze jesli wie !!!
Do Ostrowa nie mogę jechać

niestety ale mam nadzieję, wierzę, że będzie do przodu a Śląśk zaliczy dwie porażki ze Świeciem.
Turów !!! Po mistrzostwo !!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: Sob Kwi 14, 2007 12:49 am ]No i tu znowu ja, trochę wynaturzeń {moich} odnośnie środowego meczu...
Kemot to dla ciebie !!!
Bardzo ale to bardzo obawiałem sie tego drugiego meczu... bałem się, że nasi nie wytrzymają kondycyjnie (he he głupi byłem). Nie wiem jak tłumaczyć postawę naszych grajków w pierwszym meczu ale jak już słyszałem " to przez te święta..."
No i sprawdziło się , bo Turów dzień póżniej imponował w ataku (może za wyjątkiem Koszara w na boisku, ale o tym póżniej) i jeszcze lepiej funkcjonował w obronie !!!!
Może trochę statystyk z meczu, chociaż już pewnie wszyscy je znacie... ale:
Niby mecz wyrównany co do zbiórek, 22 - Turów, 23 Stal, asysty - 16 Turów, 14 Stal, faule po 18... i tu się zaczynają schody Stalówki... a mianowicie straty... 21 do 11 i co za tym idzie przechwyty: 10 do 13 dla naszych...
Ale to jeszcze o niczym nie świadczy... dla nas kibiców równie ważne a może najważniejsze... i oczywiście dla samych zawodników i drużyny jest....? CO ?
SKUTECZNOŚĆ !!!
I tak, Turów :
za 2: 67%, za 3 42%, osobiste 82% !!!
Stal:
za 2:50%, za 3:66%, osobiste 56%...
Ja tam jestem cały hepi z takich satsów odnośnie naszego zespołu i niech będzie tak dalej albo jeszcze lepiej !!!!
Mam pewne zastrzeżenia co do decyzji i postawy Saso w tym spotkaniu, bo przy wyniku w czwartej kwarcie 73:57 na siłę trzymał na boisku naszego Szczypiorka... co źle się skończyło i miejmy nadzieję nie będzie to miało jakiś fatalnych skutków w przyszłości...
Trenerze !!! Więcej rozwagi !!!!
Nic dodać , nic ująć...:
Krzysiu - 12 pkt, 3 przechwyty, 4 zbiórki,
Andres - 7 asyst, 13 pkt,
Robert - 19 pkt (100% za 2, )
Vjeko - 2 asysty, 2 przechwyty, 4 zbiórki,
Dragi - może nie było tego widać ale walczył jak lew w obronie i mimo, że miał tylko 5 pkt i 4 zb i 3 przechwyty to był jednym z bohaterów tego spotkania...
Thomas.... brak słów... 28 pkt, 3 zb, 2 asysty...

robił co chciał w tym meczu...
A co do Łukasza... ja mam tylko nadzieję, że w przyszłym 3 meczu pokarze w końcu na co go stać....
Pozdro
I wierzę , że wygramy w Ostrowie !!! a Śląsk wtopi dwa razy w Grudziądzu....
Czego sobie i wszystkim miłosnikom basketu - Zgorzeleckiego życzę !!!